Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pestipeti

68 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vasárnap benéztem a Gozsdu udvarba, akkor vette kezdetét a Zsidó Gasztronómiai Fesztivál. A Király utcáról nyíló passzázs megtelt egy rakás emberrel, zenével, illattal, flódnival, meg előadásokkal: két zsidó nő időnként körbejárja az árusokat, és szidja a portékát, meg…..
Sokan hallottak már róla, de senki sem mert még beszélni. Féltek, joggal. Vajon miért? Mi fojtotta beléjük a szót? Hiszen faszokkal vagyunk körülvéve. Ez a pénisz azonban egy, oszthatatlan és utánozhatatlan. A Farok, amely repül és gyilkol. Miközben vödröket…..
Köz-Zöld Gegesy búcsúja 2010.10.03 22:45:00
Köszönjük Polgármester Úr! Viszontlátásra!Nem Ön vesztett ezzel a választással, hanem mi, ferencvárosiak...
Gegesy Ferenc polgármester, hiába ismerték el nemzetközi és hazai szinten is a tömbrehabillitációt, csak veszíthet. Legalábbis rövidtávon (4 év múlva viszont építve a választói nosztalgiára eséllyel térhet vissza). Ha a jelenlegi polgármester meg is nyeri a…..
Köztéri konditerem a Lenhossék parkban Budapesten egyedülálló módon nyitott és teljesen ingyenes köztéri konditermet hozott létre a Ferencvárosi Önkormányzat. A teljesen felújított, befüvesített és őrzött Lenhossék/Kerekerdő parkba testépítő gépeket helyeztek ki.…..
A cigányok nagy mesemondók, mesélnek éjjel és nappal (és ehhez még Öszödre sem kell menniük). Nyomják a 6-os villamoson hegedűtokjukra támaszkodva, a hivatali fogadóórákon, a kisbolt előtt szottyit köpködve és persze otthon, a családnak.Hozzájuk nőtt a…..
Pedig én jó anya voltam-őszinte beszélgetés Pogány Judittal Pogány Juditot a Magyar Dráma Napja és a Pinceszínház egyik legnépszerűbb és legmegrázóbb darabjáról: a Pedig én jó anya voltam című monodrámáról kérdeztük: -Hogy talált Önre a szerep? Nem ijedt meg a…..
Köz-Zöld Ahol tényleg elkúrták 2010.09.18 13:17:00
„Better than Sex” címmel a West End után tegnap Magyarországon is bemutatták Suda Balázs Róbert új darabját. A Pinceszínház zenés, táncos, akrobatikus, már-már musicalba átcsapó produkciója izgató és elgondolkoztató látlelet a politika…..
Különleges helyszínen, a József Attila-lakótelep nagyjátszóterén (a Csengettyű és a Napfény utca között) mutatják be szeptember 11-én a Vígözvegyet. Az ingyenes előadás a Lakótelepi Vigasságok keretében lesz, a hétvégi programok összeállítása…..
Kovács Tamás trombitaművészként végzett a Zeneakadémián, majd a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) államilag elismert gazdasági diplomát adó Arts and Business képzésén folytatta tanulmányait. Sokszínű egyéniség: muzsikus és manager egyben. Három éve vezeti a…..
Cigányzene mint közmunkaBura Sándor a Ferencvárosi Cigányzenekar vezetője 6 éves korában kezdett el hegedülni: "Magyarország egyik leghíresebb zenész családjából származom, az 1700-as évekig vissza tudom vezetni a családfámat. Minden rokonom muzsikus…..
Festői környezetben, a több mint 100 éve működő kecskeméti művésztelepen tartotta idei mesterképzését a Ferencvárosi Művelődési Központ (FMK). A művésztelepet még Iványi-Grünwald Béla alapította és a hozzá csatlakozó újító…..
Köz-Zöld Better than Sex 2010.08.15 08:13:00
Magyar rendező a Westenden Suda Balázs Róbert a magyar színházi világ egyik legígéretesebbnek tartott tagja, akinek rendezéseit Shakespeare hazájában is elismerik. Suda a Ferencvárosi Művelődési Központból indult el és ősszel a Pinceszínházban mutatják be Better than Sex…..
A Lakótelepi Vigasságok keretében szeptember 10-én, pénteken 19 órától a Republic lép fel a József Attila-lakótelepen. Cipőék dalait Budapest legszebb és legzöldebb lakótelepén, a több botanikai és építészeti ritkasággal büszkélkedő "Jóskán"…..
Ősztől rendhagyó angoltanfolyam indul a Ferencvárosi Művelődési Központban: Helen Doron a filozófia, a zene és az orvostudomány módszerei alapján teljesen új megközelítésű angoltanítást fejlesztett ki gyermekeknek. Gyakorló anyaként csak olyat és úgy…..
Politika és szex-a Pincében A Pinceszínház merész címadású évadkezdő produkciója (Better than Sex) kapcsán sokat gondolkoztam, vajon mi a közös a politika és egy pőre nemi aktus között? Rémisztő gondolat, párhuzam: életünk legszebb pillanatai és csúnya, rút, ijesztően…..
Szenvedéllyel teli táncot oktatnak -Hogyan kerültek kapcsolatba a Bachata zenével?-kérdezem Krisztát és Szabolcsot, az FMK új tánctanfolyamának vezetőit:  "6-7 évvel ezelőtt a bachatával a salsa hozott össze. Akkoriban szegényebb volt az internetes…..
Az István, a király című rockoperát először 1983. augusztusában mutatták be Budapesten, a városligeti szánkózódombon. Történelmi pillanat volt, két nagyszerű szerző (Bródy János és Szörényi Levente) és egy földbe döngölt, de…..
Tisztelt Tulajdonostársak!Tájékoztatjuk Önöket, hogy a mai napon reggel a földszinten a lépcső alatt egy hajléktalant találtak. Többszöri felszólításra sem ébredt fel, így a rendőrséget kellett kihívni. Sajnos a rendőrség nem jött ki idő és emberhiányra hivatkozva,…..
Józsefvárosba menni élmény. Volt. Ma is be-befordulok a Nap utcába, de hiányzik a régi para. Az a kellemesen bizsergető veszélyérzet, a settenkedő, de jóleső félelem. Amikor megtalál egy helyi vagány, vagy sértett polgárember. A kedélyes picsába-küldések. Itt…..
Pár hónap múlva ez a híradás márcsak történelem lesz. Új és hipermodern Fradi-pálya épül, pedig mi szerettük ezt a kicsi, régi, düledező csarnokot is.Az idei Ferencvárosi Fesztivál nemcsak azért különös, mert egy sportpályára... A Sportpályára szervezték.…..
Ferencváros fáradt, a vb kiszívta a lakosokból az erőt. Főként az asszonyokból: nehéz úgy aludni, létezni, szappanoperát nézni, hogy közben a fater üvölteti a meccset és a vuvuzelát. Bosszúból, revansként szombat délelőtt férjuram vásárol be, a Spar…..
Mandiner blog Vetni a keresztre 2010.06.17 14:31:00
  Ha a vuvuzela jöhet, a keresztvetés nem, akkor: sisakrostély le, keresztes pajzs föl.   Úgy tűnik, az Európa Tanács után egy másik polkorrekt dinoszaurusz is szeretne beleavatkozni a szabadságjogokba, és persze a vallásos hagyományokba. A FIFA megtiltotta a játékosoknak a…..
Fazekas Misi bácsi 1804-ben megalkotta a lázadó tökmag, a proto-kuruc figuráját. Ludas Mátyás nem gyújtogatott, kukákkkal sem dobálózott, kifejezetten szimpatikusan osztotta az igazságot. Fazekas Mihály eredeti magyar regéjéről később kiderült, hogy néhány ezer éve…..