Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aya_nielsen

0 bejegyzést írt és 153 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy tűnik a technikai forradalom előrehaladtával egyre fájdalmasabb lesz kártyával fizetni. Erste-ügyfeleknek legalábbis Ágota szerint: Remélem érdekes lehet mások számára is, hogy mennyire faszán működik a kártyás fizetés ma Mo-n az Erste Banknál. Vásároltam x Ft…..
Bár számos hasonló témájú ügyet dolgozott már fel ez a blog, még mindig  búvópatakként előtörnek újszerű  trükkök  A szakértői vizsgálat eredménye, hogy minden sérülésmentes, de erős külső mágneses hatás érte a villanyórát, mindenképpen ilyennek…..
aya_nielsen 2010.05.12 21:24:35
@mozaic: lakásban óra? amúgy mágnes ellen is van érzékelő, egyfajta belül tapadós szalag, belsejében vmi fémporral, ami a külső mágnesezés esetén felragad a szalag oldalára, és nem lehet leszedni onnan. nem tudom, Mo-n van e ilyen, ha van, akkor is csak a legújabb órákban.
A The Times hozta a sztorit a múlt héten, brit orvosok megállapították, hogy a Ferrarikra festett, Marlboro-logót helyettesítő vonalkód tudat alatt hirdeti a terméket. Az EU-ban tilos a dohánygyártmányok reklámozása, ezért felszólították a Ferrarit, távolítsa el a vonalkódot a…..
aya_nielsen 2010.05.08 21:42:20
@JohnHenry: akkor engem még nem láttál, mindig kidobom a celofánt. Igaz, nem az utcán, hanem már a boltban a benti kukába. Azonkívül mi dohányosok, az ország lakosságának 47%a, eléggé gecisok adót fizetünk, amiből te is részesülsz. buszmegállóban mindig a hamutartóba dobom - nem mi, hanem a csövesek borítják ki általában a földre, hogy átnézzék a tartalmát, erről nem én tehetek, viszont összeszedni se fogom. igyekszem úgy állni, hogy másra ne menjen, különösen ne kisgyerekekre. ennyi, közterületen tudomásom szerint nem tilos bagózni, úgyh még kb ezért is benyalhattok hogy ennyit megteszek. az meg hogy mikor leszek rákos, az teljesen az én magánügyem, és gondolkozzá má kis barátom: akkor meg nyugdíjat nem is kell már fizetni nekem a te soksok adóforintodból, te kapod meg az én befizetésemet is. én meg például nem iszom alkoholt egyáltalán, ami sokkal veszélyesebb mind egészségileg, mind társadalmilag, mint a cigizés. azt is az adó miatt nem üldözik - ahogy a cigi megelőzést is pontosan ezért nem erőltetik szvsz - kell a bevétel belőle.
aya_nielsen 2010.05.08 21:46:11
@gezakekazeg: nálad a pont
Levélírónk az "Elfogadható-e a tanár-diák viszony?" című posztunk után ragadott tollat és megosztotta velünk a fia történetét. Leírja, hogy fiát az osztályfőnök kiszemelte magának és 9.-es kora óta kivételez vele, maga mellé ülteti az osztálykiránduláson és…..
Nem lehet elégszer ismételgetni a fogyasztói jogainkat, úgyhogy most álljon is itt az utóbbi idők egyik legtudatosabb vásárlójának története. Gábor cipője az első javítás után másodszor is tönkrement, a vásárlástól számított 6 hónapon túl, ezért nem akarták újra…..
aya_nielsen 2010.04.21 11:15:12
Az alanti történet tanulsága nekünk az, hogy aki 110 ezer forintot kiperkál előre, az minimum nézze meg az apróbetűt, és legyen tisztában azzal, hogy előleget vagy foglalót fizet. Ebben a cikkben egy ügyvéd elemzi az előleg és a foglaló közötti különbséget. Annyit kapásból…..
aya_nielsen 2010.04.20 14:49:23
 Levélírónk a blogon eddig megjelent posztokra reflektál, megpróbál választ adni az eddigiekben felvetett és -szerinte- megválaszolatlanul hagyott kérdésekre. Véleménye szerint tanárnak születni kell, a tanárképzés alatt szinte lehetetlen elsajátítani , bár a pedagógia…..
Egy tanár kollégánk reagál a blogon eddig megjelent posztokban felmerült "vádakra". Véleménye szerint hamis képet fest a tanárokról a posztok nagy része, akaratgyenge, dilletáns, máshová nem való embereknek állítja be a tanárokat.Kedves Ellenőrző!A blogot olvasva az…..
aya_nielsen 2010.03.30 12:27:18
@Asszem: de miért a pálya szélén kiabálóknak kéne megoldani a szitut? nem annak kéne talán, akinek ez a dolga, ezért fizetik, ezt tanulta?
aya_nielsen 2010.03.30 12:37:55
@Talon Karrde: még jó, h véletlenül se személyeskedsz :)
aya_nielsen 2010.03.30 12:48:56
@Talon Karrde: pedig azok voltak, és nem én kezdtem.
@Asszem: szal akkor a klasszikus példánál maradva, ha pl. nem vagyok képzett operaénekes, akkor nem mondhatom egy operára azt, hogy szar, nem tetszik, én nem így csinálnám?
Réka osztályát jól megszívatta a fotós cég, akiket a tablófotózással bíztak meg. Mondjuk azt, hogy így felnőttkoruk hajnalán ez volt az első seggberúgás amiből tanulniuk kell: legközelebb előre mindenben megegyezni, szerződést kötni, igazunkért kiállni, asztalt borogatni,…..
Megoszlanak a vélemények, hogy akkor most van-e még válság vagy látszik-e valami a valami végén. Mindenesetre a Pannon két év mobilnetes hűséget telefoncsere esetén 500 forintos kedvezménnyel jutalmazna, vagy havonta 25 perc ingyenes telefonhívással, amit a mobilnetes előfizetéssel…..
Rna a tudatos vásárlók új generációját képviseli: ugyan nem találta meg a blokkot, mégis addig erősködött és addig győzködte a Tally Weijl kelletlen eladóját, amíg visszakapta a szakadt ing árát. Fiatal kora ellenére határozottan, de udvariasan állt ki az igazáért, és mi…..
aya_nielsen 2010.03.11 10:20:12
A Homár sem érti, miért kell a törvényben előírt 15 munkanapot várni egy hivatalos email válaszára. Nincs egy darab alkalmazott, aki ügyfélkapcsolattal foglalkozik? Erzsi szerint már az is öröm, ha egyáltalán reagálnak: Meg tudja valaki mondani, hogy az elektronikus levelekre…..
aya_nielsen 2010.03.10 23:55:43
Régen volt debil árleszállítás hipermarketből plusz bearanyozta a délelőttünket a "minigumó" szó, így habozás nélkül a közönség elé tárjuk ezt a kivételesen kedvező ajkai akciót, beküldte Benedek, köszönjük szépen...
aya_nielsen 2010.03.10 23:54:38
Két hete volt téma, hogy Papplaci meglepődött, amikor megfordította a Pesti Reformkonyha mikrózható hortobágyi palacsintás dobozát, és a címoldal "Hozzáadott tartósítószert nem tartalmaz!" feliratához képest kálium-szorbát tartalomra utaló feliratot talált. Az alant…..
aya_nielsen 2010.03.10 23:53:22
Ilyen mocsok hidegben muszáj egy kicsit nosztalgiázni, duplán, mert nyár is rég volt meg a tinédzserek sem tegnap voltunk. Egyébként meg tegye föl a kezét, aki meglepődik, ha valaki megagyalnak a ZP kecses kidobói. De azért a törött karú lány gipszelt kezének hátracsvarása kicsit…..
(Nem hallott még a legnagyobb magyar netes kereskedelmi botrányról? Itt elolvashatja a Homár összes PPO-s posztját!)Bár a magyar internet legnagyobbszabású átverését csak 2009-2010 fordulóján követte el az autópálya-matrica- és telefonfeltöltés-kereskedelemmel foglalkozó PPO,…..
aya_nielsen 2010.01.14 11:52:33
B. esetében a tanár nem fogadta el az orvosi igazolást egy zh hiányáról, így keresztféléves tanulmányai egy egész évvel tolódnak, aminek anyagilag is jelentős következményei vannak. Kérdését teljes terjedelmében a levélben olvashatjátok. Kedves Ellenőrző blog! Én egy…..
aya_nielsen 2010.01.11 13:14:00
@Sixy: jaja, szerintem is ez a blog valami nagyon durva vicc :D értelmes postot még nem láttam, csak lúzerek sírnak, mert ugye aki meg tudja oldani a problémáját, az nem egy blogon sír, és viszont. most is ez a faszság, könyörgöm, szerinted az életben ki nem szarja le hogy te beteg voltál és milyen orvosi igazolást lobogtatsz? ha meg akarod írni a zht, akkor menj be taxival, támogattasd föl magad az előadóba és írd meg, vagy ha kómában voltál, akkor csatolj minden orvosi dokumentumot és írj egy kérvényt. és még sok más megoldás van.
aya_nielsen 2010.01.11 14:39:54
@Daihelyon: én leszarnám a hallgatótársaimat, ha betegen mennék be, mint ahogy ők leszarnának engem akármilyen más helyzetben, ha az egzisztenciájuk forogna kockán. ilyen az élet, semmi sincs ingyen, mindennek meg kell fizetni az árát, és az erősebb kutya baszik :)
A Bershka laza spanyol ruhamárka. Annyira laza, hogy ha a még náluk is lazább Pumaföldre érkeznek, végképp elengedik magukat. Az Arénában pédául addig mentek a karácsony utáni emberközeli hangulatban, hogy egy csomó ruhát nem is merev, svájciakhoz-japánokhoz illő fogasokra…..
aya_nielsen 2010.01.08 13:40:28
A túlbuzgó biztonsági őrök hergelése remek szórakozás, de Zoli inkább csak aggódva pislogott az őt mindenhova követő őrre, aki persze kifele menet ki is pakoltatta vele a zsebeit. Zoli nyilván gyanúsan viselkedett, de ez még nem indokolja a címben szereplő mondatot és a tapadást…..
aya_nielsen 2010.01.07 17:30:00
@Levéltetű: a fegyveres őr az más kategória, és bankban olyan van.
aya_nielsen 2010.01.07 17:57:50
@alasehir: a biztiőrök nagyrésze látens munkanélküli, köze nincs a tolvajok mennyiségéhez.
aya_nielsen 2010.01.07 18:21:10
@DonBandi: na, azokkal ne szívózzatok. ott max szép lehetsz, okos nem :D
Levélírónk ezuttal sem a segítőkész Tanulmányi Osztályról, az egyszerű adminisztrációról és a könnyen követhető információkról számol be nekünk. Sokunk számára ismerős problémákat oszt meg velünk, a legtöbb szinte ellehetetleníti a tanulást. Kedves…..
aya_nielsen 2010.01.06 23:43:59
@Chapell: hát nem tudom neked melyik TO-val volt, dolgod, nekem sose volt semmi bajom velük, nem miattuk szoptam sose. de persze, ha így állsz hozzájuk, idézem "max egy általános iskolát végzett előző rendszerből (felfogásilag) megmaradt asszonkát ültetnek, akinek a napi 2 órás munkaidejéből 1-1,5 órát tölt ott, de akkor is az egyetemistákat szapulja", akkor mégis, nem tudom, mi a faszt vársz tőlük cserébe? megsúgom: ugyanezt a stílust.
aya_nielsen 2010.01.06 23:44:57
@aya_nielsen: ugyanezt a stílust fogod kapni cserébe. a postoló meg a 850 forintos utalásával egy vesztes, nyilván erről is a tanulmányi osztály tehet, nem?
  Visszanyúlunk egy réges-régi témához Blind kedves olvasónknak köszönhetően, és a rockerek pár újabb, de jellegzetes típusát ismerjük meg közelebbről:   Üdv Tibor! Nemrég újraolvastam a 'metál-modor' c. írást és megint hiányérzetem volt... olyan hatalmas ez a…..
Szilvay Péter Kreatív-olvasónak köszönjük, hogy észrevette, amit mi nem, hogy a két legcsodálatosabb gyorsétterem-lánc hogyan kezdi az évet! ..
aya_nielsen 2010.01.04 12:38:17
@nortot: ez baromság, 3-4 éve van ilyen a BKben
aya_nielsen 2010.01.04 12:54:02
@Bozdurgán: burger kingba? :)
Az új KRESZ nyomatékosítja, hogy a kerékpárosoknak kötelező a bicikliutakat és biciklisávokat használni. Pedig a régi alapján is büntettek már a rendőrök bringást az Andrássyn, mert az úttesten közlekedett. A bringásügyvéd szerint ebben az esetben, egy gázoló autós is…..
aya_nielsen 2010.01.03 23:08:33
@cso zsi: én azt mondtam, hogy mi van a kreszben, nem azt hogy mit kéne csinálni, meg a többi terelésed, amit megbocsáss de nem olvastam végig, csak átfutottam
aya_nielsen 2010.01.04 00:13:45
@cso zsi: érdekes, én a kresz betartásával maradok életben, te úgylátszik itt-ott azért átírod, kérdés, mi lenne, ha mindenki így tenné...
aya_nielsen 2010.01.04 01:36:04
@cso zsi: nem tudom, elmúlt évek alatt mindig be tudtam sorolni, talán mert tudok vezetni. ha nem tudnék, akkor pedig megállnék, index ki, és várnám, hogy valaki megszánjon egy fiktív előzéssel jó messziről, vagy hogy a faszba mondják... de több 10e km alatt nem volt még ilyen...
A konfliktuskezelés extrém módját választotta Mikulás előestéjén egy gödi söröző üzletvezetője. Egy szalagavató jó nagy közönsége mulatozott a helyen, amikor hajnalban egyszer csak kulcsra zárták az ajtót, és negyedórán át nem engedtek ki senkit, mivel valaki megfújt egy…..
aya_nielsen 2009.12.07 08:53:08
@T-akonypunpa: és az összes rendőrhívás emlegető. ti hívtatok valaha rendőrt? ha felveszik (50%), először nem értik mivan, aztán megpróbálnak lebeszélni arról, hogy ki kelljen menniük, aztán kérik, hogy add az ajtónállókat, aztán meg nem jönnek ki, vagy röhögve kinyomják hogy ne szórakozz - mármint ha ezt a nagy horderejű ki nem fizetett sörösüveges ajtóbezárást mondod nekik...
aya_nielsen 2009.12.08 02:38:44
@T-akonypunpa: te vagy a naív, én meg már hívtam ki rendőrséget... majd próbáld meg elmakogni, sírós hangon hogy neked megsértették a személyi szabadságodat, mit gondolsz, majd a debreceni pelikán kommandót fogják kiküldeni a kocsmához, és körbeveszik az épületet? ilyen baromságért egyszerűen nem mennek ki, ha nem folyik vér, képesek azt mondani hogy próbáljuk meg valahogy elintézni, nem a hatáskörük
A szerzői jogvédelem jelenlegi rendszerének védelmezői mindig azzal érvelnek, hogy végső soron a szerzők jogainak és anyagi érdekeinek védelmében lépnek fel. A rendszer egyik legfontosabb alapelve pedig az, hogy az egyes szerzők bevétele dalaik sikerével egyenesen arányos legyen -…..
aya_nielsen 2009.12.07 09:50:28
@OkoskaTo:rp: egy programot nem egy ember ír, hanem egy cégben egy team. ilyenkor pedig, ezért fizetik, valamint a cég által biztosított eszközökkel dolgozik. azonkívül egy megtervezett program lekódolása nem egyenlő egy dal megírásával, szerzői jogi szinten sem.
aya_nielsen 2009.12.07 09:52:44
@Fedor: akiről meg szól a post, véletlenül megverődne az utcán, és az még a jobbik eset.
aya_nielsen 2009.12.07 10:19:54
@levee: zeneszerzéssel foglalkozó cég? :D mindegy, én kiszállok, lehet ilyen mi lenne ha dolgokról vitázni, csak teljesen felesleges. aki benne van a dologban, az vágja, aki meg összeesküvéselméletnek hiszi, az higyje azt, nekem aztán teljesen mindegy.