Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Murci

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét egymásnak feszül a magyar és a román Marosvásárhelyen? Távolról így nézhet ki, a valóság azonban ennél képlékenyebb és sokkal prózaibb. Egy önmaga képességitől elájult román polgármester, kiegészülve egy pár magyarral fejébe vette, hogy az egy éve készülő,…..
„Az utcai demonstrációk, a belpolitikai események látványosan igazolják, hogy Magyarország működő demokrácia” – kissé elcsodálkoztam volna egy efféle fideszes nyilatkozaton a 2006. október 23-ai események másnapján. A hasonlat kézenfekvő, a Kettős Mérce és a 444…..
Fa-bula R.I.P CIPŐ! ISTEN VELED! 2013.03.11 10:41:15
Megerősítem, hogy Bódi László, a Republic együttes énekese, és alapító tagja már nincs az élők közt – mondta Abella Miklós, az együttes menedzsere a Blikknek, de még nem kívánt részletekbe bocsátkozni. Tájékoztatása szerint ma délután sajtóközleményben ismertetik a…..
Bajnaiék nemrég napvilágot látott gazdasági programja a többi ellenzéki pártéhoz hasonlóan előveszi a többkulcsos adórendszer bevezetését. Ezzel alapvetően nem kívánok vitatkozni, hiszen szükséges lépés lehet rövid- és középtávon a költségvetés egyensúlyba…..
Murci 2013.02.22 09:45:09
@Alyr99: Jaj de jó GAZDAG vagyok. Majd elmondom otthon is. Igaz, hogy hónap végéig már csak 5000 forintunk van és elmaradtunk a lakástörlesztéssel, de hála Istennek GAZDAG vagyok.
ALYR99 Nem vagy normális vagy csak simán ostoba. Hárman élünk: 1 munkanélküli járandóság nélkül, egy egyetemista és jómagam.
Most sajnálhatja igazán Mohamed Fatima, hogy kihisztizte magát a Voice-ból: az előző heti, igen tisztességes felhozatal mellé a második adás jó, ha három igazán ütős hangot tudott csak felvonultatni, a nyolc továbbjutó között pedig csak egy olyan van, akinek tiszta szívből lehet…..
Most, hogy Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtóiroda vezetője a leghatározottabban kijelentette, hogy Semjén Zsolt véglegesen és hivatalosan is lezártnak tekinti a plágiumügyét, végre elkezdhetünk foglalkozni Semjén Zsolt plágiumügyével és véglegesen és hivatalosan is ipari…..
Murci 2012.12.09 23:29:43
@sortelen: nem tudom, hogy neked van-e diplomád, nekem van kettő és mindkét szakdolgozatom is megvan, pedig nem manapság volt az már (sajnos) (sőt még az érettségim is a fiókban lapul, de ha elviszi az árvíz az iskolám szívesen ad másolatot)
Murci 2012.12.09 23:33:13
@sortelen: "A szakdolgozat _mindössze_ a szakirodalom feldolgozása (annak ismeretéről való számot adás), megfelelően lábjegyzetelve. Pássz." -óriási tévedésben vagy, hacsak nem tolmács/bölcsész szakra jártál. Én programozó matematikusként mesterséges intelligenciából diplomáztam és bizony egy komoly programot kellett írnom, ami a dislexiás gyermekeknek segít az olvasás elsajátításában és az olvasás gyorsításában. Nem a szakirodalmat dolgoztam fel. El sem fogadták volna...
Murci 2012.12.09 23:35:51
@De hol van Columbo felesége?: Mondjon, mit bánom én, mondtam, hogy nem a szívem csücske, de akkor mindenkitől vegyék el a diplomát/doktorit, aki plagizált.
Azt tapasztalom, hogy a szakorvosi rendelések ideje is azért van korlátozva, hogy az ember kénytelen legyen maszek rendelésre menni. Tisztelt Praxis!   Nem nagyon vagyok képben, hogy milyen fogorvosi ellátás jár a biztosításunkra ingyen, de mintha úgy hallottam volna, hogy a…..
(forrás: hírextra) A HVG értesülései szerint Bajnai Gordon az október 23-i Milla tüntetésen jelentheti be visszatérését. Ez nyilván cseppet sem meglepő fordulat annak tükrében, hogy tavaly ilyenkor a 4k! bújt ki a sajtószabadságosok szoknyája mögül, és különben is mióta…..
A KARD Prostitúció felsőfokon 2012.10.03 18:37:45
Miközben a hatalom államosítani szándékozik minden iskolát, a felsőoktatás világában nagyüzemi kiárusítás zajlik: egyre kevesebb képzést támogatnak és egyre magasabbak a tandíjak (akárhogy is nevezi azokat T. Miniszterelnök Úr). A legújabb fejlemény – amit eddig is tudtunk,…..
Murci 2012.10.04 10:10:20
@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Igazad van.
Helyesen: Ha az ovónői szakot, akkor a nők.
Murci 2012.10.04 10:16:34
@Belagezapista: "Szerintem a jó megoldás a szoros keretszám mellett az, hogy a már bent lévőket tanulmányi eredmény alapján teszik fizetősre, vagy államilag finanszírozottra, és nem csak az alsó, illetve felső 10% között csinálnak átjárást, hanem komolyan fellépő veszélyként működhetne, hogy ha valaki rosszul tanul, az fizethet. Ez az ami motivációt jelentene a lébecolással szemben."
Lehet, hogy sok mindennel nem vagyok tisztában, de úgy látom te sem. Az ELTE-IK-n pl úgy működik, hogy 15 fizetős helyet minden év végén "újszámolják". Ha valaki rosszul teljesít, automatikusan átkerül a fizetősbe. Ha a fizetős diák jól teljesít, akkor átkerül a nem fizetősbe. Ezt a spanyolviaszt már feltalálták előtted.
Több blog is értetlenkedik, hogy miért lett ennyire sürgős a pénznyerő automaták betiltása; vajon a konzertatív-keresztény értékrend és a jó erkölcsök diktálják, hogy a kormány lemondjon 30 milliárd forintról és néhány száz (ezer) munkahelyről, esetleg magasabb szintű…..
Nyugdíjas kedvezmény, amelynek alig van párja Európában A hárommilliós nyugdíjas réteg minden kormány kedvence, a legnagyobb egységesnek mondható szavazói blokk. Nem véletlen, hogy dúljon bár elszegényedés, munkanélküliség és recesszió az országban, a nyugdíjak…..
Három hír apropóján szeretnék elmélkedni arról, hogy a vallások mennyire nem tisztelik az emberi alapjogokat. A három hír az iszlámról és a katolicizmusról szól, tehát a két legnagyobb hatalmú vallásról a világon. Nyilván lehet olyan vallás, ahol hasonló példát nehéz volna…..
Murci 2012.06.27 11:04:43
@Brendel Mátyás: "nem előítéletes vagyok. sokat tudok, sokat tapasztaltam."

A kommunizmus alatt nem éltél. Valóban sokat tudhatsz és sokat tapasztalatod lehet max 23 évesen :)))
Ennél már csak C. Ronaldo kijelentése jobb (szánalmasabb): "Azért irigyek rám az emberek mert jól nézek ki, a világ legjobb focistája vagyok és sok pénzem van"
Tisztelt Praxis blog!   Szeretném megosztani tapasztalataimat a János kórházzal kapcsolatban. A nővéremnek pár évvel ezelőtt volt egy agyér infarktusa. Először a ÁEK-ben látták el de mivel területileg a Jánoshoz tartozunk átszállították a Neurológiára.  Egyszerűen…..
Murci 2012.06.13 20:36:57
@Irkutszk: Igazad van. Van néhány hiba a levelemben, de nem ez volt a lényeg. Olyan mértékben felháborított a poszt, hogy nem figyeltem. Sajnos mind igaz amit leírt a posztoló.Nem az ablakban zümmögtek a legyek, hanem a műtőben röpködtek. Légy szíves olvass figyelmesebben mielőtt bárkit földbe taposnál. Vagy éppen a traumatológián dolgozol?
Ez a küldetés jutott a dánoknak az Eb-n: a világ legellenszevesebb csapata, a hollandok után a világ második legellenszenvesebb csapatát kell eltakarítania. Hősies munka, és ezért fog sikerülni:  1. Mert tavaly októberben a selejtezőben már játszottunk kiélezett helyzetben egy…..
Murci 2012.06.13 20:03:21
@Interlock: Szerintem inkább csak foci ellenszenv vagy Ronaldo ellenszenv :) Miért kellene utálni őket nemzeti szinten?
Régebben nekik szurkoltam, de C Ronaldo egyszerűen kiveri nálam a biztosítékot. Nagyképű és messze nem olyan jó mint ahogy beállítják v beállítja magát. Nem bírom nézni szegényt.
De azért ne felejtsük el, hogy a portugálok milyen szépen ápolják Fehér Miki emlékét.
Pénteken már megvolt a szombat esti Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének főpróbája. Érdekes, és mindenféle találgatásra okot adhat az, hogy az országok szakmai zsűrije ezen előadások alapján pontoz, értékel. Azaz ők tulajdonképpen egy másik perfomance-t látnak, mint a…..
Murci 2012.05.26 20:33:59
@Ne küld vissza a konzultációs,"adatgyűjtő" levelet: Röpke pár sorban mindenkit sárba tapostál. Majd ha elolvastál legalább egy Nyírő könyvet, elmondtál egy imát Csiksomlyón és olyan jó zenész leszel mind a Compact Disco segédhangosítója, na akkor már lehet mérvadó véleményed. Így csak sajnálni tudlak a rengeteg keserűségért és ezért a mérhetetlen tájékozatlanságodért.
hogyvolt Éden hotel - 2x41 2012.05.15 05:00:00
Az utolsó előtti hét kezdődik a mexikói bolondokházában, amiben T69.2 múlt heti bejelentése szerint több párválasztás már nem lesz, jöhetnek a személyes szívatások, az egyéni harc, párok szakadnak majd ketté és szét, ó jaj. Féliker Csíra után Bettinát is megszívatta, és most Naomival kavar, nem egy…..
Murci 2012.05.15 14:03:01
@almafa5555: Igazad van. Annak idején a fiatal srácot (Kira párját) miért is zárták ki? Ez a tegnapi mennyivel volt különb? Semennyivel.
Naiv ügyfél egyik reggel arra ébredt, hogy a Digi koponyát lékelt rajta szoftvert frissített a beltéri egységén. Ennek hatására a megszűnt a csatornák rendezésének lehetősége, még prémium szolgáltatásként sem igényelhető. Sőt, jóváhagyni sem kell, elég, ha kikapcsolják a…..
A szlovák hírügynökségek szerint semmit. E blogon több-kevesebb rendszerességgel ekézzük a hírügynökségeket, legyenek azok bármely nemzetéi, ha félre- vagy sematikusan, vagy kalap szart nem érően tájékoztatnak. (Tudjuk, az nem hibázik, aki nem dolgozik, vagy szegény, hát egyedül van egy országra…..
Murci 2012.03.17 20:50:29
@Bélabáttya: Erdélyiként tudom mit jelent kissebbségiként élni, de SOHA nem tagadtam meg magyarságomat és nem is fogom. Akkor jártam konfirmálni (1980), magyar osztályba amikor a legjobban tiltották (1985). Ne mondja nekem senki, hogy a szlovák ott áll a hátad mögött a lakásodban a vacsoránál és a fejedre koppint, hogy beszélj szlovákul. Pont a felvidéki magyarok (tisztelet a kivételnek) azok, akik inkább megtagadták saját magukat. Ennek az a veszélye, hogy gyökértelenné válnak. Magyar már nem vagy, szlovák meg soha nem leszel.
Murci 2012.03.17 20:54:21
@2002: kissé összefüggéstelen a hozzászólásod, de nem baj....
Mint ismeretes, az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi Bizottsága ülést tartott devizahitel ügyben és tárgyalást kezdeményezett a témában érintett szervezetekkel február 27- 28-án, ahová meghívást kapott blogunk szerkesztősége is. Civil szerveződésünk képviseletében el is…..
Murci 2012.03.07 15:58:29
@_atti: "Például azt tudott volna tenni, hogy nem azoknak segít a végtörlesztéssel, akiken nem kell, hanem azt az összeget az igazán rászorulóknak juttatta volna. "

én meg ettől a rászoruló szövegtől megyek a falnak? Ezt szajkozták 8 évig. A rászoruló az esetek 99%-ban a lusta, nemtörödöm emberek tömegét alkotta, akik arra vártak, hogy mások megoldják a problémájukat.
Atti egy kérdés: Ki a gazdag a két ember közül (szerinted)?:
1. férj +feleség (nincs gyerek, nagymama..stb) 75.000+75.000 nettó bér.
2. férj (450.000 nettó bér)+feleség (főállású anya (huszonezer forint) + 4 gyerek.
Murci 2012.03.07 17:29:05
@encir: nem akartam elterelni a figyelmet a "főtémától", megsérteni főleg nem akartam senkit ezért csak egy apró megjegyzés. Akinek van gyereke az tudja, hogy a gyerek nő. Kell neki új ruha, cipő, iskola, óvoda befizetés...stb. Míg egy felnőtt már nem növi ki a ruháit, cipőit. Én is két állásban dolgozom. A fiam egy jó nevű Bp-i egyetemen tanul, de már most mondtam neki, hogy keressen magának állást nyárra.

Nem is magamról írtam a fenti adatokat, hanem egy kollegámról van szó. Neki 4 gyereke van, viszonylag jól keres, de elmesélte, hogy sokszor problémát okoz a számlakifizetés. Sokan azt gondolják, hogy ha valaki sokat keres (pl 300000 nettó) az már kő gazdag.