Regisztráció Blogot indítok
Adatok
er13a18

10 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Maradjanak a FÁK a Rómain civil koalíció és Facebook-csoport célja, hogy a Római-part megújítása közös értékek mentén, a hely minden jelenlegi és lehetséges jövőbeni használójának az érdekeit szolgálva valósuljon meg. A csoport tagjai nem az árvízvédelem ellen, hanem a…..
Az előadás szórólapján a következő mondatok állnak: "Mindenkinek igaza van. Ebben az országban mindenkinek van igaza. És senki nem érti a másikét, a másik igazság nem igazság. Mindenki fél, a magyarok a cigányoktól és viszont." Komor, az ország jelenlegi mélyrepülését…..
Amíg mi a Szkéné Színházban Bulgakov vészjósló aktualitást nyert drámáját, a Képmutatók cselszövését láthattuk, addig több, más független produkcióra kíváncsi néző nem biztos, hogy ennyire szerencsésnek mondhatta magát: nekik nem volt mit nézniük. Az Artus Kortárs…..
Izland a világ egyetlen országa, ahol az észak-amerikai és az eurázsiai kéreglemez távolodása mentén kialakult Közép-Atlanti hátság az óceán felszíne fölé emelkedik. Egyben az egyik legaktívabb vulkanikus terület. A geotermikus mezők gejzírjei, iszapfortyogói, kénes…..
er13a18 2012.10.20 21:36:12
@aaronb:
voilá: fenteslent.blog.hu/2012/09/14/az_izlandiak_tortenelmet_irnak (:

még Svédországban beszéltünk egy pasassal, ő azt mondja, hogy halat pucolni még a svéd fiatalok is járnak ki, annyira jó pénz van benne. már, aki bírja a szagát..
nyári munkára szerintem sok mindent lehet találni, akár önkéntes melót is, ha az érdekel. de ha beszélsz nyelveket (angol, spanyol, német, francia), akkor a turistaiparban is könnyedén el tudsz helyezkedni.
A World Press Photo kiállításaira járni trendi dolog, legalábbis erre enged következtetni, hogy évről évre nő azoknak a fiataloknak a száma, akik az éves to-do listájukon a múzeumlátogatást az éppen aktuális World Press megtekintésével pipálják ki. Pedig nem kellene ennyire…..
930-ra datálják az Alþing, a világ első demokratikus parlamentjének alapítását. Helyszínéül a viking telepesek jó érzékkel az ország egyik legteátrálisabb helyét választották, ugyanis a mai Þingvellír Nemzeti Park – egyben az ország első nemzeti parkja – területén…..
er13a18 2012.10.14 01:07:18
@billy reed: mi is magunknak szerveztük, és sok "luxuskiadást" nem iktattunk be.
eléggé körbejártuk a kérdést, a buszbérlet szerintem csak részben olyan szuper, ahogy írod. akkor a legelőnyösebb választás, ha egyedül utazol, és minderre nagyon sok időd van (vagy beéred azzal, hogy keveset látsz, főleg a mainstream látványosságokhoz mész el)
a fővárostól távolodva ritkul a buszok menetrendje, van ahol már csak napi egy jár. így ha leszállsz valamit megnézni belefuthatsz abba, hogy csak másnap tudsz továbbutazni. az a járat, amit írtál, hogy mehetsz vele egy kört az országban, idén nyáron 60.000Ft-ot kóstált és a Ring Roadot követi. ha ettől eltérő úti célod van - azért ilyen akadhat bőven -, akkor már a másik járatja is jegyet kell váltanod..
ezért, persze attól függ, hogy mi a célod, de mi arra jutottunk, hogy két fő esetén már megéri az autóbérlés

"Aki teheti nézzen utána, és szervezze meg, menjen. Életre szóló élmény."
ezzel teljes mértékben csak egyetérteni tudok (:
Miért nem borul zöldbe a Madách tér, annak ellenére, hogy a lehetőség most adott rá?Erzsébetváros lakosai szeptember 24-től közel egy hónapon keresztül adhatják le szavazataikat a Madách tér átalakítására benyújtott, és a terv- és ötletpályázat szakmai bírálóbizottsága…..
er13a18 2012.10.04 19:11:06
@tükörfúró: miért kell vadi új mélygarázs, amikor a város tele van kihasználatlan már meglévőkkel? egyébként a tértől cca 70 méterre található a Madách Trade Center a 3 szintes mélygarázsával

@Shopping,Karl: szerencsére egyre többen vannak, akik nem csak autóval tudják elképzelni a vásárlást. Aki pedig a városban autót tart, annak tudomásul kellene vennie, hogy annak bizony költségei vannak. elég sokan osztozunk ugyanazok a városon, ha valaki nagyobbat akart harapni, fizesse meg az árát(jelen esetben a mélygarázsét)

egyáltalán miért kell palackos vizet inni? Budapesten a csapvíz kiváló minőségű, házhoz jön, kb 50 fillér litere és hulladékot sem termel

@Kopi: a Király a Nagykörút, a Dob pedig a Károly körút felől egyirányú (ez a két párhuzamos utca)

@Panna: a közvécék hiánya (ami miatt sokan az utcán végzik a dolguk)egy másik - de fontos - kérdéskör
A különleges helyszínválasztásairól ismert Placcc Fesztivál idei rendezvénysorozatát szeptember 21-e és 30-a között tartotta. Céljuk évente egy hétre különböző alkotásokkal belakni a város köztereit, a művészetet közvetlenül az utca embere elé vinni, ezzel késztetve őket…..
A nyári szabadságolások alatt a nemzetközi hírportálok pénzügyi rovatait szemlézők érdekes hírre figyelhettek fel. Júliusban az izlandiak nem várt módon újabb részletét törlesztették a 2008-as gazdasági és politikai összeomlást követő IMF-kölcsönnek. Ezzel a mostani 483,7…..
A Fent és Lent színikritika-rovata a Ma mit láttam-ról Zsámbékról észak felé hajtva körülbelül 1,5 kilométerre található az az ex-rakétabázis, ami a '90-es évekig Budapest légterét volt hivatott védeni, és aminek a helyén alakították ki a mai Zsámbéki Színházi és…..
Nem, nem világvége-film, csupán nyári hétvége a 2X3 (bár itt 4+3) sávos úton. A legtöbb nagyvárosban az élet leginkább a belvárosi főútvonalak mentén zajlik: az "örökzöld" Champs-Elysées-n kívül elég belegondolni a berlini KuDamm, a frankfurti Kaiserstrasse vagy…..
Bebiciklizés címmel indít programot vasárnap délután 2-kor az Arany János utcai metrómegállónál a Magyar Kerékpárosklub azoknak, akik biciklin ülve nem érzik magukat elég felkészültnek ahhoz, hogy bevessék magukat a fővárosi forgalomba.  A jelentkezőket a klub tagjai…..
er13a18 2009.09.25 15:12:11
@manókomment: helló!
egyike vagyok a szervezőknek
a terv az, hogy ezentúl kéthetente tartunk ilyet
szval, ha most lecsúszol róla, akkor majd legközelebb! :)
az is lehet, amíg jó idő van, hetente szervezzünk, ezt majd az első alkalom siekressége dönti el