Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Doña ¡Cara(mba)!

11 bejegyzést írt és 1211 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jogszerűnek tartja a megyei rendőr-főkapitányság, hogy négy sajókazai tizenévest közvetlenül a tanításról kihívva, megbilincselve vittek el kihallgatásra egy iskolai inzultálásba torkolló féltékenységi ügy miatt. Az intézkedést rögzítő biztonsági kamera felvételein…..
Nem tudom, meddig mehet ez még így, de ahogy elnézem, fogytán a türelem. A kormány úgy döntött: normává emeli Lázár János hírhedt mondatát. Eszerint aki szegény, az annyit is ér. A szemmel láthatóan mentális problémákkal küzdő Orbán Viktor, végképp elfeledve, honnan…..
Csak az nem veszi észre, hogy mi zajlik éppen, aki nem akarja, vagy akinek hivatalból nem szabad – mondta a minap találóan egy ismerősöm. Hogy mire gondolt? Arra, hogy a közéleti csalódottságnak, kiábrándultságnak és közönynek a szintje kritikus pontra ért. A korábbi szobrok…..
 Akárhonnan nézem: Kertész Ákos belefingott a nulláslisztbe. Maga a nyílt levél valójában nem érdekes. Mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz, Kertész Ákosnak is. Az írásból kiderül, hogy a szerzőnek nem a rasszizmussal van baja, hanem az…..
Mostanában mintha szaporodnának az olyan DHL-es sztorik, ahol az elvárható minimumot sem sikerül teljesítenie a csomagküldő szolgálatnak. Hiába próbálják meg 3x kézbesíteni a csomagot, ha nem csengetnek be, hogy otthon vannak-e, vagy ha meg sem találják a házszámot. Ez már lassan…..
A német kajakos hölgyek "tiszteletére" rossz dalverziót játszottak le a szervezők. Hatalmas a botrány. A német Anne Knorr és Deborah Niche valószínűleg egy életre megtanulta Szeged nevét, de talán…..
A Szociális Családiház-építési Program I. ütemének helyszínéül kijelölt Ócsát a szociális körülményekre tekintettel Ócsóra nevezik át. A helyi kínaiak közösségnek tetszik az új név. „Végre egy helységnév, amit ki tudunk mondani” - szerette volna nyilatkozni…..
Doña ¡Cara(mba)! 2011.08.13 10:53:34
      „Addig folytatjuk az ügyintézést, amíg a Bankkal kötendő bármilyen szerződés vagy ügylet dokumentumait meg nem értettük.” Miközben  a banki hitelkárosultak megmentésének a korábbi nyilatkozatokhoz képest igencsak soft…..
Doña ¡Cara(mba)! 2011.08.04 09:34:42
@idelle:
"elfogadva, hogy a szerződések egyoldalú és az egyik fél számára feltűnően hátrányos módosítása nem megengedhető:" Igen, akkor ez csak a bankoknak megengedett?? Mert aki 5 évvel ezelőtt havi 1000 Ft kezelési költséget fizetett, az most fizessen havi 17800,- Ft-ot, mert a banknak így tetszik. Eközben olvasom, hogy az UNICREDIT megháromszorozta a nyereségét.
Nézegetem ennek a Balázs Józsefnek a parlamenti adatlapját. Önálló indítványok száma: 0. Felszólalások száma: 3. Kemény ... Végzettség: jogi szakokleveles közgazda, ELTE, Jogi Továbbképző Intézet. Nyelvvizsgák száma: 0. Nagyréde polgármestere, Gyöngyös…..
Gyurcsány Ferenc a hétvégén az államadósság-növekedés okait vizsgáló bizottságnak mutatott be egy előadást. A formai hibák ellenére az előadás hiánypótló, egy olyan tézist támaszt alá, amely nagyon is fontos: a magyar államadósság megnövekedésében nem csak…..
Néhány napja ért csúfos véget a spliti melegfelvonulás. A horvát média csak a tengerparti Belgrádként emlegette a várost, világos célzást téve a brutális belgrádi felvonulásokra. A horvátok, akárcsak mi magyarok, mindig sokkal felvilágosultabb, kulturálisan felsőbbrendű…..
Mozgalmas nap ez a mai. Egyrészt MSZP kongresszus, másrészt melegfelvonulás, mellegellentüntetés. Először is megkockáztatok egy gyors értékelést, erre a kongresszusra (is) illik az a képletes mondás, adtak a szarnak egy pofont. Mindenki mondta a magáét. Akárcsak a focimeccsen. A…..
A frankárfolyam tervezett, 180 forintra való rögzítésével a Fidesz, választási kampányában tett ígéretét hajtja végre. A sok százezer választópolgárnak tett politikai ígéreten túl persze számos egyéb érv is szól a devizahitelesek megsegítése mellett; ugyanakkor arról a…..
w In memoriam dr. D. S. K. 2011.05.17 06:00:00
Mielőtt a nyugati civilizáció erkölcsi összeomlását készpénznek vennénk, érdemes Dominique Strauss-Kahn esetét egészében vizsgálni. Ugyanis pont az ellenkezőjét bizonyítja. D. S. K. lehet, hogy molesztálta a szobalányt, de még nem biztos. Mivel van rá esély, hogy igen, D. S.…..
Nem szerettem volna húsvétkor dühöngeni, szép az ünnep, szép az idő, a kislányom izgatottan várja a nyuszit. A rossz hírek azonban utolértek. A gyöngyöspatai történetről van szó. Hosszú és sok elemében érthetetlen eseménysor végén most megint ott tartunk, mint oly sokszor az…..
Egyedül az elhallgatás állíthatná meg a Jobbik gárdaszerű polgárőreit. Hajdúhadház város lakosságának jelentős része a médiából értesült arról, hogy az ő utcáikon masírozgat a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület néhány tucatnyi tagja. A tizenkét és fél ezres…..
Proletár A süllyedő hajó 2011.04.15 11:49:53
Megjelent Hajdúhadházon a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület mintegy kétszáz embere. Rubi Gergely polgárőr, jobbikos országgyűlési képviselő közölte: hétfő este kezdtek el járőrözni a településen és a tervek szerint vasárnapig maradnak. Hozzátette: a helyi lakosság hívta…..
Doña ¡Cara(mba)! 2011.04.15 17:50:56
@Húsleves: Sosem fogják integrálni. Háromszáz éve folynak próbálkozások egész Európában, de a cigányok ellenállnak. Nem akarnak integrálódni, és nem is fognak. A segélyeket pedig elherdálják.
Doña ¡Cara(mba)! 2011.04.15 18:51:34
@Húsleves: Igen!
Van egy érdekes történet a valóságból. Pécsett a kulturális főváros évében a főutcán egy üres telken cigány tábort építettek. A füstös tűz körül cigányok ültek, ittak-ettek, énekeltek. Így mutatták be a pécsi "okosok" a világnak a cigány kultúrát. Aztán éles fordulat történt. A Kodály Központ megnyitásakor Pécsett járt Barosso. Látta, hogy az utca másik oldalán egy részben üres telken egy cigány család él. Esznek isznak a tűz mellett, és a "dolgukat" végzik. Ez már nem megrendezett esemény volt, hanem a valóság. Barosso tett valami megjegyzést a látványra, amitől a pécsi városvezetés elszégyellte magát, és másnap tömör deszkával lefalazták a cigány telepet. No, ilyen konzekvensek és felkészültek vagyunk a cigányok beilleszkedése terén.
Időről-időre meg szoktam törni a beküldött levelek sorát egy-egy saját eszmefuttatással, őrjöngéssel, a következőkben megint egy ilyet olvashattok és nézhettek. Nemrégiben ugyanis úgy hozta az élet, hogy munka ügyben Kínában töltöttem két hetet, annak is a déli részén,…..
A Fidesz a meglévők mellé egy újabb frontot nyitott meg, most éppen a bírók kerültek a célkeresztbe. A lázongó rendvédelmisek mellé most jöhetnek a lázongó bírók is, lassan bezárul a kör ... És mindezt sikerült egy mondattal elérniük:   Magyarul a bírók 70…..
Doña ¡Cara(mba)! 2011.04.15 17:58:27
@trendo+: Eddig is a szocikhoz hű bírók ültek a vezető székekben. Most fordul a dolog, Fideszpártiak kerülnek oda. Ez az egyensúly.
Vastagbőr Böszme Stream 2010.03.19 15:07:00
Nem mintha már bármit számítana, de azért megpróbálják: szóval a Félőrült beszédet mond 4-től az erős mennyezetű SYMA csarnokban , origónak hála lehet meózni. zero úton van, ezért addig én vigyázok rátok, lmpvs-ezni és helótázni lehet, egymás bugyijában turkálni…..
Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.19 17:55:02
@b0z0: És mivel ezek ráérnek kezeltetni magukat reggeltől estig, megérnek még 1000 évet, meghatározva Magyarország fiatal generációjának életét. Itt fiatalok ezért soha se tudnak maguknak választani, mindig a szottyadt fejűek választank nekik jövőt. Úgy, hogy ők dolgozzák le nekik a gondtalan nyugdíjat, miközben egy-egy fiatal pár már lakást se tud venni és örül ha 30 éves korára születik egy szem gyermeke, és annak még megéri a ballagását:(((
De jó is nyugdíjsnak lenni, úgy, hogy a nyugdíjasok fele 50 éves kor alatt ment nyugdíjba!
Na, ezeknek termelünk, meg persze Feri és szép magyar nagyasszonyunk, Dobreva luxus életére.
Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.19 20:09:27
@Sörömpőőr: Amit leírsz, azzal nem is vitázom. Jól mondod. Csak mindig más következtetésekre jutunk ugyanazokból a tényekből.
Mindegy.
Remélem annyit megértettél, mert nem vagy ostoba, csak sztem fanatikus, hogy én nem vagyok öregellenes. De az valóban nem lehetséges, hogy volt aki már 40 évesen (komolyan mondom, tök egészségesen, most is úgy mozog, mint legénykorában) elment jó magas nyugdíjjal, kap mindenféle ingyen juttatást, nyáron nyarl, télen telel, tavasszl termál, ősszel termál, persze szociális vagy mifene beutalóval - vagyis tök ingyér'. De ami neki ingyér' van, azt valakinek ki kell termelnie.
Ha ma készítenének egészségügyi felméréseket, nem lennék meglepve, ha a mostani 30-45-60 éves aktív korosztályig terjedően igen lepusztult állapotban lenne az aktív réteg, sokkal lepuszultabban relatíve mint egy jó nyugdíjjal rendelkező nyugger. Én a környezetemben csak olyan nyugdíjast ismerek, aki két helyről (minimum) kap ellátást: a rendes nyugdíj plusz mellette egy laza havi két alkalmas tanácsadói fizut, vagy esetleg tök egészségesen egy rokinyugit és közben meg még elmegy kemény munkára, persze, hogy a fiatal nyuggert fogják alkalmazni, érte nem kell a cégnek fizetni semmi adóterhet. És ők szavazták meg nekem meg a többinek Fletót, a bolondok királyát.
Vannak persze 70 ezer forintos nyugdíjak is (anyám és anyósom például), és mellé semmi.
Én nem tudom, hogy nem lehet felfogni, hogy hiába dolgoztak anno, a nyugdíj nem állt valahol egy párnacihában, azt ma kell kitermelni, és közben fizetni iszonyatos államadósságot, úgy hogy fogy a fiatalság, kimenekül külföldre. Hát ki fog itt termelni, kérem szépen? Ki fogja a földet megművelni?
Na, mindegy, most mit ugassak, úgyis mindhiába.
Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.19 20:26:12
@odin: Ha jól belegondolok, ezek mind valóban így néznek ki, ahogy a klippen látni őket...
Vastagbőr Provokáció? 2010.03.18 09:21:00
No, ez a március 15. nem jött be, pedig igyekeztünk a lehető legközelebb "ünnepelni" a Jobbikhoz, a lehető legmegfelelőbb időpontban, hogy a kedves jobbikos honfitársaink még odaérjenek a saját rendezvényükre. Nem jött be, nem lett balhé. Nézzük, mi van még a…..
Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.19 11:03:12
@f.m.j.: Majd kiderül. A NATOnak csak kell valamit nyögnie az ügyben, elvégre szövetségben vagyunk, nem járhatunk a saját (bamba) fejünk után (mármint a - még egyáltalán létező? - magyar honvédelem esze után.
Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.19 11:09:22
@Marcellusca - nem kell Cavinton!: Szerinted valamit is az orrunkra kötnek? Már lábtörlőnek se nagyon néznek bennünket.
Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.19 11:15:29
@f.m.j.: No, reméljük a Fidesz kormány majd megfelelően tudja kezelni az ilyen ügyeket, hiszen azért van diplomácia.
Most elmegyek kicsit a lapról, majd délután visszajövök.
2009. december 31-ével megszűnt a korábban többek által kritizált adóamnesztia, vagyis csak addig lehetett kedvezményes, 10 százalékos adózással hazahozni a külföldre vitt vagyont. Financial Times: "több mint 500 milliárd dollárnyi vagyont transzferáltak haza az ügyfelek…..
Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.19 10:57:17
@Varjúdombi mesék: Miért példálózol ilyen fejlett államokkal? ;-)))))))))) Akkor persze, hogy csúnyán jövünk ki az ügyből....