Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CsehRobi

33 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostantól a http://framenoire.net/ címen éritek el az új munkáinkat, látogassátok gyakran. Sok érdekes dolog lesz!..
Mindig is oda voltam érte, amikor a filmekben olyan szépen úsztatják a kamerát, és idén elkészült a saját sínen futó dollym, köszönet érte apunak. :) Hétvégén csináltam egy kis tesztet. Hosszas how-to videó nézegetés előzte meg, hogy egyáltalán elkezdjük keresgélni az…..
Ha minden jól megy, akkor június 18-19-én forgatjuk a pincés filmet. De nem úgy néz ki, hogy jól fognak menni a dolgok. Sajnos mivel szinte folyamatosan esik, hiába szivattyúzzák a vizet a forgatási helyszínről, simán visszaszivárog. Ezért nem lehet tudni, hogy mikor fog annyira…..
CsehRobi 2011.03.20 19:16:56
@andris2010: Elküldtem a címem.
A következő filmhez kezdtem el tesztelgetni. Lesz ez még jobb is, ez az első próba...
(Webdesigner barátom mondta, hogy areklámnak lehetne sci-fi befejezése, ezért készítettem egy második verziót.) Persze nem a Google kért fel, hogy készítsek egy reklámot a mobil oprendszerének, hanem csak lelkesedésből álltam neki, de ettől függetlenül szerintem egészen pofás…..
CsehRobi 2010.12.07 14:07:52
@Perillustris: Köszönöm! :) már készül egy 2. variáció. De egyébként igen. A sok pénz elég jól hat a kreativitásomra! :D
CsehRobi 2011.02.24 12:02:32
Szűk, hideg helyen forgattunk. Nehéz volt bevilágítani, de elsőre egész jó lett. :) A dalszöveg Lovecraft művein alapszik, ehhez kellett kitalálni a történetet, ami különösen tetszett, bár Nyarlathotepet végül kihagytam belőle. De tekergőző csápok, meg csontokon unatkozó…..
Láttam egy játék intrót, amiben ilyen kis csápok tekergőztek. Gondoltam próbálok valami hasonlót csinálni. ..
Lovecraft egyik külső istenét, a kúszó káoszt, az-az Nyarlathotepet mintáztam meg 3D-ben a hamarosan készülő Depths of Depravity videokliphez. A mosomagyaróvári Depths of Depravity zenekarnak készítek videóklipet. A forgatókönyvet már elfogadták a tagok, most a 3D-s elemeken…..
Az után, hogy elfogadható szinten sikerült megtanulnom az After Effectset, úgy döntöttem pótolom nagy hiányosságomat, és belevetem magam a 3D bonyolult világába. Az AE is tud cifrákat, de hát ez valóban egy dimenzióval több. :)Régi vágyam volt, hogy értsek a 3D-hez, mert…..
A teljes filmet feltöltöttem Youtube-ra. Nézzétek meg minél többen! :)   ..
Elkészült az Echo Off első videoklipje, a Moson Calling című dalhoz. A forgtás pár óra alatt megvolt. Fojtyik István barátomnak ezer köszönet, amiért elvállalta az "Echo Off-turista" szerepét, és ennyire élővé tudta tenni a sztorit. A koncepció az volt, hogy ez egy…..
 Valamiért Youtube-on sötétebb lett. Amúgy sem túl világosak a jelenetek, de így elég furán kivehető néha...
Elkészült a film. A címe én bezárva, és végső variáció egy 1680x720-as, 21:9-es képarányú videó, amit nem lehet rendesen DVD-nek kiírni, csak a fekete sávokkal, 720x576-os méretben.Mivel ez a DVD írás nem nagyon fog normálisan menni, úgy döntöttem a DVD-kre divx avit…..
Az eredeti tervhez képest egy hónapot csúszva, de csütörtökön felvettük a beszélgetést, ami a történet szerint felvételről megy, pénteken meg forgattunk. Király volt minden. Kb. este tízkor álltunk neki, és kicsivel hajnali négy után hagytuk abba.Egy jelenetet kivéve minden jó…..
Új intot kellett készítenem a kisalfold.hu illetve a nyugatmagyar hu videóihoz.  Egy délután alatt elkészült a nagyja, és még egy délután alatt még csiszolgattam rajta.A végére azért kell az a hosszú üresjárat, hogy a videó első snittjét crossfade-del össze tudjam…..
Mivel megérkezett az új kamera, gondoltam elugrom Karintiába, hogy szép tájakon próbálhassam ki. Persze nem teljesen így történt, de a lényeg, hogy tényleg pont most tudtam elmenni pár napra Ausztriába, és szép nyersanyaggal volt alkalmam dolgozni. Van az a kellemetlen szituáció,…..
Szeretek ilyeneket csinálnil. Remélem egyszer valaki majd fizet is érte. :D    Természetesen a cég nem létezik. (Ha mégis, olcsón megszámíton a logót. :D)..
Elkészült a Firefolks facebook oldala, ott kissebb híreket is közzé fogok tenni az aktuális munkákról.Mindenki nyomjon a tetszikre. :)..
Tegnap teljesen véletlenül tudtam meg, hogy ma II. világháborús hadijáték lesz a honvédségi nyílt napon. Annyira hajtott a téma miatti lelkesedés, hogy szombaton hajlnadó voltam elmenni forgatni. Voltam már jobban megrendezett hadijátékon is. Eddig ez volt a második. Gyanús volt,…..
Gondoltam valami figyelemfelkeltő címet adok a bejegyzésnek. De inkább beszéljen a videó:   ..
Úgy döntöttem, elsőre nem a "tutorialos" introhoz csinálok tutorialt, hanem ehhez az egyszerűbb twitch effekthez.   Mivel még ennek is több mint 20 per lett a bemutatása, 3 részletben megy fel Youtube-ra. A lényeg, hogy egy animált heigth map segytségével eltorzítok…..
Lassan talán komolyabban neki tudunk állni a pincében játszódó filmünknek, de addig is összehoztam egy kis animációs introt Sony Vegasban, amihez tervben vagy tutorial is. Íme az intro: ..
Szórakoztam kicsit a hétvégén és ez lett belőle. :)   Firefolks VB Card - After Effects test from Robert Cseh on Vimeo...
Orsi és Etelka ismét aktívak voltak a konyhában. így elkészült a legújabb 'örömvideó'. :) Közben már alakul a következő rövidfilm, ami nem reklám lesz. Az már elég valószínű, hogy egy pincében fog játszódni, és a forgatási helszín egy olyan ház lesz, aminek az alapjai…..
Íme hát az Echo Off 10 kedvenc karácsonyi nótája (a címekre kattintva hallgathatóak), de mielőtt nekilátnánk, hallgassuk meg Bob Dylan, a folkrock-pápa magyar nyelvű ünnepi áldását, amely tematikus rádióműsora, a Theme Time Radio Hour 2006-os karácsonyi részében hangzott el…..