Regisztráció Blogot indítok
Adatok
voodude01

7 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Járókelő legfiatalabb önkéntese Soós Áron májusban csatlakozott a csapatunkhoz. Áron még csak 12 éves, de most már több mint fél éve a szerdai ügykezelői csoport teljes jogú tagja. Nagyon örülünk, hogy fontos számára a környezetének jobbá, szebbé tétele, és büszkék vagyunk, hogy minket választott.…..
voodude01 2021.12.26 21:26:33
@Boar.: Te miről beszélsz?
Ismeritek a Combino-szenvics kifejezést? Én bevallom, nem ismertem, amig ki nem nyitottam ma a Kerékagyat. Azóta tudom mit jelent, de nagyon nem tetszik. Ebben a videóban két bringás hajt végig a Körúton a síneken. Ez amúgy sem túl jófej dolog, de két villamos között elhúzni…..
Tegnap lakossági fórum zajlott a Művházban a HÉV-Metró fúzióról. Az ott hallottak elgondolkodtattak. A szakemberek szerint az 1500 gödöllői által rendszeresen használt HÉV elöregedett, folyamatos javítgatása már többe kerül mint ha kidobnánk a régit (szerelvényeket és…..
  Kevés gyorsan és látványosan szépülő területe van Budapestnek, de azért van. Például a Kiskörút, mely az elmúlt években rohamos fejlődésen ment át sokak örömére. Kapott biciklisávot, kandelábereket, kockafákat, miegymást, na meg új térkövet. Ráadásul olyat, amit…..
voodude01 2012.06.20 11:21:58
@SvenH.: "biciklisav ami hopp egyszer csak megszunik?"

Nem nyeli el a föld, kerékpár nyomként folytatódik tovább.
Hungarian Cycle Chic London look 2012.04.14 07:28:00
Ő hogy maradhatott ki a londoni összefoglaló posztból? Most találtam meg a turistás képeim között.....
voodude01 2012.04.14 16:47:50
                        A 190000 lakosú Groningenben közlekednek a világon (arányaiban) a legtöbben biciklivel: a megtett utak 57%-a történik kerékpáron. Amszterdam után átmentünk a szintén holland Groningenbe, hogy megnézzük…..
voodude01 2012.04.10 14:03:01
@magpet: Gyönyörűek a képek, de ez engem is picit zavar. Még gyors netnél is lassan töltődnek be az oldalak.
A Critical Mass szervezőivel, vagyis Küküvel, Sinyával és hf-el kiruccantunk Amszterdamba és pár vidéki városba, hogy megpróbáljuk megfejteni a titkot, mitől a világ legbringásabb országa Hollandia. Nem biztos, hogy a március 15. körüli tanulmányút mindenre elég volt, de a reggeltől estig való…..
voodude01 2012.03.27 16:32:00
@Bartoki:
"Azért ott is csak a "belvárosban" járnak sokan bicajjal (középen, a 700e lakosú Amszterdamban), a szélesebb, 2 milliós régióból a város határát már csak nagyon kis arányban lépik át biciklivel."

Nem is gurulva lépik át, hanem vasúton. Vagy úgy, hogy viszik magukkal a bicajt (akár összecsukhatót), vagy két kerékpárt használnak, azaz az otthoni állomáson lerakja a cangát, majd ha megérkezik pl. Amszterdamba, ahol dolgozik, megy a másikkal, amit eleve ott tárol az állomáson. Rengetegen csinálják ezt, ezért van állandóan csordultig tele az összes pályaudvari tároló.

Az időjárásról pedig annyit, hogy 2 éve huzamosabb időt töltöttem Hollandiában, és az áprilisi tavasz úgy át tudott hirtelen csapni októberi hidegbe, hogy csak néztem és dideregtem.
Szóval beütött a tavasz és ahogy mondtuk előre, a Margit-hídon alig lehet már elférni. Az északi oldal kétirányú bringaútja és a vele egy szintben lévő szűk járda alig bírja el a tömeget. Teljesen természetes, hogy az egymást kikerülő gyalogosok betévednek a bringaútra,…..
voodude01 2012.03.25 21:08:56
@Moan: Mert a gyalogosokat olyan jó kerülgetni a járdán? Ha eleve kerékpársávot csinálnak, nem lenne ez a helyzet, és autóval se kéne szenvedni.
Hungarian Cycle Chic He stands 2011.11.22 10:42:00
Mit nem adnék egy ilyen bringáért..
voodude01 2011.12.21 01:21:56
Sokat járok autóval, bringával, gyalog, sőt időnként a roller is előkerül. Picit bosszant, hogy a közlekedés terén is egy furcsa polarizálódást látok: sokan egy biten próbálják ábrázolni a résztvevőket. Minden autós köcsög. Az összes bringás idióta. Tényleg kötelező…..
voodude01 2011.08.21 22:44:20
@Yoss: "Rengeteg az olyan ember, aki a saját álláspontjától eltérő véleményt a legkisebb mértékben sem képes/akarja tolerálni ami valószínűleg azt a véleményedet igazolja, hogy ha máshol nem, legalább itt tudjon valamit beleszólni az élet történéseibe, mert más területen erre képtelen/gyenge/hülye hozzá"

Nagyon jól megfogalmaztad. Azt hiszem, az ember kontroll iránti vágya mozgatja a trollokat is. Ha már az életben, közösségben nem tud semmit befolyásolni (hiszen ahhoz alkalmazkodás, együttműködés szükséges), kommentelőként ezt látszólag megteheti, névtelenül, arctalanul, a maga primitív módján. Akkor aztán lehet anyázni, beszólni.
Brüsszeli szemeszter Újratöltve 2011.04.30 16:20:00
 Helló Mindenki! Mindenkit üdvözlök újra itt a blogomon! J Mióta nem írtam, azóta rengeteg dolog történt. Ezért is nem írtam… Húsvét előtt hazamentem 12 napra, aztán mikor visszajöttem Peti (a barátom) is jött egy hét nyaralásra. A családdal a viszonyom nem…..
Úgy látszik Les Claypoolnak, az ismét aktív Primus mellett mégis van ideje a különböző agymenéseire. Most éppen három dobossal alapított zenekart, ami Carey Claypool Copeland Peart vagy CCCP néven fut. Ebből talán kitalálható, hogy a dobosok sem akárkik: itt van Neil Peart a…..
  Tényleg nem modorosblogos az esti bónusz, de kifejezetten aktuálissá vált - olvassátok hát gyorsan az esti tévézés helyett/mellett! Drága Tibor! Az alábbi néhány sor nem e blogra született, de úgy érzem, sokan vélik majd felfedezni egy-egy kedves utastársukat! Szó…..
voodude01 2011.07.28 23:18:56
@migueldiez: "a bölcseszkarra, ahova en jartam, jellemzö, hogy a jövö ertelmisege elöszeretettel all meg beszelgetni a a) lepcsöfordulokban, b) atjarokban, c) ajtokban, d)szuk folyoso közepen - es egyeb olyan helyeken - es olyan idöpontokban - ahol es amikor sok ember menne keresztul ott es siet..."

LOL, ez a szitu kisertetiesen ismeros. :D Vagy minden bolcseszkaron ez a modi, vagy ugyanoda jartunk.
Név:Corvin söröző játékteremCím:Budapest XVI. ker., Corvin u. 1. Mátyásföld, Repülőtér HÉV-megállóNyitvatartás:0-24Csapolt:csak üvegesek, de abból van pár féle Arany Ászok 220 FtHelyiség, kat.:Van egy talponálló, és egy leülős, asztalos rész, el lehet férni. Tiszta,…..
Biztos én vagyok túlérzékeny, de nem szeretem a bankokat. Magát a műfajt értem, de hogy ez a szó Magyarországon miért szinonimája az átverésnek, lehúzásnak és apróbetűs résznek, azon azért néhányan elgondolkodhatnának. Sőt, talán nem is csak Magyarországon…Pedig…..
Három hete, egy eső után született meg a XVI. kerületben a gödör. A gödör azóta lehetőségeihez mérten szépen növekszik. Éppen a kerékpárút közepén. Az elmúlt három hétben több vihar is végig söpört a városon, mindegyik mélyített egy kicsit a Veres Péter út mellett…..
voodude01 2011.06.30 15:17:21
@magpet: LOL! :D Most már kár a gödörért pedig megalapíthattuk volna a XVI. kerületi Gödör klubot! :D
Na jól hallom, hogy megkötött a gipsz? Gratulálok. Kisfiú vagy kislány? És mikorra van Kingus kiírva? Na akkor még van idő. És néven gondolkodtatok-e már? Olyanok vannak, hallod... ne legyetek hülye szülők! Mezey Virág, Réthy Gyopárka, Erdei Őzike, Farkas Piroska, Tüskés…..
voodude01 2011.06.24 13:13:08
@neccharisnyás útonálló:
Tavi Rózsával kapcsolatban a legjobb sztori az, amikor anyám bemutatta nagyapámnak, aki a név hallatán vicceskedve Kökény Elekként mutatkozott be, mert azt hitte, hogy a nő ugratja. :D
Egy anekdota szerint a szocializmus idején Rákosi Mátyás pártfőtitkár megbízta Illyés Gyulát és Kodály Zoltánt egy másik, „szocialista” himnusz szerzésével, amely szerinte a címerhez hasonlóan, változtatásra szorult. Kodály Zoltán megjegyzése erre annyi volt: „Minek új?…..
Egy brooklini genget éppen egy térfigyelő kamera alatt ért a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka. Üldögéltek, aztán az egyik gondolt egyet, hozott egy fejszét, hogy kivágja a járdán a fát, amihez egy kerékpárt láncoltak. A fa tíz perc alatt meg is adta magát, derékba tört.…..
A sokadik tehetségkutató fut a magyar médiában: Megasztár, Csillagszületik, Társulat, X-Faktor..., és még mindig tömegek jelentkeznek, és szurkolnak. Itthon mindenki popsztár akar lenni: a kisgyerektől, az idős bácsiig. Sokan azt gondolják, azért, mert három féltiszta hangot ki…..
Hmmm, sehogysem tudom egyben bemásolni az interjút, valami hülye karakterlimit lehet, szóval itt a második részlet:   - Hogyan értékeled otthonod, Csömör illetve az egész kelet-pesti régió közlekedési előnyeit és hátrányait kerékpáros szemmel?   -…..
Akinek még mindig nem volt meggyőző a „propagandám”, ill. akit érdekel a téma, álljon itt egy interjú, amit még tavaly készítettem az interjú szemináriumra Stankovics Andorral, egy kedves ismerősömmel, aki akár a Kerékpárosklub szóvivője is lehetne.  …..
          Hága pályaudvara. Megtalálod a bejáratot? Lassan két hónapja vagyok Hollandiában, és minden áldott nap kerékpározom. Nincs ebben semmi különös errefelé, a bicikli a hollandok nemzeti közlekedési eszköze. Az anyukák…..
  A válasz egy, és ugyanaz: mert sok órára nem kell bejárni. Természetesen ez csak vicc, számtalan vélemény létezik, hogy miért jó és miért rossz, de ez egyöntetű és általános válasz.   A feltett kérdés hasonlatos a miért érdemes élni, miért érdemes…..
Profilja: oknyomozó újságíró Beszélgetés Bodoky Tamással     „…még ha lelőttek volna, akkor is nagy dolog, ehhez képest az, hogy kicsit átrendeződik az életem, szerintem nem nagy ár.” – hangzik egy igazán elhivatott oknyomozó újságíró…..
voodude01 2010.05.13 13:48:15