Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alternaiv

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
moziba:be The Signal (2014) 2014.09.20 20:43:53
A kilencszázadik szuperhős-folytatás után felüdülés volt ez a indie sci-fi, ami a kis költségvetés (4 millió dollár!) ellenére egészen erős hangulattal és néhány kifejezetten ütős jelenettel támad.Szögezzük le, hogy a trailer ellenére ez messze nem akciófilm, inkább sci-fi…..
Ezen a blogon először technikai jellegű posztot írok. Nem áll tőlem messze, mert matematika-informatika tanári végzettségem mellé van még tartalékban egy, ma már csak vitrinbe való technika tanári is. Az idősebbek emlékezhetnek a fúrás-faragás-motorszerelés órákra, ami…..
Nem sikerült végigmennem, de nagyon sokat tanultam. Ezt csak azért írom le az elején, hogy a negatív hullámokat kilökjem magamból. (Aki csak a nagy győzelmekre kíváncsi, egyből abba is hagyhatja az olvasást.) Ha már abbahagyták azok, akiknek minden csak a befutóról szól, akkor…..
Megjelent magyarítva és némi magyar tartalommal is megtöltve a Runners World. A világ legnagyobb és legismertebb "futós" magazinja a tervek szerint negyedévente-, félévente örvendezteti majd meg a magyar futótársadalmat sokszínű cikkeivel. A szakmaiság, a cipő- és kütyütesztek…..
A Nike ugyan nem a W+K reklámcéggel kezdte meg a sportszereinek reklámozását, viszont ők voltak azok, akik a '80-as években megalapozták a cég imidzsét és megteremtették a cégnek azokat a márkaértékeit, amivel a vásárlók ma is azonosítják a brandet. Sokáig volt úgy, hogy a…..
alternaiv 2014.03.28 15:37:52
@Betelgeuse-2: Mindezt úgy, hogy a tokiói olimpia előtt 40 nappal vakbélműtéten esett át. Friss kötéssel esténként leszökött a kórház udvarába, és ott edzett.
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy tesztelhetek néhány igazán újdonságnak számító kütyüt. Múlt héten előadó lehettem az ötödik alkalommal megrendezett Telenor Okostelefon Akadémián, ahol a hordozható számítástechnika inspirációs szerepéről beszélhettem. Ciki, vagy…..
Morócz József ultrafutó, extrém teljesítéseit régóta követem. Szórakoztató versenybeszámolóinak rendszeres olvasója vagyok. Tavaly a sárvári 24 órás OB-n kategóriájában első helyezett volt, 173 km-t futott. Mjoci fő egyéni versenyei közé tartozik a Balaton Szupermaraton,…..
alternaiv 2014.03.04 12:42:47
Teljesen objektív és független tesztünk következik a Nike+ Sportwatch GPS-ről. Szuflavéder, aki futóként állítom, hogy nincs feltétlen oda a Nike sportszerekért (úgy kellett lebeszélnem egy Nike vs Kalenji összehasonlító tesztről), tavaly karácsonyra vásárolt magának egy Nike+…..
alternaiv 2014.02.25 14:09:33
@pantomimes: Az endomondot össze tudod kötni a Nike+-al, legalábbis a Settingsben a Connection alatt van rá lehetőség, én nem használom. Így az oda feltöltött edzések megjelennek Endomondoban is, onnan pedig már lehet exportálni GPX-et.
Miután egyszer jól lecsesztük a közmédiát azért, mert annyira nem kommunikálja a magyar premierfilmjeit, hogy még a rendezők sem tudják, hogy bemutatták-e már, most MTI-hírben jelentették be, hogy szerda este 20:20-kor képernyőre kerül a Médiatanács által támogatott Szabadság…..
Nehéz volt ezt a szöveget összehozni. Újból átélni mindent. Egyfajta terápiaként ki kellett írnom magamból. A Spartathlon magnetikus hatással van minden résztvevőre. Már-már megrázó élmény. Mi következik? Gondolatok a kiborító versenyről és a mentális kalandomról. Pársoros szakmai appendix.…..
Több szempontból is szenzációs leleplezést tett közzé a Nemzeti Sport nyomtatott kiadása tegnap reggel: a svájci FC Basel futballklub elnöke, Bernard Heusler nemcsak ismeri Kubatov Gábor, ferencvárosi klubvezér munkásságát, de anyanyelvi szinten beszél magyarul, így valahol nem…..
alternaiv 2013.10.04 14:02:05
@áasdklfjáasn: ügyesen észrevetted :) Az iróniát viszont sajnos nem.
"Magyar fű, Árpád vezér ajánlásával” – ez a meghökkentő felirat fogadta a fesztiválozókat az idei EFOTT-on a Jobbik sátránál. A párt arra szólította fel fiatalokat, hogy ne szívjanak füvet, ehelyett a fesztivál végén vessenek el fűmagokat a sátruk helyére. “Ami…..
alternaiv 2012.07.09 17:50:55
@mese1: A keménydrog használók 99%-a anyatejjel kezdte.
Május 10-én a Jane's Addicton koncertet adott a San Francisco-i Moscone Centerben, a Google jelenleg is zajló fejlesztői konferenciájának keretein belül, ahol Perry Farrell énekes első megszólalásában először viccesen köszöntötte a Googlepalooza közönségét (ő alapította a…..
Na, megvolt a Super Bowl, nyert a Packers, a Pittsburgh Steelers derekasan küzdött, izgalmas meccs volt. Egy játékbloghoz ez nyilván a Madden NFL sorozattal köthető, esetünkben pár érdekes grafikonnal, amiket a New York Times (hoppá) közölt. A neves újságnál megnézték, hogy a…..
alternaiv 2011.02.07 12:11:35
@moli: Butaság összehasonlítani ilyen alapon két játékot. Ezzel az erővel meg a foci sokkal nehezebb, mert ott kézzel nem irányíthatod a labdát, vagy a vízilabda előrébb való a kézilabdánál, mert ott meg is lehet fulladni.

Nyilván van a rugbyben is taktika, de az amerikai fociban jóval nagyobb szerepe van az ellenfél kiismerésének, a stratégia módosításának, a taktikának.
Hiába tartják a baseballt a legnépszerűbb amerikai sportnak, hirtelen egyetlen egy tévésorozatot sem tudnék mondani, amiben egy baseballcsapat lenne a főszereplő. Bezzeg az amerikaifutball és holdudvara - rengeteg olyan dráma, vígjáték és reality készült, ami erről a sportól…..
A játékosok vagy a munkanélküliek aránya dönti-e majd el a vasárnapi Super Bowl döntőt? A kérdés első hallásra ostobaságnak tűnik, sőt értelmetlennek, mert mi köze lenne az Egyesült Államokat lázban tartó Super Bowl döntőseinek a munkanélküliséghez! Pedig…..
alternaiv 2011.02.04 10:22:04
@mütyür: :D Miután lépéshiba miatt dobálják majd a zászlót a sporik?
Akinek már nagyon hiányzik Vágó István, most szombaton megnézheti magának ahogy a Szkeptikus Társaság tagjaival együtt túladagolja magát homeopátiás szerekkel az Országos Gyógyszerészeti Intézet előtt - tudta meg a Népszabadság. Vágó a tévéből távgyógyító mágusok után…..
alternaiv 2011.02.03 15:49:47
@Husi_Laci: ha kisegítő is, de tudom mit jelent az, hogy toxikus hatás és nem keverem össze a vízmérgezéssel. és nem kezdek el személyeskedni, sértegetni mást, gondolván azt, hogy azzal szellemi fölényemet tudom bizonyítani (nem!).
alternaiv 2011.02.03 15:57:24
@melonbaron: olvasd el figyelmesen a C vitaminról idézett részt. Ott a halál okának mechanikus okokat feltételeznek és nem kémiait. Ha betont nyelsz és meghalsz tőle, akkor az mérgezés, túladagolás? Ha sörétes puskával hasba lőnek azt sem hívjuk ólom túladagolásnak - hacsak nem akarsz intő példa lenni a modoros blogon.
alternaiv 2011.02.03 17:07:47
@l.x.: ebben igazad van, ugyanakkor az nem mérgezés.
Feladatba kaptuk, hogy a 18 éve ugyanazzal az arculattal futó Esküvő Kiállítás és Vásár arculatát frissítsük fel és tervezzünk olyan eszközöket, amivel sikerrel tud idén megjelenni. Feladat volt a médiamix "felturbózása" is, hiszen korábban elsősorban…..
Az elmúlt hétvége szombatján a Gerecsében futottam egy kisebb baráti társasággal. Lélekben, és az utána elfogyasztott sütemények mennyiségét tekintve, már a vasárnapi Tatabánya 30-ra készültem. Másnap a maréknyi futó 7 órakor, az őket követő közel 1000 fős túrázó had…..
alternaiv 2010.10.19 16:34:31
@Csirke72: "itt németben" - öreg, ez mindent visz.
alternaiv 2010.10.19 16:54:02
@szasza75: nagyon jó :) a bővebb posztot várom. köszi
Vasárnap este 20:45, valamelyik szomszéd házból női sikítás.- Ne csináld, te barom! Eltöröd a karomat!! Hagyd abba!Férfihang kontráz, de azt nem érteni. Aztán már a nőt sem, sikít, üvölt, majd elhallgat.Mit kell ilyenkor csinálni? Menjek le járőrözni és fülelni, hátha be…..
alternaiv 2010.10.11 13:27:40
@phaszfej: Ezt légyszíves magyarázd meg neki is - index.hu/bulvar/hirek/2010/07/11/eletveszelyesen_bantalmazta_gyermeket/

Bocs, már nem tudod :(
Sokszor merül fel a kérdés egy társadalmi célú kampánnyal kapcsolatban, ami nem tesz mást, mint felhívja a figyelmet egy problémára, hogy tulajdonképpen mi értelme is van. Hiszen én a számítógép vagy tévé előtt ülve nem tudunk tenni semmit Ahmenidzsád atomprogramja, a…..
Kell-e írni még a magyar fociról? Kell. Itt van lejjebb, hogy miért. Beleszülettem az újpesti futballba, így elfogulatlanságról esetemben szó sem lehet. Más is így járt volna, ha földi pályafutását ott kezdi, ahol az utcában világklasszis futballisták grasszálnak fel-alá…..
alternaiv 2010.09.27 13:58:06
@gg: Ha ebbe belement az UTE vezetése akkor elég nagy hibát követtek el. Olyat láttam már, hogy közösen felügyeltek egy szektort, de csak azért hogy könnyebben szót értsenek a szurkolókkal - ez tipikusan külföldi csapat esetén fordul elő, de a stadionban történtekért akkor is a szervező felelős. A kapunál ők motoznak, ha bevisznek bármilyen petárdát arról ők tehetnek, a pályára jutást is nekik kell megakadályozni.
alternaiv 2010.09.27 14:05:32
@apróbetűsrész: erre van a beléptetés. a kapunál kell kiszűrni a balhézó elemeket. és ha jól tudom, az ute az egyetlen olyan stadion ami nyolc évvel ezelőtt a stadion <s>korrupciós</s> rekonstrukciós programban sok-sok pénzért készült el, fejlett beléptető rendszerrel. persze a security iq-ját nem lehet tuningolni, ez nyilvánvaló.
alternaiv 2010.09.28 12:05:45
@apróbetűsrész: szerinted egy mezei öngyújtóval fel lehet gyújtani egy műanyagszéket? szóval, igenis ki lehet szúrni azt aki potenciális veszélyt jelent - erre való a motozás is.

emellett láttál valaha olyat, hogy valakit nem engedtek be meccsre, mert őgy viselkedett, olyan cucc volt nála ... stb. nem jellemző. természetesen nem a dvsc-s szurkolóverést kellene meghonosítani, de igenis megelőzhető a rendbontás.
Egy 24 éves alabamai fickó, név szerint Wade McGilberry vigyorog a képen az egymilliós dolláros csekkel, amit a 2K Sports kiadótól kapott, mert a Major League Baseball 2k10 című játékban megcsinálta a tökéletes meccset. Nem vagyok egy különösebb baseballtudor - bár egyszer,…..