Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Poetro

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha a Nokia ilyen minőségű formatervezéssel állt volna hozzá a termékeihez az iPhone öt évvel ezelőtti megjelenése előtt, ma egy másik smartphone érában élnénk. Még az is lehet, hogy a Symbianból is lett volna idő az elmúlt öt évben egy olyan platformot összehozni, ami…..
Holnap egy konferencián beszélgetek pár emberrel arról, hogy mi történt az IRC-korszak kezdete és a lájkolás kultúra között. Az igazat megvallva, az IRC annyira régen volt, hogy nekem elsőre ez ugrott be a témáról:  Randall Munroe érdekes kísérletbe kezdett. Megfigyelte…..
Blogajánló: helyesírási hibák kiszúrásában jelent biztos sikerélményt Ken Lee (Haraszti Dénes) blogja, aki átültette Murphy törvényét a helysírásba. Ahol el lehet baszni valaminek az írásmódját, ott ő elbassza. Mindezt hihetetlen érzékkel a futószalag mellett dolgozók és…..
Poetro 2011.12.16 00:06:22
Poetro 2011.12.16 00:10:58
@Poetro: a tám a választással dologról meg is feledkeztem.
Az Opera mindig is első volt az innovációkban, most sincs ez másképp. Mivel a hardvergyorsítást bármennyire szeretnék, nem lesz benne a 12-ben (íme az indoklás Rijk-től), ezért leporolták a régi terveket és elkezdték a megvalósításukat. Esetünkben elővették az Opera 9.0 TP-t…..
Poetro 2011.09.29 02:22:13
@Teddy Beer: Hát ugye elvileg a WebGL ez OpenGL ES 2.0 egy módosított változata. Azaz ha a kártyád drivere tudja ezt, akkor elméletben tudnia kell futtatni WebGL tartalmat. Hogy ezt az Opera hogyan oldja meg, az az ő dolga, mindenesetre a követelmények ismertek, és D3D-ra nem kellene hogy szükség legyen, elvégre a kettőnek semmi köze. Max a hardveres gyorsított cuccoshoz kellhet, ha használni akar DirectWrite-ot meg Direct2D-t.
Poetro 2011.09.29 11:05:23
@penge™: Ahogy olvastam, már léteznek olyan motorok, amik a WebGL utasításokat képesek D3D-re fordítani. Ez azért jó, mert nem kell a hardverhez külön OpenGL driver Windows alatt, a sima DirectX driverrel is működni fog a dolog. Ez ugye azoknak jó, akiknek régebbi hardvere van, vagy nincs hozzá friss OpenGL driver, viszont DirectX 9 kompatibilisek.
A Choose Opera blog egy új videosorozatot indított el, amelyben az Opera egyes részlegeinek vezetői, vagy vezető fejlesztők válaszolnak egy adott területtel kapcsolatos kérdésekre. A sorozat videói csak pár percesek lesznek, innen jön a név, hogy "Opera Tech Break", azaz néhány…..
Nevezhetnénk akár véletlen egybeesésnek is, hogy tegnap éppen erről írtam, a felhasználó szemével, ma pedig a Desktop Team blogon egy fejlesztői írásban mutatják be az Opera új telepítőjét. Ilyen véletlenek azonban nincsenek, egyszerűen a már mindenhol beharangozott…..
  Vendégírónkról: az e-olvasás nagy öregje, aki már akkor villanyon olvasott, amikor a kínaiak még a négykombos kvarcóránál tartottak. Ő az, aki ha bemegy egy papírkönyv-áruházba, e-könyvvel a zsebében jön ki. Fogadjátok sok szeretettel másodjára is a Gyalugép…..
A Mashalbe-ön olvasom a PostRank pár hónapja indított analitikájáról szóló hírt. A lényeg, hogy ez egy olyan szoftver, mely azt méri, hogy milyen volt a teljesítménye a szájtunknak például a Twitteren vagy a Diggen, vagy a FriendFeeden. A cucc egyelőre a Facebookkal nem tud mit…..
Az Internet Hungaryn Mihók Attila, a Ringier ügyvezető igazgatója hidegfejjel elemezte a helyzetet: a nyomtatott sajtót nem valószínű, hogy éppen az internet mentené meg. Az utóbbi években lassan, de egyre határozottabb léptekkel fordultak el a fogyasztók a napilapoktól és a…..
Gyerekeknek készített közösségi szájtot a Cartoon Network. Egészen pontosan a csatorna honlapján minden gyerek létrehozhatja a saját profiloldalát, és ismerkedhet a többi gyerekkel. Mint a hasonló szájtoknál ez megszokott, a regisztrációhoz a mama vagy a papa is szükséges. A…..