Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsugucz.Illés

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Patik László után ismét egy "outsider", egy nem leányfalusi Pilátus a Credóban. Egy szakdolgozó kerttervező, akinek oskolai penzuma - mondhatjuk közkívánatra - könyvvé lombosult. Kiss Gábor nagyszerű leltárt készített, amely nemcsak település-, építészet -és…..
Zsugucz.Illés 2010.09.14 08:40:02
@kizsgabi: Megtisztelsz :)
Majd dobj egy privát üzit, ha még akkor is komolyan gondolod. Addig is kitartás, és sok munka! (garycooper@frímél)
  // A kötet az 1860-as évekből származik, amikor Arany László bejárta Székelyföldet, egyetlen cél által vezérelve: népmeséket gyűjteni. Arany László népmese-gyűjteménye egy huszonkilenc mesét tartalmazó kitűnő válogatás,…..
  Az utóbbi években Csáth-reneszánszról beszélhetünk: nemcsak a szakemberek, hanem a széles olvasótábor is felismerte a szabadkai szépíró zseniális tehetségét. Kosztolányi unokaöccse, a zenerajongó orvos, aki átkozott írónak aposztrofálta magát, ugyanis az emberi…..
  Robert Langdont, a Harvard szimbólumkutatóját az utolsó percben kérik fel egy esti előadásra a washingtoni Capitolium épületében. Közvetlenül megérkezése után azonban egy hátborzongató szimbólumokkal rejtjelezett, nyugtalanító tárgyat fedeznek fel a…..
Könyváruház Hugh Laurie: A balek 2010.06.03 09:35:04
Hugh Laurie története könyvben olyan, mint Guy Richie filmjei, A Ravasz, az Agy..., vagy éppen a Blöff. Vérbeli angol humor. Nem túlzás azt állítani, hogy miközben azért mégiscsak egy feszültséggel teli, pergő, izgalmas krimit tart az olvasó a kezében, úgy érzi, a könyv mellé…..
  Végre magyar nyelven is megjelenik a már sokak által nagyon várt könyv, A Viskó (The Shack). Egy, a telepesek által elhagyott rozoga, rossz emlékeket idéző viskó egyszeriben döbbenetes titkok tárházává válik, ahol izgalmas találkozások során a megbocsátás…..
Ajánló egy Lokálpatriótától: "Patik László után ismét egy "outsider", egy nem leányfalusi Pilátus a Credóban. Egy szakdolgozó kerttervező, akinek oskolai penzuma - mondhatjuk közkívánatra - könyvvé lombosult. Kiss Gábor nagyszerű leltárt készített, amely…..
A félelmetes erejű magyar vitéz dicső tetteiről szóló történet évszázadokon keresztül szállott szájról szájra, apáról fiúra, vagy énekmondók sora vitte hírét Lajos király hű alattvalójának. Az igazáért, szerelméért, hazájáért lovagi becsülettel küzdő Toldi…..
Egymillió dolláros rekordáron kelt el internetes árverésen hétfőn a Supermant ábrázoló első képregény egy ritka példánya, amelyből már csak 100 van a világon. Az 1938-ban kiadott Action Comics No. 1. címlapján a legendás képregényhős, az igazságot és az emberiséget…..
Zsugucz.Illés 2010.02.26 12:46:03
@olvasótábor: Eredeti ár + Ft- inflálódás + bizonyos "n"-szorzó, mivel a képregénysorozat az enyém, és ez jelentőset dob az értékén... utóbbit még pontosan ki kell dolgoznom :)
 Kérdéses, van-e értelme milliárdokat költeni digitális táblákra, amikor sok iskolában még a gyerekek étkeztetésre sincs pénz. Több kérdéses iskola is nyert a pályázaton, digitális táblája pedig a mai napig nincs. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség két év alatt még a…..
Lev Tolsztoj orosz regényíró buzgó keresztényként jeleskedett a tízparancsolat betartásában, az ő baja tulajdonképpen az volt, hogy túlzásba is vitte ezt. Az önmegtartóztató életmódjáról, vegetarianizmusáról híres Tolsztoj odáig vitte a felebarátok közötti őszinteség…..
Zsugucz.Illés 2010.02.25 15:37:51
Irásművek Esendő zseni 2010.02.24 09:44:42
William Shakespeare, még mielőtt meggazdagodott volna és elsumákolta volna azt a sok adót, amit el is sumákolt, fiatalon nyulat, sőt szarvast is lopott. A fáma szerint az író lakhelyéhez, a Stratfordhoz közeli birtokon élő Sir Thomas Lucy bírónak többször meg kellett vesszőznie,…..
Az 1978-ban alapított Diagram Prize (Diagram Díj) győztesét a nagyközönség választja ki a díjat gondozó brit könyvpiaci magazin, a The Bookseller honlapján leadott szavazatokkal. A nyertes címet március 26-án hozzák nyilvánosságra. Az elmúlt években olyan könyveknem ítélték…..
Irásművek Magyar művek bolgárul 2010.02.22 08:50:45
Megjelent bolgárul Vörös István József Attila-díjas író, költő Svejk gyóntatója című elbeszéléskötete, a bemutató hétfőn lesz a Szófiai Magyar Kulturális Intézetben.Vörös István novelláskötete időutazás, Szindbád, Svejk, Mozart, Kafka figuráinak izgalmas egyvelege. A…..
1000 éve, Japánban született meg a világirodalom első nagyregénye, mégpedig egy udvarhölgy ecsetéből. Muraszaki Sikibu a XI. század hajnalán megalkotta a Gendzsi Monogatorit, amelyet a mai napig a japán irodalom, és a világirodalom első számú remekeként tartanak számon.Muraszaki…..
Irásművek Kié a három testőr? 2010.02.18 08:41:50
Calude Schopp, aki negyven éven keresztül tanulmányozta Dumas munkásságát, talált egy ismeretlen regényt, amely alapján meglepő következtetésre jutott: az Alexandre Dumas neve alatt megismert regényeket nem ő, hanem August Jules Maquet találta ki. A kortárs regény és drámaíró…..
A gimnáziumi korosztály számára szervez íróiskolát a József Attila Irodalmi Egyesület Budapesten, szeminárium jelleggel. A prózaórákat Cserna-Szabó András tartja, a versszemináriumokat Sopotnik Zoltán.A 12 alkalommal, és egyenként másfél órásra tervezett foglalkozások első…..
 2010-re ismét megnyerte az Állami Nyomda a jövedéki adó hatálya alá tartozó dohány- és szeszesital termékek adó- és zárjegyeinek gyártására kiírt tendert, erről azonban nem tett bejelentést a BÉT-en, holott a cég számára jelentős összegű szerződésről van szó. Az…..
 A debreceni Kinizsi Nyomda óriáslépteit a piacismeret és a jókor meghozott fejlesztési döntések tették lehetővé. Üzleti filozófiájukat a megbízhatóságukra és az együttműködésre alapozták. Kitartottak a nehezen fizető kiadók mellett, hiszen tudták, csak közösen…..
onlineprint Egy kis tőzsde 2010.02.23 08:31:26
 A kilátások jók az Állami Nyomda számára, mert az idei választási év, és ez a konszern rendelésállományát duzzasztja.A számok dinamikáját tekintve, erősebb első félévet és aránytalanul gyengébb második félévet lehet megkülönböztetni, aminek az az oka, hogy az…..
Zsugucz.Illés 2010.02.25 15:15:53
onlineprint Matrix: Reloaded 2010.02.22 16:04:47
 A válság jó alkalom lehet arra, hogy a mátrixnyomtatók újra előtérbe kerüljenek azokon az alkalmazási területeken, ahol kiemelten képesek teljesíteni. Ilyen a számla- és listanyomtatás, amire ideális megoldást jelentenek az lapadagolóval és leporello adagolóval…..
onlineprint Környezettudatos OKI 2010.02.22 08:40:00
 „Carbon Zero” minősítést kapott az OKI Printing Solutions három legfontosabb gyártóbázisa.A thaiföldi Ayutthaya-ban, a kínai Shenzhen-ben és a japán Fukushima-ban található üzemek a tanúsítvány szerint radikálisan csökkentették szén-dioxid-kibocsátásukat. A…..
onlineprint Ricoh a téli olimpián 2010.02.19 08:55:11
 A 2010-es Vancouveri Téli Olimpiai Játékok több mint 90 000 darab biztonsági belépőjét (amelyek a sportolók, a szponzorok, a személyzet és a média képviselőinek teszik lehetővé a belépést az olimpia helyszíneire és az olimpiai faluba) Ricoh Gelsprinter technológiával…..
Zsugucz.Illés 2010.02.25 15:10:53
@feketeláb: Azért, mert itt versenyhelyzet lett volna, az Állami Nyominak meg le vannak vajazva a munkák...
 A siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ munkatársa egy selejtezésre váró intézményi dokumentum üres hátoldalára nyomtatta ki a Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt-programját, amit aztán a helyi kórházban felejtett, ahol beteg gyermekével volt kezelésen. A somogyi 3.…..