Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Regénytár

262 bejegyzést írt és 115 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kávézacc Avé Cézár Vavan 2011.10.14 09:35:00
Megszűnik a Kávézacc. Két évvel ezelőtt azzal a nem titkolt szándékkal hoztam létre, hogy az Index blogmotorját használva, és ennek a grandiózus hírportálnak a csábító ajánlatát meglovagolva népszerűbbé tegyem a Regénytárat. Abban reménykedtem, hogy ezek a félig…..
A magam részéről komolyan veszem a népszámlálást. Teszem ezt már csak azért is, mert nem szabad félvállról venni egy olyan tevékenységet, amelyre milliókat áldoz az állam, s amely számtalan ember fáradságos munkáját követeli. Nálam ez még hiúsági kérdés is. A Való…..
Kávézacc Képszámlálás 2011.10.04 10:10:00
Javában dívik Magyarországon a népszámlálás, ezt a csecsszopótól az aggastyánig mindenki tudja. Az sem titok, hogy ezzel a dologgal már a történelem hajnala óta próbálkozik az emberiség. Az uralkodók mindig is tudni szerették, miként alakul a jószágállomány, és ez ma…..
Kávézacc Szponzorok és pofonok 2011.09.26 14:56:00
Számomra az a nap híre, hogy a Telenor brutális mértékben megtámogatta az RTL Klubot és azon belül is a valóvilágot. Mi tagadás, rögtön elhatalmasodott rajtam egy gyomorkavaró, komplex érzés: egyaránt föllelhető volt benne az elkeseredés, a csalódás, a kiábrándultság meg…..
Tarheel Akciós víz 2011.09.23 12:22:35
Kertész Ákos lehordott bennünket a sárga földig, kijelentvén: genetikusan alattvaló nép vagyunk. Ez a megállapítás nem csak vérlázítóan sértő, de olyan messze áll a valóságtól, mint a makói hagyma az izraeli sekeltől. Ráadásul ennek éppen az ellenkezője igaz. Egy…..
Kávézacc Derült égből műhold 2011.09.21 15:39:00
Pénteken becsapódik a földbe egy busznagyságú műhold. Hogy pontosan hová érkezik, azt csak az Atyaúristen tudná megmondani, ezért mindenkinek egyforma esélye van arra, hogy rendes, napi tevékenysége során interakcióba keveredjen vele.Egyel több okunk van tehát félteni amúgy is…..
Kávézacc Menni vagy maradni? 2011.09.19 11:10:00
Tegnap azt olvastam, hogy a cseh külügyminiszter nyilvánosan átszundikálta a Balkánról szóló nemzetközi konferenciát.  Sic transit gloria mundi.Bezzeg húsz évvel ezelőtt még tele volt a világsajtó az akkor még csak kibontakozó polgárháború híreivel, ami Európa…..
Az idei filmes évad legkülönlegesebb alkotása, Az utolsó nyugdíjas egy tömegjelenetekben bővelkedő, kosztümös nagyeposz, amely a hajdanvolt Nyugger Birodalom végnapjairól fest demoralizáló látomásképet.A film nem foglalkozik avval, mi vezetett a nyuggerek gyors kihalásához,…..
Fél évszázadnál is hosszabb időn keresztül csak pletykaszinten terjedt, most azonban többé-kevésbé bizonyossá vált - ámbár még ma is vannak, akik nem hiszik el -, hogy az utolsó olasz király, II. Umberto felesége bizalmas, testi kapcsolatban állt a fasiszta diktátorral.…..
Kávézacc Lakásvesztés 2011.09.12 13:39:00
Magyarországon egyre többen űznek sportot abból, hogy kisajátítsák mások lakását. Azt mindenki tudja, hogy a bankok hitelnyújtás címén a középkori hűbéruraknál is gátlástalanabbul fosztogatják kifelé a lakosságot, de ennek a lakásszerző-lakásvesztő, húzd meg, ereszd meg…..
Tisztelt kitüntetett! Mielőtt frissen birtokba vett Kossuth-díját napi rendszerességgel strapálni kezdené, kérjük, olvassa el figyelmesen ezt a tájékoztatót, és a benne foglaltak szerint cselekedjen. Kezdjük a legfontosabbal: a Kossut-díj érzékeny konstrukció. Hasonlít a…..
Tarheel Kivert biztosítékok 2011.09.06 08:48:11
Vaclav Klaus cseh elnök a görögöknél kiverte biztosítékot. Tette ezt mégpedig a Právo c. lapnak adott interjújával, amiben kendőzetlenül kifejtette a hellénekről alkotott véleményét, miszerint a görögök órák hosszat ücsörögnek a cédrusok alatt, miközben ouzót…..
Divat lett manapság elegáns vagy kevésbé elegáns nyilatkozatok formájában a magyar emberek felépítéséről, fiziológiai jellemzőiről dehonesztáló módon nyilatkozni. Sohasem bocsátanám meg magamnak, ha e tekintetben kilógnék a sorból, ezért sietek lejegyezni és a közjó…..
Tarheel Bértolvajok 2011.08.26 13:21:54
Mindig kétkedéssel fogadtam mindenféle összeesküvés elméletet, mert hogy azokat kivétel nélkül hiányos adatokra, feltételezésekre alapozták. Mégis terjednek, ami egy kicsit érthető. A kommunikációs forradalom világát éljük, mérhetetlenül sok és sokféle a hírforrás, ember…..
Kávézacc Hiteltelenül 2011.08.25 15:24:00
Magyarország nemcsak állami, hanem magánszinten is reménytelenül eladósodott. A vezető hírek már jó ideje a svájci frank árfolyamára fókuszálnak, mert aki kreditet vett fel, általában ehhez kötötte hozzá az adósságát. Szomorú tény, hogy az adósok száma több százezerre…..
Tarheel Augusztusi időjáték 2011.08.23 10:42:22
Augusztus huszadika: tisztavatás, körmenet, díjkiosztás, új kenyér, vízi és légiparádé, utcabál és nyárzáró tűzijáték. Szezonvég. Lehet készülődni borongósabb napokra.Néha úgy tűnik, hogy augusztussal nem csupán a nyár ér véget, hanem olykor valami más is. Talán…..
Tegnap egészen véletlenül rájöttem a modern világ legfélelmetesebb igazságára. A blogolásról, mint össznépi tevékenységről van szó, ami látszólag teljesen ártalmatlan, sőt, ha megfelelő színvonalon űzik, akár építő jellegű, kulturális tevékenység is lehet. Az…..
Kávézacc Toalett tortúrák 2011.08.17 12:27:00
Sokan azért irtóznak a társas utazástól, mert a buszozás miatt le kell mondaniuk a normális toalett-használatról. A sok esetben több ezer kilométeres út megtételének nyűge Pityi Palkó ahhoz képest, amikor a technikai szünetre kiszemelt benzinkúton hosszú sor kígyózik az…..
Tarheel Zaciba csapott csapatok 2011.08.03 08:44:55
Őszintén szólva, fogalmam sincs kihez, mihez ragaszkodnak manapság a labdarúgás szerelmesei. Hiszen még az sem ritkaság, hogy az új bajnokság kezdetén a régi név alatt, a régi mezben egy teljesen más csapat fut ki a pályára, melyeknek játékosait a lelkes szurkolók legfeljebb az…..
Kávézacc Ramadán idején 2011.08.02 11:52:00
Legelőször a hetvenes évek közepén találkoztam a ramadánnal. Katona voltam a káprázatos szépségű Boszniában, de nem emiatt kerültem fizikai kontaktusba ezzel a számunkra keresztényekre nézvést embertelen kínzással felérő muzulmán vallási ünneppel, hanem mert az akkori…..
Ezen a szép, hétfői napon a magyar sport helyzetéről fogok értekezni, mégpedig abból a speciális nézőpontból, ahonnét én látom. Az én perspektívám, amelyből remek panoráma nyílik erre a területre, egy tévénézésre használt ülő, fekvő alkalmatosság, erről szoktam nyomon…..
Te szegény, szerencsétlen amerikai! Szüleid, szomszédaid, tanáraid, az újságok és a televízió mind, mind azzal áltattak, hogy a te nemzedékednek van a legnagyobb esélye az amerikai álom megvalósítására. Semmi mást nem kell tenned érte, mint szorgalmasan dolgozni. S ha még egy…..
Kávézacc Fegyvert a népnek! 2011.07.26 14:46:00
Most olvastam, hogy a norvég rendőrök azért nem helikopterrel mentek a vérengzés helyszínére, mert a pilóta éppen szabadságon volt, ráadásul az osztagot szállító egyik csónak is elsüllyedt. A tömeggyilkos pedig mindeközben csak lőtt és töltött, akik pedig az útjába…..
Kávézacc A férfiak látása 2011.07.19 09:23:00
Egy átfogó szűréssorozat után kiderült, hogy a magyar férfiak több mint a felének komoly látásvizsgálatra lenne szüksége. Nekem ettől a hírtől a szemem sem rebbent. Régóta tudom, hogy a mai magyar férfiak szemével valami baj van, mert ha nem így lenne, nem cuppannának rá a…..
Tarheel Bizalomgerjesztő 2011.07.19 08:14:40
Nyugtalanul alszom mostanában a kánikulának köszönhetően. Éjszakánként felriadok, elönt a veríték, s amikor végre elaludnék, rémálmok gyötörnek. Tegnap éjjel is, például:Egyedül dolgozom egy hatalmas üzemben, számítógép vezérelte eszterga-, maró-, fúró-, véső-,…..