Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Caracalla

406 bejegyzést írt és 558 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért beteg a magyar metál?A kérdés költői, és egy kicsit hatásvadász is, úgyhogy gyorsan sietve leszögezem, hogy nem a magyar metálzenével van a baj, hiszen az elmúlt 10-12 évben tucatjával tűntek fel a kiváló hazai zenekarok, és ha mostanában ugyan mintha egy kicsit nagyobb…..
Az Erste Bank Facebook! oldalán olvasható a következő: Kedves felhasználók! Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az oldal célja, hogy azon keresztül az Erste Bank Hungary Zrt. vállalati, banki, gazdasági és egyéb információkat osszon meg a felhasználókkal. A kommenteket az Erste Bank…..
Caracalla blogja PS4 2013.02.25 01:39:21
Bejelentették a Sony új konzoljának speckóját - aki játszik rendszeresen, az tudja, hogy potenciálisan ez az egyik gép, amely meghatározhatja a következő évek sztenderdjét. Íme az én szubjektív, PC-s szemüvegen á kialakult véleményem: The good A Sony képes volt továbbmenni a…..
Sikerült mintegy másfél év alatt elolvasnom az Agile Testing könyvet. Bár egyes okokat fel tudok hozni a mentségemre - például, hogy rendkívül szerteágazó, és egyes résztémáiban sikerült elveszni hónapokra, máshol meg száraz, és nagyon nehéz volt haladni, megint máshol pedig…..
Caracalla blogja PC gaming 2013 2013.02.04 02:54:42
Úgy alakult, hogy újra elővettem a Skyrimet egy körre a hétvégén. Ez a második játék, ami Steam Workshopot használt (az első, a Team Fortress 2 volt, aztán jól átdolgozták, hogy támogassa a modokat), azaz viszonylag centralizált helyen érhető el sok-sok mod hozzá. Ennek két…..
Konzervatórium Hősök 2012.08.14 07:02:00
Az eltelt hetekben a Magyarország szóhoz végre megint pozitív eseményeket társíthattunk mondatainkban, az országunkat képviselő sportolók közül sokan kiválóan, a várakozásoknál jobban szerepeltek az olimpián. Magyarország büszke lehet az elhozott érmekre, pontokra. Ehhez…..
Kérdés Hi, I live in Hungary (which is a member of the European Union), and I obtained Skyrim on a disk - which registered on Steam. However the now available Dawguard dlc is not offered on a disk, and I also cannot buy on Steam because of regional restrictions. Therefore I cannot obtain it…..
Kicsit több mint egy éve csaptam fel webes fejlesztőcégnél tesztelőnek, amely agilis módszerekkel dolgozik (előtte is volt közöm a szoftverekhez), és én vagyok a legszeniorabb, a ‘vezető’ tesztelő (a munkaidőm egyharmadában meg projektmenedzsmenttel, projektadminisztrációval…..
Ha megpróbáljuk néhány lépés távolságból szemlélni a kormány politikáját, elszakadva a napi indulatoktól és a hírektől, egészen vegyes, összességében azonban nem pozitív képet kapunk. Miközben az előző nyolc év elkúrásának fő eleme a nemcselekvés, illetve a verbális…..
Caracalla 2011.11.28 19:42:01
@melchi zadok: félreérted, ez annyit jelent, hogy ez egy ember véleménye, amit nem beszéltünk meg, azaz nem valami állásfoglalás, de mivel némileg megosztónak éreztem a posztot, ezért írtam ki alá azt a két sort, önkéntesen.

Mindenesetre szórakoztató összeesküvéselméletet sikerült felépítened pár sorban is :)
Caracalla 2011.11.28 19:52:34
@Lord_Valdez: mt: lehet, a végeredményt nem befolyásolja.
Gyógyszerkiadások: tudtommal döntően itthon generikus készítményeket gyártanak, amik általában olcsóbbak, de még ha nem is igaz ez, és rosszat tesz a gyógyszeriparnak, az partikuláris érdek csak a kiadásokhoz képest (ezen az elven minden ipart finanszírozhatna az állam).
Közbiztonság: a rendfenntartás is előrelépés, az uzsorások ellen pedig a hírek szerint megyei szinten elég komoly nyomozások, letartóztatások történtek.
Caracalla 2011.11.28 19:54:29
@==T==: az mt-re miért nem? közelebb van az új a valósághoz, és a munkavállalók túlzott védelme azt hozza magával, hogy a rosszul teljesítő embereket nem lehet lecserélni, újat meg nem veszel fel, ha nem tutibiztos, hogy kell, mert nem tudod majd kirúgni, ha kiderül hogy mégsem.
A rugalmatlan munkaerőpiac alapoka többnyire a rossz munkajogi szabályozás szokott lenni.
Caracalla blogja Napi barkács 2011.11.03 01:38:05
A reggel úgy indult, hogy nem akart bebootolni a gépem. Már vagy két napja nvram check errorokkal újraindult eleinte párszor, de ez múló kellemetlenségnek tűnt csupán. Mint ahogy az is, hogy elég zavaróan vinnyogott valamelyik ventillátor kábé egy hete, mintha csapágyas akarna…..
UPDATE 11.15: Ahogy az tavaly is bekövetkezett, a karácsonyi nyomás alatt elkezdett belassulni az Amazon logisztikája. A Fire (lehet, a vegyes review-k miatt, kösz Atyaman) elég gyorsan érkezik, most 2-3 napot írnak, de a Touchra 8-9 napot kell várni. Azaz aki vásárolni akar, az ne nagyon…..
Az Origo immár 41 cikkben dolgozza fel a magyar vonatkozású, az Egyesült Államok nagykövetsége által készített és hazaküldött jelentéseket, amelyek a Wikileaks, egy a titkok kiszivárogtatására létrehozott szervezet és weboldal kebeléből szivárogtak ki. Semmiképpen nem térnék…..
Caracalla 2011.09.08 22:02:51
@Birkesz: Pusztán csak a tényeket nézve véleményem szerint az a különbség, hogy Gyurcsány megpróbálta a hazugságát erénynek feltüntetni, és ez a társadalom nem viseli el, ha a hipokritizmusával szembesítik. Egyébként egy tömegdemokráciában az igazmondás szinte mindig vesztes stratégia, nem is annyira bonyolult ezt kezdő játékelméleti ismeretekkel belátni. (És ez nem értékítélet, azaz nem gondolom hogy maga a hazugság bármely oldalon menthető lenne, az őszinteségért büntetés jár a tömegdemokráciákban).

Többeknek: bár bizonyos szempontból szórakoztató olvasni a hathónapos látótáv alapján kialakított véleményeket, két apróságra felhívnám a figyelmet. Egyrészt, hogy a posztnak csak az egyik - és szinte egyedül figyelemre méltatott vonala volt Gyurcsány, a másik hogy annyira nem meglepő hogy egy adott kormány alatt íródott jelentésekben a kormányra voantkozó információk nagyobb bőséggel szerepelnek.
A rendszerváltás óta eltelt korszakot nagyjából oda-vissza helyzet jellemzi. Míg a jobboldali kormányok inkább a történelmi neveket pártolják, a balliberális kormányok a semleges, földrajzi eredetű neveket. A különbség látszólag felületes, de jól mutatja, hogy közel sincs…..
E-könyv olvasók Blogbuli! 2011.03.04 17:36:00
Eljön a nap végre, amire oly régóta várunk, belecsapunk a kakaósbögrébe, és személyes utakra terelhetjük a barátságainkat, valamint nézeteltéréseinket.Az időpont: 2011. március 22. kedd este 18.00A helyszín: Szatyor bár, nemdohányzó részleg Bartók Béla út 36.Helyszín:…..
Caracalla 2011.03.13 09:58:39
Szóval ismét segítségkérés, felhívás, meg minden! A fő kérdés: szeretitek-e a fiiinom süteményeket?Kedves Olvasóink!A minap kicsit kétségbeesett hangú levelet kaptam az Inda felületéről egy szakdolgozat előtt álló egyetemistától, amelyben arra kér, osszuk meg…..
Caracalla 2011.03.11 07:05:15
Vastagbőr Lehetőségek világa 2011.01.04 10:05:00
Fél éven át mi vagyunk az EU soros elnöke, erre az alkalomra készült egy vadonatúj országimázs-film."Az új film a településmarketinggel foglalkozó Aera Property & Destination kommunikációs ügynökség és a Magyar Filmszemle díjas, több külföldi fesztiválon is…..
Írtam már párszor, hogy pro és kontra a legnagyobb probléma az internettel, hogy nem igazán van szabályozó hatóság, ami költséghatékony, műszakilag alkalmazható szabályozást tudna alkotni az internetre vonatkozóan. Ennek az egyik oka, hogy a net világméretű, a jogszabályok meg…..
Caracalla 2010.12.27 16:22:46
@kergezerge: a fiókokban vannak kész forgatókönyvek, amik arra várnak, hogy be lehessen őket terjeszteni, jöjjön valami olyan esemény, ami kapcsán nem hördül fel mindenki rajtuk. Azt azonban nem hiszem, hogy szándékosan csinálnák ezeket.

@Boca: Épp ellenkezőleg vélekedem. Egyre szabályozottabb lesz az internet, és egyre többet fognak tudni tenni. A net ugyan technológiailag decentralizált, de az üzemeltető gazdasági társaságok egyre kisebb számúak és egyre nagyobb méretűek. Az Egyesült Államokban pl. összesen 8 tier 1 isp van, aki őket megfogja, az a netet is megfogta. Kínában 8 speciális Access Provider cég van létrehozva, az isp-knek ők szolgáltatnak és csak ők vannak kapcsolatban a külvilággal.
Elkészültünk.Köszönjük annak az ezernél is több embernek, aki vette a fáradtságot és az eszelős kérdéssor ellenére is (akár csak részben) végigrágta magát a kérdőíven. A nyers adatbázis 1151 rekordot tartalmazott, ebből sajnos közel 100 darab értékelhetetlen volt…..
Caracalla 2010.12.07 10:58:15
@Dworkyll: igaz
Lázár János a Fidesz parlamenti frakcióvezetője válaszul bejelentette: kezdeményezi az alkotmány módosítását, hogy azok a kérdések, amelyekről nem lehet népszavazást tartani, kerüljenek ki az Alkotmánybíróság hatásköréből. A Galaxis békéjének és megszilárdításának…..
Caracalla 2010.10.27 22:34:17
Igyekeztem kiszedni az ad hominem 'észrevételeket'

@evil overlord: bizonyos okok miatt sokkal kevesebb az időnk és az energiánk, mint korábban, a kommentelők pedig sokkal indulatosabbak. Igyekszem kitalálni valami jobb megoldást a probléma kezelésére (szóba jöhet az előzetes moderálás például a jövőben), napközben sajnos nem volt időm a kommentek kezelésére, fizetett szerkesztőink pedig továbbra sincsenek.

Mindenkit megkérnék, hogy próbáljunk viszonylag udvariasan, kevés káromkodással megszólalni, a kritika természetesen nem ok a kommentek moderálására, sőt megköszönöm, aki veszi a fáradtságot a véleménnyilvánításra.
Éppen a Nol cikkét választottam apropónak, de lehetne bármelyik másik könyvszakmai rendezvény beszámolója. Mi van ebben az országban olyan mélyen elkúrva, hogy össze-vissza beszél mindenki mindent, de mégsem sikerül értelmes ekönyv ajánlattal előállnia senkinek?Nyilván azon…..
„Uraim! kimondom, mikép érzem annak természetes igazságát, hogy a magyar nemzet hivatva van a szabad német nemzettel és a német nemzet hivatva van a szabad magyar nemzettel szoros barátságos viszonyban élni és együtt állani őrt a nyugati civilisatio fölött.” (Kossuth,…..
Caracalla 2010.10.03 14:47:16
@hucki2: érdekes lett volna, ha a központi hatalmak nyerik az első világháborút, de hogy nekünk jó? A magyar politikai elit (Tisza, stb.) például azért ellenezte az egészet például, mert féltették Magyarország súlyát az Osztrák-Magyar Monarchiában. Érdemes olvasni korabeli forrásokat.
E-könyv olvasók E-tikett 2010.09.29 18:01:00
Kedves Olvasóink!Hétfő este, amikor Dworkyll önzetlenségről tanúbizonyságot téve hazahozott, azok voltak a záró szavaim, hogy két dolgot meg kellene csinálni. A fórum az egyik. A másik pedig egy alap szintű etikai szabályrendszer mielőbbi közlése. A ma történtek (és…..
Caracalla blogja Hacktivity 2010.09.20 19:37:00
Volt szerencsém részt venni az idei Hacktivity-n is, ami egy teches konf és egy rockfesztivál legjobb elemeit egyesítette magában. Remek élmény volt, egészen sok érdekes előadással. Még egy előadással is megpróbálkoztam, amely két már megszületett, de még élesben nem…..
„Három súlyos érv szól tehát amellett, hogy a hatalommegosztás gondolatát még akkor is komolyan vegyük, ha egyébként a demokrácia igazolása szükségképpen az abszolút népfelség gondolata alapján lehetséges csak. Az egyik érv történeti: a jakobinus demokráciafelfogás…..
Miként azt többen is észrevettétek, a Koobe kijött egy új, QWERTY billentyűzetes vassal, ami a szokásos magyarított firmware-t kapja. Amint szerét ejthetjük, teszteljük majd ezt is. Sajnos az ára nem tud versenyezni a szürkeimporttal behozott (és mondjuk a tartalommal…..
Caracalla 2010.08.26 11:31:38
@Dworkyll: @Professzore: Az Amazon Kindle kiszállításra számít fel áfát, amint a könyvekre is. Idézet a weboldalról:

"Your international shipment is subject to VAT. This is the same VAT rate you pay when you buy products in your country. There are NO customs duties or any other fees. We will show you the estimated VAT upon checkout"

másik:

"Low Book Prices: New York Times® Best Sellers and New Releases are $11.99 to $13.99 (prices include VAT), unless marked otherwise. You'll also find many books for less - over 110,000 titles are priced under $5.99 "

Háttérinfó: az EU-nak van egy elég jól leszabályozott irányelve, ami azt írja elő, hogy az ide irányuló távollévők közötti vásárlások esetén a teljesítés helyének áfáját kell felszámítani. Ezt a legtöbb nagy netes kereskedő be is tartja, köztük az Amazon is.

Ezzel együtt azonban a Kindle wifi 139+shipping, ami 21 dollár. Ez mondjuk 160+25% áfa= cca. 42 ezer forint.

A tartalommal keresztfinanszírozottsággal kapcsolatban nincs köztünk vita. Megkockázatom, hogy a magyar nyelvű piac nem is elég hasonlóra.

Ugyanakkor az új Kindle a fele a Koobe-nak és mondjuk a Sony PRS600-nak nagyjából. A TXTR olvasónak is a fele lesz.

Megér a magyar nyelvű menü 45 ezer forintot? A MediaMarkt szlogenje jut eszembe a fenti számokat mégegyszer átnézve.
Caracalla 2010.08.27 10:15:47
@ehran: Na igen, vagy ott van Ottlik, kétezer forintért, míg a mek-ből ingyenesen letölthető, rögtön -4 könyv. És ez csak egy példa.