Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zoldadmin1

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jártak már színészotthonban? Hallgattak már idős, elfeledett művészeket arról filozofálni, hogy „Mi lett volna, ha…?” A magyar kulturális és társadalmi élet tele van ilyen a kérdésekkel, elfojtott, de annál kínzóbb fájdalmakkal. Befejezetlen mondatokkal és…..
   Ferencváros főutcája, gasztro- és sörparadicsoma, a Ráday utca mára a City folytatásaként, kinyújtott és egyre izmosodó karjaként hívogatja nemzetközi vendégseregét. A „Ráday-t” 20 éve poros és perifériára sodródott utcaként tartották számon, mára…..
  „Nagy ínség lesz!”-nyilatkoztatja ki sűrű sóhajtások közepette a prófétikus konzekvenciát Ferencváros tüskés hajú, állandó jelleggel mobilozó vállalkozója a Haller utcai lángosos előtt. A Lurdy Háztól érkezett, villamossal. Mindig kikészíti ez az út.…..
    Az Eiseman-Szilágyi szerzőpáros „Én is a kisöcsém” című operettje állandó vendége hazai színházainknak, örök népszerűségre van ítélve. Talán azért szeretik annyira, mert nem napjaink bús-Magyarországról szól, hanem egy vidám, évődő és…..
A mögöttünk hagyott századok írófejedelmi, költői és színházcsinálói, érzelmes és megrázó eposzaik és komédiáik után lehet újat, elgondolkoztatót és eredetit mondania a szerelemről? Egyáltalán, a kéthetes (vagy két órás) kapcsolatok világában létezik még igaz…..
Köz-Zöld Piros pont az FKF-nak 2010.02.07 12:53:00
Kezdek egyetérteni azokkal, akik szerint minden évben választásokat kellene tartani. Főként télen, nagy havazások idején. Mindezt nem Somogyi Zoltán és Ron Werber és egyéb alulfizetett kampánytanácsadók foglalkoztatását ösztönző, hanem elsősorban közlekedési és…..
Köz-Zöld Líra kiállítás 2010.02.07 12:29:00
  Ferencvárosban péntek este egy ifjú képzőművész, Kováts Nikoletta is bemutatkozhatott. Pinceszínházban megtekinthető képei hidegtű technikával készültek.   Angliai tanulmányai (Erasmus-ösztöndíj) során sajátította el ezt a Szigetországban nagy hagyományokra…..
Rendhagyó múltidézésre hív a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény Nosztalgia-Ostalgia című tárlata, amely az 1950-es, 60-as és 70-es évek NDK-ban forgalmazott magyar filmjeinek plakátjait és egyéb reklámanyagait mutatja be. A tágas és elegáns kiállítási helységben…..
Köz-Zöld FMK:Babaruha börze 2010.02.02 20:11:00
 Babaruha börze: újat vagy használtat?   Február 20-án szombaton 9-13 óráig Babaruha börze lesz a Ferencvárosi Művelődési Központban. Évek óta nagy sikerrel és széles kínálattal rendezzük meg kicsiknek és szüleiknek szóló kirakodó vásárunkat, amelyen…..
 Fergetes koncertet adott a Cherwood Zenekar a Ferencvárosi Művelődési Központban (FMK). A csípős, fagyos és kifejezetten ellenszenves január végi estén alig poroszkált valaki a Haller utcán, még a hóban máskor lelkesen fürdőző és elégedetten kerregő varjaknak is…..
 Takarodj a fagyba! A magyar „demokrácia” a mai nappal elérte mélypontját. Állatok, vadak nem bánnak úgy egymással, mint a magyar állam saját polgáraival. A kilakoltatások engedélyezésével, jogba foglalásával végképp és teljesen magára hagyta polgárait.…..
Köz-Zöld Csontenyv és aranylapok 2010.01.27 19:03:00
Hívők és művészetkedvelők nap mint nap találkoznak ikonokkal és talán fel sem merül bennük: ha nem is a régi, nagy mesterek színvonalán, de ők is készíthetnének szent képecskéket. Sajátos hagyományőrző és -átadó bemutatót szervezett az FMK, amelynek keretében Héderfái…..
 „Élhető és biztonságos Ferencvárost építünk”-interjú Hardi Róberttel, Ferencváros alpolgármesterével -Hogy látja a kerület elmúlt 3 évét?-Átlagos ciklust zárunk, voltak már jobbak is az elmúlt 20 évben. Egy gazdasági válság közepette nem lehet…..
                                                Kultúra,…..
  A BZSH Páva utcai Körzete a főváros fiatalos és dinamikusan fejlődő zsidó közösségeinek egyike, amelynek számos fiatal és középkorú tagja van. A vezetőség menedzser szemlélettel irányítja a kilét, a modern kommunikáció eszközeit is felhasználva tartva össze a kis…..
  Húzzad cigány, de mit?   Sajátos és igen kreatív javaslatról tárgyal ma a IX. kerületi önkormányzat testületi ülésén: a munkanélküliség enyhítésére Ferencvárosi Roma-népi Zenekar létrehozását kezdeményezte Dósa Sándor a kerületi cigány kisebbségi…..
Köz-Zöld Mein Kampf a Nemzetiben 2010.01.17 13:58:00
    Néhány héttel ezelőtt hatalmas „Mein Kampf” feliratú poszterek árasztották el Budapestet, csak részletesebb tanulmányozás után derült ki, hogy nem Adolf Hitler könyvét, hanem a Nemzeti Színház legújabb előadását reklámozzák. A járókelők, munkába…..
Emberi szörnyek AmerikábólA Mester utca 5. szám alatt működő Ferencvárosi Pincegaléria legújabb Sara Goodman kiállítása igazi csemegét kínál képregény és művészetrajongóknak egyaránt. Kortalan tárlat és nagyon mai megközelítésű. Sara Goodman költő és vizuális…..
             Mester utca: ősmagyar és kínai üzletek   A ferencvárosi tömbrehabilitáció nyomán a környék utcák új arculatot kaptak és megteltek élettel. Új lakókkal és igényeiket kiszolgáló, igényes, bár sokszor…..
  A hazai művelődési házak közül elsőként, török táncházat indított a Ferencvárosi Művelődési Központ (FMK). Tarik Demirkan újságíró, tudósító régóta szervezi és építi a török-magyar kapcsolatokat. Hobbi és hivatás számára a közösségszervezés, amelyet…..
Köz-Zöld Besúg-ország 2010.01.08 20:00:00
  Miért van az, hogy Magyarországon mindig csak a kisembereknek kell az utcára menniük, az ellenőröknek, a besúgóknak és kiskirályoknak sosem? Köszönik, ők jól…..