Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bony

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel közeleg a jó idő (remélhetőleg), és lassan-lassan el lehet kezdeni a kerti sütögetést, úgy gondoltam, ebben a posztban leírok néhány tudnivalót a grillezés hogyanjáról, és még néhány pácot is mutatok nektek. Természetesen ez is, mint minden főzési/sütési folyamat egyéni ízlés kérdése, tehát…..
A grillezés és barbecue világának egyik izgalmas perifériája, amikor pizzát, kenyeret vagy süteményeket készítünk el faszéntüzeléses készülékben. A mostani poszt a Nyárspolgár karácsonyi receptje, igazi különlegesség, amit elkészíteni egyáltalán nem bonyolult...
A csípős szószok (hot sauces) az amerikai BBQ-ban az első számú alapanyagok egyikét képezik. Használják őket mártásokhoz, marinádhoz és a végeredmény kísérőjeként is. A csípős szószok doyenje kétségkívül a Louisiana állembéli Tabasco, amely vénebb és stabilabb a…..
Bony 2014.12.03 16:18:29
@csigafrédi: hol lehet beszerezni habanero magokat? Jomagam is termesztek-az idei evben az extra csipos volt a cel,az egesz csalad nagy oromere. Persze nem ipari a mennyiseg.
Egyebkent nalunk a Tabasco nem aratott osztatlan sikert,igy a sajat mixünkent favorizaljuk.
Bony 2014.12.05 03:04:55
@Balambér: köszi.
Lassan végéhez közeledik az első szezonunk, ezért következik egy rendhagyó poszt: bemutatjuk azokat a figurákat, akik a Nyárspolgár blog és a szárba szökkent hazai BBQ-mozgalom meghatározó alakjai. Mindannyiunk közös vonása: amióta a faszén füstje megcsapott bennünket, a BBQ mindennapjaink…..
Bony 2014.11.17 00:46:22
Igen: Afrikában meg éheznek. Addig is nézzük, milyen klasszikus hibákat érdemes elkerülni, ha jót akarunk.     Nem rugózik kifelé a szár Érdemes megnézni vásárlás előtt, mi van, ha kifelé feszítjük a napszemüveg szárait. Ha a szár erős, és nem rugózik kifelé,…..
A barbecue-ban sok minden más mellett az a szép, hogy összehozza a 30-40-es férfiakat. Ez az utolsó vadászterületünk, izzó parázson, füstön sütni húsokat, a gyermekkor és a szabad férfilét utolsó fontvonalán. Amióta elindult a blog, remek embereket vonzott be. Nemrégiben…..
Movie Tank A beavatott (2014) 2014.08.17 08:00:00
Szeretjük a hosszú játékidőt? Igen, hogyha az átlagnál jóval több percet számláló filmnek valóban van is oka a hosszúságra. És az esetek többségében van ilyen ok. A Krisztus utolsó megkísértésében szükség volt a közel háromórás játékidőre, hiszen kellő mélységben…..
Biztos láttátok már ezt a videót eredeti formájában is (ott egy zeneszám hallatán hagy fel a sírással a kislány), az sem kutya persze. De úgy gondoltuk, KRS barátunk segítségével kicsit felturbósítjuk az anyagot - ha értitek mire gondolunk. ..
Az oldalas után a pulled pork (szabadfordításban: cafatos sertéshús) a barbecue műfaj második legismertebb fogása. Egyben sütött lapockából vagy tarjából készül, vagyis kellőképpen nagydarab és zsíros, kollagén részekben gazdag húsrészekből. Az igazi low & slow…..
Bony 2014.07.01 18:36:11
@Márkaséf: kicsit meredek,de maktortat. A helyzet az,hogy a tavalyi helyezes miatt ujra nyerni szeretne a ,,csapat,, bar szerintem jokat enni,es azt ,,nyugiba,, elkesziteni meg nagyobb elvezet. A kulonleges kategoria velejaroja pedig az ilyen extrem kajak kimuvelese,tavaly tarkonyos gulyas volt-feher gulyas,az iden tovabb mereszkedtek,s igy lett a maktorta. Max. 200 fok,max 20percig... koszonom a figyelmet,es folytasd a blogot!
Hiszem, hogy egyáltalán nem mindig Nyugaton kell keresnünk a jól működő, szimpatikus gasztronómiai példákat. A volt Szovjetunió európai országaiban az elmúlt évtizedben felvirágzott a nemzeti konyha, a Baltikumban, Belorussziában és Ukrajnában is egymást érik a fagerendás,…..
Bony 2014.05.30 01:59:18
@zsador.zsadorovics: kifogom probalni a recepted...ha van még,nyugodtan oszd meg!
A barbecue (BBQ) hazánkban is elterjedt fogalom, mégis, amire legtöbben asszociálnak vele kapcsolatban, annak vajmi kevés köze van az igazi barbecue-hoz. Valahol Amerikában baseball-sapkás, túlsúlyos emberek sörrel a kezükben szénné égetett külsejű húsokat émelyítően édes, ragacsos…..
Bony 2014.03.02 10:35:12
„Van egy fura testbeszéde, amit ritkán tudok csak lefordítani, és sok mindent jelenthet, leginkább nem jó dolgot” - minden kapcsolatban fordulópont az összeköltözés. Ugyanis akkor már nem lehet tovább leplezni semmit, a rossz szokások épp úgy felszínre kerülnek, mint…..
Achtung, Sie kommen! Aki meglátta, rávágta, hogy ez olyan Bud Spencernek való motor. Hát igen, a Különben dühbe jövünk jelenetei mélyen belénk ivódtak, így az sem számít, hogy a filmben nem Suzuki Van Van 125 volt, hanem egy Moto Zodiaco Tuareg 223-2 – elég messze van…..
Itt az esküvőszezon, és új divat hódít a jövendő arák körében. Majdnem vagy egészen „Éva-kosztümben" fényképészkednek a barátnők körében a leánybúcsún. Eredetileg csak a menyasszonyt fényképezték le, mintegy ajándékként a vőlegénynek. Aztán az egész a buli…..
Zack Tipton egy Budweiserrel, és a Tipton Eyeworks tervezője, Márkus András A Tipton Eyeworks főnöke meghívott, hogy vegyek részt új kezdeményezésükön: ezúttal nem csak a menedzsment próbálja megfejteni, mely típusokat kéne gyártani és melyeket süllyesszenek inkább el, hanem…..
Kapanyél Kutya a kertben 2013.05.30 16:15:00
A kutyatartó kertbarát nyilván nem szeretne lemondani a szép, ápolt kertről, pedig a négylábú kedvenc(ek) és a rendezett díszkert gyakran tűnnek összeegyeztethetetlen dolgoknak. Nem elég, hogy vakondokok, csigák, rágcsálók és egyéb kártevők teszik próbára a hobbikertész…..
Az elmúlt napokban igen szélsőséges időjárás köszöntött be Magyarországon, volt hó és szél dögivel. Sok helyen akadozik még a poszt írásakor is (szombat reggel) az áramszolgáltatás, de a legjobban azokat viselte meg a szokatlan időjárás, akiket autóikban ért utol a…..
A tulajdonos egymilliót költött, hogy bizonyítsa a nyilvánvalót: pocsék autót kapott. Most jön a rendőrség és a per, hogy kicseréljék ezt a vacakot. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Bony 2013.05.24 08:48:32
@szabi1983: Markon ettol nyugodott meg,annyit kolt amennyit akar a lelki nyugalmara. Egyebkent en nem hiszem,hogy az ,,anyaceg" tudna rola. Ha azt vesszuk mekkora az anyaceg,es annak leanyai,vagyis az egész csaladot nezzuk akkor erosen ketlem. Es mint korabban irottam,az importornek meg a szalonnak erosen kuss van,mert ok ellenorzott-hahahaa-termeket kapnak kezhez. Nem vedem a szalont.
Bony 2013.05.24 09:27:47
@Rocko-: jo hosszu lenne. Csak 1pelda: A4es papirra kinyomtatva PRESSE. Egy pasi 4oran at polirozta,meg a tekintet is lepattant a fényezesrol,ajtokat szetszedtek egy kis extra ontapados textilcsik miatt...kitapetaztak vele majd az egesz belsot... A hezagokat:ajtok meg mindent 1oran att extran allitgattak,ja a lemezfeluleteket is atneztek,es extra kiskalapaccsal simava kocogtattak... Aztan jot 10oltonyos,telepottyozte az autot,es mindent kikellett meg a sracoknak javitaniuk. Aztan ment a kocsi,,teszt,,-re . A nagyfonokok autoi se recsegnek,mer abban van anyag :)
A gonosz gyógyszerlobbi ugyebár az emberek vérének kiszívásából él. Ez "tény", sokan mondják, tehát így van... De vajon azok, akik mindenféle habókosságot hirdetve a saját kis, zsírtól csepegő pecsenyéjüket sütögetik, különbek-e? Ezek jutottak eszembe az alábbi sorok…..
Az e heti Füvészkerti séták témája ezúttal a 8. kerület szívében található japánkert lesz. Érdemes kicsit közelebbről körbejárni a távol-keleti kultúra ezen részét, már csak azért is, mert hazánkban még mindig zajlik a hanami, szabad fordításban a…..
Bony 2013.04.30 12:03:10
Kapanyél Minden kertben lehet tó 2013.04.10 11:00:00
Sokan szeretnének tavat a kertjükbe, de az álom megvalósítását valamilyen oknál fogva mindig elhalasztják. „Túl kicsi a kert”, „kicsik még a gyerekek, nehogy gond legyen”, „nagy falat ez nekem”, „kinek van erre ennyi pénze” – ha ismerősek a gondolatok, bátran olvasson…..
Tanár úr, kérem, én készültem és csak egy törzskönyvért jöttem. És fizetni. Baj? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Bony 2013.04.10 09:24:04
@egyhatosmotor: te vagy a madzsarok retardalt buszkesegge!
Mindenki: totiaban tenyleg igy van. Faszaganyos nagyon! Teljes okmanycsere 2,5ora alatt!
Sőt,a hetvegen fizettem a tescoba olyan kasszanal,ahol nem volt elado,elotte mar lattam ilyet Nyugaton,de eloben valosagos vavavaaoo elmeny volt!
De epp tegnap beszeltunk a Kék fényrol! Nalunk minden este a hirado utan van krimihirado,na az nem piskota! A kekfeny mellette gyerekmese-ez is kulombseg. Mediatorveny? Vagy mi a kaka?!
Nalunk is vannak igazmagyar fasszopok,mint ez a Egyhatosmotor! Verik az asztalt,hogy trianont vissza,van magyarigazolvanyuk(torzskonyv-baszod),ők magyarabbak mindenkinel! De hakikell menni kulfoldre(magyarba)ahol meg a szavukat is ertik,rogton bekusshadnak! Mint egy frusztral yorksherre terrier,ugy viselkednek. Fosnak. Nímetbe,osztrákbo nemmennek,csak gazdatestel,akinek meg wc-re is kiserni kell. Az ilyen retardoknak szoktam javasolni,hogy ha mar papirja van a magyarsagarol,miertnem koltizik ki a picsaba,az anyaorszagba... Na ez mar nem tema,hisz gyakran telepuleset se hagyja el ,csak max 20km-re.
Valyi Pista megtette,hogy miert,nem az en gondom/bajom/közöm/dolgom,de gondolom nem a visszatranont mozgalom miatt...és fog még csodalkozni. Mert idegen,hiaba magyar,valahol mindig tot lesz valakiknek.
Ha esetleg vaamiben tevedtem,akkor kapjatok be :) béke!