Regisztráció Blogot indítok
Adatok
meoindil

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bocs a bulvártempóért, de hogy Amazonék  gurítani akarnak valamit idén őszre, az bizonyos. Hogy ez a holnap kiderül-e, az még kérdés. A mai tudással egy hétcolos, olcsó, amazonosított Androidra épülő, egy raklap felhő alapú (és csak az USÁból elérhető)…..
meoindil 2011.09.28 18:25:32
@Gukker: Igen, maradt.
meoindil 2011.09.28 18:43:22
@Gukker: És olcsóbb lett. Nem elég? Ugyanazon az áron most az érintőképernyős van.
meoindil 2011.09.28 19:04:30
@Gukker: Hát az engem sem túlzottan érdekel. A touchnak meg az az ára, hogy nincs külön réteg ami rontaná a kontrasztot.
@bbandi: Szerintem sem. Nyilván kényelmesebb a menüben navigálás és ilyesmi gyorsabb procival, de az olvasásban eddig sem zavart.
Naszóval,   akihez eddig még nem jutott volna el, Merras kalandos vállalkozása az Amazon irányába túljutott az első nagy akadályon, és közös szavazatainknak hála az első helyen végzett a Budapest Bank Valóraváltó pályázatán. A demonizáló elemektől sem mindig mentes harc…..
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
Énvezettem? Az e-book nem könyv 2011.05.22 14:30:00
Dvorak egyik legutóbbi bejegyzése sarkallt megint írásra. Az Amazon sajtóközleménye szerint ezen évtől több e-book-ot adnak el majd, mint tényleges, papír alapú könyvet. Ez az új elektronikus könyvolvasóknak (e-reader-ekenek) köszönhető, s a fejlődés, vagyis a papíralapú…..
meoindil 2011.05.26 13:18:10
@Énvezettem?: Ne haragudj, de ez egyszerűen butaság. Mennyit olvastál te ebook-readeren?
A lapozás semmivel nem lassabb mintha egy könyvet lapoznék. De ami a lényeg: Hidd el, nagyon nem mindegy, hogy nagyítható-e a betűméret vagy nem. Igazad van, a tipográfusok biztosan egyetértenek veled a tördelést illetően. Mindenki más pedig akinek kicsit is rosszabb már a szeme nagyra értékeli ezt a lehetőséget! Én jó pár könyvet elolvastam már a Kindlemen és nagyon örültem a nagyíthatóságnak. Igaz nem olyan szép, de sokkal(!) olvashatóbb. Még azt is inkább Kindlen olvastam, ami egyébként ott sorakozik a polcomon. Egyszerűen kényelmesebb az olvasás. Mért is kellene fárasztanom a szemem a kényelmesnél kisebb betűmérettel, ha akkorára nagyíthatom ami nekem a legmegfelelőbb?
Nyilván van amire egy ilyen olvasó nem jó, szakkönyvek, művészeti kiadványok és sok más is biztosan. De regényeket olvasni tökéletes...
Az Ipad - Androidos tabletek szerintem inkább a multimédiás tartalmakra jók. (És a képregényekre! :)) Nem sok ilyen volt a kezemben, ami igen (egy Prestigio) az tetszett, de hosszabb ideig olvasni inkább egy e-inkes ebook-readert választanék.
meoindil 2011.05.26 16:00:36
@Roltii: "Ebook olvasót szerintem főleg azok vesznek akik nem igazán olvastak sokat eddig."
Ne viccelj már! :) Te komolyan azt gondolod, hogy pont azok áldoznak több tízezer forintot egy ebook-readerre, akik nem is nagyon szeretnek olvasni? Éppenhogy a könyv és olvasás mániások várták legjobban, hogy végre legyen olyan kütyü, ami már megfizethető nekik.
meoindil 2011.05.26 19:37:30
@Roltii: Nem győztél meg. :) Azok inkább vennének valami tabletet ami valóban sokoldalú eszköz. Egy ebook-readert gyakorlatilag igazán csak olvasásra lehet használni, aki ilyet vesz ezért veszi...
E-könyv olvasók K, mint mélység 2010.09.13 06:45:00
Igen sokat gondolkodtam azon, hogy mit is kezdjek Bigyó Felügyelő nagylelkű felajánlásaként megkapott Kindle WiFi-vel, már ami a mélységi tesztet illeti. Úgy döntöttem, hogy nagyon adja magát az összehasonlítás a Nookról készült cikkemmel, ezért, bár nem azonos mélységben,…..
meoindil 2011.01.18 14:30:26
@Péter.70: Szerintem nem, de az számít majd meddig bírja egy rendes feltöltés után.
meoindil 2011.02.02 21:34:50
@Ignis_veneficus: Én is így rendeltem, és valóban csak USB kábel volt mellé. Nem is hiányzik az USA dugó rá :)
3G - Wifi: Ez is felhasználás kérdése. Nekem a Wifi kb. arra a negyedórára volt bekapcsolva míg regisztráltam, azóta sem. Ha lenne wifi routerem lehet használnám Szkifi ügyes kis hírküldő megoldását, de a 3G-t én totál feleslegesnek érzem.
Talán még nem késő bedobni ezt a topikot. A szakdolgozó-szezon fölpörgésével igen sokan találnak meg bennünket a témájukkal. Igyekszünk mindenkinek segíteni, még ha picit unalmas is tizenhetedjére elmondani ugyanazt, amit amúgy már sokszor elmondtunk, leírtunk. De bírjuk, akkor…..
Nem vagyok egy marketing májer, ezért kicsit félve dobom be ezt a reklámlapot: de aki Kindle vásárláson töri a fejét (főleg ameddig a vám és ÁFA tételeket az Amazon állja), az nyugodtan használja az alábbi belépési pontokat az Amazon áruházba: Kindle Latest Generation 3G +…..
meoindil 2010.12.27 19:05:08
@Bandee007: Átveheti más is. Ha már elindult akkor még arra is van esélyed, hogy másodikáig megérkezzen. Nézz rá a részletes infóknál hol van a csomagod.
Intro A mobipocket a legtöbb eszközön egy nagyon kényelmesen olvasható dokumentum-forma, de van egy csomó apró részlet, amitől igazán komfortossá válik az olvasása. Évek óta konvertálok állományokat ebbe a formátumba, és mindig lehet találni valamit, amitől az eredmény még…..
meoindil 2010.12.17 10:33:08
@csabcikácska: Abbyy PDF Transformer esetleg?
meoindil 2010.12.17 10:42:42
@csabcikácska: Még meg lehet próbálni az OpenOffice/LibreOffice + PDF Import extension összeállítást, de nem tudom mennyire használható. Viszont garantáltan jogtiszta megoldás.
Én nem igazán szoktam pdf-ből konvertálni, vagy megelégszem azzal amit a MobiPocket Creator nyujt, persze az NEM igényes prc!.
Elkészültünk.Köszönjük annak az ezernél is több embernek, aki vette a fáradtságot és az eszelős kérdéssor ellenére is (akár csak részben) végigrágta magát a kérdőíven. A nyers adatbázis 1151 rekordot tartalmazott, ebből sajnos közel 100 darab értékelhetetlen volt…..
meoindil 2010.12.07 09:53:40
@zlaboncz (ZLC): Szia!
Szerintem abból, hogy az Amazon Kindle 3 önmagában 58,8% ez ki is derül. Hiszen ezek jelentek meg 139/189 dolláros áron és ez nem is változott azóta. Ami esetleg érdekes lehetne, hogy a Kindle 2 az árcsökkentés után (190 dollár) vagy előtte vették, de elve csak kisebb mennyiséget érint a Kindle 3-hoz képest. Illetve még egy adat lehetne érdekes, hogy a Kindle 3 megjelenése után hogy alakult a többi e-book reader vásárlása!
Bár én is Kindlet vettem - és nagyon meg vagyok elégedve vele - nagyon sajnálom, hogy a Koobe nem lett sikeresebb...
IntroLefolyt némi víz a Dunán, mióta utoljára nekifogtam a kérdésnek (a vállalkozó kedvűek kimatekozhatják, a budapesti szelvényen másodpercenként cirka 3500 m3 megy át, középvíznél). Azóta történt egy s más, érdemes összefoglalni őket, leginkább azért, hogy lássuk:…..
meoindil 2010.11.11 17:18:12
@kIára: "A mobi (prc, azw) ilyen szempontból egy icipicit jobb, csak attól félek, hogy mivel ezt a blogot olvassák a digitális közgyűjtemények fejesei is, és látják a prc-ről zengett ódákat, hirtelen döntenek egy okosat és szépen bezárják a tartalmaikat a mobiba és onnantól kényszerpályára állítják a tartalomfogyasztókat (ami végső esetben csak az amazonnak és a mobipocketnek lesz jó). "
És talán azoknak az olvasóknak, akik eleve ezt szeretnék, mert mondjuk Kindle-t vettek...
Én egyáltalán nem vagyok a nyilt formátumok ellen, sőt! De ha valami zárt és jó, akkor jó és kész. Persze nyilván lehetne mindenen javítani még...
meoindil 2010.11.11 19:37:23
@kIára: Ebben egyetértünk, az ideális az lenne, ha az olvasó bármilyen neki tetsző formátumban letölthtné az anyagot.
A piac gyorsulása indokolttá tette a gyakoribb ráncfelvarrást. Ezeket a frissítéseket a cím átírásával (egyúttal a poszt dátumának módosításával és jelzésével) jelölöm, a változásokat a cikkben sárgával emelem ki.Bő fél év telt el a poszt eredeti közzététele (2010.…..
meoindil 2010.09.06 17:21:40
@Professzore: Ha hasonlóan szállítana hozzánk is, akkor az ePub szerintem a Nook elé billentené a mérleget a Kindle-vel szemben. Így viszont nagyon esetleges a beszerzése: e-bay vagy ha feltűnik Vaterán (én még nem láttam).
A Cybook Opusnak viszont elvileg lenne magyar terjesztője, de én még sem a edigitalnál sem a Photo Hallnál nem találtam a kínálatban. :(
www.premiumtrading.hu/termekek/bookeen-cybook-opus.php
meoindil 2010.09.07 06:42:42
@Professzore: Jobbnak gondoltam... Az tény, hogy az egyik legszebb olvasó. A Koob3-t én is nagyon várom, csak a lehetőségeimet szűkíti le eléggé az ára.
meoindil 2010.10.31 12:47:25
@Dworkyll: Csak a pontosság kedvéért a Cybook Gen3 is ePub-ot kezel, az új firmware-rel. A régivel prc-t! Az Opus, az Orizon és mostanában már a Gen3 is alapból Adobe DRM-es ePub reader.
Intro Úgy fest, végre tárgyiasul a régóta lebegtetett 'textr olvasó, az E-könyv Magyarország hétfőn tartott egy kis zártkörű termékbemutatót, ahová már egész impresszív mennyiségű készlettel, két nagy kartondoboznyival érkeztek. Ennek következtében várható, hogy…..
meoindil 2010.10.20 00:40:19
@ff48bp: Nem akarnálak megbántani véletlenül sem, de szerintem ezekre a kis olvasókra pont nem a pdf-ek valók. Megértem hogy te esküszöl a szépen beállított oldalképre, mert ráadásul ennek van meg a többszáz éves hagyománya, technikája, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ez jó is, illetve nincs jobb! Pusztán azt hogy a kor technikájából igyekeztek az idők folyamán a maximumot kihozni. Most viszont a technikai lehetőségek változtak, és az optimalizálás egy más utat tesz lehetővé, most azt kell a lehető legjobban kifejleszteni, kihasználni.
Mondok egy buta hasonlatot. Vannak gyors és erős futómadarak, de ettől még a madarak hardvere alapvetően a repülést támogatja. A madarak egy teljesen új fejlődési irányt adtak a dínóknak - és csak ők maradtak meg közülük...
meoindil 2010.10.20 08:36:23
@Professzore: Nem, azok a víz alatt repülnek! :D
meoindil 2010.10.20 08:44:57
@ff48bp: Abban viszont teljesen igazad van, hogy egy jól elkészített pdf-fel pótolni lehet a prc és ePub hiányosságait, legyen az a szükséges képek, ábrák pontos elhelyezése, képletek pontos ábrázolása vagy egyszerűen csak egy az olvasó által nem támogatott nyelv speciális karakterkészletének helyes megjelenítése.
Egy kedves barátom – aki mellesleg épp a korábbi cikk készítéséhez kölcsönkapott eszközről merített ihletet – ma délután meglepett egy e-maillel. Ezt a személyes adatok levágása utáni állapotban, egyébként változatlan tartalommal idézem:Na, most kell kitölteni a…..
meoindil 2010.09.18 01:09:30
@Professzore: Azt hiszem most vált döntővé az időtényező... Minden nappal egyre több olyan ebook reader kerül be az országba, amire nem fognak sem a bookline.hu-ról, sem az ekonyv.hu-ról vásárolni e-könyvet. (Nem azért mert eleve nem akarnának!) Ezt a folyamatot most már csak egy Kindle3 színvonalú készülékkel lehet(ne) visszaszorítani. Megállítani nem is lehet már szerintem... Meg kellett volna előzni valami értelmes stratégiával. Erről már lemaradtak a hazai e-könyv kiadók. Csak remélni merem, hogy válaszlépésként nem a Kindle behozatalát próbálják meggátolni valami módon, egyéb értelmes lépés helyett...
meoindil 2010.09.22 18:22:04
E-könyv olvasók QB3 2010.09.14 22:26:00
A névadásrólA szerkezet "hivatalos" magyar neve Koob3, finom utalással arra, hogy ez már a harmadik generációja a Koobe-nak, illetve hogy ebben a generációban már elérhető (opcionálisan) a 3G adatkapcsolat is. Leánykori neve HanLin V60, bár az unokatestvéreihez hasonlóan…..
E-könyv olvasók K, mint elsőség 2010.09.06 13:45:00
Nos, rendhagyó poszt lesz, mind stílusát, mind tartalmát tekintve. Már egyből a cím is magyarázatra szorul, merthogy a K hogyan is jöhet össze az elsőséggel. Nos, drága Olvasók, úgy, hogy a K itt a Kindle (3. generáció) rövidítése. Bizony. Fotó: amazon.com Egy rövid…..
meoindil 2010.09.06 21:08:36
@the_wooden_horse: Köszi! Ami képeket én találtam róla, azokon nem tünt annyira kényelmesen olvashatónak.
meoindil 2010.09.07 15:31:05
@Messen: A pontosság kedvéért (bár főleg az ára miatt én is Kindle párti vagyok) mindhez kell PC, ha az elérhető magyar tartalmakat (MEK, DIA hogy a legálisakat említsük) akarja rajtuk olvasni az ember! Részben a feltöltéshez, részben - ha kell - a konvertáláshoz.
meoindil 2010.09.09 06:35:30
@kIára: "...Mert az olvasás talán csak a huszadik század néhány évtizedében volt tömegjelenség. Előtte évezredekig ott volt a tömeges analfabetizmus, az olvasás gyakorlatilag úri passzió volt,..."

Jelen magyar könyvárakkal, hamarosan sikerül újra azzá tenni... Ez is nagymértékben hozzájárul, hogy a hangsúly az olvasásról az audiovizuális formákra helyeződött át. Az olcsó e-könyv olvasók és e-könyvek javíthatnának a helyzeten...
Egy hónapja vártam erre, ma végre megérkezett az Amazon ebook-readere, a Kindle. Minden lépésemről beszámolok a kicsomagolástól, az első könyvek feltöltéséig, folyamatosan frissítem ezt a posztot.  Kezdjük a kicsomagolás bonyolult műveletével és néhány képpel.…..
meoindil 2010.09.07 06:35:56
@Angusné: Szerintem az a képernyőméret még kicsi hozzá. Egy DX-en biztos sokkal jobb képregényt olvasni.
Itt írnak egyébként egy programról, amit ehhez találtak ki, de szerintem ez tényleg csak a mangáknál működhet jól, mert azok tradícionálisan fekete-fehérek és kisalakú könyvekben jelennek meg:
ireaderreview.com/2010/08/29/kindle-3-manga-photos/
meoindil 2010.09.07 09:50:34
@latkagravas: Valóban elegáns nagyon, de a videókat nézve elég egyenetlenül világítja meg az olvasó felületet, ráadásul gondolom az aksit is zabálja. Viszont mikor kell kéznél van az biztos! Lehet hogy egy független fényforrás célszerűbb, bár az meg egy plusz kütyü, amit vinni kell hozzá.
Lukjanyenko 1968-ban született, Kazahsztánban. 18 évesen kezdett írással foglalkozni. 1990-ben megnősült, két gyermekes családapa. Jelenleg Moszkvában él. Novellákat, horror, sci-fi és fantasy témájú műveket publikál. Az a tény, hogy Moszkvában él, eléggé erősen megalapozza…..
E-könyv olvasók ONYX BOOX 2010.02.14 14:34:00
Intro Egy kedves kis magyar kompánia, a Netkorzó is úgy érzi már, ideje belevágni az e-könyv bizniszbe, és felvették a kapocsolatot a CES postban is emlegetett Onyx Internationallel. A tesztkészüléket rám bízták egy hétvégére (köszönet érte), és én jól meg is…..
meoindil 2010.03.26 09:06:32
@maganvalo: @var11:
Ez a Netkozó ugyanaz mint az onyxboox.hu?
Decemberben már emlegettük, hogy a négy nagy magyar terjesztő közül a "kicsi, de dinamikus", a Bookline belecsap az elektronikus-tartalom értékesítésébe is. Az anyacégtől átvett idegennyelvű anyagok azért nem verték le forgalmukkal a biztosítékot (az áraik már…..
meoindil 2010.03.05 11:47:46
@ff48bp: Szia! Azért gondolj bele, hogy nem mindenki akarna A4-es méretű olvasóval szaladgálni... Arra hogy utazás közben báhol előkaphasd, és olvashasd egy kisebb 5 vagy 6-os olvasó sokkal célszerűbb! Persze otthon kényelmesen elhelyezkedve meg pont a majd később megjelenő nagyobbak lesznek az ideálisak. Ebből a szempontból pedig jobb az olyan formátum ami hasonló minőségben olvasható kisebb és nagyobb kijelzőn is.
Intro A T úgy csinált, mint az egyszeri lány Mátyás királynál, hozott is ajándékot meg nem is. Amikor ősszel csiripelni kezdték a verebek, hogy beszállnak az olvasópiacra, erősen tamáskodtam, hogy egy ekkora cég karácsonyra be tudna robbanni. És valóban, a belépésnek csak az…..
A sok találgatás után a Sony előjött a 3G farbával, Daily Edition néven a karácsonyi szezonra ki akar jönni egy 3G hálózati eléréssel (de browser nélküli), 7"-os(!), érintőképernyős szerkezettel, potom 400 dollárért.További érdekesség, hogy egy könyvtári megállapodás…..
Újabb vas a magyar olvasópiacon! Megérkeztek az első 5"-osok a Koobe jóvoltából. Fontos újítások a specifikáció alapján:5"-os, 800x600-as 8 szürkeárnyalatos kijelző 166 helyett 200 dpi-vel,Epson kijelzővezérlőt kapott, a V3 Apolloja helyettkétszer olyan gyors a…..
E-könyv olvasók Koobe - New Flash 2009.09.25 12:40:00
Bár újabb slideware-ek csorognak a hírekben (köszönjük feldinnek a tippet), ebben a villámposztban inkább két dologra szeretném fölhívni a leendő és a meglevő Koobe tulajok figyelmét.A leendőknek arra, hogy már nemcsak Dél-Budán a Qwerty-ben tudják összetapogatni a kütyüket,…..