Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bandisoma

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tartalom és a forma tökéletes egysége. Akár legóból, akár húsból nézzük. (Szincsák Róbert alkotása) ..
bandisoma 2012.05.24 21:56:22
Amikor már biztos vagyok benne, hogy végleg meguntam a legós time lapse videókat, akkor kell érkeznie egy olyannak, ami újra tetszik. Olvasónk, Bandisoma csodálatos melója.…..
bandisoma 2012.05.17 22:53:15
Köszönöm a megosztást! :)
@Tsingi: nagyon unalmas volt levenni egyesével azokat az 1x1es csempéket...
bandisoma 2012.05.18 23:03:27
@hatvannyolckilencvennégyeske:
Köszi, nálam egy kicsit más volt a felállás. :D
Szakvizsga anyagom kiegészítéseként készítettem, majdhogynem a sulis órámon. :D
Se kutya, se gyerek. :D
Ahogy az előző listán, úgy a mostanin sem szerepel magyar vonatkozású építmény, de jó hír, hogy ötletből - és nem is akármilyenből - nincs hiány és hogy a LEGO továbbra is kíváncsi a játszó/építő közönség véleményére. Most erre a tíz épületre lehet szavazni.…..
A Lego Technic berkein belül nem a Bionicle volt az első "akciófigura" jellegű készlet sorozat, noha ez ért el nagyobb sikereket, és 9 évig kitartott. Nem sokkal a Bionicle előtt, az első ilyen akciófigura koncepció a Slizer, avagy hazánkban Hajítóprofik voltak. A hajítóprofik…..
bandisoma 2012.04.01 20:46:59
@Stiel: Jó neked én most próbálok a robotoktól megszabadulni! :D
10en akárhány évesen nagyon tetszettek ezek a dolgok, bár inkább az osztálytársak - ludasak, mert másodikos kisfiúként kellett, mert a pityukának is volt. Mentem is nagyihoz, vegyél nekem hajtóprofit, de felnött fejjel nem igazán fog meg ez a robotosdi.
A slizert felfoghatjuk amolyan kísérletnek, ezzel vezették fel a bionicle-t. Nem tudom ez bukás volt-e, mint a roboriders.
Kedveled vagy megveted? Megveszed vagy a polcon hagyod? Ha a második kérdésre igent mondtál, a készletet március 1-től 40 Euróért magadévá teheted. | A magyar helyesírás rendíthetetlen őrei pedig ne bántsanak: ezért írtam úgy a poszt címét, ahogy. |..
Ki találja ki a leghamarabb, hogy melyik készlet kockáiból épült? A teljes galériát csak a megfejtés elküldése után szabad megnézni!..
bandisoma 2012.02.18 17:26:26
Amikor a Sport Géza minden nap arról szól, hogy szépek-e, jók-e, netán csúnyák a 2012-es év Forma-1 autói, mi visszamegyünk 2006-ba és mutatunk valamit, ami legóból igazán impozáns. Gyönyörű képek, szigorú objektivitás, Legomano80 egy Ferrarival a színpadon! A múltkori…..
bandisoma 2012.02.16 19:34:30
Jó a végigjátszás. Ennek a ferrafinak van egy sok stud-os változata (méretarány hasonló, de sokkal kevesebb a technic elem), amiben ugyan nincsenek működő részletek (pl kormányzás, felfüggesztés), de talán valamivel szebb, és jobban lehet felhasználni az elemeket, és a gyerekeknek is több játékot nyújt, az építésen kívül. Ez a felnőtteknek, az pedig a gyerekeknek.
@Benjamin:
Én úgy figyeltem meg, hogy a dobozok is kezdenek kisebbek lenni a Lego-nál, például az idei star wars készletek, jóval kisebb dobozba kerültek, mint a tavalyi hasonló elemszámú társaik. (lsd.: battlepack-ok).
Egyébként igazad van a szállítással kapcsolatban, de ez nem a svéd tegezős áruházlánc, itt játékokról van szó, nem lapraszerelt bútorokról, ahol nem fontos a csomagolás kinézete, milyensége. A játék úgy adja el magát, hogy van egy kúlsági faktora a csomagolásnak, ez lehet a méret is, de a dobozdesign is ugyanannyira fontos. Ebben szerintem semmi kivetnivaló nincsen, nekem tetszenek a lego dobozok képei, a b-modellt hiányolom egyedül a hátoldalról. (mondjuk a darth moul-os star wars dobozok egyáltalán nem tetszenek, főleg, hogy az idei készletek nagyrésze az OT-ből származik).
Mindenesetre üdvözlendő az a kezdeményezés, ami a dobozok méreteinek változtatását helyezi előtérbe, és amit már láthatunk is idéntől a star wars szetteknél.
Mondhat bárki bármit, szerintem nem éppen álomstart a cuusoonak, hogy rögtön az elején beadta a derekát egy a legóhoz sehogyan sem köthető közösség kiváló mozgósító erejének. Nyilván abban bíznak Billundban, hogy majd ezek a Minecraftes gémer srácok majd mind jól…..
Holnap lesz 1 éve, hogy közzétettünk egy 50-es listát arról, miért jó felnőttként legózni. Akár a kockagyár LEGO-manifesztumának is felfoghatjuk ezt a posztot, elvégre összeírtunk (mi bloggerek) mindent, amiért rajta maradtunk a legón és azt gondoltuk, titeket is…..
bandisoma 2012.01.19 09:59:54
Ti öntöttétek már legóba az életetek valamely fontos, vagy kevésbé fontos mozzanatát? Úgy sejtem, többségetek nem még. Pedig annyira kézenfekvőnek tűnik saját magunkról legózni! (Mégsem külditek végtelen számban az ilyen jellegű alkotásokat.) Az egész úgy kezdődött,…..
Egy (nagyobbacskára nőtt) blog életében "természetes" fejlemény eljutni addig, hogy blogos pólót nyomtasson, majd adjon el a rajongóinak.    Na ez az pont, ahova mi nem szeretnénk eljutni. Nem mintha nem tudnánk valami őrült menő cuccot összehozni. Csakhogy mi tudunk…..
Amióta világ a világ (de legalábbis mióta én emlékszem a karácsonyaimra), a legeslegjobb karácsonyi ajándék egy gyerek részére a LEGO.A kockagyár segít a választásban! Nem a legmenőbb, legbonyolultabb, vagy egy felnőtt által leginkább értékelhető/élvezhető készleteket…..
bandisoma 2011.12.06 21:19:17
@Llew: @HUN_Sector: Köszönöm szépen, maradok a bevált webshopomnál, azthittem, hogy kijön olcsón, de nem, még akkor sem, ha többet veszek egyszerre.
bandisoma 2011.12.06 21:29:11
@pragmaP: Igen, most csak egyet fogok szerintem venni, de az eléggé drága lenne a postával együtt. A guggenheim museummal szemezek. :)
bandisoma 2011.12.06 21:52:01
@pragmaP: Sajnos nem tudok róla, de a fallingwater house olcsóbb s@h-on de még körbekérdezősködöm a boltokat.
Egy már van a sorozatból az empire state building. Kicsit drága széria, mondjuk.:)
A blogon a gyűjthető minfigekkel kapcsolatos eddig posztokat itt találod!..
Bandisoma a karácsonyi szezon egyik várható nagy kedvencét játszotta végig. Akár magadnak, akár másnak szánod, érdemes végigolvasni a kritikát.Az első végigjátszásom, fogadjátok szeretettel és ésszerű kritikákkal! :D Ezt a készletet valójában azért vásároltam meg,…..
bandisoma 2011.11.28 18:58:36
@Longeye: www.peeron.com/inv/parts/61780
ez a container, de végülis kiderült, hogy a 2009-es garázs-szettben már volt egy zöld színű, tehát nem újdonság. :)
bandisoma 2011.11.28 19:36:52
@Longeye: Ezen nem veszünk össze. :D
bandisoma 2011.11.29 19:12:59
@BrigAnti: Örülök! :)
Adidigaga vendégposztja. A '70-es évek közepére viharfelhők jelentek meg LEGOLAND mindig kék egén: a minfig régi változatának 1975-ös megjelenésével már három komponensnek (figura-jármű-épület) kellett volna megfelelnie az arányosság és játszhatóság kritériumainak,…..
bandisoma 2011.11.27 14:53:13
@Forestman: Érdekes, hogy említed a KK1-et, sokan azt sem szeretik, bár ők inkább classic castle fanok 8ha egyáltalán van ilyen.), De igazad van, én hozzávenném még az adventures sorozatot, meg az arctic-ot is, meg talán volt egy-két ól sikerült készlet még néhány témában.
Mikor tudomást szereztem 2009-ben arról, hogy 2010-re érkezni fog az alant tárgyalt készlet rögtön tudtam, hogy ez kell majd nekem. Ha mást nem is de ezt mindenképpen be kell majd szereznem. Főszereplők tömkelege és egy olyan ikonikus hajó, melynek filmbéli változata számomra…..
Tavalyi karácsonyom egyik legszebb ajándéka, a 6769 Fort Legoredo – amely még mindig összerakatlanul várja a sor(s)át –, a jelenkori western legnagyobb mestere által újraálmodva és óriásira pumálva. Matija Grguric szerencsére megfeledkezett a csempézésről. Teljes…..
bandisoma 2011.11.23 21:47:09
@Shreds: Való igaz, nagyon hasonló.
Jöjjön egy (szerintem) kevésbé elfeledett, mindazonáltal nagyszerű szériát mutatok be nektek.Ice Planet 20021993-ban, a Space vonal egy új civil csoporton gondolkodott a cég, akik méltó utódjai lehetnének az M-Tronoknak, így még '93-ban bemutatták az Ice Planet 2002-t. Pozitív…..
...hogy te is álmodtál gyerekkorodban egy ilyen útról! Masinisztának lenni egy legó-vonaton. Mi lehet ennél jobb? Talán pilótának lenni egy legó-űrhajón! Nem megy valaki mostanában forgatni az űrbe?Én konkrétan ennek a szettnek a levehető, és kis űrhajóként önállóan…..
bandisoma 2011.11.14 15:58:14
@Longeye:
Valami rémlik, ez ilyen élőszereplős volt, ha egyre gondolunk és volt ilyen masiniszta, meg bakter is benne.
A 2009-es évben a LEGO új játékszegmensbe tört be, a társasjátékok piacára. Azóta sorra egyre újabb kisebb-nagyobb társasok kerülnek a boltok polcaira. Most az induló év legnagyobb készletét a "LEGO-s Activity"-t veszem górcső alá. Remélem karácsony előtt hasznos…..
Nem hitvitát gerjesztendő születik ez a poszt, mert én a Playmobil távoli, ám hatalmas rajongója vagyok, és ez már így volt gyerekkoromban is. Igaz, emlékeim szerint egyetlen eredeti öltöztetős katonám sem volt, csak magyar másolatok, legalább annyira szerettem ezekkel nem is rossz…..
Értem én, hogy miért egy tökéletesen érdektelen, álmos és unalmas szombat délutánon tették közzé a sajtónak (no meg az ambassadoroknak) a LEGO Universe bezárásáról (értsd: bukásáról) szóló hírt. Én sem szívesen dicsekednék nagy tömegek előtt az elmúlt évek legnagyobb…..
bandisoma 2011.11.06 11:32:48
@Tier:
A lego star wars II ez előző évtized egik legzseniálisabb és legszórakoztatóbb játéka, de az úgy tudom üzletileg is baromi sikeres volt. Én nem tudtam mi ez a lego universe, de remélem nem lesz megint egy lejtő kezdeti pontja a cég történetében (lsd.: 90-es évek vége, és az akkori játékok)

OFF:
tutuka! mikor lesz majd adok-veszek rovat itt a blogon? azt írtad folyamatban van? :)
bandisoma 2011.11.06 11:59:37
@Tier: jó nem vagyok valami nagy gamer, de azt érdemes kipróbálni, nagyon szórakoztató, de azért nem kell egy doom-ot, cagy hasonlót várni grafikában sem.
A játék azért jó mert nem akar több lenni, mint ami. Egy jópofa szórakoztató poénos játék. Az első rész nem volt annyira kifinomult az nem valaki erős de az original trilogy az nagyon ütős.
Bár nem teljesen önszántunkból, de változtatnunk kellett a blog külalakján, ennek erdményét már látjátok is. Nem az a komplett re-design, amit korábban terveztünk, hanem egy átmeneti, gyors megoldás. Egyszer majd tényleg előállunk valami teljesen újjal. (Hogy mikor, azt nem tudom…..
Az már kicsiben kiderült, hogy a 8404-es Public Transport Station nekem bizony bejön. Idővel persze teljes méretben is be- és megjött, tetszik is annak rendje s módja szerint. Elméláztam azonban azon, hogy micsoda álomkészlet lett volna a magamfajta tömegközlekedésen nevelkedett…..
Talán csak véletlen, hogy a Sand Diego Comic Conra nem készült el teljesen a gyönyörű Amidala figurája, de így mindenesetre sokkal nagyobbat üt a téma.Na, miből lesz a cserebogár?Amidala része volt korábban is a LEGO Star Wars univerzumnak, de nem ennyire éterien…..