Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CoSinus

3 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legalább két hiperaktív gyerek jut majdnem minden hazai általános iskolai osztályra, a pedagógiai intézetek tapasztalatai alapján ugyanis nagyjából minden tizedik iskoláskorúnál megmutatkoznak a hiperaktivitás tünetei. A problémát tovább súlyosbítja, hogy a hazai pedagógus…..
Jeszenszky Géza, az Antall- kormány volt külügyminisztere, az első Orbán-kormány washingtoni nagykövete és hazánk jelenleg izlandi és norvégiai képviselője a Corvinus Egyetem Nemzetközi Tanulmányok Intézetének magántanára, az egyetem díszdoktora. Az egyetem tavaszi félévében…..
Közeledik az iskola és én egyre jobban sajnálom a nagyfiam. Persze ezt neki nem mondom, próbálom tartani benne a lelket, meggyőzni arról, miért kell mindenképp megtanulnia, hogy hol termelnek a legtöbb burgonyát a világon (hátha következő életében krumplibogár lesz), vagy hogy egy…..
Az elmúlt hónapokban jó pár ismerősöm számolt be az iskolákban gyermeküket ért tanári atrocitásokról. Meggyőződésem, hogy az alábbi levélben leírtakhoz hasonló helyzet sok iskolában előfordul. Ki tudja miért, keveset hallani arról, hogy az oktatási rendszer mélyén hogyan…..
CoSinus 2012.05.10 17:39:26
@Pedagógusterror: Én pedig szeretném azoknak a szülőknek a nevét közzétenni, akik "nevelési" módszerükkel tönkreteszik a saját gyereküket, és közben az iskolát hibáztatják és a tanárokat terrorizálják. Sajnos ebből sokkal több van.
A nyolcvanas évek "megátkozott nemzedéke" után a kétezer-tízes évek egyértelmű kihívása az az alapvető szocializációs különbség, ami a tanárok és a mai fiatalok, a tanulók között húzódik. Egyre többen ismerik fel a problémát, és egyre többen érzik úgy, hogy…..
CoSinus 2012.02.13 20:42:13
@Konrad: Én büszke vagyok rá, hogy a 14 éves fiam Asimovot akar olvasni könyvből, mert érdekli a dolog és szeret olvasni. Mellette használja a számítógépet, most fejezte be a nyelvtan háziját. Gyűjtőmunka, nyelvi örökségeink után kellet nézniük. Mindezt leírta kézzel, folyóírással a füzetébe. Pedig diszgráfiás, de kemény munkával hiba nélkül ír és örül neki.
És tényleg sokszor másként viselkedik mint ahogy én szeretném, de az értékeink nagy része közös.
Egyszerűen a 30-40 éves korosztály lusta értékeket közvetíteni, átadni. A technikai eszközök és az iskola ezt nem pótolja.
CoSinus 2012.02.13 20:47:14
@kolbászoszsömle: Generációs ellentét, digitális köntösben. Ezt mi is átéltük, a szüleink is és az unokáink is át fogják élni. Mindenki másképp, de az egyik fél számára sem lehet mentség, hogy nem ért meg a másik. Küzdeni kell.
CoSinus 2012.02.13 21:01:47
@Konrad: Ebben semmi új nincs, ez amióta tanár és diák létezik van. Most felgyorsult a világ, és kényelmesebb lett, de kevésbé toleráns. Talán ezért tűnik nagyobbnak a szakadék.
Közröhejbe hajlik lassan a Fidesz törvénygyárának működése. A tegnapi-tegnapelőtti ellenzéki obstrukció eredménye, hogy kormányunk nem tudta eldugni a Munka Törvénykönyvének vitáját éjszakára. Végülis csak négymillió adófizetőt érint, gondolom kormányunk őket…..
CoSinus 2011.11.30 11:52:35
@Kisisa: Félteni kell őket, mi is féltettük és féltjük a feleségemmel, de úgy voltunk vele, hogy megvédeni nem lehet őket a "pofonoktól", de támogatni a küzdelmükben és egyéni kis harcaikban igen. De a helyüket a világban nekik kell megtalálni, mi csak támaszok lehetünk.
CoSinus 2011.11.30 12:18:08
@tovabb a jezsovi uton: Annak a gyereknek a szüleit, aki pofátlan és tiszteletlen, ne adja az ég neki megy a tanárnak, nyugodtan le lehet lőni?
Semleges Sarok Álomdtam 2011.05.18 10:59:00
 „Varga Mihály szerint a kormányzatnak keresnie kell a törvényes megoldást arra, hogy azok a volt politikusok is visszafizessék végkielégítésüket, akik felelősek azért, ami az országgal történt az elmúlt években”  /mfor.hu/A kidobott szemétből előkerült…..
Népiskola 32 kötelező óra 2011.04.29 16:31:00
 Most kiderül, hogy a pedagógusokkal valóban mindent meg lehet-e csinálni. A béremelési ígéretekés a mesebeli életpályamodell mára brutális óraszámemeléssé változott. Ez tovább rontja a tanári munka minőségét és a pálya vonzerejét. Csak annak éri meg…..
Ma reggel, miközben a vékony felhők mögül a bágyadt tavaszi nap betekintett az ablakon és a rádióból kiözönlő hírek igyekeztek az álom és az ébrenlét vékony vonaláról az utóbbi felé terelni, hirtelen előtört a bennem rejtőző felismerés, reggel van, ébreszteni kell a…..
Munkanélküli lettem. Közel négy hónapja ezzel a rövid, tömör mondattal léptem be az otthonunkba. Már vártható volt, de azért nagyon nem esett jól. Szerencsére a családom is egész jól viselte a dolgot.Magamról csak annyit, hogy több mint húsz évet dolgoztam egyfolytában,…..