Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vince18hu

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Velkovics Vilmos a diáktüntetések után Kálló Dánielt, a Független Diákparlament szóvivőjét látta vendégül az EchoTV -n. Kínos és fájdalmas a beszélgetésről készített videó: pökhendi és arrogáns hangvételű alázás folyik a stúdióban, amit a téma iránt érdeklődőként nézni is kényelmetlen. Sokan…..
Vince18hu 2018.02.07 18:16:36
@Jakab.gipsz: Érdekes kettős mérce, hogy egy gyerek egyből közszereplő, miközben a Fideszes rokonok, nyertesek nem...

De ez csak téged jellemez, az igazi baj az, hogy miközben egy gyerek bemegy a "másik oldal" tévéjébe, addig Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke úgy menekül minden kérdés elől, mint amikor az ördög szenteltvizet szimatol... És ezt a teljes Fidesz vezérkar átvette már, a kérdések elöli menekülést, vagy éppen szegény politikus kimenekítését egy-egy kérdés elöl tényleg tökélyre fejlesztették.

De nem gond, Orbán Viktor és a többi Fideszes nem közszereplő, és tapsoljunk, hogy találtunk egy közszereplőt egy gyerek személyében :)

És csak egy picit komolyan (mivel ha van egy kis eszed, akkor ezzel te is teljes mértékben tisztában vagy, ha nincs, akkor pedig semmi értelme): akkor nem lenne kettős mérce, ha a kormány tagjait hasonló módon támadta volna a "riporter". Ugyanis a kettős mércét lehet azoknál kiáltani, akik értékelnek egy-egy történést, de igazából azoknál lényeges, akik elkövetik...
Ötödik epizódjához érkezett A mi ki falunk, ami tartja remek nézettségét. A tovább mögött spoileresen keressük az elveszett poénokat...
Proszektúra Gyurcsány hazudott 2010.07.10 13:43:00
Már dr. Torgyán, a nagy mezőgazdász államférfi is figyelmeztetett annak veszélyére, ha Gizikét összetévesztjük a gőzekével. De lehet folytatni a sort. A szezont sem szabad a fazonnal. Allegóriát a filagóriával, Kossuthot a vasúttal. Filozófiát a víziló fiával, őzikét…..
Vince18hu 2010.07.10 22:36:33
@nonolet: A magyar cikkekben nem csak a címet fordították le, hanem idéztek az FT cikkéből is. És olyat, hogy

"A várakozások kezelésének ezen ostoba művelete" nyomán zuhanni kezdett a forint, a magyar adósságtörlesztési kockázatra köthető piaci biztosítási csereügyletek (CDS) árazása több mint 100 bázispontos megugrással 425 bázispontig szökött fel, és a globális befektetési termékek értéke "ezermilliárdokkal esett. Hoppá." - áll a Financial Times kommentárrovatában közölt, maró hangvételű írásban."

Senki nem kérte ki, hogy az angol nyelvű írás nem volt maró hangvételű. Senki nem mondta, hogy az FT MÁS hangulati tartalmat sugallt. Senki nem háborodott fel a magyar fordításon.

Miért is nem? A kérdés költői.

De tudod, nem az a lényeg, hogy Gyurcsány, vagy FT mit gondol. Mondhatták volna, hogy milyen ügyes akció volt kormány részéről, a tény attól még nem változott volna. A forint zuhant, a CDS 425-ig ment, stb. Ezek a tények. Ezt lehet pancserségnek nevezni, vagy ügyetlenségnek, vagy okos húzásnak - attól a tények nem változnak.
Vince18hu 2010.07.10 22:04:23
@nonolet: A cikket több magyar újság is lehozta. Senki sem kifogásolta, ahogyan a HVG, VG, Privátbankár, stb. értelmezte. Se a kormány, se más nem kért helyreigazítást ezektől a lapoktól. Senki nem mondta, hogy ezek a lapok nem az igazat írták volna.

De most nem is erről volt szó.
Vince18hu 2010.07.10 22:15:52
@nonolet: Vagyis szerinted az FT nem is azt szándékozott írni, ami a magyar újságokban megjelent? Hazudtak a fordítók, az MTI? És erre se az FT, se a kormány nem reagált, nem kért helyreigazítást?

Az a kormány, amely már egy vicclaptól is helyreigazítást kért, elnézi, hogy szinte minden magyar újság olyan címmel jelenik meg, hogy "Kontárok Budapesten", és senki nem kéri ki magának, és nem mondja, hogy az FT nem is maró gúnnyal írt, hanem csak "ügyetlen emberek"-nek nevezte őket?

Ne haragudj, ez már annyira nevetséges, hogy a legelvakultabb Orbán fantól is sok:))