Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GTibor

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kaptam egy üzenetet, melyet küldője beleegyezésével, változtatás nélkül idemásolok: Tisztelt Vajthó Úr! Az Ön szakmája iránt jelentősen megrendült a bizalom és anélkül bizony nincs vásárlás. Mit tesz Ön ennek a bizalomnak a visszaállítására?  Aki már…..
GTibor 2009.11.06 11:34:44
Tisztelt R.T. és Vajthó Úr!

Igen egyetértek azzal hogy az UL abban az esetben igen is biztosítás, ha a befektetésre szánt összeg 100%-a éves, rendszeres díjba van lekönyvelve! Sok un. "Független Pénzügyi Tanácsadó" alkalmazza ezt a magoldást, hiszen így kap jó sok jutalékot! Igaz a "jó" tanácsadó ezt ügyesen titkolja, és az ügyfele csak 2 - 3 év múlva jön rá, hogy becsapták!

Én is pénzügyi tanácsadó vagyok és én tényleg olyan megoldást kínálok ügyfeleimnek amiből neki lesz jó! Ha befektetni akar, akkor leginkább az értékpapír alapú közvetlen befektetéseket ajánlom hiszen ezek költségei a legkisebbek! És az az igazság, hogy ma már kötvényekkel is el lehet érni 20%-hozamot 2 hónap alatt! Csak ismerni kell a piacot, de azt nagyon!
Ha valaki az adókedvezményeket is kiszeretné használni, természetesen UL terméket ajánlok, de feltétlenül elmondom neki, hogy a befektetés többségét eseti díjba kell tenni. Igaz, ehhez kell egy olyan termék, aminek az eseti számlája rugalmasan kezelhető, és valóban alacsony a költsége! Van ilyen termék! És van olyan ügyfelem akinek a 70000 Euróját három hónap alatt feltornásztattam 87000 Euróra! Pedig UL termekről van szó és csak 1400 Euróba került neki összesen!
A legnagyobb problémám mégsem ezekkel a kérdésekkel van amik itt Vica-versa megjelennek itt a Blogon!
A probléma ott jelentkezik számomra, hogy mindenki hosszútávról beszél, 15-20 év, amikor sok közgazdász a világon még azt sem tudja, mi lesz a pénzel 5 - 10 év múlva, hiszen a bankokkal annyira elszaladt a ló, hogy ma már 10 ezer dollár mögött 1 dollárnyi valós érték sincs! Tehát a reális veszély a Dollár és az összes domináns pénz megmaradása tekintetében van. Nem tudom ki mennyire ismeri a dolgot, de a probléma a pénzkibocsájtás területén a legnagyobb, és ez előbb utóbb megint nagy válsághoz vezethet! Gondoljunk csak bele, ha majd Amerikában, meg mindenhol a világon, az emberek tömegesen vonulnak nyugdíjba (olyan 2012. környékén) és már nem befizetik a befektetéseikre a pénzeket, hanem járadék formájában szeretnék azt felvenni! Figyelem, itt több ezer milliárd dollárról van szó! És mi történik a tőzsdéken ha kiveszik a befektetéseket? Zuhannak az árak! És nem akarom részletezni ennek lavina hatását, hiszen ezt 2007.-ben Soros György is megmutatta!
Kíváncsi lennék rá erről mi a véleménye Vajthó Úrnak és a Többi Kedves hozzászólónak?
Elgondolkoztató üdvözlettel: GTibor
Az általam eddig ismert, pénzügyekkel, pénzügyi közvetítőkkel, pénzügyi tanácsadókkal foglalkozó fórumokon, blogokban a sok igazán, vagy kevésbé hozzáértő mellett kevés szerephez jut a másik oldal, a volt, jelenlegi, vagy leendő „ügyfelek” véleménye.Amellett,…..
GTibor 2009.09.26 23:01:08
Hogy szükség van-e a jó pénzügyi tanácsadóra?
Természetesen, Igen!
De, lassan a testtel! Ki mondhatja el manapság magról, hogy Ő pénzügyi tanácsadó? És egyáltalán mi a feladata egy pénzügyi tanácsadónak? Ki ellenőrzi a tanácsadók munkáját?
Tudnám még sorolni kérdéseimet, de inkább beszéljünk a jelenlegi helyzetről.
2006.-ban és 2007.-ben mint a gomba az esőben, úgy szaporodtak a pénzügyi tanácsadók Magyarországon. Nekem és ismerőseimnek is sikerült jó párral találkoznunk! Sajnos! Az alap tézis az volt hogy takarítson meg mindenki pénzt a biztosításos befektetésekben, vagyis az Unit-Link termékekben. Van akinek 300 ezret, van akinek 600 ezret, sőt volt olyan, hogy 1 millió forint éves díjas UL terméket tudtak eladni ezek a "nagyszerű tanácsadók"!!! Az már mindegy volt, hogy a következő évet be tudja-e fizetni vagy sem, úgy se ez volt a lényeg! Tegyük fel be tudta fizetni ügyfelünk a második évet, akkor meg jött a gazdasági válság, és a nagyszerű "Tanácsadó" elfelejtette közölni ügyfelével: "át kellene helyezni a portfóliókat a biztonságos kötvény vagy pénzpiaci portfólióba". Igy aztán sok ügyfél azt vette észre hogy 70%-kal kevesebbet ér a pénze! Igaz, ez nem lehetne probléma egy 15 - 20 éves szerződésnél, de hát a többség már a harmadik évet se biztos, hogy be tudta fizetni a válság miatt, ráadásul még hozzá is kellett volna nyúlnia a befektetéshez! Jaj, ne! Azért meg egy kiló kenyeret se lehetett venni.
Szóval mit is ajánlottak ezek a "Pénzügyi tanácsadók" ebben az ominózus "Dübörög a piac" években?
De van ennél rosszabb is!!! Voltak olyan tanácsadók, akik még olyan tanácsot is adtak, hogy akinek van ingatlanja, az vegyen fel jelzálog-hitelt, azt fektesse be, mert az éves 30-40%-s hozam, azt bőven kitermeli 3 - 4 év alatt, sőt még nyereség is marad! Most meg azt látom, hogy ismerőseim feje felől elárverezik a házat!! Ajjaj!!! Milyen tanácsadó az ilyen? És miért van belőlük ilyen sok - még mindig?

Szóval. Meg kellene már tisztítani a piacot ezektől a mondva csinált tanácsadóktól - esetleg festőktől, fodrászoktól, stb.!!!!

Sajnos vannak még most is olyan neves és nagy cégek akik kidobják a jól kinevelt prédát az utcára, a hasznot gyorsan felmarkolják, a préda meg az befogott vad meg már nem számít.

Na ez nekem a véleményem a mai "pénzügyi tanácsadókról"

Tisztelettel, Tibor