Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GyalogMenet

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Készítették: Bordás Róbert, Debre Zsuzsa, Kálmán Mátyás ..
Színpadon a gyaloglók   Kállai László felolvassa a petíciót.   Végig az Andrássy úton   Lánchíd  ..
A protest against apartheid 'A right delayed is a right denied' Martin Luther King Dear President of the Republic! It is not good to be a Gypsy in Hungary! It is bad enough that the economic crisis is hurting the Gypsy community hardest of all, a community which has already been struggling for…..
Protest gegen die Arpartheid „Ein verzögertes Recht ist vorenthaltenes Recht.“ Martin Luther King Herr Präsident der Republik! Es ist nicht gut, heute in Ungarn Zigeuner zu sein. Nicht genug, dass die Wirtschaftskrise die Zigeuner am meisten belastet, die schon seit Jahrzehnten mit dem…..
"Jöjj és lásd!" A petíció 2009.10.11 11:11:00
Tiltakozás az apartheid ellen “A késleltetett jog – megtagadott jog.”  Martin Luther King Tisztelt Köztársasági Elnök  Úr! Nem jó ma Magyarországon cigánynak lenni. Nem elég, hogy a gazdasági válság azt a cigányságot sújtja a…..
On behalf of the members of the diversity and anti-discrimination session at the 3rd International Journalism conference in Strasbourg, we send fraternal greetings to the peaceful Roma marchers in Hungary.   We applaud your efforts to raise the media profile of your communities in a positive…..
10 órától gyülekezés a Hősök terén Kérjük a sofőröket, hogy figyeljenek az érvényben lévő forgalomkorlátozásokra. A közelben futóverseny zajlik, ezért érdemes az Állatkert előtt megállni arra a rövid időre, amíg az utasok kiszállnak a buszból.   10.30 Enikő és…..
"A cigány vezetők csak a saját szalonnájukat sütögetik" - NépszabadságKeményen bírálja a roma vezetőket a cigánymenet főszervezője - index.huKállai elégedetlen: kevesen csatlakoztak a cigánymenthez - C-Press"A roma vezetők csak a saját szalonnájukat…..
Délelőtt sokfelé várható újabb kiadós mennyiségű eső, zápor, majd délutántól csökkenhet a felhőzet. Az északnyugati szél erős, olykor viharos lesz. 14 és 19 fok közé kúszik délutánra a hőmérő higanyszála.     (köpönyeg.hu)..
Portré 1. Portré 2. Megérkeztek a Heves megyei Roma Polgárjogi Mozgalomtól is. A 31-es út. Fogadóbizottság Maglód határában. Újabb tábla. Fogynak a hátralévő kilométerek. Beszélgetés a maglódi polgármesterrel...
Az útvonal legrövidebb szakasza: nagy számban képviselteti magát a sajtó :) Ezen napon csatlakozott a gyaloglókhoz az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány vezetősége is. Sülysáp határában fogadóbizottság várja a menetet. A sülyi római katolikus pap az…..
Gyalog a roma gyerekekért // A tervezett tizenöt helyett öt cigány férfi indult el szombaton gyalogmenetben Jászladányból Budapestre. A többiek nem mertek nekivágni; kivárnak, és később csatlakoznak. A jászsági romák között ugyanis az terjedt el, hogy kilövik őket az…..
Elindul a menet..
Polgári összefogás a kirekesztés és az erőszak ellen. Szeptember 29-én az ATV Jam vendége Kállai László, a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet vezetője.         (a kép bal alsó sarkában lévő nyíllal lehet indítani a filmet)..
"Jöjj és lásd!" Időjárás 2009.09.29 17:30:00
A hétvégére csökken a felhőzet, sok napsütésre van kilátás, a hideg reggeleket 20-25 fokos nappalok követhetik egész héten. Beválási esély 73% a köpönyeg.hu szerint...
Figyelem! Időpontváltozás! A „Jöjj és lásd!” zárónapja nem 10-én, hanem október 11-én vasárnap lesz a Hősök terén. Ide érkeznek a Jászladányból induló gyalogos menet résztvevői és mindazok, akik csatlakoztak a vonuláshoz. A rendezvény pártpolitikától…..
Date of the march: 3-11 October, 2009 (Jászladány - Budapest)   Kállai László, president of Jászsági Roma Civil Rights Organisation, is coming to Budapest in order to give his petition in person to Sólyom László, President of the Republic. He asks Mr. Sólyom to act for a united…..
Gyalog indul Jászladányból Budapestre a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet elnöke, hogy összefogásra szólítsa fel a romákat, és petíciót adjon át Sólyom László köztársasági elnöknek. Kállai László három éve járja az országot a polgárjogi szervezet aktivistáival, a…..
Nagyobb térképre váltás..
Gyalog indul a fővárosba a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet elnöke, hogy petíciót adjon át a köztársasági elnöknek a roma gyermekek elkülönítése miatt; Kállai László október elején indul Jászladányból, az utat egy hét alatt tenné meg. A roma polgárjogi aktivista az…..
 „Jöjj és lásd" - Gyalogos menet Jászladányból Budapestre - polgári összefogás a kirekesztés és az erőszak ellen -   Sajtótájékoztató időpontja: 2009 szeptember 24, csütörtök, délelőtt 11h Helyszín: Instant - Budapest, Nagymező u. 38. A…..