Regisztráció Blogot indítok
Adatok
viccesvilagezamienk

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Somogyi József Ádám, a hazai ultrák emblematikus alakja, a Magyar Labdarúgó Válogatott Szurkolói Egyesület és a Carpathian Brigade elnöke, a pénteki Népstadion mellé szervezett közös szurkolás egyik főszervezője szerint békés lesz a demonstráció, a Jobbik segítségét pedig…..
viccesvilagezamienk 2013.03.20 10:23:36
01234567 2013.03.19. 22:46:27

1. A megelozesnek sokkal hatekonyabb fajtait ismerjuk, pl a torvenyek alkalmazasa, a kozosseg elleni izgatasert le lehetne es kellene csukni valakit. Megpedig nagyon latvanyosan, hogy tudjak az emberek, hogy ez nem jarja. De peldaul a szurkoloi kartya is alkalmazhato lenne, csinalj csak balhet, de tobbet az eletben nem nezel meccset eloben.
Angliaban eleg jol sikerult ezt megoldani, ott ki tudsz menni a meccsre egy kigyerekkel, es nem kell attol felned, hogy a szemed es gyerekeid szeme lattara zsidoznak, verekednek ezek a draga ultrak.

2. Ebben ne legyel biztos, nezd csak meg milyen pompas szinhazi kritikakat hallhattunk az Uj Szinhaznal:
hvg.hu/video/20120202_uj_szinhaz_video
Ugye milyen ismeros rigmusok?

"amúgy a közönség oda nem azért megy, sem színházba" Es az focimeccsre meg "azert" megy? Ez nem normalis sehol a vilagban(legalabbis a kulturaltabb feleben)

3. "a videón egy-két száz hülye ordibál" Egy-ketszaz az rengeteg amikor rasszizmusrol van szo. Ez ugyanaz a csurhe aki a nagymamadat egy vagonba rugdosta volna 60 evvel ezelott. Nincsen rasszizmus light, ezeket a dolgokat azonnal el kellene fojtani. Sajnos valamiert nincs meg a kello politikai ero/akarat erre.
Szerintem az utobbi 15 evben latvanyosan romlott a helyzet, es exponencialisan romlik tovabb.
"Én nem tudom mit nem lehetne ettől élvezni az életben" pl a focimeccseket, a fent emlitett uj szinhazas eset sem emeli a kozerzetemet, az egyre gyakoribb nyilt zsidozas se (index.hu/video/2012/03/15/harcra_keszul_a_radikalis/?s=milla) de nezd meg az elte-s matricakat. Ezekre mind lehet legyinteni, hogy csak par ember szorakozik, szerintem ez egy folyamat resze aminek a vegen egy europatol elszigetelt, szegyelnivalo, goromba bunko orszag all. Es en nem szeretnek ilyen orszagban elni.
Pézsma Most menjek vagy maradjak?! 2013.02.25 15:27:16
Sorkatonaként abban az időszakban voltam határőr, amikor a keletnémetek fegyver helyett bőrönddel indultak meg nyugat felé. Előszeretettel Magyarországon keresztül: zöld határon, hamis útlevéllel, páneurópai pikniken, majd ’89 novemberétől szó szerint a falat ledöntve, mindent…..
viccesvilagezamienk 2013.02.26 11:53:28
Sokan sokat irtak a temaban. Szerintem nagyon leragadtunk a szamoknal. Persze el lehet kezdeni azt szamolgatni, hogy Ausztriaban, Nemetorszagban, Angliaban. Mennyit kereshet az ember, mik a kiadasai, mennyit tud felretenni stb, stb.

Nyilvan vannak kulonbsegek, valtozo tapasztalatok. Az biztos, hogy aki kimegy kulfoldre "barmit" csinalni, es evek alatt sem veszi a faradsagot, hogy a helyi nyelvet, kulturat megtanulja, hogy kepezze magat annak valoszinuleg olyan munkak jutnak majd ami tenyleg nem nyujt jobb eletszinvonalat a hazainal. Az viszont vitathatatlan, hogy akinek keresett szakmaja van, aki kreativ, tehetseges valamiben, akinek vallalkozasra uzletre van affinitasa az jelenleg tobbre viheti mas orszagokban. A fiatalok elott sokkal tobb nyitott ajto all.

Ezek persze fontos dolgok, de ami a legfontosabb kulonbseg, es amirol igazabol a cikk is (szerintem) szol
-hogy levego van,
hogy nincsen minden tema atitatodva politikaval

-hogy szabadsag van,
hogy nem vagyunk beleszoritva ebbe az ostoba naci vs komminusta eszmerendszerbe. Hogy lehet ugy velemenyed valamirol hogy nem belyegeznek meg azonnal a fenti ket jelzo valamelyikevel, vagy esetleg hazaarulassal.

-hogy tarsadalmi szolidaritas van,
hogy nem az erosebb nyer az alapelv, hogy erzekenyebbek az emberek az elesettek, kiszoritottak iranyaban.

-hogy kultura van,
hogy a kultura a politikatol teljesen fuggetlen es szabad

-hogy kulturaltsag van,
hogy tragar ostoba hozonges nem kap nyilvanossagot

-hogy demokracia van
hogy a politikusok jobban elszamoltathatoak, hogy a tv-ben politikai vitakat lat az ember, hogy az egyes partokon belul is akar parazs vita alakul ki, hogy media betolti kontrol szerepet.

es meg hosszan lehetne sorolni.

Ezek penzben kifejezhetetlen dolgok. Persze van olyan akit ez nem erint meg, foleg a fent emlitett elso csoportot. Ezt az erzest csak akkor kezdi el erezni az ember amikor kicsit reszeve valik a helyi kozossegnek.(mint fentebb komisz_kölök megirta). Es ha gyermekei vannak akkor szeretne, hogy ok ezt az eszmerendszert kapjak orokul.

En nagyon emlekszem a nyolvcanas evek vegere, kilencvenes evek elejere. Elkepeszto, hogy mennyire eltavolodtunk az akkori almainktol.
w Iszappapolás 2010.10.11 05:20:00
Az árvizet ismerjük, akár fel is lehetne rá készülni, például nem kéne ártérre építkezni. Kolontár és Devecser olyasmit kapott a nyakába, amire nincs recept. Előrejelzés sincs, az ipari katasztrófák ilyenek, valahol valaki félrenyom egy gombot, vagy valakik egymás után…..
viccesvilagezamienk 2010.10.12 00:49:33
szerintem a legdobbenetesebb tortenetben a katasztrofavedelem, es egyeb erre hivavatott(vagy bevonhato) szervek teljes inkompetenciaja. Erdemes elolvasni az alabbit:
totalcar.hu/magazin/kozelet/2010/10/10/v8-asok_foztek_kolontaron/

Egyfelol hihetetlenul meghato tortenet, de egyben elgondolkodik az embert, mi van akkor ha tortenesen nem lakik Kolotaron ennek a klubnak egyik tagja? Hogy lehet az, hogy egy hobbi klub magan tokebol etet egy falut egy heten at egy ilyen katasztrofa utan. Felreertes ne essek, nem gondolom, hogy ez mas kormanyzas alatt mashogy lenne.

Az a borzalmas, hogy annyira el vagyunk azzal foglalva ki a bal es ki a jobb, hogy nem vesszuk eszre, hogy maga a rendszer korulottunk nem mukodik.

Egeszsegugy, nyugdijrendszer, oktatas, mezogazdasag, media stb mind-mind egy egy romhalmaz. Es nem a Fidesz vagy az MSZP miatt van, hanem miattam, miattad, miattunk, mert az elmult husz evben annyira el voltunk foglalva a masik oldal utalataval, hogy nem vettunk eszre, hogy a mi oldalunk is ugyanazt csinalja. Es kozben szepen leepult a teljes ellenorzorendszer, es mara mar tenyleg csak a politikusok tisztessegeben bizhatunk ami pedig nem sok jot jelent.
w Az új elkúrás 2010.08.17 07:00:00
Szeretnék néha szirénát szerelni a fejemre. Valami nagy-nagy-tüzet kéne nyitni. Mert amit Schmitt Pál és a hozzá hasonló majomságok elfedenek, az valójában borzasztó. Az Új Elkúrás tanúi vagyunk. Mert mi az elkúrás? Mi volt Gyurcsány felejthetetlen bűne, amit 2004 és 2006…..
w Folytassa, Cleo 2010.07.14 05:30:00
A szabadság szülőanyja, Franciaország elszánta magát, és megszülte a törvényt: a szabadság és a nők jogai nevében úgy határozott az alsóház, hogy mostantól Franciaországban a nőknek nincs joguk zacskót húzni a fejükre. Tilos az arc eltakarása úgy általában, de hát tudja…..
viccesvilagezamienk 2010.08.16 14:38:26
@mistinguett:
eleg egyoldaluan kiserted figyelemmel a "temat" ha arra jutottal, hogy a burkat viselo nok tobbsege "harcos integrista / fanatikus iszlamista / provokál"
Ez legalabb akkora baromsag mint azt mondani, hogy e nok tobbseget kenyszeritik.
szerintem az igazsag megint a ketto kozott van, a burkat viselo nok tobbsege vallasi meggyozodesbol hordja, de ettol meg nem fanatikus/szelsoseges/terrorista. Mint emlitettem fentebb ez kb olyan mintha egy apacat hivnank fanatikusnak.
Azon lehet, sot erdemes vitatkozni, hogy az iszlamnak szuksege van-e megujulasra, de ezt a vitat kicsit kulturaltabban kell lefolytatni
viccesvilagezamienk 2010.08.18 21:44:32
@mistinguett:
De ez nem igaz! Ez a "minden bogar rovar, de nem minden rovar bogar" tipikus esete. Az teny, hogy a szelsoseges, fanatikus es sokszor militista muzulmanok no rokonai mindenkeppen hordanak burkat, de a burka viselete nem jelenti azt, hogy az illeto no ebbe a(nagyon szuk) csoportba tartozik.

Nekem nagyon sok muzulman ismerosom van, akik lehet, hogy maradinak, beszukultnek vagy eppen ostobanak tartjak a burkat viselo noket, de nem sokkolja oket a latvany es plane nem riasztja.
En naponta talalkozom burkat viselo novel boltban, utcan, buszon stb, teljesen elfogadott latvany, nem sugnak utana ossze az emberek, es nem menekulnek fejvesztve.

Az egy felvetheto kerdes, hogy mennyire abszurd a burka viseles a XXI. szazadban, de ez mar egy vallasfilozofiai vita, amit meghagynek azoknak akik ezzel tobbet foglalkoznak(tak). Ebben a temaban emlitettem korabban a katolikus egyhazat ahol szinten felvetheto bizonyos elemek abszurditasa, de ezt megint csinaljak masok.

En inkabb gyonyorkodom a valtozatossagban es nem nezek rossz szemmel sem a burkat viselo nore sem egy apacara, csak ugy gondolom, hogy mindketten megdobbentoen tavol allnak az en vilagomtol. De eroszakkal egyiket sem probalnam meggyozni.
viccesvilagezamienk 2010.08.18 23:16:31
@Lacóka:
egyebkent nyilvan csalokak ezek a szamok, mert a bevandorlok altalaban koncentralodnak, tehat nyilvan Franciaorszagban is nehany kornyeken naponta talalkozhatsz burkat viselo novel, mondjuk Cannes-ban valoszinuleg ritkabban.

De egyebkent pont ez a trefas ez a torveny. Bolhabol csinalnak elefantot, ami az iszlamofob oldalrol logikailag levezetheto, a liberalis oldalrol(pl TWA) szerintem kevesbe
w Apa mosdik, anya szül 2010.06.11 04:30:00
Jó pár éve nem hallottam már azokról a debil jehovistákról, akik nem engedélyezik a vérátömlesztést se maguknak, sem a gyereküknek, mert nekik van egy olyan hiedelmük, hogy az nem ér. Viszont egyre zajosabbak azok, akik egy másik egészségügyi téveszmét hirdetnek, tudniillik,…..
viccesvilagezamienk 2010.07.02 19:35:49
index.hu/belfold/2010/07/02/savlekoto_helyett_lugot_itattak_a_kismamaval/

Ez az ami viszont nem kerul bele a statisztikakba
viccesvilagezamienk 2010.07.11 19:46:12
@holist:
Kevesen latjuk, de engem is baromira zavar, hogy Arpad ennyire lezarja a temat. En ertem, es tenyleg szar dolog amikor az ember velemenyerol kiderul, hogy nem teljesen igaz. Kenyelmetlen, rossz erzes amikor uj fenyben latsz meg egy megszokott dolgot. Viszont Arpad pont ezt teszi blogjaban es kacagja ki azokat akik ragaszkodnak a megszokott igazukhoz.
Akkor most mi is mosolyogjuk meg ot?
Hetvennégy éves korában szombaton meghalt Dennis Hopper amerikai filmszínész. Halálát prosztatarák okozta. Legtöbbünk az 1969-ben forgatott, kultuszfilmmé vált Szelíd motorosokban ismerte meg, amelynek nemcsak egyik főszereplője volt, hanem a rendezője és forgatókönyvírója is.…..
viccesvilagezamienk 2010.05.30 23:29:05
@Ratnet: Nem a SW-tol lett nagy a film, hanem a filmtol lett ismert a SW nota. Kivancsi vagyok ki tud megegy SW szamot?
w Kegyelem szegény fejüknek 2010.04.26 09:30:00
Elvégeztetett. A jó kormányzásnak csak a matematika szab már határt, azt viszont mostantól érdemes komolyan venni. Sajnos ez bele fog rondítani az eddigi mesékbe, és az ügyesen felszedett, ám csekély értelmű szavazók elvárásaiba. Orbánnak sikerült, ami eddig soha, és ami mindig…..
w Non est vita 2010.04.09 06:00:00
Nemcsak a Jobbik rendezte át a terepet. Hagyományok halnak ki, íratlan szabályok szűnnek meg, sőt az írott törvényt is telibe lehet szarni, ha úgy kényelmes. Volt például egy szép rituálé az utóbbi három választás előtt: a miniszterelnök-jelöltek kiálltak a tévébe, és…..
viccesvilagezamienk 2010.04.11 20:49:44
@huba: jo, igy sem hiszem. Orbantol nem fog a fidesz megszabadulni az mszp pedig nem fog megszunni. Egyebkent, ha holnap elvinnek az ufok mind Orbant mind az mszp-t mint partot, akkor is hamar ujratermelodne mindketto
A realitas talajan maradva mi a megoldas?
viccesvilagezamienk 2010.04.11 21:51:15
@huba: szerintem nincs igazad, pont errol beszelek, hogy ez hibas gondolkodas, hogy ha x vagy y helyett jon mas akkor minden OK. Szerintem nem x vagy y a baj, hanem az, hogy nincs jelenleg semmifele mechanizmus ami x-t vagy y-t kontrollalja. Mas orszagokban sem onkontrol mukodik, nem azert mennek mashogy a dolgok pl angliaban mert az angol munkaspart tagjai erkolcsosebbek, hanem azert mert tudjak, ha torvenytelent tesznek az 1. ki fog derulni, 2. lesz kovetkezmenye, ha pedig hulyeseget mondanak akkor a BBC-n hangos kacajokkal kommentaljak majd azt. Ezen kellene munkalkodni, hogy az ellenorzorendszer helyrealljon illetve kialakuljon.
En sajnos nem latom, hogy ez mikent es ki altal tudna kialakulni. Nem gondolom, hogy egy politikai partformacio lenne a megoldas, nekik ez nem erdekuk. De akkor meg ki? Media? Polgari engedetlenseg? Esetleg okos, velemenyformalo emberek? A reformszovetseg majdnem valami hasonlo volt, eleg partfuggetlen, szakmai velemenyt nyilvanitottak es viszonylag nem is lettek elkuldve a picsaba. Ez lenne a megoldas, hogy az elet fobb teruletein alakuljanak ilyen jelegu szovetsegek akik megmondjak a frankot? Mukodne ez vajon?
viccesvilagezamienk 2010.04.11 22:39:37
@huba: "kell egy nagy valsag! egy igazi allam csod!!! akkor el lehetne megint kezdeni epitkezni."
szerintem az nagyon komoly kovetkezmenyekkel jarna
De ez is csak elvi sikon megy, engem tovabbra is a realitas talajan erdekel a megoldas.
Ez nyilvan nem nehany ev alatt oldodik meg, de hogyan lehet egyaltalan a jo iranyba forditani a kozgondolkodast
w A sztrájktörő köszöntése 2010.01.15 07:13:00
Hülyeországban a BKV-sztrájk a kormány elleni felkelés, tehát a sztrájkolók aranyosak, szépek és hazafiasak, míg a sztrájktörők és a sztrájkot ellenzők viszont büdös kommunisták. A valóságban viszont az egyik legnagyobb sztrájktörő nem más, mint Széles Gábor, a Magyar…..
w Ideje a parasztáldozatnak 2009.10.12 07:15:00
A tömegpártnak az az átka, hogy rettentő darab szarok tapadnak rá, ahogy gurulgat az emberek között ide-oda. Előnye viszont, hogy ha a szart leverjük róla, akkor se lesz sokkal kisebb. Adott egy ostoba ember, aki ostobaságokat nyilatkozgat, a jelek szerint nem kivételesen, hanem…..
viccesvilagezamienk 2009.10.12 21:03:34
A Fidesz(ès ezzel együtt Magyarország)egyik legnagyobb baja, hogy baromira félrepozícinálja magát a párt. A párt agytrösztje azt nyomja, hogy nem szabad a szélsőséget nagyon kritizálni mert akkor elveszítik a szavazókat onnan. A probléma az, hogy akik ott vannak azok sokkal kevesebben vannak, mint azok akiket közepről pont ezzel a stratégiával elveszítenek. Most pláne igaz ez, hiszen a jobbszélen már a Jobbik a jobbik(bocs) Viszont ha nem határolódnak el élesen tőluk akkor még összejöhet egy szoci tripla.
A Fidesz eddig egy(1) darab választást tudott megnyerni. 1998-ban a mandátumok 38%-at szerezte meg. Csakhogy ezen a választáson a lehető legkedvezőbbek voltak a körülmények: az MDF nem tért magához a 1994-es pofontól(azóta se), hihetetlen vákum volt a jobboldalon, a szocik a bokros csomaggal(ami akkor még szitokszó volt) és Tocsik Mártával szkanderoztak, az SZDSZ már megkezdte az értékválságot(amibe mostanra belebukott), és ott volt a kor Jobbikja a Kisgazdák. Ekkor sikerült 38%-ot összehozni! Ès csak ùgy sikerült kormányt alakítani, hogy összeálltak a Kisgazdákkal. Ez eddig rendben is van, a választást meg kell nyerni ahhoz hogy tehessék amit kiván a haza. Csakhogy beindult az a mantra, hogy “mi” vagyunk többen, ami viszont nem volt igaz.
2002-ben ez ki is derült. Látszott az arcokon, hogy négy év alatt tényleg elhitték, a 38% több mint a szavazók fele. Igaz ugyan, hogy sikerült 43%-t szerezni, de közben eltűntek a Kisgazdák.
Azt meg kell még itt jegyezni, hogy ha 2002 januárjában a Semjént es a Mikolát elküldik nyaralni egy fél évre akkor valoszínűleg megnyerte volna a Fidesz a választást. A szocik nagyon ügyesen meglovagolták a két illető egy-egy töketlen mondatát. Ès itt kanyarodok vissza ahhoz amivel kezdtem, hogy a szélsőségek és/vagy a komplett bolondok felé való kacsintgatással sokkal többet veszít mint nyer a Fidesz. Lehet, hogy az a terv a Molnár Oszkar felé kacsintgatással, hogy hátha egy pár szavazó visszajön a Jobbiktól??? Elég nagy dőreségnek hangzik. Szerintem sokkal nagyobb az ésely arra, hogy a szocik a Jobbikkal riogatva elhappolnak egy szép adag szavazót a Fidesztől. Ès ha még megfejelik, egy 13., 14. havi közszférabeli fizetéssel és nyugdíjjal pár hónappal a választás előtt akkor még összejöhet a 3. turnus.