Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szentark

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Opera Operás kérdőív 2017.04.24 18:14:11
A hétvégén indítottam egy kérdőívet, hogy a desktop blogos kommenteknél kicsit átláthatóbban felmérjem a kívánságlistát. A kérdőívben szereplő feature-öket elsősorban a desktop blogos előzményekből gyűjtöttem. Van köztük kisebb is, nagyobb is. Ha valami kimaradt, írjátok le kommentben, és…..
Ha problémád van az Opera asztali verziójával Windows, Linux vagy Macintosh rendszeren, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera Minivel kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
szentark 2014.11.14 05:37:51
@Cawington: ÁÁÁÁ nem birtam várni estig! :)
Minen szép, minden jó minden tökéletes! Köszönöm a megoldást! :)
szentark 2015.03.28 10:49:29
@sBc: Köszi!
Magyar Opera Opera vs. Vivaldi 2015.02.21 23:57:23
Valahol belül talán mindanyian vártuk azt, hogy Jon Stephenson von Tetzchner nem hagyja annyiban az Opera átalakítását, és visszatér egy saját böngészővel. Erre egészen idén januárig kellett várni, és nem is csalódtunk, hiszen a Vivaldi elég erősen kezdett a funkciókat…..
szentark 2015.02.24 05:24:54
@AtHoS: "pl. 20 kiegészítő van most telepítve, hogy valamennyire használható és kényelmes is legyen oO de legalább vannak, tehát másnak is hiányoznak funkciók." - Na ezekről írhatnál bővebben! :)
szentark 2015.02.25 05:26:20
@AtHoS: Hú de nagyon szépen köszi! :)
Az új Opera egyik, sokak által hiányolt funkciója a képek metaadatainak megtekintése. A Classic Images nevű bővítmény ezt is megvalósítja. Amit tud: A képre jobb gombbal kattintva, a helyi menüből megnyithatunk egy felugró ablakot, ami elárulja nekünk a kép metadatait.…..
Egy kicsit sokáig kellett várni az újabb stabil kiadásra, de végre megérkezett. A 23-mas verzió ugyan még nem tartogat annyi újdonságot, mint a 24-es, viszont az előző két verzióhoz képest látványos a fejlődés. Lássuk! Az első szembetűnő változás a címmező jobb szélét…..
Ezen az oldalon az új, Chromium alapú Operával (15-ös verziótól felfelé) kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel, ha technikai problémád van. Arra kérünk, hogy tartsd be az alábbi pontokat: Ezen az oldalon csak az új Operával kapcsolatban kérdezz! Ha a régi Operával kapcsolatos…..
szentark 2014.05.02 18:44:06
@racz16: Próbáld meg kikapcsolni a "Rally" módot. :)
Magyar Opera Next, next... finish? 2013.05.31 19:44:07
Már éppen lefekvéshez készülődtem, amikor tudomásomra jutott, hogy megjelent az új Opera első előzetese. Pedig már jó ideje elérhető volt a Desktop Team blogon, de ez is jellemzi az utóbbi időket. Olyan régen jelent meg érdemi verzió, hogy már teljesen elszoktam az oldal…..
szentark 2013.06.01 11:50:53
@Mesant: Mióta ingyenes az opera csak ezt használom! Megpróbáltam a többit is de nekem ez jött be! Mint mondtam teljesen átlag felhasználó vagyok, semmilyen informatikai képzettségem nincs, sőt a pc kezelését is autodidakta módon tanultam meg. Na ennyit a "szakmailag megalapozott véleményről",de mint átlag felhasználó maradok a véleményem mellett,hogy ez a next még használhatatlan,vagyis....
Maradok Tisztelettel : Egy 62 éves nagypapa!
szentark 2013.06.02 08:19:21
@Mesant: Egyetértek! Én nem tudtam ilyen szépen megfogalmazni! :( Még sokáig maradni fog a 12.15! :)
Bár szinte mindenki örült az Opera 12-nek, a végleges változat megjelenése sokak szerint elhamarkodott volt. Még a fejlesztők szerint is, erről árulkodik a napokban közzétett előzetes blogbejegyzése, ahol a szerző megjegyzi, hogy olyan javításokat kapunk a 12.01-nek elkeresztelt…..
szentark 2012.06.28 19:38:14
@Cawington: szoftverbazis.hu/szoftver/pdf-xchange_viewer_2.5.200__magyar_.html .......A PDF-XChange Viewer segítségével PDF adatokat nyithatunk meg külön ablakban a szoftverrel, vagy akár a böngészőbe integrálva is kezelhetjük azokat. Számtalan előnye mellett kiemelkedő a gyorsaság, valamint a szolgáltatások bősége. Lehetőségünk van a PDF állományokba rajzolni, írni, képeket táblázatokat, vagy megjegyzéseket beilleszteni, elmenteni képként, kinyomtatni stb. Melegen ajánlom!!! :)
A mai napon, hat kiadásra jelölt változatot követően megjelent az Opera legfrissebb verziója. Tetszik, nem tetszik, ez a helyzet, a 12-es kiadás (a'la Wahoo) így is elég sokáig húzódott, és még a fő attrakciónak szánt hardveres gyorsítás sem lett alapértelmezett benne.…..
Itt a Magyar Opera blogon is több cikk született már a tartalomszűrésről, hétköznapibb nevén reklámblokkolásról. Az Opera ugyanis több ilyen képességgel is rendelkezik ezek közül a legismertebb az URL alapú tiltólista, azaz az urlfilter.ini fájl. Bár a jobb kattintás, Tartalom…..
szentark 2011.08.29 23:09:22
@kt75sw: Sajnos nekem is! :(
Magyar Opera A nap képe 2011.04.26 07:00:00
Mi az ismerős a képen? ..
szentark 2011.04.26 14:31:44
Mivel már többször is kaptunk támogatást az Operától, így igazából csak formálisan, de végre hivatalos Opera blog lettünk, amit az Opera elismer és lehetőségeihez képest támogat. Idén már kaptunk jópofa ajándékokat, amiket a későbbiekben kisorsolunk majd köztetek (vannak…..
szentark 2011.04.12 13:36:09
A mostani előzetes számos gyorshívóval kapcsolatos bugot és összeomlást javít, valamint a tartalomblokkoló szinkronizációval kapcsolatos hibák is javításra kerültek.A korábbi előzetesben megváltozott a gyorshívóképek megjelenítése a könnyebb és gyorsabb felismerhetőség…..
szentark 2011.03.14 11:40:09
@DemonDani: Nem vagytok egyedül,nekem is vissza kellet állítani a 2025-re! Ez az utolsó két frissítés rögtön nyitásnál megfagyott!
A fejlesztők keményen dolgoznak az új implementációkon, kód-újraíráson és teszteléseken. Meglepetésként új előzetest kaptunk a hétvégére néhány apróbb újdonsággal. A gyorshívó elemek rendezése mostantól animációt kapott, ezzel átláthatóbb az egyes elemek…..
A korábbi ígértnek megfelelően ma tényleg kaptunk némi információt a jövő Operáival kapcsolatban. Bár előzetesre nem számítottam, azért némileg több információra igen. Amit megtudhattunk, hogy az Opera következő verziója az Opera 11.10 lesz, ami - elsőként a sorban -…..
Ez egy vendégposzt, ami eredetileg Dagenham oldalán jelent meg. Ha van kedved, küldj te is nekünk Operával kapcsolatos cikket, leírást, vagy egyszerűen mutasd be a kedvenc kiterjesztéseidet! Vajon hogyan tudtam eddig Image Preview Popup nélkül élni? Persze, jobb klikk, megnyitás…..
szentark 2011.01.26 06:01:49
@Asheron: Húúúú, de jó hogy kitotóztad, mert nálam is csak így mükszik! Köszi!
Magyar Opera Szégyenfal 2009.01.26 10:06:00
Itt gyűjtenénk össze azokat az oldalakat, ahol nem látnak minket szívesen: vagy egyenesen kitiltják az Operát, vagy csak egyszerűen nem foglalkoznak vele, és emiatt nem megy valami, esetleg a rossz ellenőrzés miatt csak az azonosító átállítása után lehet működésre bírni az…..
szentark 2010.12.16 16:43:55
@Cole1: Nálam se megy!
Ismert hibák: A FreeBSD build jelenleg szerver problémák miatt csúszik. Változások listája (Desktop): DSK-213883 (Összeomlás a címsáv legördülő megnyitásakor) DSK-277548 (Nem volt biztonsági mentés a munkamenetekről (autosave.win)) DSK-310856…..
Az utóbbi években bevett szokás lett az Operánál, hogy egy-egy bejelentés előtt komoly hatásszünetet tartottak, amit természetesen egy teaser oldal fellövése előz meg. Ennek a lényege, hogy kíváncsivá tesz, de alig árul el valamit a tervekről. Sokan emlékezhetnek például a…..
A Presto verziószám 2.6.35-re emelkedett, továbbá frissítették a Big5-HKSCS támogatást, aminek leginkább a távol-keleti felhasználók örülhetnek. A Desktop Team fejlesztői gárdája 9 fővel bővült. Nem új fejlesztők, hanem átszervezés eredménye a cég más részeiről. Ez…..
szentark 2010.09.15 09:18:48
Tisztelt Operafanok, Intelektüelek!
Kezdjük úgy az egészet, hogy én egy átlagos operahasználó vagyok.
Teljesen autodidakta módon tanultam meg a pc használatot. ebben elöször a pc world segített, vagyis közöm nincs a számitás technikához! De! Sok kísérletezés után az operát találtam a legjobb böngészőnek (2003)! Sajnos közben rokkant nyugdíjas lettem,(63000Ft) úgy hogy szerintem én már nem tudom a gépemet fejleszteni, marad az eredeti felállás!!!! (tökéletesen mükszik)!
2.2 AMD proci, 1gb ram, TFT monitor, xpsp3 (eredeti).
Mivel csak a környezetemben legalább 100 embernek telepítettem fel az operát
Gondolom, elég sok ember használja, minden féle pc használati ismeret nélkül.
Na de most jól rám ijesztettek! Csak úgy felületesen átolvasva ezt az egész blogot,
Levontam a konzekvenciát, hogy aki régi vasat használ, az le van sz@rva!

WORLON MEGJEGYZÉSE!

„Kedvenc kérdésem amúgy ismerősöktől: Mikor érdemes gépet venni? Válaszom erre: SOHA, úgyis elavul, tönkre megy... De ezt nem így kell nézni, hogy megéri-e. Hanem: Kell v. nem kell’’

NEM!
Van rá pénzem vagy nincs!(persze hogy megérné)

„Xp: eljárt felette az idő, jó rendszer, kiszolgálta a maga idejét, de ma már csak dacból ragaszkodnak hozzá az emberek, vagy/és, mert nem ismerik a Windows7-t igazán. Nem akarok Xp vs W7 vitát elindítani, igaz ebben én nem is vitáznék, mert biztos vagyok abban, hogy melyik is a jobb.”

Naaa ez sem igaz!!!
Ugyanis kipróbáltam a W7-et de sajnos van benne több kurfli! Ez nem dac, nem a w7-től való odszkodás, hanem
Sajnos a régi vasakon még mindig az xp nyert. Szerintetek hányan vannak akik aktuálisan fejlesztik a gépet?
Talán nem véletlen az az állítás hogy az operát csak a Srinivasa Varadhan-félék használják! (na, ez egy dicséret volt).

Fefy!!!!!
Nagyon tetszet az írásod! ):
„Szóval ez ms részéről ismét egy csúnya húzás, de valahogy ki kell irtani az xp-t és ráerőszakolni a népre az újabb oprendszereket ’’

Nagyon csúnya húzás!

Penge idézet!
"ne kelljen már azért pénzt kiadni, hogy ezután is tudjak netezni viszonylag tűrhető felhasználói élmény mellett..."

Nos, Ezek Után Tisztelt Uraim, már csak egy kérdésem maradt!
érdemes-e frissíteni az operát, hogy ezek ellenére, ezután is használható maradd?
Az Opera 10.60 beta megjelenésével nem csak gyorsulásokat és javításokat tapasztalhatunk, hanem egy valószínűleg igencsak népszertűtlen lépést is bevetettek, mégpedig hogy az alapértelmezett keresőt lecserélték a Bingre, igaz csak a Gyorshívón. Bár ezt már említettük az…..
szentark 2010.06.19 06:20:14
@Dzsini: Nagyon szépen köszönöm!!!
Mint azt már a windowsos 10.5 megjelenése óta megszoktuk, ha új Opera előzetes, akkor sebességnövelés és hibajavítás. Nincs ez másképp most sem, a hangsúly inkább az utóbbin van. Desktop/UI DSK-297848 - a nem alapértelmezett indítófájlú minialkalmazások nem…..
Véget ért az első Opera designversenyünk nevezése, amit az ezredik blogbejegyzés alkalmából hirdettünk meg itt a blogon, és amelynek a fődíja egy Opera póló. Nagyon jó képek érkeztek, amelyeket használhattok háttérképnek vagy Gyorshívó háttérnek is: elég jobb gombbal…..
Néhány napja hirdettük meg játékunkat, amelyben Operával kapcsolatos grafikákat, háttérképet várunk, amelyek közül a legjobb alkotás készítője egy Opera pólót kap ajándékba. Ebbe a posztba tesszük ki az újonnan érkezett képeket, így lehet követni, hogy ki milyen…..
szentark 2010.05.14 16:07:19
Magyar Opera Visszalépés? (b3367) 2010.04.21 17:56:00
Egyre közelebb a végleges Opera 10.52 Windowsos és Maces verziójának megjelenése, a mai napon már a második RC változat is megérkezett. A soha be nem töltődő oldalak problémája jó ideje kísért Operás berkekben, ami már radikális megoldások után kiállt. Ez hozzánk ma…..
szentark 2010.04.22 06:20:06
@Worlon: Tökéletesen egyetértek veled, pedig az én vasam még régebbi!