Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabor79

0 bejegyzést írt és 154 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A ma esti Tétben ismét előkerült az, ami a következő években feltehetően még sokszor téma lesz: meg lehet-e majd változtatni a Fidesz-KDNP által most elfogadni készülő új alkotmányt egy esetleges kormányváltás után. Kétharmadot kell hozzá szerezni – mondta rezignáltan…..
Gabor79 2011.04.14 07:11:53
@FeketeLeaves: ha nem vagy elégedett a helyzettel, és úgy látod, hogy egyik párt sem szolgálja a te érdekeidet, akkor a demokráciában van egy olyan lehetőség is, hogy nem mész el szavazni. Emellett elmondhatod az ismerőseidnek, hogy nekik is van ilyen lehetőségük, ha hasonlóan éreznek.

A nem szavazás is a véleménynyilvánítás egy formája.
Kettős Mérce Álomalkotmány 2011.04.05 10:12:48
Különös fénybe helyezi a nemrég nyilvánosságra került Petrétei József által vezetett – leánykori nevén – Igazságügyi- és Rendészeti Minisztériumban (IRM) készült alkotmánytervezet a Fidesz alkotmányozásnak csúfolt tevékenységét. A mai hírek szerint mind az…..
Gabor79 2011.04.05 22:14:11
@Free-Press: a videóban hallottak összevágnak a következő írással:
www.kibulizottorszag.net/
A Nyugat Közel-Keleten viselt háborúi eléggé tanulságosak. Valaha Irán és Reza Pahlavi sah volt az egyik legmegbízhatóbb partner; majd amikor - elég hirtelen - Khomeini és szakállas vad síita csapata átvette a hatalmat, akkor a jajvörös, és vaskosan szunnita nacionalista…..
Gabor79 2011.04.03 21:20:15
Az utóbbi időben többször lehetett olvasni, hogy Izraelt megtámadhatják a környező arab államok, például:
index.hu/kulfold/2011/01/06/izrael_ujja_a_ravaszon/

Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy ők robbantották ki a felkeléseket, egyszerűen nehéz elhinnem, hogy hirtelen most telt volna be a pohár mindenhol.
Érdekes böngészgetni a netet. Talál az ember fényképeket, például.Hogy ezt hol találtam? Hát itt...Szócska László úr SZT-tiszt volt, Budapesten dolgozott, 1943-ban született. Értelmiségi volt, diplomás titkosügynök.   Aztán itt a következő kép:A kép forrását…..
Gabor79 2011.03.10 12:01:26
Én mindjárt egy nagykutyával kezdenék, Matolcsy Györgyről, aki - bár tudomásom szerint nem volt ügynök - hasonló karriert futott be; az elején viszont egy kis történelem:

1986. február: XXVII. pártkongresszuson Mihail Gorbacsov, az SZKP főtitkára meghirdette a szovjet viszonyok átalakítását („peresztrojka”) és nyitottabbá tételét („glasznoszty”). Rájöttek, hogy a szovjet gazdaságpolitika nem folytatható tovább, változtatni kell, és teljesen új alapokra helyezik.
hu.wikipedia.org/wiki/A_Szovjetuni%C3%B3_t%C3%B6rt%C3%A9nete

Mivel hazánkban is hasonló elvek szerint ment minden, a gazdaság hanyatlott, a vezetőink rájöttek, hogy a SzU nélkül még rosszabb lesz, ezért elkezdték kidolgozni a hatalomátadás metódusát.
www.mult-kor.hu/20091007_husz_eve_szunt_meg_az_mszmp

1987 nyarán három olyan - a közgondolkodást a későbbiekben alapvetően befolyásoló - mű jelent meg, amely történelmi jelentőségűvé vált.

Ezekből az első a "Fordulat és reform", az ELTE Medvetánc c. folyóiratában jelent meg. Szerkesztői között pár név ismerős lehet: Antal László, Bokros Lajos, Csillag István, Lengyel László és Matolcsy György.
mindentudas.hu/elodasok-cikkek/item/107-alkotm%C3%A1nyos-rendszerv%C3%A1lt%C3%A1s.html 12. perc környékén

Matolcsy az MSZMP tagja volt, 1977-ben diplomázott, 1978-tól a Pénzügyminisztériumban dolgozott az ipari főosztály előadójaként, később pedig a miniszteri titkárság főelőadója, majd osztályvezetője lett.
hu.wikipedia.org/wiki/Matolcsy_Gy%C3%B6rgy

Ami ennél érdekesebb, hogy 1987-től sorra jöttek létre a különböző pártok, pl. MDF, SZDSZ, Fidesz stb., akik 1989-ben megalapították az Ellenzéki Kerekasztalt (EKA). A hatalomátadásról az EKA állapodott meg az állam vezetőivel, hogy az országban demokratikus választások során új kormány és parlament alakuljon meg.

Amit máig az emberek túlnyomó többsége nem realizált, az az, hogy az Ellenzéki Kerekasztal pártjainak _semmilyen_ felhatalmazása nem volt a néptől, hogy a nép sorsáról döntsenek, ráadásul ezek a tárgyalások _zárt ajtók_ mögött folytak, a nyilvánosság kizárásával.

"a résztvevők senki mást nem képviseltek csak önmagukat, illetve legjobb esetben saját pártjaiknak (a kommunistákétól eltekintve) néhány száztól kivételesen néhány ezerig terjedő létszámú tagságát. Az pedig, aki jogot formál arra, hogy más emberről, annak sorsáról, de meghatalmazása nélkül, önkényesen az ő nevében tárgyaljon, és feje fölött róla szóló, őt érintő megállapodást kössön, minden csak nem demokrata."
www.kibulizottorszag.net/

"Az, hogy ezzel a szemponttal a tárgyaláson való részvételt elfogadó magyar csúcsértelmiségiek ne lettek volna tisztában, kizárható. Tévesek, de inkább mellébeszélés jellegűek tehát azok a haza sorsa, illetve a nálunk észlelhető súlyos demokratikus hiányosságok fölött sóhajtozó, külföldi kommentárokban is föllelhető, nem ritka megnyilvánulások, melyek azt hangsúlyozzák e jelenségek mentségeként, hogy a demokráciát úgymond „tanulni kell”, és, hogy nálunk a problémák a demokratikus tapasztalat hiányából adódtak. Nem erről van szó. A valóság az, hogy akiken a dolgok alakulása múlt, nagyon is pontosan és magas szinten voltak tisztában a demokrácia mibenlétével, a demokratikus gyakorlat jellegével. A probléma más volt. Egyedülálló alkalmat láttak arra, hogy (így foghatták föl) kibulizzanak maguknak egy országot."

Többek között ennek az átalakulásnak és hatalomátadásnak volt részese Matolcsy György is, aki munkájának jutalmául miniszterelnöki bársonyszéket kapott, nem is egy esetben.
Gabor79 2011.03.11 07:24:03
@eMM2: nem csak neked mondom: le kéne szokni arról, hogy másokat tegyünk felelőssé az általunk elkövetett hibákért. Nincs semmiféle zsidó háttérhatalom meg összeesküvés, itt MI, a magyar nép voltunk, akik 1989-ben hittünk a senki által fel nem hatalmazott pártoknak, hogy ők demokratikus kormányzást vezetnek be, és MI, a magyar nép vagyunk, akik ma is hagyjuk magunkat megvezetni.

Szembe kell néznünk önmagunkkal, és el kell ismerni: hibáztunk és folyamatosan hibázunk, hogy nem változtatjuk meg a dolgok folyását. A legviccesebb, hogy az Alkotmánynak ez a második paragrafusa:

A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja.

Miénk minden felelősség. Miénk, mert vezetőinket mi választjuk meg. Nem a zsidók és mindenféle összeesküvés-elméletben kitalált valós vagy fiktív személyek.

Viszont ez egy rendkívül jó hír is egyben: VAN lehetőség a váltásra, ezt kell megértenie mindenkinek.

És még egy fontos dolog: demokráciában NEM KÖTELEZŐ szavazni. Ha úgy érzi az ember, hogy "egyik kutya, másik eb", és "mindegyik rossz, én a kisebbik rosszra fogok szavazni", akkor van még egy választási lehetősége: véleményét úgy nyilvánítja ki, hogy nem szavaz senkire sem.

Ezeket kéne mindenkinek megérteni, és utána már el lehet gondolkozni a folytatáson.

www.kibulizottorszag.net/
Gabor79 2011.03.14 13:23:01
@eMM2: abban igazad van, hogy nem mi találtuk ki a választási rendszert, viszont mi voltunk azok, akik hittünk a pártoknak, és hagytuk, hogy döntsenek a fejünk felett a meghatalmazásunk nélkül. Emiatt a mi felelősségünk a kialakult helyzet. Ezer módon megakadályozhattuk volna, de nem tettük.

Amit viszont mindenkinek meg kell értenie és el kell hinnie, hogy ez megváltoztatható. Még ez a rossz választási rendszer is ad a kezünkbe eszközt, pont a legantidemokratikusabb eleme által: ahhoz, hogy bárki indulni tudjon, 750 kopogtatócédulát kell összegyűjteni. Ha ezeket az emberek nem adják oda, máris nagyon nehéz helyzetben lennének a pártok. Emiatt akár nagy tételben kényszerülnének cédulát venni, amiből több és több helyen lenne botrány.

Még egyszer, a legfontosabb: el kell hinni, hogy a rendszert meg tudjuk változtatni, mert erre minden lehetőség adott. A pártoknak nincs valós támogatói tábora, mivel minden, amit igérnek, hazugságra alapul.

Lehet itt másban keresni a hibát, zsidókban, cigányokban, de ezzel a problémát nem fogod megoldani. A problémát, amiért te is felelős vagy, eMM2. És én is, és minden magyar.
A Fidesz-KDNP kormány külföldre ismét a maga, hivatalos fordításában küldte ki az alkotmány-tervezetét, melyből azonban az Internet ördögének köszönhetően a mi spamfolderünkben is landolt egy példány. Íme tehát az alkotmány tervezetének azon verziója, melyet a kormány a…..
Gabor79 2011.03.14 13:06:00
@svetapop: 1989-ben a Nemzeti Kerekasztal pártjai úgy tárgyaltak a kommunista vezetőkkel, hogy erre a néptől semmilyen felhatalmazásuk nem volt, így minden általuk hozott döntés illegitimnek tekinthető, és teljesen antidemokratikus.

Többek között ilyen a választási rendszerünk, ami világviszonylatban is kiemelkedő módon távol áll a demokratikustól. A jelöltállítás (kopogtatócédulák) rendszerével gyakorlatilag nyílt szavazásunk van, ahol mindenkiről lehet tudni, hogy kire adja le a voksát, és ezzel vissza is élnek.

Egyrészt a pártok, akiknek részletes adatbázisuk van így névvel, címmel és személyi igazolvány számmal mindenkiről, és ugyanez az állam birtokában is megvan, mivel a cédulákat le kell adni. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy a nem megfelelően szavazó embereket retorzió érje (nem állítom, hogy volt ilyen, de a lehetőség megvan).

A problémára már a legutóbbi szavazáskor több szakember és cég felhívta a figyelmet, de sem akkor, sem máig nincs szó a választási törvény megváltoztatásáról.

hvg.hu/velemeny/20100324_kopogtato_cedula
www.168ora.hu/itthon/kopogtatocedula-rendszer-veres-a-torka-51141.html

Ami a legfontosabb, hogy mindez megváltoztatható. A pártok szemlátomást ebben nem érdekeltek, viszont minket sem kényszerít senki, hogy rájuk szavazzunk. Ha úgy érzi bárki is, hogy az ő érdekeit senki sem képviseli, akkor fontos tudnia: nem kötelező szavazni, az is a véleménynyilvánítás egy módja.

Bővebben:
www.kibulizottorszag.net/
Az új magyar alkotmány sajnos nem a nemzet egységét fogja kifejezni, vagy pláne erősíteni, mint azt láttatni kívánják alkotói, hanem újabb frontot nyit, még jobban megosztja a hazai közvéleményt. Ez akkor is így lenne, a szövege ideális lenne (messze nem az...), mert…..
Az EU-választás tagadhatatlanul belpolitikai kérdésekről szólt Magyarországon - mint ahogy gyakorlatilag minden uniós tagállamban. Ez mellékesen nyilvánvalóvá tette, hogy "öntudatos EU-polgár" alig akad az egyes nemzetállamok lakosságában; a németek elsősorban…..
Gabor79 2009.07.01 09:41:59
Ha a polkorrektség és az elmebetegség közötti - normális esetben elég széles - határzónát nézzük, akkor bizony meg kell állapítanom, hogy az Országos Választási Bizottságnak vaskosan sikerült átszédelegnie a Lipótmező oldalára. Nem is beszélve arról, hogy olyan precedenst…..
Gabor79 2009.06.09 07:55:49
@WeryWickedWitch: idézet a wikipédiából:
Őfelsége a Szent Korona személy (jogi személy)
- A Szent Korona a magyar állameszme megtestesítője
- A Szent Korona teste az ország teste, vagyis az ország földje
- A Szent Korona tagjai a korona országainak polgárai
- A Szent Korona minden hatalom és jog forrása, a legfőbb felség
- A Szent Korona a mindenkori uralkodó fölött áll, az uralkodó a Korona nevében kormányoz

hu.wikipedia.org/wiki/Szentkorona-tan

Az ország vezetői ennek fényében kéne hozzák törvényeiket és döntéseiket, azaz felelősek lennének az országért és minden állampolgáráért, ezért dolgoznának.

hu.wikipedia.org/wiki/Szentkorona-tan#A_Szentkorona-tan_magyar.C3.A1zata

Jelen pillanatban senkiért és semmiért sem felelősek, és ez meg is látszik. Az alkotmányunk rossz, ráadásul szabadon megválasztott képviselőink 1990-ben kivették belőle a saját visszahívhatóságukat (ez utóbbi persze nem tartozik a témához, de fontosnak tartom emlékeztetni erre az embereket).
Én úgy értelmezem, hogy az alkotmányt már a tan elveinek figyelembe vételével kéne újra létrehozni, s az ország minden állampolgárának (különösen a vezető politikusoknak) is e cél érdekében kéne dolgozniuk, így juthatnánk legkönnyebben egyről a kettőre.
nem szabad támogatni a tisztességes, elkötelezett demokratáknak az előrehozott választást Na, gyerünk, Barátaim, tegyük a dolgunkat!         Magam talán középre állok. Talán este van. Talán alkonyat. Egy…..
Gabor79 2009.04.06 08:28:14
"Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt már jelezte: kormányra kerülése esetén megszüntetné a lakáshitelek állami támogatását"

index.hu/gazdasag/magyar/2009/04/06/johet_a_roham_a_tamogatott_hitelekert/

Mengelica a vizitdíjjal "csak" az időseket és a cigányokat szerette volna megtizedelni (mert őket érintette legjobban a befizetendő összeg), az új kormányfőjelölt pedig a gyermekvállalási kedvet akarja drasztikusan csökkenteni.

Akasztófa? Akasztófa.
Gabor79 2009.04.06 14:58:41
@terembura: még jó, hogy vannak itt józanul gondolkodó emberek is : )
 „Ha most elvétem, nem kár értem” – mondhatná Orbán Viktor Cseh Tamás-Csengey Dénes sorait, és valóban így van: a legfontosabb döntéseket nem Gyurcsány Ferencnek, nem az alig mérhető támogatással rendelkező pártocskáknak, hanem Orbán Viktornak, illetve a…..
Gabor79 2009.03.24 07:40:51
@kissertés: az érvelésed megállná a helyét ("ha megették a koncát, igyák meg a levét is"), de láthatóan egy apróság elkerülte a figyelmedet, ami miatt bukik.

"Az 1949-es Alkotmány szerint a képviselők visszahívhatók voltak."
Ezt a wikipédián találtam: hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9pszavaz%C3%A1s

Utánajártam, és valóban, az 1949. évi XX. törvény 62. paragrafusának 3. bekezdésében ez áll:
"A választópolgárok a megválasztott országgyűlési képviselőket visszahívhatják."
www.1000ev.hu/index.php?a=3¶m=8365

Ez a paragrafus az 1983. évi II. törvényben módosult (a listás képviselők visszahívásáról az országgyűlés dönt).
www.1000ev.hu/index.php?a=3¶m=8540
Az Alkotmány korábbi módosításai miatt az eredeti 62. paragrafus itt 71. paragrafus!

Ezt 1990-ben, a már demokratikusan megválasztott országgyűlés módosította az 1990. évi XL. törvényben:
49. § Az Alkotmány 71. §-ának (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(3) Az országgyűlési képviselők és a tanácstagok választásáról szóló törvények elfogadásához a jelenlévő országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges.”
www.1000ev.hu/index.php?a=3¶m=8696

A képviselők visszahívásának alkotmányos lehetőségét így egy huszárvágással törölték választottaink, tehát a jelenlegi rossz helyzetben bizony nem jogos, hogy a nép látja kárát a kötelezően letöltendő négy éves ciklusért.
"Magyar egészségügy". Az a bizonyos állatorvosi ló, amelyikre kígyót-békát lehet kiabálni, mégis tulajdonképpen csodaszámba menően működik, főleg ha a lehetőségekhez képest nézzük. Ahol páratlan szakmai hozzáértés társul az abszolút sötétséggel és…..
Gabor79 2009.03.19 07:32:53
@zsidó részvénytársaság: "amúgy a cigi sokkal komolyabb függőséget okoz, mint nem egy klasszikusan drognak tekintett szer"

Erről beszélek. Ugyanez a helyzet az alkohollal, aminek ráadásul súlyosabb élettani hatásai vannak, mint mondjuk a kannabisznak.

"Azt elfogadhatónak tartanám, hogy a jóval súlyosabb következményekkel járó alkoholt le lehetne _cserélni_ valamilyen kevésbé káros kábítószerre (hogy mindenképp egyértelmű legyen: szükséges, hogy onnantól az alkohol legyen tiltott)."

Én mit tolok? Eddig egész életemben egy fél szál cigaretta és kb. 20 liter sör és ugyanennyi bor. Könnyűdrogok? Ismerek olyat, aki élt már velük.
Gabor79 2009.03.19 08:58:46
Bokros Lajos: "Azt is többször nyíltan elmondtam, hogy bármilyen válságkormány vezetését csak azzal a feltétellel vállalom, ha a saját magam által sikeresnek vélt programot valósíthatnám meg."
www.hirszerzo.hu/cikk.bokros_hazudtak_es_megkarositottak_a_nemzetet.101555.html

"A több biztosítós modellt a továbbiakban kétszintű versenyző modellnek (two-tier competitive model) fogom hívni, és azt igyekszem elősegíteni, hogy az elképzelés ezen a néven gyökeresedjen meg a remélhetően újra induló reformvitákban. A verseny kétszintűsége arra kíván utalni, hogy mind a finanszírozás, mind pedig a szolgáltatások területén nyílt, áttekinthető, jól szabályozott, ámde alapvetően piaci érdekeltségű versenyre van szükség."
"A finanszírozás magánosítása, privatizációja van tehát napirenden."

Bokros Lajos programadó dolgozata
www.es.hu/index.php?view=doc;21945
Tartozásom van - több is. Az egyik, hogy bejelentettem: az Ablonczy-Novák-féle 12 pontos politikai deklaráció helyett egy tosztességesebbet fogok írni, bemutatandó, hogy ezt hogyan kellett volna megcsinálni ahhoz, hogy ne szítsa, hanem csökkentse az ellentéteket.Amikor megbíráltam ezt…..
Gabor79 2009.03.17 13:50:22
@Mdorka: te sokszor sietsz. Hova? Miért?
Gabor79 2009.03.17 19:17:34
@Mdorka: most, hogy mondod, valószínűleg web.spiderwoman-nel, szóval bocs.
Hát már megint. Jöttek, láttak, őrjöngtek, öltek. Igen, a mocskos szemét cigánycsürhe, akik harmincan kötnek bele háromba, és azonnal előrántják a kést is. Aztán szúrnak - nagy szakértelemmel és gyakorlattal, pont a szívbe, vagy a vesébe. Hogy halálos legyen, de legalábbis…..
Gabor79 2009.02.18 13:51:42
@a szoci még kómában is lop: te sem válaszoltál a kérdésemre, pedig kétszer is feltettem; biztos azért, mert egyívásúak vagytok. Csak te még ráadásul egy utolsó bűnöző bolsevik is vagy. Ezt most már ki kellett mondanom.
Gabor79 2009.02.18 17:36:52
@Mdorka: igen. Mindannyiótoknak feltettem egy kérdést, és vagy kitérő választ adtatok, vagy nem válaszoltatok egyáltalán.
Gabor79 2009.02.18 23:56:50
@web.spiderwoman: ha nem akarod, nem muszáj megérteni.

@Mdorka: én nemzeti érzelmű, szocialista beállítottságú ember vagyok, valamint már le is filoszemitáztak. "És ezt így hogy?"
Hát jó, írok a miskolci rendőrkapitányról, aki a mai magyar közéletben is páratlan gyorsaságú vargabetűt tehetett saját széke körül, hála a "meggondolatlan" nyilatkozatának.A tények immár közismertek, elég vázlatosan összefoglalni őket. Pásztor Albert, Miskolc…..
Gabor79 2009.02.05 12:18:41
@Mdorka: ha Lázár Péter valóban külföldre ment, akkor _bármi áron_ haza kéne hozni és a módszerét el kéne terjeszteni.
Gabor79 2009.02.08 17:36:57
@arvisura: "Öt-hat roma származású személy volt a támadó abban az incidensben, melynek során vasárnap hajnalban szíven szúrták Marian Cozma román kézilabda-játékost" - mondta az Agerpres hírügynökségnek Valentin Ghionea, a Pick Szeged kézilabdacsapat ugyancsak román játékosa."

www.hirszerzo.hu/cikk.meggyilkoltak_az_mkb_veszprem_kezilabdazojat_-_tuntetes_kezdodott_veszprem_belvarosaban_folyamatosan_frissitve.96977.html

Na, már a romák is garázdálkodnak?
Ha így haladunk tovább, a "roma" név is sértő lesz, utána hogy fogják őket hívni?
Gabor79 2009.02.09 09:44:37
@Mdorka: én inkább növelném a családi pótlék összegét, cserébe munkához kötném, ahogy 1990-ig volt; a családi pótlék nagysága és a gyerekvállalási kedv között pozitív korreláció van. A jelenlegi rendszer, miszerint alanyi jogon jár, magas terheket ró a társadalomra, ráadásul közvetve azokat rövidíti meg, akik dolgoznak.
Beszéljünk. Már csak azért is, mert az előző poszt (mely a Bombagyárban is olvasható) nyugodtan mondható rasszistának - legalábbis a politikailag korrekt terminus szerint mindenképpen.Induljunk ki abból, hogy a Földön ezrével élnek a különböző bőrszínű, nyelvű, kultúrájú…..
Gabor79 2009.01.31 12:29:50
@Molnargoreny: a félretett rendőrkapitány melletti szimpátiatüntetést szerveznek vasárnapra Miskolcon, délután öt órára. Ne felejtsük el, hogy az új törvény, amivel a tojásdobálásért is két évet lehet kapni, pont aznap lép életbe. Lehet, hogy ez a főpróba?

index.hu/politika/belfold/sztv0128/
Blogcsúcs, ahol a díszvendégek nem is bloggerek. A magyarságról, annak megéléséről történő elmélkedés, ahol a főasztal szendvicsében két történész szikkadt félzsemléje között egy pszichiáter a párizsi. Ez ma a "konzervatív" gondolat. Érdekes. Ha Horthy Szegeden…..
Gabor79 2009.01.27 18:05:12
@terembura: Küldtem még egy privát üzenetet itt a blogon belül, remélem, megkaptad.
Gabor79 2009.01.27 19:48:19
A tisztséget viselő mszp-s képviselők html oldalait zipelve a következő címre töltöttem fel:

hunited.extra.hu/temp/download.php?file=162cd1de086d0b2068fb03a3b2f5540b

Olyanok is vannak benne, akik megyei közgyűlések tagjai, de jobbára inkább polgármesterek vagy képviselők.
Mióta az előző posztot megírtam, haladtak az események: "természetesen" rossz irányba, a konfliktus kiszélesedése felé.Izrael egyre több háborús bűnt követ el, és a szárazföldi csapatok behatolása semmi egyébre nem jó, mint a civilek megfélemlítésére, esetleg…..
Gabor79 2009.01.09 19:47:13
@vaffanculo: miért zavar titeket, ha valaki a nicknevével minősíti magát? : )

Az említett index-cikken csodálkozom, mert pár napja Tóta "Dubiya" - és az Index - véleménye szerint inkább a multikat kéne támogatni.
index.hu/velemeny/jegyzet/buek2009/

Itt fontos megjegyeznem, hogy Tóta "Dubiya" írt egy másik cikket is, amiben ész nélkül támadja a KDNP-t és a keresztény egyházat, viszont érdemes megnézni a hozzászólásokat, 80%-uk teljesen elutasítja a szerző véleményét, ami ugyancsak meglepő.
A cikk egyébként nem is jelenik meg a Vélemények rovatban, valamint a szerző is alig válaszol a kommentelőknek.
w.blog.hu/2009/01/08/kisertet_jarja_be

Jelenthetik ezek az írások azt, hogy elindul egy pozitív folyamat, s az ország érdekeit fogják nézni? Talán mégsem lehet bármit beadni az embereknek?
Ez nem egy kézilabdameccs végeredménye, bár az is lehetne. A hét végén (talán szombat éjjel, de meglehet, hogy vasárnapi hír volt) sokat hallgattam az InfoRádiót, és épp arról volt szó, hogy eddig ennyi ember fagyott halálra a két országban. (Bocsánat, nem keresgélem ki a…..
Gabor79 2009.01.19 16:39:24
@Donehogawa: azért érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy a cigányság mit tett meg az utóbbi fél évezredben itt, Európában, hogy ne másodrangúként kezeljék őket.
Gabor79 2009.01.19 16:47:30
@Donehogawa: 1990-ben vezették be, hogy a családi pótlékot alanyi jogon kapják meg a családok, előtte pedig munkához, keresethez kötötték. Szerintem ezt is vissza kéne állítani, ha már itt tartunk. Egyébként az Ön által leírtakkal egyetértek.

Ezzel párhuzamosan viszont azt is meg kell oldanunk, hogy ennyivel több munkahely is legyen, ahol dolgozni tudnak.
Gabor79 2009.01.19 23:06:21
@arvisura: egyetértek a leírtakkal. Mellesleg én ma délelőtt szembesültem azzal (nem hallgatok rádiót) egy cikk kapcsán, hogy már nincs Kossuth-rádió (se a többi), ezt szégyennek tartom.

Egyébként miért hívod a cigányokat romának?
Néhány százszor már leírtam: Magyarország legnagyobb baja nem a nemzetközi (nem létező) cionista összeesküvés, még csak nem is a cigánybűnözők (létező) sokasága, úgyszintén nem az Európai Unió (különben nagyon is létező) elnyomása, hanem két dolog. Elsősorban az…..
Gabor79 2009.01.07 20:46:57
@Donehogawa: Kérem, tudna felsorolni három olyan kormányintézkedést, amit Magyarország szempontjából pozitívan lehet megítélni?
Gabor79 2009.01.15 01:41:40
@Gery Greyhound //:

Magyar feliratokat festettek le a Vajdaságban

A tiszaszentmiklósi után az óbecsei helységnévtáblát is összefirkálták ismeretlenek. Az esetekre a szenttamási székhelyű Emberi Jogi Központ hívta fel a figyelmet.

index.hu/politika/kulfold/vajd090114/

Mindezt azután, hogy megkapták a gázt. Kellett nekik?
Már a jogtári helye-megjelölése is sajátságos: 1949:XX. törvény.Ezerkilencszáznegyvenkilenc... Egy évvel a kommunisták (ugyan már! Sztálinisták!) teljes hatalomátvétele után, az "ötvenes évek" közvetlen küszöbén. Ez az év volt, amelyben a szabadság és pluralizmus…..
Gabor79 2009.01.03 00:07:29
"Az 1949-es Alkotmány szerint a képviselők visszahívhatók voltak."
Ezt a wikipédián találtam:
hu.wikipedia.org/wiki/Népszavazás

Utánajártam, és valóban, az 1949. évi XX. törvény 62. paragrafusának 3. bekezdésében ez áll:
"A választópolgárok a megválasztott országgyűlési képviselőket visszahívhatják."
www.1000ev.hu/index.php?a=3¶m=8365

Ez a paragrafus az 1983. évi II. törvényben módosult (a listás képviselők visszahívásáról az országgyűlés dönt).
www.1000ev.hu/index.php?a=3¶m=8540
Az Alkotmány korábbi módosításai miatt az eredeti 62. paragrafus itt 71. paragrafus!

Ezt 1990-ben, a már demokratikusan megválasztott országgyűlés módosította az 1990. évi XL. törvényben:
49. § Az Alkotmány 71. §-ának (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(3) Az országgyűlési képviselők és a tanácstagok választásáról szóló törvények elfogadásához a jelenlévő országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges.”
www.1000ev.hu/index.php?a=3¶m=8696

A képviselők visszahívásának alkotmányos lehetőségét tehát egy huszárvágással törölték választottaink.
Gabor79 2009.01.08 00:36:14
Na végre. Már-már azt hittem, hogy a Bombagyár lecsúszik azon a lejtőn, amelyiken jó néhány "szabadsághős" elég figyelemreméltóan halad a gödör feneke felé... A minden sérelmes vagy annak vélt eseményre adott sablon-dühöngés ugyanis semmi másra nem jó, mint…..
Gabor79 2009.01.02 14:05:24
Mavo!

Javaslom, nézz utána, hogy például az ókori rómában milyen helyzetben volt a zsidóság, hogyan viszonyult hozzájuk a többi nép, valamint a római állam.
Továbbá például érdemes tanulmányozni az Egri Csillagokban, hogy Gárdonyi milyen képet fest a tizenhatodik századi cigányságról, s összevetni a manapság róluk kialakult képpel.

Miért van olyan szavunk, hogy antiszemitizmus, és miért nincsen más népekre/vallásokra? Miért nincs olyan szavunk, hogy "svábbűnözés" vagy "tótbűnözés"?
hu.wikipedia.org/wiki/Antiszemita

Érdemes elolvasni, hogy Magyarországon a rendszerváltás előtt miért használták a cigánybűnözés szót:
hu.wikipedia.org/wiki/Cigánybűnözés

"A kisebbségi csoportok magasabb bűnözési arányának alapvető oka az adott társadalomba integrálódásuk hiányos volta."
Node kérem, több, mint fél évezrede képtelenek erre?

Miért van az, hogy a "hagyományos cigány elnevezés ma számos országban negatív jelentéstartalmat hordoz, ezért vannak, akik a közéletben kerülendőnek tartják"?
hu.wikipedia.org/wiki/Cigányság

Elárulom, eddig nekem sem volt eddig kifejezetten rossz tapasztalatom a cigányokkal, sőt, középiskolás koromban volt cigány haverom.

"Egy 2007-es felmérés szerint a büntetésvégrehajtási intézetekben a fogvatartottakkal foglalkozók átlagosan 54%-ra becsülték a cigány származásúak arányát." Idézet a wikipédia cigánybűnözéssel foglalkozó oldaláról ("Bűnözési mutatók a cigány kisebbség körében" bekezdés). A felmérés eredményeit "A földrajzi szakmai kötöttségek szerepe a cigány/roma kriminalitásban, I. Terület- és vidékfejlesztési Konferenciá"-n publikálták.
www.deldunantul.com/download.php?id=2742

Azon is érdemes lenne elgondolkozni, van-e összefüggés a családi pótlék 1990-es alanyi jogúvá tétele [echotv.hu/video/index.php?akt_menu=1038&media=4806] (előtte keresethez kötötték), valamint a között, hogy "A kutatás következtetése szerint a Magyarországon ismertté vált bűnesetek elsődleges motivációja a szegénység: az eljárás alá vont személyek száma drámaian megnőtt a kilencvenes évek elejétől" (ez ugyanaz a kutatás, amiből az előbbi bekezdésben idéztem).
Aktuálpolitikai posztot szeretnétek? Hát jó. Az aktuálpolitikai poszt most arról fog szólni, hogy én milyen marha okos vagyok. Igen: undorító, hivalkodó "na ugye megmondtam, vazze" következik. Szíveskedjetek a hivatkozásokat csak futólag feleleveníteni: igazán autentikus…..
Gabor79 2009.01.02 23:02:44
Engedélyezné a mobiltelefonok használatát a börtönökben az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium - derült ki az m1 péntek esti Híradójából.
index.hu/politika/belfold/bort020109/

"Kökényesi Antal, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka szerint a mobiltelefon-használat engedélyezése hatásos fegyelmezési eszköz lehet."

Hasonló elgondolásból internet-hozzáférést kaphatnának, a rab által szabadon megnevezett személyek szabad bejárását a börtönbe, valamint a közügyek szabad gyakorlását is biztosíthatnák a számukra.
Így Magyarország végre nem csak az öngyilkosságok számában lehetne világelső, hanem az elítéltek jó magaviseletével is.
Feloszlatták a Magyar Gárda Egyesületet, elsőfokon. A Magyar Gárda Mozgalom bejelentette: nekik ez nem számít, ők maradnak.Ami eddig nyilvánosságra került az ítéletből, az megerősíti, hogy a mai Magyarország nem jogállam. Érdemes idézni az Index cikkéből:A Magyar Gárda…..
Abból kell kiindulni, hogy a mai magyar politikai rendszer úgy rossz, ahogy van. Számtalanszor megírtam, hogy az alkotmány egyrészt nem legitim (sose fogadták el demokratikusan), másrészt tartalmilag is pocsék; hogy a magyar jogrendszerben sorozatosan sérül a "jogtalanság jogot nem…..
Gabor79 2008.12.17 10:23:31
Tóta "Dubiyah" kiválóan rámutat (index.hu/velemeny/jegyzet/gardaper/) a Magyar Gárda Egyesület feloszlatásának valódi okára: az állami kontroll hiányára. A szervezettől a legjobban a jelenlegi bűnöző politikusi réteg félhetett, hisz a gárdára nem igazán volt ráhatásuk, akik nyilván nem publikusan különböző gyakorlatokat is tarthattak. Mert egy átlagos tömeget fel lehet oszlatni könnygázzal, de egy jól szervezett csapat esetleg nem hátrál meg olyan könnyen.

Az állam azt a megoldást választotta, hogy megszűnteti a gárdát, viszont az a probléma nyitott, hogy a volt tagoknak megmarad az igénye a közös összejövetelekre.

Erre vetette fel Tóta sunyin, hogy inkább létre kellett volna inkább hozni egy állami szervetet, ahol a fiatalok kimasírozhatják magukat, levezethetik a fölös energiáikat, de a cigányügyekkel például nyilvánvalóan nem foglalkoznak, mert nem engedik nekik.