Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ireland7

94 bejegyzést írt és 558 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A csütörtöki Salzburg meccs után ismét játszik a City, ismét idegenben, hiszen Wigan-be látogat a csapat. A Salzburg-ot sikerült különösebb nehézség nélkül legyúrni, ennél nehezebb dolgunk lesz ma délután várhatóan. A City bajnoki formája nem az igazi 4 meccs után, 1…..
Átlagosnál is rövidebb előzetes a ma esti EL meccshez. Salzburg-ba látogat a City, illene letudni a kötelező feladatot. A rengeteg sérült miatt kicsit vegyes kezdő várható Mancini-től, pontosabban olyan felállást gyanítunk, amilyen idén még nem volt. A csoport másik meccsén a…..
Ezentúl minden hónapban lesz ilyen rovat, melyben „megválasztjuk” az előző hónap legjobbjait. Konkrétan a hónap legjobb játékosát, a hónap gólját és a hónap meccsét. Az augusztus elég rövid volt, hiszen a hónap közepén indult a szezon, így kb. 2.5 hét…..
Az elmúlt 10 napban a blog nem frissült, most pedig csak röviden, de lényegre törően próbáljuk összefoglalni ezen időszak fontosabb történéseit a City-vel kapcsolatban. Új érkező nem volt, 1-2 távozó viszont igen. Játszottunk 2 PL meccset, 1 EL meccset, lezárult az átigazolási…..
A blog szeptember elsejéig szünetel, addig nem fog frissülni. Azután remélhetőleg a már megszokott kerékvágásban folytatjuk 1-2 változtatással kiegészítve.     Jövünk vissza!..
James Milner leigazolása véglegessé vált. Az angol középpályásért nagyjából 16-18 millió fontot fizetett a City, valamint Stephan Ireland is az Aston Villa-hoz került. Milner tegnap esett át az orvosi vizsgálaton, a Liverpool elleni bajnoki meccsen már elvileg bevethető lesz.…..
A szezon első meccsén PL még gól sem született, és ennek a City örülhetett inkább, látva a meccset és tudva azt, hogy a Spurs már-már tradíciószerűen elveri a City-t. Sokkal jobb meccsnek ígérkezett ez párosítás, de amelyik City drukker nem izzadt szét az 1. félidőben, az nem…..
Elérkezett az idő, pedig nem is gondoltuk május 9-én, hogy ilyen hamar. Ma kezdetét veszi a Premier League 2010-2011-es szezonja, elindul a cirkusz. Kevés pikánsabb meccset sorsolhattak volna nyitómeccsnek koradélutánra (13.45), mint Spurs - City találkozót. Tavaly e két csapat harcolt…..
Elmaradtunk 1-2 hírrel, most pótoljuk ezeket. Még az 1 héttel ezelőtti, 2 utolsó barátságos meccs videóját ajánlanánk, annak aki még nem látta. Elsőre a Dortmund elleni 3-1-es vereséget, ahol az 1 félidőben Jo góljával még vezetett is a City, de a 2. félidőben már sok…..
It’s a roller coaster. Gondoltam, hogy lesz 1-2 új igazolás a nyáron, de azt nem, hogy Mancini fogja az egészet, és a rendelkezésre álló pénz segítségével teljesen átépíti a keretet, és ezzel együtt a csapatot. Pontosan azt teszi, amit Hughes tavaly nyáron, de már van…..
Ireland7 2010.08.10 16:40:41
az nálam nagyon sarkalatos pont, hogy mi lesz a saját nevelésűekkel

Ireland is pont beleesik ebbe, amúgy is nem tudathasadásos, hogy a Villa-ban focizik, én meg Ireland néven vagyok fenn?
de ez a kisebbik baj:)

@man city: nem értek egyet, hogy Ireland nem lehetne húzóember
illetve a ki a rák gondolta, hogy a MU-ban alárendelt szerepe játszó Tevez (Rooney, CR és végül ugye Berbatov mögött) ekkora húzóember lesz?
vagy hol volt húzóember tavaly a korábbi Arsenal vezér Kolo Touré? sehol...

mert ha még pénzkérdés lenne Ireland helyzete, megérteném, de hol lenne már pénzkérdés, mikor mindenkiért áron felül fizetünk...
sajnos nem áll jól a szitu, már-már egyre biztosabb, hogy a Milner üzletben benne lesz
nem Milner-rel van bajom, de hogy Ireland csak annyit érjen, hogy emiatt 5-8 millióval kevesebbet kell fizetni Milner-ért...
ez se nem elegáns, se nem szép, és egyáltalán nem biztos, hogy alapvetően jó üzlet
bár két teljesen más típusú játékosról van szó, tehát nincs értelme összehasonlítani Ireland-et Milner-rel

@double: "nem is a legjobb motiváció a mostani ifiknek, hogy látják azt, hogy 23-24 éves korukra egyáltalán be sem férnek a csapatba
itt vmit ki kéne találni, hogy ne is menjenek el, de játsszanak is, és valahogy így:), ezért van Mancini fizetve elvégre:D"

hát ez biztos, pedig az akadémiába is remélem tolják az arabok a pénzt, mert az a jövő, ki tudja milyen pénzügyi szabályozások lesznek a jövőben, és az csak jó, ha az akadémiáról be lehet hozni az első csapatba pár játékost, hiszen töredékébe kerül az ő kinevelésük, 1-1 sztárigazolás árához képest...

ráadásul jó az akadémiánk angol viszonylatban, a MU, az Arsenal hoz ki jobb játékosokat kb. csak
Chelsea, Liverpool majd csak most jön felfelé...

most ugye ott van Weiss, sztem baromi tehetséges, nem kész még egyáltalán, de bármi lehet belőle, már szlovák válogatott stb.
világos, hogy SWP, Johnson, Silva , Bellamy mellett nem jutna szóhoz, ezért is lett kölcsönadva

de lehet eladjuk olcsón őt is, mert nem merjük a mély vízbe dobni mondjuk jövőre

Mancini sokat beszél, hogy épít a fiatalokra, hát idén talán ez is elválik, tavaly valóban adott lehetőséget, de leginkább csak Boyata-nak, illetve debütált pár ifi, de hát az még nem akkora nagy dolog (nyilván nekik nagy dolog volt)
idén több fronton játszik a klub, nagyon remélem, hogy az ifik több játékidőt kapnak
Ireland7 2010.08.10 16:45:26
itt ez a Bellamy cikk is:

www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1301893/Craig-Bellamy-sensationally-reveals-I-quit-football-I-dont-make-Manchester-City-squad.html

azt mondja, lehet abbahagyja a futballt, ha még a 25-ös keretbe sem fér be szeptemberig...
többször elmondta már, hogy maradni akar, része akar lenni a klubnak
(nyilván ő is tudja, hogy annyiszor nem lenne kezdő, mint tavaly...)

Mancini a tűzzel játszik sztem, bár ezt tudtuk eddig is, hogy manapság nem a City kispadja a legstabilabb az ember segge alatt:D
Ireland7 2010.08.12 12:21:09
@black:roll: "miért olyan nehéz a City-nek vmit normálisan csinálnia?:) "

kódolva van a DNS-ben, hogy ne lehessen:)

sajnos Bellamy kiakadt kicsit, valahol érthető, de egy picit túl is ment a határon, nem a médiával kéne megbeszélni a dolgokat, hanem Mancini-val négyszemközt

gondolom én...
Az elmúlt héten 2 barátságos meccset is játszottunk, amiről még nem számoltunk be, most is csak röviden tesszük. Szerdán a mexikói Club America ellen játszottunk, többnyire jól a végeredmény 1-1 lett (Adebayor büntetőből szerzett gólt), viszont ezt követően büntetők…..
Az idei szezontól új szelek fújnak a Premier League-ben, hiszen már tavasszal megalkottak egy új szabályt, amely minden PL klubra vonatkozik. Lényegében arról van szó, hogy kötelező módon le kell adni egy listát 25 főről, akik a klub PL keretét alkotják, és aki nincs rajta ezen a…..
Ireland7 2010.07.31 18:52:54
@man city: én is így látom Ireland helyzetét, bár sztem nem csak jó szezonja volt fogalmazzunk inkább úgy:), hogy voltak nagyon jó periódusai is előtte, igaz az egy gyengébb csapat volt, mint a mostani, ez tény

sztem nem adja el Mancini most (még), de ha ősszel sem tud 3-4 meccsen zsinórban jól teljesíti, vagy sokat hozzá tenni a csapathoz, akkor bajban van
pl. az EL meccseken végig kezdetném, mert azért formába is kell jönni
Vasárnap este újabb barátságos meccset játszottunk, 2-1-es vereséget szenvedtünk a New York Red Bulls ellen, természetesen ismét egy ifikkel teletűzdelt csapat kapott lehetőséget. A csapat jobban játszott, mint a Sporting ellen, sok helyzetet dolgoztunk ki, de sikerült kihagyni őket.…..
Ireland7 2010.07.27 06:04:32
@man city: hát aduásznak aduász, csak oda kell tenni mellé azt, hogy VAGY NEM:)
tényleg csak olyat tudok elképzelni, hogy Mancini tudja a titkot, amivel Balotellit meg lehet "nevelni", és ezért erőlteti annyira
Ireland7 2010.07.29 21:52:51
@double: "Balotelli egy időzített bomba"

na eddig ez a legtalálóbb talán, amit róla olvastam:D

milyen tűzszerész Mancini vajon?:))
Hosszas huzavona után végre sikerült megállapodni a Lazio-val, így Aleksandar Kolarov 5 évre írt alá a Man City-hez. Vételára 16 millió font körül lehetett.                            Kolarov megkapta a…..
Ireland7 2010.07.27 01:24:48
@Kranczy: amit linkeltél abban azt mondja, hogy maradni akar
ráadásul ezt még a Sporting meccs után mondta valszeg:D

de sajnos ő is ott van a veszélyeztetettek között, vagyis a határon azok között akik biztosan benne lesznek a 25-be, és akik biztosan nem

sajnálnám mert kreatív középpályásból most van Silva, de inkább szélső, és a 16-oshoz közelebb tolja, Ireland kicsit beljebb is tudna hasznos lenne, persze a tavalyi éve az rém gyenge volt, az vitathatatlan

most a barátságos meccseken kéne nagyon jól tolnia sztem, lehet ez az utolsó esélye, hogy meggyőzze Mancini-t
A New York Challenge Kupa keretein belül zajló barátságos meccsek elkezdődtek, ma hajnalban a City is pályára lépett, és sikeresen kikapott a portugál Sporting-tól. Nagyjából 1-2 villanáson kívül semmi nem mutatott abba az irányba, hogy nyerhet a City, a védelmi hibák pedig még…..
Ireland7 2010.07.24 16:49:45
@one citizen: kicsit változtattam pár dolgot a blog kinézetén, azért ez a pár változás, meg néha eltűnik 1-2 poszt, vagy a háttér stb.
:D
Pezseg az átigazolási piac, 100 millió pletyka naponta, ezekből szemezgettünk, de természetesen vannak konkrét tények is az igazolásokkal kapcsolatban:  Legközelebb A. Kolarov megszerzéséhez áll a City, de már múlt héten is így állt a helyzet, mégsem írt…..
Már javában tart az alapozás, azok a játékosok, akik nem vettek részt a Vb-n, már július elején elkezdték az edzéseket Manchester-ben, múlt héten pedig egy nagyjából 30 fős, ifikkel teletűzdelt keret el is utazott Portland-be (USA), hogy folytassák a felkészülést. A másik ok,…..
Ireland7 2010.07.20 00:31:27
@Vladi Weiss: igazából fogalmam sincs, hogy az mcfc.co.uk leadja-e vagy nem a meccseket, de sztem nem

olyat is láttam ma, hogy a New york ellnit az ESPN mégsem adja talán, így stream sem lesz rá

a Sporting ellen viszont lesz talán, szombat 02.00-kor:)
Ireland7 2010.07.20 00:33:37
@Richards: hát ezt én sem tudom, hogy kit kéne favorizálni, valószínűleg Hart-ot, hiszen ő a fiatal, ő lehet a jövő..., de ugye nem nagyon még egy erős PL klub, ahol két ilyen jó kapus van, MU, Chelsea, Arsenal, Tottenham, Pool, mindenhol az előszámú kapus elég jó, de mögöttük nincsen nagy név

na most pl. Given simán kezdő lenne a Arsenal-ban 1-2 évig még

nehéz döntés, itt tényleg nem lehet rotálni annyit, tavaly is Given mellett nem sok sót evett meg Taylor
David Silva átigazolása befejeződött, tegnap átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon, így már hivatalosan is a City játékosa a friss világbajnok. „Az első célom, hogy bekerüljek a kezdőcsapatba, azután pedig harcolni a bajnokságban és az egyéb kupákban.” Fotó.…..
Ireland7 2010.07.16 17:17:33
@Richards: hát megpróbáljuk 2-3 naponta, de elég nehézkes, mert azért meló, és hát milyen kurva meleg van minden nap már:D

még az ilyen rövidhíreket is nehéz összehozni, de próbálkozunk:)

@black:roll: ezzel egyetértek, Ireland-ban van annyi, amennyi Arteta-ban, ha jó szezonja van, meg Arteta sérülékeny is, idősebb is...
Milner meg túl drága, ez a VB betett kicsit az angol játékosok árának, kiderült hogy mégsem olyan jók, attól hogy angolok:D

@one citizen: Portland ellen toljuk, ez egy holnapi meccs, de az időeltolódás miatt a valós ideje kb. hajnali időben lesz M.o.-n, viszont sztem semmi nem közvetíti, tehát stream sem esélyes

későbbi barátságos meccsekre már lehet, hogy lesz stream
magyar tv 100%, hogy nem ad ilyen meccseket

@double: van megegyezés, nincs megegyezés, ki tudja?:D

@man city: ezt még Bridge se nagyon tudná cáfolni:D
Véget ért a Vb, voltak jó meccsek, drámai meccsek, irdatlan rossz meccsek, vuvuzela, komolytalan bíró hibák, 1-2 szép gól, végül pedig spanyol világbajnoki cím. Mindezekkel nem nagyon foglalkozunk a továbbiakban, hanem kimondottan a City játékosokat vesszük szemügyre utólag,…..
Véget ért a szezon, persze az átigazolásokkal kapcsolatos pletykák nem most kezdődtek, hanem már sokkal korábban, sőt nem is szüneteltették őket. A keret nagyobb része szabadságra vonul, kisebb része a VB-re készül, aminek hála nem maradunk érdemi futball nélkül júniusban.…..
Ireland7 2010.06.20 00:18:15
@ManCity_Fun: ez jó kérdés

mert De Jong-gal amúgy semmi baj, VB-n is láttam 2x, azt hozza amit tud, de az 90%-ban jól hozza

defenzív védekező kp., rengeteget ütközik, labdát szerez, nem lehet azt mondani, hogy nem hasznos,idén alapember volt, sajnálnám, ha most nem jutna szóhoz

Yaya-t már én is 80%-ra mondanám hogy jön, tehát valószínű

ebben a felvázolt 442-ben az a baj, hogy tavaly a középső részen lévő kreativitás hiányzott nagyon sokszor, amit Ireland tudott volna max. beletenni, de képtelen volt rá sajnos

se Barry nem elég kreatív, De Jong meg eleve Barry mögött játszott ugye
(Vieira sem volt megoldás ugye:D)

na most Yaya Touré ha beleteszi a kreativitást a csapatba, + még jó sokat védekezik is, mert Barry egyedül nyilván nem elég, akkor ez így oké lehet
de ha nem, akkor sokkal nem vagyunk előrébb

+ az is kérdés, hogy Yaya-nak hogyan fekszik majd a PL, mire beilleszkedik stb...

pl. mi lenne egy De Jong-Barry páros, és Yaya Touré előttük játszana, sokat olvastam, hogy támadó középpályást is tud játszani Yaya

persze így meg Tevez alap, vagy Ade vagy Bellamy padozna, mert Johnson szélsőnek tökéletes
(de belső védőt is játszott a Barca-ban:D)

kurva sok variáció van amúgy, ha jön Yaya, még a 4-4-2-n belül is
(ne felejtsük, hogy Kompany is alapból védekező kp.)

jó lenne tudni, hogy Mancini mit tervez:)
Ireland7 2010.06.20 00:28:16
ja és így Milner-t remélem már nem vesszük meg, ha jön Yaya, Villa-ban belső középpályást játszott, nagyjából Barry helyén, csak kicsit támadóbb felfogásban, de ennyi belső középpályás azért nem kell már
(irreális a 30 millió font érte, amit a Villa kér)
és így talán Ireland-et sem kell eladni, mert megmaradna egy eredeti támadó kp. is a csapatban

1 opció még pl. vmi brutális rombusz alakzat középre, de csak akkor, ha Robinho visszatér, bár talán Ireland is meg tudná oldani, ha erőt venne magán
mert a braziloknál Robinho nagyon jó volt a Vb-n most, csatár mögött játszott 1 sorral, és pazar labdákat osztott ki, kicsit kötetlen posztja volt

szóval ilyen rombuszra gondolok:

----De Jong-----
-Barry-----Yaya
-----Robinho----
_Tevez------ADE

ezzel a rombusszal Robinho-nak sok mezőnymunkája hátrafelé nem lenne, hiszen mégiscsak 3 stabil védekező felfogású játékos lenne mögötte

persze hátránya, hogy Johnson, Bellamy, SWP-nek nem tudom hogyan jutna szerep ebben:)
nem lehet minden taktika tökéletes:D

ez viszont csak akkor működhetne, ha a szélső hátvédek bitang jók lennének, kb. mint Alves, Maicon vagy Evra, mert így nem lenne szélső középpályás a taktikában ugye...

de egy Bridge-el meg lennénk lőve, mert a baloldalon olyan ámokfutást végezne, hogy beleőszülnénk, mire 1 jó beadása lenne felfutás után a szezonban

persze lehet vissza se jön Robinho, hanem elmegy ilyen Besiktas-ba vagy ilyesmi...

na szóval sok variáció van, meg a pletyka is sok, Tevez, Balotelli, Alves, Richards, Onuoha, Krasic, Milner, David Silva neve még mindig forog a sajtóban, és ezek csak a főbb nevek ugye...
Ireland7 2010.07.13 15:40:14
@black:roll: most írtad meg:D
ennél többet mi sem nagyon tudunk:)

de holnapra talán majd összedobok valamit, összefoglaló szerűen, bár ugye sok pletyka van, most annak fele kamu, másik 1/4ede komolytalan, és a végén jön 1-2 játékos még, kb. abból az 50 névből, csak szóba hoztak velünk:)
Újabb nagy igazolás, hiszen Yaya Touré körüli átigazolási hercehurca véget ért, most már biztosan City játékos lesz a köv. szezontól. Az FC Barcelona-tól érkező 27 éves védekező középpályás 5 évre írt alá.  Yaya Touré a Man City weblapjának nyilatkozott…..
Ireland7 2010.07.06 19:03:56
@Kranczy: ez mondjuk csak akkor igaz, ha az amerikai meccsek ottani idő szerint kora délután lesznek, különben ilyen hajnal 2-3-4 óra körül láthatjuk stream-en:)

viszont ami biztos, hogy a Sky elkészítette a pontos Tv-s menetrendet, eszerint a Pl 1. fordulójában mi kezdjük meg a bajnokságot, pontosabban a Spurs-City meccs, szombati napon 13.45-kor

a 2. meccsünk, City-Pool találkozó pedig 1 héttel később hétfő estére került
szóval a lehető legnagyobb távolság lesz a 2 bajnoki meccsünk között:)

de közben/mellette lesz 2 EL-selejtező meccsünk is, nagy égés lenne kipottyanni
Most már hivatalos, hogy a 24 éves éves támadó középpályás a nyártól a City játékosa lesz. David Silva jelenleg a Vb-n a spanyol válogatottat erősíti, így az kötelező orvosi vizsgálatokra még nem került sor, de a Manchester City és a Valencia , illetve a City és a játékos…..
Ireland7 2010.06.30 13:17:50
Ireland7 2010.06.30 14:06:47
@double: nem tudom mennyire fog feküdni nek a PL kemény stílusa, de ha könnyen veszi a váltást, és át tud állni majd, akkor nagyon beválhat

végül is Torres is úgy volt anno, hogy a PL-ben nem fog annyi gólt lőni, mint az Atletico-ban, és kinőtte a legjobb csatárra magát, megizmosodott stb.

a váratlan húzásaira, passzaira nagy szükség lesz, ehhez viszont jól össze kell még szoknia a társakkal...
(ha viszont túl sok új játékost veszünk, akkor megint ezzel fog telni az idő, hogy össze kell érniük, én pl. a Yaya +Milner duóból, max. az egyiket venném már csak meg, vagy akár egyiket sem)
A mai napon közzétették a speciális módszerekkel elvégzett, különböző tényezők figyelembevételével történő sorsolást, ami meghatározza a Premier League menetrendjét az új szezonban. Ha jól megnézzük, akkor a topcsapatok közül talán épp a Man City kapta a legnehezebb…..
Ireland7 2010.06.20 00:45:52
@one citizen: sztem marad a szisztéma, még 1 évig biztosan

közben uefa weblapján kinéztem az EL dátumait, mi elvileg a playoff körben lépünk be, ami után lesz a csoportkör
(playoff körben is bele lehet futni 1-2 nem teljesen vak csapatba, pl. Porto, PSV stb, bár majd csak augusztus környékén derül ki kivel kerülünk össze)

a playoff round az oda-visszavágós párharc, győztes bejut a csoportkörbe

Play-off round, first leg 19/08/10
Play-off round, second leg 26/08/10
Group stage, Matchday 1 16/09/10
Group stage, Matchday 2 30/09/10
Group stage, Matchday 3 21/10/10
Group stage, Matchday 4 04/11/10
Group stage, Matchday 5 01-02/12/10
Group stage, Matchday 6 15-16/12/10

tehát augusztusban nemcsak a 3 nehezebb PL meccs lesz, hanem még 2 EL meccs is jobb esetben vmi gyenge csapat ellen, rosszabb esetben egy erősebb ellen

csoportkörös meccsek miatt pedig egyszer éppen az Arsenal meccs előtt, egyszer pedig a MU meccs előtt lesz hét közben EL meccsünk, ha jól néztem
persze azokon a heteken nekik van BL, remélhetőleg ők ott jobban megszenvednek :D
Ireland7 2010.06.26 19:16:21
@man city: bizony, rip
A fiatal német védő a tegnapi napon egyezett meg a City-vel a váltásról, 10.5 millió fontért került a német HSV-től a Man City-hez, formálisan csak július 1-jétől lesz a City játékosa. De még ez is eltolódhatott, hiszen Boateng a német válogatott 23 fős keretének a tagja…..
Ez egy rövid poszt, melyben a PL góltotó aktuális nyertese önnyebben eligazodjon, na meg double is, akinek külön köszönjük a segítségét. A tovább után  pár tanács, és kérünk minden potenciális győztest, hogy ha nyer majd, akkor az 5€-ra leadott tippeket ebbe a posztba…..
Ireland7 2010.05.04 12:33:28
@double: @crazy_horse:

double, teheted nekem is ugyanezt a 3 mecset, most én bízok crazy-ben:D

Valencia-Xerez -- H 1.22
Celtic-Rangers -- 1X 1.36
Fulham-Stoke -- 1X 1.28

+ a City-nél a hazai győzelmet bepróbálom:)

tehát City-Spurs H, 1.95-ért

tét:2€, 4 esemény
Ireland7 2010.05.05 12:07:23
@double: eddig jó:)

az se baj most, ha a Fulham kikap, csak a City tipp jöjjön be nyilván:DD
Ireland7 2010.05.11 22:45:17
@black:roll: ez vmi lehetetlen peches volt, néztem a meccset amúgy

2-szer vezetett a Nottingham, erre 3-4 lett

geci durva, pedig az 1X teljesen sima kellett volna hogy legyen

10 perc alatt lőtt 3 gólt a Blackpool...