Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Udo von Raumschiff

21 bejegyzést írt és 281 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szokásos sírás jön, egyre több a pocsék helyesírással rendelkező ember.  Nem a rövidítésekkel van gondom, sem az internetes szlenggel, ezek részei az életnek. A nyelv folyamatosan változik, jönnek be új szavak és vesznek el kevésbé használtak. Az elgépeléssel sincs semmi…..
Udo von Raumschiff 2014.06.22 01:27:37
@Phteven: Ott a pont. Írni úgy tanul meg az ember, hogy olvas. Sokat. Irodalmat (nem Leslie L. Lawrence-t). Az irodalmi szövegeket még ma is sok helyen profi szerkesztők és korrektorok gondozzák. Így ha valaki olvas, rögzül a helyes írásmód.
Akik meg csak a barcsinőik fészes bejegyzéseit olvassák, azokban az rögzül.
„Külgyél”, „amijet”, „jólnézel ki”.
És ami még rémisztőbb: egyszer egy szerkesztői/szövegírói állásra (!) pályázó 400-500 jelentkező motivációs levelét kellett átválogatnom. Főiskolai vagy egyetemi végzettségű fiatalok produkáltak olyan siralmas helyesírást és olyan suta és pontatlan fogalmazást, hogy elment az életkedvem, A többség a saját főiskolája nevét sem volt képes pontosan leírni...
Hollywoodi filmeseknek köszönhetően sokszor párhuzamos univerzumba repítjük magunkat, ahol a látvány kedvéért felülíródnak a fizika törvényei, a dramaturgia pedig játszi egyszerűséggel szabadul meg az ésszerűség, a történelmi tények és a valóság fojtogató…..
Udo von Raumschiff 2014.06.16 00:50:04
@75. Vladys: Súly nincs - tömeg van. Azért az a fizikában fontos dolog.

@CJKrisz: Az autóütközéskor mindkét autó szempontjából a másik autóhoz képesti relatív sebesség számít. Ha igazad lenne, akkor ugyanolyan kárt okozna 30-cal belehajtani egy álló skodába, mint egy 160-nal száguldóba...
Vagy épp egy álló objektum nem sérülhetne meg az ütközésben, hiszen ő nem mozgott...

Észrevettétek már,

... hogy a filmekben a száktámla mindig pont olyan magas, hogy ki lehessen vele támasztani a kilincset?

... hogy a lézersugár nemcsakhogy látszik az űrben, de van eleje és vége is, és látszik hogy halad előre? És hangot is ad ki, hogy „tyszffffff”?

... hogy a tudósok és hackerek nem monitorok előtt ülnek, hanem projektorokba bámulnak, amik az arcukra vetítik az olvasnivalót?
Szimpla felsorolás, némi magyarázással. Ennyi ez a cikk, de szerintem mégis remekül megmutatja mindazt, amit kell. Egy igazi filmszerető ember nem a rossz, hanem a jó filmekben méri a szezont és azokból szerintem a 90-es években volt a legtöbb. Biztos, hogy ebben közrejátszik az is,…..
Udo von Raumschiff 2014.05.21 07:02:44
'94 tényleg erős év volt - de a listával jórészt nem értek egyet. Íme, az én tízes listám (a sorrend nem számít):

- Leon, a profi
- Pulp Fiction
- Féktelenül
- Négy esküvő, egy temetés
- Priscilla, a sivatag királynője
- A halál és a lányka
- Chunking Express
- Sátántangó
- Quiz Show
- The Crow

És +3 film, ami akár ott is lehetne a listán:
- Shop Stop
- Muriel esküvője
- Serial Mom

A remény rabjai és az Ed Wood engem nem kavart fel - az előbbi nem elég karcos, nagyon hajtott a közönségsikerre, az utóbbi pedig stílusos, lecsap minden magas labdát, de semmi több...

Viszont van itt három film '94-ből, ami minden idők legtúlhype-oltabb, legtúlértékeltebb opuszai közé tartozik:

- Interjú a vámpírral
Halálosan unalmas, fékezett habzású, szépelgő-szenvelgő izé. Méltó elődje a mostanság szakmányban nyomott tinivámpír-filmeknek.

- Született gyilkosok
Ordas nagy közhelyeket próbál titkos bölcsességként az arcunkba tolni. A média, az erőszak, a felelősség... közben a film pont azzá a szenzcióhajhász, önncélú bulvárszemétté válik, mint amit pellengérre akar állítani. Naggyon üzenetes, és naggyon mélyértelmű... Ja, és Oliver Stone-nak semmi humora, kár volt erőltetni.

- Forrest Gump
Szintén a mélyértelműség a célja, és a leggiccsesebb érzelmi közhelyekre épít, de az egész világa a velejéig hazug, és kártékony. Hogy legyél debil, csorgasd a nyálad, csak csináld, amit mondanak, és tiéd lesz a mennyeknek országa. Aki nem gondolkodik, csak engedelmeskedik, az boldog lesz és gondtalan. Ez a vegytiszta agymosás, pszichés alattvalóképzés. Nem, nem vicces, nem kedves, nem sármos és nem megejtően emberi.
Udo von Raumschiff 2014.05.21 11:24:29
@mojoking77: Pityergett a rossznyavalya. Halálra idegesített, hogy az idiotizmus apoteózisát tolják az arcomba. A filmben aki gondolkodott, vagy az IQ-ja meghaladta a 85-öt, mind elbukott. Éljen a debilek boldogsága!

A Natural Born Killersben szerintem nem mondanivaló van, hanem közhelyek szájbarágása.

A Sátántangóról csak annyit, hogy nem egy habkönnyű közönségfilm - de az mégiscsak elmond valamit, hogy a Rottentomatoes 100%-ot adott rá (nem sok ilyen film van).
A Kerrang! webzine gondolt egy merészet és összeszedték minden idők 10 legnagyobb rocksztár alakját. Habár az összejött társaság kétségtelenül nagyon nívós, itt-ott azért lehetne vitázni a neveken. De ezt inkább rátok hagyjuk, ezt Ti úgy is jobban tudjátok! A hajtás után az…..
Udo von Raumschiff 2014.04.29 17:45:18
@Zuzimama:
A poszt címe így szól: „A legnagyobb rocksztárok a keményzene történetében”.
Ez pedig főleg a hard rock és a klasszikus metal. A soft-rock - mint a neve is mutatja - nem keményrock.
Ha csinálnak egy listát a soft-rock, dallamos rock vagy pop-rock legnagyobbjairól, jöhet Bon Jovi, jöhet Freddy Mercury, Gene Simmons, a német Bundesliga-rockerek - nem lebecsülésképp mondom, ők is lehetnek hatalmas rocksztárok, csak nem keményrock-vonalon. Az ő listájukba nem szólnék bele, nem is értek hozzá.

Hogy Tony Iommi, vagy a Who frontemberei ne lettek volna / ne lennének rocksztárok, csak szimplán tehetséges zenészek? Öööööö... ezt gondold még át.

Az általam hiányoltak között egyébként van gitáros, énekes, gitáros-énekes, sőt, egy basszista is...

De egy olyan keményrock-toplistán, amiről hiányzik Hendrix, Page, Plant, Bon Scott, Gillan és Blackmore, csak röhögni lehet.
Udo von Raumschiff 2014.04.29 18:59:41
@Zuzimama:
1/ A Queent metálnak nevezni nem vicces, hanem vaskos tévedés.
Az első két lemezük jórészt glam-rock volt, a harmadik, a Sheer Heart Attack viszont jót kirándult keményrock felé. Aztán a Bohemian Rhapsodytól a Radio Ga-Gáig minden műfaj felé nyitottak, nem is albumonként, hanem egyetlen lemezen dalonként is. Amit sosem játszottak, az épp a heavy metal, meg a jazz (annak ellenére, hogy „Jazz” címmel adtak ki egy albumot :) ) .

2/ A Bon Jovi sosem számított trash metalnak. Sosem számított kőkeménynek. Amikor az első lemezük megjelent 1984-ben, a Hungaroton boltok behozták jugó nyomásban, rögtön megvettem. Asszem, egyszer hallgattam meg, aztán elajándékoztam egy lánynak - ilyen csajos frizura-rocknak hallatszott már 1984-ben is.

3/ Gondolhatunk egész mást a rocksztárságról - de nem is tagadtam, hogy a favoritjaid rocksztárok. De itt konkrét műfajokról van szó - nem attól hard rock valami, hogy van benne torzított gitár - a keményrock az a hard rock (ami itt-ott összemosódik a punk-rockkal és klasszikus metállal). És nem mondhatod azt, hogy a Bon Jovi az 1984-ben trashmetálnak számított, vagy hogy a Sweet vagy a Poison punk-rock. Illetve mondhatod, de akkor itt itt be is fejeztük...
Még hétvégéig kell várni, hogy kiderüljön: lesz-e kétharmados, alkotmányozó többségük a kormánypártoknak. Addigra összesítik ugyanis a külképviseleten leadott voksokat és az átjelentkezők szavazatait. Abban azonban már most biztosak lehetünk, hogy ha a Fidesz-KDNP…..
Udo von Raumschiff 2014.04.22 01:58:59
@l. ember:
Akkor még egyszer, lassabban is leírom:

[1] A Fidesz megnyerte az egyéni körzetek 90,57%-át (96 mandátum). Lehetne olyan választási rendszer, hogy ez a végeredmény, 91% a mandátumarány – szevasz, ellenzék. De ez egy fikció, nem ilyen rendszer van.

[2] A Fidesz kapott listán 44,87% szavazatot. Lehetne olyan választási rendszer, hogy ez a végeredmény, 45% a mandátumarány - ez a te elképzelésed a világról. De ez egy fikció, nem ilyen a választási rendszer, és sososem volt ilyen.

[3] A magyar választási rendszer - ami az EBESZ szerint az egyik legkiegyensúlyozottabb modell - olyan, hogy az egyéni mandátumok ÉS a listás szavazatarány alapján számított mandátumok adják a végeredményt. (És ezt nem Orbánék találták ki, így működött 1990-ben is.)

Ha csak mechanikusan átlagolod a 91%-os egyéni és a 45%-os listás eredményt, az 68%. Ilyen eccerű.

Tehát, még egyszer, lassan: a listás 45% az a választási eredmény EGYIK komponense - neked az a problémád, hogy miért nem ez a végeredmény.
Hát... tipródj, rugózz ezen még két hetet, aztán keress egy olyan országot, ahol ilyen a választási rendszer: csak országos listás, egyfordulós, egyenesen arányosított mandátumelosztásos, abszolút többséges.
Segítek: nem fogsz ilyet találni. Ha valaha lett volna ilyen, már rég kormányozhatatlanná vált, anarchiába fordult, végül széteesett volna...
Udo von Raumschiff 2014.04.23 00:16:45
@l. ember: Ha alaposabban megnézed azt a térképet, és elolvasod az általad preferált „Party-list proportional representation” modell altípusait, akkor rájössz, hogy „45% szavazat > 45% mandátum” modell SEHOL nem létezik, mindenhol alkalmaznak egy, a politikai rendszert stabilizáló átszámítási metódust. A leggyakoribb az egyszerű többséget abszolút többséggé konvertáló „D'Hondt”-módszer, ami a „45% szavazat > 51% mandátum” modellt eredményezi (ez háborítana csak fel téged!).
A másik gyakori modell a „Sainte-Laguë”, ami marginális politikai pártokat tol be a parlamentbe, jóval a támogatottságukat meghaladó mandátumaránnyal, így a koalícióképzési lehetőségeket bővíti ki a politikai stabilitás érdekében. Ez nagyon igazságtalan, mert 3-5%-os támogatottságú megélhetési pártok extrém nagy politikai hatalomhoz jutnak a „mérleg nyelveként” - gyakorlatilag átvehetik az irányítást az egész kormányban, anélkül, hogy lenne bármilyen társadalmi támogatottságuk.

Ezekhez képest a „Mixed-member proportional representation” modell nagyonis kiegyensúlyozottnak tűnik, mivel a mandátumok egy részének elosztásánál a „Party-list proportional representation” metódust alkalmazza, a maradéknál pedig a többségi elvű (majoritarian) modellt.

És kérem, ez van nálunk. És még sok-sok országban - bár vannak helyek ahol még egy csomó bonyolító faktort, mindenféle pótlistákat, több fordulót, párhuzamos szavazást is beépítettek - for more pleasure.

Egyvalamiben egységes az ÖSSZES MMPR-modell: a 91-9-0-0 %-ban elnyert egyéni körzetek mellett 45-26-20-5 %-os listás szavazateloszlás MINDENHOL vaskos választási győzelmet jelent.

Ez a tudat éltessen téged is: ha majd a szocik fel tudnak állni akár csak közepesen is vállalható arcokkal, Gyurcsány és Mesterházy nélkül, és képesek lesznek a többségnek (mondjuk a választók 38%-ának) megjeleníteni a „kisebbik rossz” idealizált képét, akkor kényelmes többséggel alakíthatnak kormányt...
Udo von Raumschiff 2014.04.23 11:11:12
@l. ember:
[facepalm]
A sima „majoritarian” modellben 45%-kal 91%-ot is lehet szerezni - vö. „the winner takes all”.
Akkor már inkább az MMPR!
Kérem szépen, beköszöntött az a kor, amikor ha kovbojos-indiános játékot akar a gyerek játszani a játszótéren, akkor előtte alaposan körül kell nézni, hogy van-e amerikai őslakos felmenőkkel bíró gyermek a kínálatban akad-e okostelefon valamelyik…..
A remény hal meg utoljára. Hosszú évek óta reménykedem abban, hogy a kiváló színész, aki gyermekkorom egyik bálványa volt, újra visszakerül az A listára. A 90-es évek róla szóltak, sorjáztak a jobbnál jobb filmek, aztán a 2000-es évek elején valami kezdett elromlani, bár…..
Nem, most nem a mindent megszépítő reklámfotókról, a cseles kuponakciókról vagy a csirkebőrös McNuggetsről lesz szó. Ezúttal a BigMac játssza a főszerepet egy utcai átverésben, ami a többi marketingfogással szemben kifejezetten viccesre sikeredett. A kampány kiinduló…..
NapiApp Spotify 2014.02.11 10:00:00
Az online zeneszolgáltatások igencsak divatosak manapság, de azok amelyek ingyenesek többnyire nem is tökéletesek. A Spotify nem túl régóta elérhető hazánkban és körülbelül annyi ideje használom itthon és az irodában is. Az egész közösség alapú és már rögtön kell a…..
Udo von Raumschiff 2014.02.12 13:38:41
@ST33L!: Hát, az kizárt, hogy meglepődnék. Az egyébként is veszteséges VBR320-ból még kihajítod a zenei információ 80%-át - ami marad, az hulladék. Csodák nincsenek, az ilyen fokú tömörítés megöli a hangzást. Még azt sem tudom elképzelni, hogy valaki valami extrém tré hangminőségű mobilon, ócska gyári fülesen hallgatja, ezért nem tűnik fel neki a dolog.

Érdekes, hogy a technikai fejlődés egyrészt a legkifinomultabb irányokba viszi el a zenehallgatást (pl. a Linn, vagy a B&W hi-bit szolgáltatásai, ahonnan 192kHz/24bites zenéket tölthetsz le, ami a CD-minőséghez képest 6-szoros zenei információmennyiséget jelent, és valami elképesztő minőségi ugraást jelent – kinyílik a tér, életre kelnek a hangszerek, meglódul a dinamika) - másrészt viszont a legócskább minőségromlásba a taszítják az embereket a sávszélesség-spórolós, divatfejhallgatós, „telekre jó lesz”, meg „ez nem a minőségról szól, hanem a közösségi élményről, megosztásról, lájkolásról, közös playlist-ről” - mentalitással. Közben hallgatják a torz, rommá tömörített streameket - van aki nem csak tömegközlekedésre, de otthoni zenehallgatásra is a telóját használja... Pedig a '80-as elejének walkmanjai röhögve hozták ezt a hangminőséget. Tanulság? Kidobtunk az ablakon 30 évnyi technikai fejlődést az igénytelenség és a menőzés jegyében...
Határozott és tántoríthatatlan hívei vagyunk az egészséges étkezésnek, gyerekek esetében hatványozottan, mégis, ami egyes iskolákban zajlik, az már túllép a józan ész határán. Nemrégiben egy hatéves kisfiút függesztettek fel 4 napra Angliában azért, mert egészségtelen…..
Udo von Raumschiff 2014.02.03 23:41:31
Na, megjött a többi táplálkozásfasiszta és egészségnáci.
Az elhízás nevű táplálkozászavar és szövődményei (infarktus, cukorbetegség stb.) azokat érinti, akik többet esznek a kelleténél. Többet, mint amennyit el tudnak/akarnak égetni. Lehet cifrázni, mindenféle idióta elméleteket gyártani 17 napos, 50 kilométeres, 10 000 éves, vörös-zöld-sárga diétákról, hablatyolni alkati sajátságokról („alig eszem valamit, mégis hízok”) de a termodinamika alaptörvényei nem hazudnak: Az a kalória, amit nem viszel be, az nem épül be. Az a kalória, amit elégetsz, nem épül be. Ha kevesebb kalóriát viszel be, mint amit elhasználsz, le fogsz fogyni. Ennyi. Ezt még senki sem tudta megcáfolni. A fényevők megpróbálták, de meghaltak.

Ha fogyni akarsz, a diéta abban segít, hogy a kevesebb bevitel mellett is meglegyen minden fontos tápanyag a megfelelő arányban, de egyébként a devitel/égetés arény mindent eldönt. A termodinamika.

Egyél normálisan, mozogj normálisan, ne stresszelj (legalább a kaja miatt ne), és ne legyél táplálkozásfasiszta és egészségnáci. A kulcsszó a NORMÁLIS. Ne ess egyik végletből a másikba, ne görcsölj rá semmilyen táplálkozásperverzióra (paleoilt somlói galuska, édes Istenem!) Ha táplálkozászavarod van, ne akard a saját nyomorodat másokra kivetíteni, s osztani az észt, hogy kinek mit szabad ennie.

Én megfigyeltem: a küldetéstudatos táplálkozásnácik mindig a táplálkozászavarosokból lesznek. Megnézném az angol iskola tanári karát, hogy hol lötyög egy kis háj, hol feszül egy kis anorexia, mi mehetett ennyire az agyukra...
Vannak zenekarok, akik büszkék arra, hogy terroristának vélt foglyokat kínoznak a zenéjükkel és vannak akik nem. Utóbbiak közé tartozik a Skinny Puppy is. A legendás kanadai indusztrial zenekar sem bírja a zenéjük ilyesfajta felhasználását, de ha már így alakult, akkor gondoltak…..
Mostanában a Windows Phone 8.1 kapcsán mindenki azon gondolkozik, vajon készüléke megkapja-e a hőn áhított frissítést. Úgy tűnik, mindenki megnyugodhat, mert a jelek szerint megkapjuk a vágyott frissítést jelenlegi Windows Phone 8 rendszerű telefonjainkra. A Microsoft azt állítja,…..
Udo von Raumschiff 2014.01.12 18:46:30
@pushalias: Én biztosan lemaradtam valamiről, de pontosan melyik Apple OS-update volt fizetős? Tudtommal iPhone-ra minden update és új OS ingyenes volt. A szépítógépes OS-ek esetében az update-ek és upgrade-ek ingyenesek voltak, az új OS-generációkat adták pénzért - bár jóval kevesebbért, mint egy új Windowst, de mégiscsak pénzért...

De mindegy is, te kezdtél itt az Apple-ről beszélni, én szóba sem akartam hozni. Csak azon mulattam magamban, hogy a szerintetek az valami óriási gesztus, szenzáció, maga a Kánaán, ha egy OS csak úgy frissíthető 8.0-ról 8.1-re.

Ha én vettem volna egy telót (8.0), megjelenik a 8.1, és nem lehet frissíteni, visszaadom a telót, de úgy, hogy a cégvezető ablakán dobom be, féltéglához kötve...
Udo von Raumschiff 2014.01.13 00:33:27
@pushalias:
Lehet, hogy csak az első két mondatodat kellett volna elolvasni, ahogy mondtad - de én elcsesztem, végigolvastam. Azzal együtt, hogy „eljő a Kánaán”,lesz WP8.0-ra WP8.1...

Az efölötti túláradó örömet (ti. a Kánaán meghirdetését) éreztem egy kicsit komikusnak, és kezdtem „bunkó módon gúnyolódni” - vagyishát ironizálni. Az Apple-t meg te kevered ide állandóan. 1998 óta fejlesztik az OS X-et. Azóta 10.x. Mi a kérdés?
Kerényi Imre eddig is sok röhejes dolgot csinált és százmilliókat tapsolt el, Orbán pedig évekig hagyta. Most, hogy igazán gázt csinált, ráadásul a választások előtt, Orbán mégis közbelépett. Rejtély, hogy az IMF-et és az EU-t fél kézzel legyűrő szabadságharcos Orbánnak…..
Udo von Raumschiff 2014.01.12 23:58:21
@tippan67: Hagyd már, ennyi hadd jusson nekik, valahol ki kell ereszteniük a gőzt a sok frusztráció után...
Szeretnék úgy látni Orbánt, mint a totális összeomlás szélén álló, bekerített, rommá vert, bukott vezért. Nem zavarja őket, hogy még a balos elemzők is azon morfondíroznak, hogy kétharmadra nyer Orbán, vagy csak simán. Álmaikban Bajnai már gyűrűbe vonta Budapestet, 106 vk-ból 99-et már meghódítottak Dopeman szabadcsapatai, Gyurcsány pedig már a Parlament ellen vezeti az éhségmenetet.

Ne legyen félreértés: Kerényi egy idióta. Az irritáló fajtából. Az is lehet, hogy Orbán nyilvánosan cseszte le a nyomorultat. De a fenti videó csak Tóbiás József nedves álmainak kivetülése. Ha felébred, már ő is más videókat lát...

Aki szerint ez király, meg találó, meg "naggyon ott van", az valami párhuzamos univerzumban él. Vagy méginkább merőlegesben.
A száraz tények: Jimmy Page, a világ egyik legjobb rockgitárosa ma lett hetvenéves. Ráadásul nem csak mi mondjuk, hogy mekkora zseni ez a bácsi, hanem egy rakás lista is erről beszél. A Rolling Stone 2011-es Minden idők 100 legjobb gitárosa összeállításán például csak Eric…..
A 2013-as év is igen jó felhozatalt hozott a telefonok piacán, érzéseink szerint olvasóink hosszas fórumozások, tesztolvasások és ismerős-kikérdezések után is csak nagyon nehezen tudták eldönteni, hogy mire cseréljék le esetlegesen az előző évekről megmaradt készüléküket.…..
Udo von Raumschiff 2013.12.21 13:24:31
@jeriko: Öreg, egy kis szövegértés: androidos telefont ÉS ájfónt IS használok. Azt hittem, ez egy techblog, de ti valami nyomorult törzsi háborút vívtok itt.

@Tomi from Space: Írjátok ki a fejlécbe, hogy aki nem gyűlöli az Apple-t, az takarodjon a blogról, akkor is, ha egyébként Androidot is használ...
Udo von Raumschiff 2013.12.22 02:26:00
@feco59: Ha jól tudom, az első ujjlenyomat-olvasó rendszerrel felszerelt mobil a Motorola Atrix 4G volt, még 2011-ben. Próbáltam, egy nyomorúságos küszködés volt, bár mint újdonság, így is lenyűgözött. Az első valóban használható ujjlenyomat-olvasóval felszerelt mobil (ami nem csak bizonyos szögből, bizonyos feltételek esetén olvasta az ujjlenyomatot, hanem on-the-fly, bármikor, bárhogy), az iPhone 5s 2013-ban, jó két és fél évvel később. Nem az a kérdés, hogy ki csinálta először, hanem hogy ki tette használhatóvá.

Az egeret is a Xerox találta ki. Egy ormótlan fadoboz volt, iszonyú nagy kerekeken gurult, egy valag pénzbe került a fejlesztése, és fogalmuk sem volt, hogy mire lehetne használni - ha jól tudom, Jobs végül egy középkategóriás autó áráért kapta meg a Xeroxtól a jogokat, és egy egészen új számítógép-kezelési koncepciót épített köré (amin a Microsoftnál még sokáig röhögtek).

Vissza az eredeti témához: ha Android, én valszleg egy jó Xperia Z1 mellett döntenék, ha lenne arra valami garancia, hogy a jövőbeli újabb Androidokat is portolják rá. A vízhatlanság, a hangminőség, a gyorsaság és a kijelző és a kamera képminősége miatt. Ja, és mert Sony lesz jövőre is - HTC meg...
Szerdán megmutattuk a Lángoló Gitárok első éves szerkesztőségi listájának utolsó harminc helyezettjét, most pedig jön a legjobb húsz. A tegnapival ellentétben most minden egyes helyezetthez fűztünk valami kommentárt is, raktunk bele linket, hogy könnyebben utána lehessen járni a jó zenéknek.…..
From: v.attila@mtva.hu To: h.arpad@kormany.hu Subject: felavattuk bazdmeg! Kedves Árpád! Mint láthattad A Tévében, az előzetes egyeztetéseknek megfelelően levezényeltük a Félmilliomodik akciót. Remélem minden stimmelt kívülről, és a Vezér is kielégítőnek találta a népnemzeti…..
Udo von Raumschiff 2013.12.07 13:40:35
@P.Freddy:
A szórványmagyar állampolgár és a londoni mosogatófiú szavazata között VAN KÜLÖNBSÉG. Az utóbbié ugyanis több mint kétszer annyit ér. A mosogatófiú szavaz a lakcíme szerinti egyéni jelöltre ÉS pártlistára. A csíkcsicsói szórványmagyar ellenben CSAK pártlistára. Az előbbi a 106 egyéni és 93 listás mandátumról is szavazhat, utóbbi csak a 93 listás mandátum eloszlásába szólhat bele.

Ja, és a neten/ügyfélkapuval csak regisztrálni lehet, szavazni végül csak borítékban lehet. Ha a szórványmagyar nem akarja, hogy a román posta VÉLETLENÜL elhagyja a borítékot, kénytelen lesz elballagni a KONZULÁTUSRA, hogy ott adja le...
Udo von Raumschiff 2013.12.07 19:03:21
@bobbyWatson:
Ugyan már, a "liberális" véleményvezéreket mikor érdekelték a tények? Mikor hoztak érveket, mikor számoltak ki bármit is, mielőtt kinyilvánították az Egy Létező Igazságot?
A középkori jezsuiták elszánt hitével utasítanak el - és bélyegeznek bűnösnek - minden, az övéktől különböző véleményt.

Liberális vagyok, TEHÁT igazam van.
Liberális vagyok, TEHÁT én mondom meg, mi a tűrhetetlen, üldözendő, betiltandó.
Liberáls vagyok, TEHÁT megmondhatom, ki az álkeresztény, kinek nem lenne szabad kivel mutatkoznia, hova mennie.
Liberáls vagyok, TEHÁT megmondhatom, ki a náci, ki fasiszta, kit kell kirekeszteni, karanténba zárni, megbélyegezni...
Liberális vagyok TEHÁT az én véleményem az egyedül legitim, egyedül európai, egyedül humanista. Mindenki más vélemény a nácifasizmus szekértolása, fizetett bértollnokság, a civilizáció szégyene.

Túl sok az ilyen "liberális", ezért néha szégyellem, hogy én tényleg liberális vagyok...
Udo von Raumschiff 2013.12.07 22:46:06
@P.Freddy:
Nyugi, téged senki sem gyanusított azzal, hogy "liberális" lennél.
Szerintem próbálj lenyugodni - mély levegő, kifúj. Mély levegő, kifúj. Hallgass meg valami relaxációs CD-t, vagy fütyüld el Brian dalát a keresztről, és vegyél ki egy évet. Mert ha így folytatod, rámegy az egészséged, ez az eszelős gyűlölet,ami árad belőled, teljesen felemészt.
Nem nagyon nézünk Fábry Show-t, mióta a humorbonbonok, humorlabdacsok, humorpetárdák és humorröppentyűk egyetlen, hiteles magyar nagymestere átment az MTV-hez,  hogy ott celebek helyett a Fidesz-holdudvar tagjainak szavába vágva szórja a 20 éve is ciki, spicces…..
Ami Tibit érdekli Queen TOP 10 dal 2013.11.23 02:02:12
Tudni kell rólam, hogy gyermekkorom óta rajongok a Queen együttes zenéjéért. Amit ez a brit rockbanda elért az alatt a röpke 20 év alatt, az szinte egyedülálló...
Udo von Raumschiff 2013.11.23 22:40:57
@scsaba1: Öööö... nem tudom, miről beszélsz, talán ha példát mondanál... Szerintem lehet úgy megújulni és akár évtizedeken át izgalmas zenét csinálni, hogy nem váltasz műfajt, mondjuk rockból slágerpopba, nem csinálsz tinglitangli izéket, amiktől persze hízik a péztárca.

A Queen a Gágával átköltözött a popzenébe. Ha valaki aztat szereti, hát hajrá, mit bánom én. Én a Queen nevű rockbandát kedveltem, a hasonló nevű popzenekart meg már nem.
Udo von Raumschiff 2013.11.24 14:11:24
@monddazigazatmar: Szedd össze magad és nyugodj le öreg! Nem kell itt idegbeteg módjára vergődni. Fogsz még olyannal találkozni az életben, hogy valakinek más a véleménye, és ha minden alkalommal így kifordulsz magadból, rámegy az egészséged! Látod, a modorod máris ráment...
Udo von Raumschiff 2013.11.24 17:14:19
@álfirkász: Lassítsatok már le.
Én a zenéről beszélek, ti meg idejöttök sértegetni, hogy "beteg" vagyok, meg egy "senki", meg "húzzam le magam". Mer' nem teccik a Rédiógágá, meg a Meeeedzsíííík. Van ilyen, szokjatok hozzá: sokan mást gondolunk a világról, mint ti. De milyen tempó már ezért sértegetni másokat? Mitől vagytok ennyire frusztráltak?
E poszt élesítésével egy időben mutatják be a Design Terminálban a Graphifesten, milyen is lesz a BKK új metró-(M), HÉV- (H) és dunaihajó- (D) logója. Pontosabban, hogy melyik pályamű nyert. Mivel én is ott ültem a zsűriben, kedves Urbanista-olvasók elsőként ismerhetitek meg a…..
A Chopard LUC XP mindössze 6.8 mm vastag, amiben egy alig 3 mm-es automata szerkezet dolgozik. A Grand Prix nyertes svájci luxusóra akár 65 órán át is képes egyetlen „felhúzással” járni.  A klasszikus és időtálló designnal ellátott, mégis modern óracsoda kerete 18 karátos…..
Tisztelt, barátaim, a kommunisták! A kommunisták, tisztelt, a kommunisták. Barátaim! Tisztelt. Kommunisták! A kommunisták – kommunisták! Barátaim – barátaim. Tisztelt – tisztelt. A kommunisták barátaim. A kommunisták, a kommunisták, a kommunisták! Barátaim, a…..