Regisztráció Blogot indítok
Adatok
programozoblog

3 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elon Musk, a Tesla, a SpaceX, a Paypal atyja szerint 10 jel is utal arra, hogy szimulált világban élünk. A részletek a hivatkozás mögött található cikkben vannak összeszedve, de a cáfolat előtt külön kiemelném az egyik gondolatot: Ha nem nyitjuk ki a szekrény ajtaját, akkor is benne vannak a…..
programozoblog 2016.06.08 17:51:48
"Egy ilyen "húri szintű" szimulációt el is lehet indítani, az amint egyenlő komplexitású lesz magával az univerzummal..."
- Az elgondolásaink közötti alapvető különbség, úgy látom, az, hogy szerinted a mi "szimulált" univerzumunk és a "külső, valós" univerzum egyaránt "húri szintű", szerintem viszont nem; pontosabban, ha a "külső" univerzum alapvető építőkövei a miénkénél sokkal "finomabbak", nagysága és összetettsége pedig úgy aránylik a miénkhez, mint a miénk egy Enterprise 128-hoz, akkor a mi univerzumunk szimulálása "számára" hétvégi ujjgyakorlat. :)
Pontosabban: HA mindez így van, akkor lehetséges egy olyan szimuláció, ami ugyan számunkra elképzelhető, de fel nem deríthető; azaz nem dönthető el, hogy valóban szimuláció-e, vagy sem.

- A mi "kitermelődésünk" szerintem nem függ össze azzal, hogy a sablon sablon-e, vagy fraktál. Amúgy szerintem egy valódi intelligencia nem használna sablont, mikor a sablon közelítéséhez a fraktál sokkal egyszerűbb és változatosabb is. :)

- A véletlenszám-generátor befolyásoláshoz szerintem nem föltétlenül szükséges a kvantummechanika, lehet "egyszerű" elektronfluxus-változás is, amit az agy előállíthat, hiszen bioáramokkal működik maga is. De ezt csak mellékesen... :)

Abban teljesen igazad van, hogy ezekre az elképzelésekre tudományos elmélet nem építhető. Nem is az a célom ezekkel, hogy bizonyítsam, hogy az Univerzumunk szimuláció, hanem csak azt akarom megmutatni, hogy elképzelhető, tehát nem zárható ki - de nem is dönthető el. Ugyanakkor azonban annak, hogy az-e vagy sem, ezen az Univerzumon belül valójában nincs jelentősége a számunkra.
A Magyar Vízfejű Hivatal aprócska kéréssel fordult hozzánk: A Bigyulamanó programunkat írjuk át olyanra, hogy többféle platformon is fusson. Windowson (most azon fut), Linuxon, Mac-en. Jó, mondtuk mi, tehát kell egy változat Windows-ra, egy Linuxra... De neeem, félreértettük, így…..
Vasárnap: Szóra sem érdemes, alig dolgoztam, már nem volt sötét, mikor elindultam hazulról, még nem volt sötét, mikor hazaérkeztem... Laza nap.Hogy ma se maradjunk bejegyzés nélkül, felvillantom a Magyar Vízfejű Hivatallal kapcsolatos múltam egy üde színfoltját.Történt vala…..
Szombat, gyönyörű nap! Még jó, hogy tegnap előre dolgoztam mára. (Igen, mára...) Ezt az előnyt sikerült a mai áldozatos, megfeszített munkával ledolgoznom. Remek. A tervezett 2-3 órai melóból alig valamivel több, mint 8 óra lett... Tulajdonképpen el kéne tiltani minden…..