Regisztráció Blogot indítok
Adatok
danika5654

43 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A buszt 1987-ben gyártották a németországi Meißen városának. Kezdetben RPU 9-40 rendszámmal és 21-501 pályaszámmal járt, majd 1992-ben átrendszámozták MEI-M 774-re. RPU 9-40 rendszámmal a Dresdner Straße-n. Fotó: http://busphoto.eu/photo/298142/?vid=475898 Szintén RPU 9-40 rendszámmal,…..
Mint minden közlekedésbarát, én is meglátogattam Veszprém városát 2018 végén, amikorra már biztos volt, hogy a helyi járati közlekedést átveszi az önkormányzat. Ekkorra már volt félretéve egy kisebb összeg, amit „álom-megvalósításra” szántam és akkor 2018 novemberében megláttam a BUSZt. Korábban is…..
A közlekedés iránti érdeklődés nálam érdekes módon kezdődött,  2007 körül: rátaláltam egy lengyelek által fejlesztett busz szimulátorra. Mint minden gyerek, én is elhatároztam, hogy egyszer lesz egy buszom, amivel a barátaimmal járjuk majd a világot. Gimnázium után a Széchenyi István Egyetem…..
Merőben szokatlan helyszínen, Tunéziában forgatta legújabb klipjét az Intim Torna Illegál. Maga a Nem adom fel című dal is új, rajta lesz a csapat következő nagylemezén, és amolyan stresszoldóként szakadt ki a zenekarból, reflektálva az elmúlt hónapok nem túl pozitív történéseire. Alább be is…..
danika5654 2016.12.15 19:00:05
@cardiobascuralis: @para_noir: Hát akkor más csatornát nézünk... vagy hallgatunk. Az, hogy a mulatóshoz hasonlítjátok az elég erős. Lehet valamit szeretni és nem szeretni, de csak azért, mert neked nem jön be, nem kell egyből ilyen durván leszólni. Valószínűleg azért nem szeretitek az ITI zenéjét, mert nem sikerül átéreznetek a mondanivalóját.
Mint az észleltétek, több mint két éve született az utolsó bejegyzés a blogon, és a Facebook oldalunkat is elrejtettük egy időre. Az igazat megvallva mind az időm, mind a kedvem elment a blogolástól. Folyamatosan születnek a fotók, alakul a honlapom is. (Minimalista a stílusa, de a…..
Hát újra irok. Nem erről gondoltam irni de igy alakult. Megint meg kell állapitanom hogy csak akkor blogolok rendszeresen ha gondjaim vannak. Hát megint irok, tehát problémák vannak. Most nagy részt saját magamról fogok irni.  Ott kezdeném hogy sok pasi azért sir mert nincs normális…..
Még tavaly jelent meg az Átlátszó Oktatáson, hogy schmittelt pályázattal lett majdnem igazgató egy minisztériumi hivatalnok a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumban. Végül eredménytelenül zárult a pályázat. Most arról kaptunk egy emailt, hogy egy Kucsera Denis nevű…..
Kiírta a BKK a trolibuszok beszerzésére szóló ajánlati felhívását. Az új trolikra égető szükség van, de a kiírással kapcsolatban több fontos kérdés is felmerül. A 14 szóló és tíz csuklós trolibuszra szóló kiírás gyenge pontja az úgynevezett hajtáskonténerek órás…..
Kezdésnek egy kis történelem: 1993-at írunk, a BKV által kiírt midibusz tenderre a Csepel Autógyár és az Ikarus nyújtott be pályázatot. Az Ikarus még ez évben elkészült az Ikarus 405 első prototípusával, ami a P1 számot kapta. Az első kocsi hosszas tesztelés után…..
Idén is, mint minden évben április hónap utolsó csütörtöki napján - immár 10-jére - rendezték meg a Nemzetközi Autóbusz fesztivált, hagyományosan a Tököli reptéren. A kerek évforduló alkalmából sajnos nem volt több a kiállító, sőt... De öröm az ürömben, hogy erre az…..
Sajnos - mint láthatjátok- a blog hanyatlásnak eredt, és a beígért honlap sem készült még el, és egy ideig nem is fog technikai okokból, de a szokásos, éves Tökölről szóló cikk nem marad el! A háttérben közben elkezdtem egy összefoglalót írni az Ikarus 405-ös típusról,…..
Ismét elkalauzollak titeket a Tököli autóbusz fesztivál helyszínére, ahol immár 9. alkalommal tartották meg ezt a neves eseményt.   ..
A kép címe:Volvo uralomHelye: Debrecen, Doberdó utcaIdeje:2011.04.21  ..
A kép címe: Debrecenben jártam, Ikarust találtamHelye: Debrecen, Autóbusz pu.Ideje: 2011.04.21 ..
A kép címe: Az eltévedt jószág Helye: Bornemissza tér Ideje: 2011.04.19 ..
Fővárosunkban 9 hónapig közlekedett egy MAN Lion's City busz, az EBSF (Europen Bus System of the Future - A jövő európai buszrendszere) tesztsorozat keretein belül a 86-os vonalon amely összeköti Újbudát Óbudával. Budapest mellett több európai nagyvárosban is folytak/folynak a…..
A BKV FKU-901-től FKU-950-is tartó rendszám sorozatának neveit mutatja az alábbi táblázat.  FKU-901 Anikó FKU-926 Mária FKU-902 Nikolett FKU-927 Janka FKU-903 Noémi FKU-928 Andrea FKU-904 Judit FKU-929 Réka FKU-905 Gyöngyi…..
A 2011-es év egy igencsak tesztekben gazdag év volt. Mi most a 2011 augusztus 4 és 10 között tesztelt Volvo 7700 Hybrid buszt mutatjuk be. A busz a 8-as vonalon közlekedett Uránia és Gazdagrét között. Ez egy eléggé ramaty vonal, mivel ahogy lehajt a busz az Erzsébet hídról Budán,…..
A BKV 2011 július 12 és augusztus 22 között, azaz több mint egy hónapig tesztelte a kisbuszt. Ez igen rövid időn belül a második midi volt, amit a BKV tesztelt. Alig egy hónappal korábban tesztelték a Mercedes-Benz Sprinter City 77 típusú buszt, amiről már a blog is beszámolt. Azon…..
A kép címe: Kékségek Helye: Széll Kálmán tér Ideje: 2011.11.16 ..
A kép címe: Ikarus 200Helye: Deák F. térIdeje: 2011.10.05 ..
A kép címe: A Normafa egy téli naponHelye: NormafaIdeje: 2011.12.02 ..
A kép címe: Florci pihen Helye: Óbuda, Bogdáni út Ideje: 2011.12.21 ..
A kép címe: TestvérkékHelye: Moszkva tér (Akkor még Moszkva volt)Ideje: 2010.10.07..
Elindítok egy új sorozatot a blogon, a hét képe címmel. Minden vasárnap meg fog jelenni egy-egy kép. Lehet, hogy az adott héten készült kép, lehet, hogy nem. Minden hónap végén lesz egy szavazás, amin eldől, hogy a megjelent 4-5 kép közül melyik legyen a hónap képe,…..