Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NIKI LAURA

0 bejegyzést írt és 1540 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tudomány mai állása szerint, a világegyetem létének volt kezdete. Az univerzumot kb. 13,8, a Földet kb. 4,5 milliárd évesre becsülik a tudósok, plusz-mínusz néhány százmillió vagy milliárd év. Ám nem volt ebben konszenzus. A tudósok, csillagászok és filozófusok legtöbbje sokáig úgy hitte, hogy ha…..
NIKI LAURA 2020.06.19 07:07:57
@Pipas: az emberi gondolkozàs alapja: valamiböl lesz, lett valami.
Az örültsèg hatàràra sodròdunk, ha pròbàljuk megèrteni: ha nem volt semmi, miböl lett valami? .... hol, mikor, hogy lett , s mi volt az elött?
A válság lehetőség. Csak magyarokkal ne! Mindig kívülálló maradsz. Azt hiszem, sokáig tudnánk mindannyian sorolni az ilyen és ezekhez hasonló teljes, fél-, vagy egyáltalán semmilyen igazságokat, melyekből persze mindenki a maga élethelyzetének, lelkialkatának és körülményeinek megfelelően választja…..
NIKI LAURA 2017.04.01 07:08:06
@diggerdriver: Rég voltam itt,még emlékszem.pár hónapja voltál kint,meg mikor a Nissant eladtad roncsként..

Reggeli Kv,nézem az Indexet,hát nem a Digger cikk a címlapon?!
Koma,úgy néz ki,karriert csináltál a pár év alatt,persze a sok hülye "magyarban"a szakmukit csak sörrel,kocsmában,munkás cuccban tudják elképzelni...nem baj,jól csináltad,a sok diplomás semmire sem viszi,de meg is érdemlik,hiába a papír,ha a villanykörtét úgy csavarja be a Dr-úr hogy ketten forgatják a létrát,egy meg fogja a körtét...de meg is érdemlik,Jó voltál Diggi...
Nap mint nap jelennek meg újabb cikkek arról, hogy a hazai személy- és vagyonvédelmi szakmában igen kritikus a helyzet, mivel 10-20 ezer vagyonőr hiányzik a piacról. Ha ilyen témájú cikkekból kíván valaki szemezgetni azt megteheti itt, itt, itt és itt is. Miközben ennek okait boncolgatják…..
Fotelban Utazó Lumumba 2016.01.05 08:36:23
Semmit nem találtam Selyem elvtársról. Még annyit se, hogy egyáltalán létezik. Elfáradtam. Vagy inkább már nem nagyon érdekelt. Soha többé nem akartam így menni be egy könyvtár mosdójába. Elkezdtem nézegetni a régebbi s az újabb híreket. A Lumumba utcában lezuhant egy sétarepülőgép. Helyreállították…..
NIKI LAURA 2016.01.05 20:58:32
Egyébként a Szőnyi úti strandon (BVSC uszoda) voltam nagynénémmel.
Gyönyörű nyári délután volt, egy felhő sem volt az égen. Amikor észrevettük, még normálisan repült, de nagyon furcsán búgott.
Arra figyeltünk fel. Aztán elkezdett lefelé bukni, majd bedugózott és eltűnt a horizontról. Én 12 éves voltam, azt hittem műrepülő figurákat csinál. Nagynéném szerint lezuhant.

Sajnos a felszálló sűrű füst őt igazolta. Légvonalban 600 m-re voltunk a helyszíntől. Akkor a Limanova téren laktunk, hazafelé útba esett a helyszín. Óriási tömeg volt.
A ház belső udvari részének a sarkát leborotválta.
Rengetegen odarohantak a strandról fürdőruhában, ez látszik is a képeken (l még itt is:
wiki.startlap.hu/hol-zuhant-le-utasszallito.../... ). Nyári szünet volt, az iskolánk 60-70 m-re volt a becsapódástól.

Mi gyerekek még viccelődtünk is, hogy picit odébb is eshetett volna, az iskola úgyis üres volt és meghosszabbította volna a szünidőt. Rettenetes élmény volt.
Azt rebesgették, hogy az udvaron egy fiatal srác szerelte a motorját, ott volt a menyasszonya és a barátja is, mindannyian meghaltak. Mások tudni vélték, hogy voltak túlélők és jajgattak.
Mire odaértünk már nem égett.
54 éve történt és minden részletre emlékszem, nagyon bevésődött.
Che Guevara, szivarok, szép nők, régi amerikai autók – körülbelül ez jut az ember eszébe, ha Kubára gondol. Ám a turisták előtt mostanában egyre jobban megnyíló ország fővárosának vannak olyan kerületei, ahová külföldi jobb, ha nem teszi be a lábát. Noha a kubai…..
NIKI LAURA 2015.10.12 21:27:26
@canadacruiser: 10-éve halott az oldalad,mi ujság Vancouver isalandon?..vagy visszamentél Aradra?:)
Ez az igazi Walking Dead, kiáltott fel egyik kollégám a hír láttán, és tényleg: a köztévé tegnapi szenzációs leleplezése olyan jól sikerült, hogy egy hónapok óta halott szír felkelőre sikerült terrorgyanút ráverni két pillanat alatt - mindezt egy névtelen forrásnak…..
JogÁsz Mert nem kussolt 2015.06.28 12:47:52
„Nem ehhez voltak szokva”, hanem „ahhoz, hogy kussol az, akit éppen vernek. De Bara József nem ezt tette, ezért kicsit dühösebben ütötték. Nem közepes, hanem nagy erővel. Nem negyed óráig, hanem 20-25 percig egyhuzamban.” A szóbeli indokolásában egyebek között ez hangzott el…..
NIKI LAURA 2015.06.28 19:38:09
Zsuzsika Drága,
bemásolnám a Baon.hu oldal több kommentelő hozzászólását,mikor a Tesó "adjátok ide a pizt" (kicsit kulturáltabb formába,mert ügyvéd fogalmazta)igényt megfogalmazta a rendőrséggel szembe:

"Nos,Kecskemet Torvenyt sertett,a Biro nem nyujtozkodhat tul a vadon,erre az ugyeszseg vadjat figyelmen kivul hadja,es sajat vadat krealt.
A roman- erdelyi- egesz eletet lopassal toltotte,kapott ket pofont,es rosszul lett,a zsaruk roszkor voltak rossz helyen...
Ez a tett kb 5 ev bortont ert volna,csakhogy Orban apank - prejudikalva- a kamerak keresztuzebe romaniaba viragot vitt az elhunyt sirjata,kecskemet meg meg akart felelni.
Az elhunyt csaladja,beleertve a nagymamat,unokat,kuzint,testvert,es meg vagy 6 rokon penzt latott,es reszben kapott,egyre tobb penzehes " karosult" jelentkezett,aki kaphatott mar pofont a vadlottaktol.
Most a testver koveteli a milliokat,hogy ot milyen stressz erte.."

"Őszinte részvétem a családnak,egy ember halála mindig tragikus,függetlenül attól,hogy mennyire hasznos tagja volt az elhunyt: a magyar társadalomnak.

Mégis,ebben az ügyben azt látom,hogy Önök szinte minden fórumon mocskolódnak,és szalonképtelen-bizonyos népcsoportokra jellemző-karakterisztikával,szavakkal,formai elemekkel keresik az igazukat.

Sajnos részben,igaza van x.x hozzászólónak.
Javaslatom:ápolják édesapjuk emlékét,látogassanak ki rendszeresen a sírjára,és próbáljanak hasznos tagjává válni a magyar társadalomnak.
A pénzt,kártérítést megkapták,próbáljanak okosan,ügyesen sáfárkodni az összeggel-már azzal a kicsi részével,amit az Ügyvéd nem vont le "sikerdíj"címszóval-és befektetni valami értelmes dologba.
Ebben az ügyben Önökért a magyar emberek többet tenni NEM tudnak.
A bűnösöket elitélték,a kártérítést megkapták.

Mit tudunk még Önökért tenni?
(Istent nem tudunk játszani!)"
NIKI LAURA 2015.06.28 19:49:07
@NIKI LAURA: Nagyon fog örülni Handó Dr-nő az OBH-tól, a Szegedi Tanács fikázásának,pláne olyantól,akinek a neve elött Dr-van...
Divat most fikázni a bírói döntéseket.
Persze,nem lehet mindenkinek jó ítélet,végzés.
Mert ugye polgáriba vagy az alperes,v a felperesnek jó.
Valaki biztos elégedetlen lesz.
Büntetőbe vagy az ügyész,v az ügyvéd lesz elégedett.

Vissza kellene hozni a Népbíróságot.
Döntsön a nép.
NIKI LAURA 2015.06.28 21:27:12
@Blogger Géza: pontosan.
Ez a két tökkelütött dehogy akarta megölni az erdélyi jómunkásembert,és érdekes módon nem egy "néni-bácsit"kalapáltak el...nem a Pista bácsit a piacról,Irénke nénit a büféből,vagy Karcsi bácsit a busz megállóból...valamiért egy "előélettel"rendelkező,több vallomással megerősített ,joggal gyanúsítható valakit vittek be..
Több szerencsétlen véletlen kellett-ittasság,gyenge szervezet,stb-hogy halállal végződött az eset.
Persze ezek a tények nem mentik Őket a tettükért,de biztos vagyok benne,hogy 10-ezer emberből egy,aki "így"reagál a verésre.

Egyértelmű,hogy komoly bűnt követtek el,de hogy szándékos emberölés lett volna,az csacskaság.
Itt a Törvényszék részéről egy megfelelési kényszer volt a Politikai vezetés,és a közhangulat részéről,de az Igazságszolgáltatásnak sosem ezeknek kell elégtételt adni!
Ezt javította Szeged,helyesen.
Lassan szokásommá válik Bruno Barbey fotóiból válogatni a hétvégére. Az utazó fotós kimeríthetetlen kollekciójából ma az 1971-es dubaji képeiből szemezgettem...
NIKI LAURA 2015.06.28 09:27:10
Sajnos az a fajta nép,ahol szarrá megy minden,ahová beteszik a lábukat...Dél afrikai-vagy csak afrikai,mint Kontinens- feketék,arabok,na és persze kiváló Olaszliszkai rejtett erőforrásaink...bárhol megjelennek,ott pusztítás,züllés,betegségek,öldöklés,és tleg sza...ra megy minden!!

Az arabok persze kivétel,és az ok valóban az Olaj.
Persze nem ők termelik ki,csak földrajzilag alattuk van.Ha nem lenne olaj,éhen döglöttek volna rég.

Az egész népcsoport-nagy részben- tolvaj, szaporodik mint a légy, lusta, követelődző, hazug, nincs felelősségérzete, mindent megrongál, tönkretesz, vagy elpusztít, ami csak a kezébe kerül. Nem becsüli a természetet, kegyetlen az állatokkal, és talán egyetlen egy fekete-arab-sved se ismeri el, ha valamiben hibás.

A volt francia és angol gyarmatokon működő orvosoknak feltűnt, hogy az arab gyerek első éveiben minden téren, agyilag is, gyorsabban fejlődik a fehérnél. Előbb vesz tudomást környezetéről, előbb beszél és előbb tud járni.

Ez az előny kb. 3 éves korban a legnagyobb.
Hároméves kortól 10-12 évig a fehér (és minden más fajú) gyerek behozza a hátrányt. Ekkor intelligenciájuk nagyjából hasonló. Azonban amíg a más fajú gyerek ezután testben és szellemben tovább fejlődik, az arab szellemi fejlődése megáll és így marad. Tapasztalat szerzése, lexikális tudása növekedhet, de intelligenciája nem. Absztrakt gondolkodásra képtelenek.
Jellemző, hogy az arab saját nyelven legfeljebb ötig tud számolni, azon túl már csak angolul. Nincsen bennük kezdeményező képesség, önálló gondolkozás, kritikus helyzetekben nem reagálnak, pl. ezért nagyon ritka náluk az arab-muszlin pilóta.(kivéve szept.11)
Vojázs, Vojázs Kanada: 13+1 2015.06.09 21:53:52
Jövő héten landol az Air Transat járata Budapesten, és így újra lesz közvetlen légi kapcsolat Kanada és Magyarország között. A járat hetente egyszer, csütörtökön érkezik Budapestre, és még aznap indul is vissza Torontó illetve Montreál felé. Kedvcsinálónak most 13+1,…..
NIKI LAURA 2015.06.10 22:16:28
@Tom Bobb: Tom,már megint szidod azt az országot,ahová menekültél,ahol élték,aki védett,szeretett,étket-hazát-feleséget adott neked.
Aztán kiderült hogy "kópé"voltál,és kitoloncoltak.Én is haragszom rajuk,de nem fikázom Őket!
„Kiléptem a kényelmi zónámból” – írja a mai poszt szerzője, Eszter, aki jelenleg óvónőként dolgozik az ausztriai magánóvodában. Írása a Magyarország és én pályázatra érkezett, bár tulajdonképpen lehetne a címe Ausztria és én is. :) Szavazni most is a poszt végén…..
NIKI LAURA 2015.05.25 08:45:00
@adg [Au, Darwin]: Vettem az ebayen 3-autot,de az egyikbe nem volt benne a motor.
Sajnos Bremerhavenbe,v Rotterdamba a vamos igy csak " parts" - nak vamkezeli,ami joval tobb mint ha oldtimer- ner,mert akkor nincs vam,csak 6% tax.

Szoval inkabb kimentem az Usa-ba occso repjegyel,es beraktam ket csavarral a motort...:)
NIKI LAURA 2015.05.25 09:39:06
@adg [Au, Darwin]: az oldtimerek legnagyobb resze BARN FIND,hianyos,lepukkant.
Most kerulnek be a kontenerbe,kb 2-3 het mire itt van.

En angliabol tucat autot hoztam,amit atalakitottam bal kormanyossa de csak teherautot ,es Ivecot.

Ott nem kell faragni,tuzfalat vagni mert gyarilag meg van ahelye,
Szgk- hoz sok donor cucc kell es vezeteg koteg,nem eri meg.
A cím magyarázatával kell kezdenem. Amikor megkaptam Bagossy László felkérését emailban én nem olvastam fel a feleségemnek hanem továbbküldtem neki az emailt hogy olvassa el. Ott laptopozott mögöttem. Elolvasta és az első kérdése az volt hogy „akkor te most híressé leszel nyilvánítva?”. Ez nálunk…..
NIKI LAURA 2015.05.14 21:07:38
NIKI LAURA 2015.05.15 06:49:58
@diggerdriver: szine gondoltam,valahogy ez a fizimiska illik a szovegkornyezethez....:)
Viszont - ha nem tudnam - azt hinnem,egy Foiskolan tanitasz !
Nem tudom hirtelen, volt-e már olyan poszt a Határátkelő történetében, mint amilyen ma következik. Kicsit szkeptikusan kezdtem el olvasni (mint azt majd közületek is gondolom néhányan teszik), de a jelenetek gyorsan beszippantottak. Az írás szerzője, Hóvarjú meghatározása szerint…..
NIKI LAURA 2015.04.27 07:02:24
A héten jelentette be a kormány (egészen pontosan Czomba Sándor munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár), hogy százmillió forintot költenének 50 Londonban élő és dolgozó fiatal hazacsábítására. Én meg nem nagyon értem, de ti majd biztos elmagyarázzátok. Ne…..
Pozitívra Hangoló A terápia 2015.04.16 00:25:11
Terápia, 1. rész. De nem, nem az egyik kedvenc sorozatomé. Hanem a kemoterápiáé.  Merthogy abból pont 10 évvel ezelőtt kaptam az első adagot. Ezt a dátumot nem jegyeztem úgy meg, mint azt a napot, amikor az orvosom elmondta nekem, hogy Hodgkin-limfómám van. Annyi maradt meg, hogy…..
Lassan letelik az önkéntesség időszaka Kisvárosinak Olaszországban, így ideje levonni a következtetéseket és kitalálni, hogyan legyen tovább. Két előző posztját itt és itt olvashatjátok. „Előre szólok, ez a poszt minden lesz csak összeszedett nem. Megpróbálok válaszolni…..
NIKI LAURA 2015.03.31 13:30:55
@Határátkelő: szerintem ez azert van,mert amig 20-25 eves az ember,addig Hawai- DJ - Ragogumi,semmi sem szamit,kapcsolatbol ki/be,meg a tengerparton is elalszunk," elj a manak",cigi,kokain...buli,fanta.

Miutan lesett a tojashej,meggondoltabbak leszunk,gondolunk a jovore,lesznek igenyek,felelosseget kell vallalnunk gyerekein miatt,es ennek komoly anyagi vonzata is lesz....egyszoval ki a fenenek van kedve 40 ev felett onkenteskedni?!...mert abba belehalunk anyagilag.
Múlt héten nagy sikert aratott Örs posztja Alaszkából, amelynek megígértem a folytatását. Miért ne kezdjük a hetet az alaszkai kalandok folytatásával. Ha valaki nem olvasta volna az első posztot, a figyelemre méltó fotókkal, az itt megteheti.  Fairbanks, a város Fairbanks az…..