Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Platon

0 bejegyzést írt és 721 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Frissítés: Mutatnám az Auchan ügyvédjének. Szép szakmai gyakorlat lehetne neki...)(Frissítés: Az általam igen kedvelt FentésLent blog frappáns válasza olvasható egy vörösbegy nevében az Auchannak.)Az Auchan újabb ocsmány támadása egy lápvédő ellen Természetvédelmi…..
Platon 2011.11.13 12:05:16
@lószúnyog:

Tudják ők nagyon is jól értelmezni, csak pofátlanok, és arrogánsak, és megpróbálnak hivatalosnak látszó szöveggel elrettenteni.

Arrogáns bunkók.
Ha nem egész hetes síelésről, hanem csak egy-két napos kiruccanásról van szó, a többség egyből a közelebb eső szlovák és osztrák síterepekre gondol. Pedig Magyarországról nem csak Semmering, a Chopok vagy Donovaly érhető el pár órás autózással. Szlovénia remek…..
Zsír Feka nevű olvasónk még februárban küldte ezt a levelet, mely valamiért nem jelent meg. Most pótlom a hiányosságot. Feka érdekes történetet mesél, olvassátok csak ti is:Kedves Donáth! Kedves blog!Azt szeretném megkérdezni hogy jegykezelő vagy ellenőr illető. (Sajnos nem…..
Az alábbi levél legfontosabb kérdése: hamis az a meglátás, hogyha a jogsértővel szemben ugyanolyan jogsértő módszerekkel lépünk fel, akkor olyanokká válunk, mint ő? Ha Eichman esetében be merték vállalni az izreeliek, Bin Laden esetében nem ez lett volna a helyes megoldás?Szia…..
Platon 2011.05.05 09:30:02
@fogsunder:

Kombattánshoz háború kell, ami itt nincsen. Háborúhoz harci cselekmény kell, ami itt nincsen. Ami van az a BTK 261§ ütköző terrorcselekmények. Azok pedig az igazságszolgáltatásra tartoznak annak minden garanciális feltételrendszerével együtt.

Mindezeken túl ha Bin Laden kombattáns, akkor kivégzése háborús bűncselekmény, ami szigorúbb megitélés alá esik mint a sima polgári emberölésre való felbujtás.

A háború a terrorizmus ellen sima médialózung, és jogi képtelenség.

Háború vagy államok között folyik, vagy egy adott állam belső csoportjai között (polgárháború), és kész. Ennyi a taxativa.

Obama mind a nemzetközi jogot, mind az Egyesült államok alkotmányát súlyosan megsértette amikor utasítást adott a likvidálásra.
Platon 2011.05.05 15:33:55
@Füredi 3.0:

Nem. Ez a hatályos nemzetközi jogi szabályozás.
Azaz most ez érvényes. A jövőben lehet hogy másként lesz, de egy cselekményt mindig a hatályos jog szerint ítélünk meg nem valamiféle ködös talán ilyen talán olyan jog szerint.

Ami hipotézisedet illeti:

A terrorista csoportok ilyenforma támogatása, működésük megtűrése, és Horvátország területének használatának engedése a Magyarország ellen elkövetett akciókhoz Horvátország részéről prima facie agressziónak minősülnek, azaz Horvátország, (és nem a terroristák) ezzel gyakorlatilag hadba lép ellenünk, ilyenformán az önvédelem érdekében szükséges, és arányos repressziókkal élhetünk, beleértve a fegyveres választ is Horvátország ellen.

Ha ellenben nem támogatja őket semmilyen módon, és nem használják Horvátország területet semmilyen formában ellenünk, beleértve az operatív vezetést is, akkor pont ugyanaz a helyzet mint mondjuk Hubertus Strughold esetében.

Ilyen dolgok előfordulnak, de egyre kevésbé, különösen Európában, hála az EU bűnügyi együttműködésnek, és az europolnak.

Viszont ebben az esetben nem égető a kiiktatás sem, mert nem irányítanak, hanem bujkálnak.
Platon 2011.05.07 16:02:54
@fogsunder:
Irod:
nemzetközi jogilag ebbe senki nem fog tudni eredményesen belekötni.

Már hogyne.

Az hogy szankciókat nem lehet alkalmazni miatta, az nem jelenti azt hogy a jogsértés ne állna fenn.

Ami a többletjogokat illeti, az egyik sima emberölés, a másik háborús bűncselekmény. Utóbbit keményebben szankcionálják.
Ismereteink szerint a demokráciának ugyanúgy számtalan meghatározása létezik, mint a katonai fegyelemnek. Mai rövidhírünk alapja (amivel a Lemilblog bulvárszerkesztősége rukkol elő ezen a verőfényes májusi szombaton) egy olyan információ, melynek látszólagos könnyedsége…..
Arra lehet majd hivatkozni, hogy a kormány nem tehet semmiről, csak az emberek akaratát teljesíti. (Fotó: MTI/hirado.hu) Alig hogy véget ért az alkotmányozás kapcsán indított nemzeti konzultáció, Orbán Viktor a hétvégén a Facebookon bejelentett szociális konzultáció keretében…..
Főleg, hogy eddig sem követett. Csak jött velünk, és rögzített néhány pozíciót, meg wifi-routert, az Apple azonban kiadta az iOS 4.3.3-as verzióját, ami pontosan ezt a bugot javítja. A készülék ugyan továbbra is jegyzetel, miközben sétálunk, ám csak egy hétig, és az adatokat…..
Papíron megérkezett, valójában - egyelőre - csak bemutatkozott az éppen nemrégiben debütált Ford Focus Econetic változata. Még ha leszámítjuk a gyárak szokásos marketingfüllentéseit - nevezzük most diszkréten így a fogyasztók autóiparban teljesen megszokott átverését -…..
Platon 2011.04.14 19:28:34
@fogash:

Figyu, nehéz ám úgy társalogni hogy te folyamatosan az árnyékbokszolást erőlteted, és olyasmikkel vitatkozol amiket én nem mondtam, és diadalmasan leteríted a szalmabábot.

A hibridek, mint már írtam, nem jó megoldások, viszont lehetővé teszik az elektromos hajtáslánc fejlesztését. Ebből tetszik vagy sem előbb utóbb piac érett elektromos autó lesz, hogy ezt üzemanyagcella, cserélhető akkumulátor, vagy ad abszurdum napelem :) (na jó ez csak vicc) táplálja, azt majd a piac eldönti. Az elektromos autók pedig nem úgy fognak jönni, hogy hopp varázspálca és hirtelen minden autó elektromos, hanem fokozatosan, amit nyilván az elektromos fogyasztás növekedése követ, amit meg a termelés növelése. Erre számos lehetőség van.

A kamionok azért futnak el millio kilométert, mert arra tervezik őket. pont.

A megoldás pedig a dízel gépjárművek száműzése a közutakról.
Platon 2011.04.14 19:29:06
@fogash:

Figyu, nehéz ám úgy társalogni hogy te folyamatosan az árnyékbokszolást erőlteted, és olyasmikkel vitatkozol amiket én nem mondtam, és diadalmasan leteríted a szalmabábot.

A hibridek, mint már írtam, nem jó megoldások, viszont lehetővé teszik az elektromos hajtáslánc fejlesztését. Ebből tetszik vagy sem előbb utóbb piac érett elektromos autó lesz, hogy ezt üzemanyagcella, cserélhető akkumulátor, vagy ad abszurdum napelem :) (na jó ez csak vicc) táplálja, azt majd a piac eldönti. Az elektromos autók pedig nem úgy fognak jönni, hogy hopp varázspálca és hirtelen minden autó elektromos, hanem fokozatosan, amit nyilván az elektromos fogyasztás növekedése követ, amit meg a termelés növelése. Erre számos lehetőség van.

A kamionok azért futnak el millio kilométert, mert arra tervezik őket. pont.

A megoldás pedig a dízel gépjárművek száműzése a közutakról.
Platon 2011.04.19 14:02:28
@fogash:

Attól hogy a légből kapott ostobaságokat személyeskedéssel fűszerezed még nem lesz igazad. Sőt.

Minden általad felvetett szempont meg lett vitatva és legtöbbről kiderült hogy ostobaság. Szépen vissza lehet olvasni. Attól hogy a kényelmetlen részeket elengeded a füled mellett attól még ott vannak azok.
A dróton túl Gripen 2011.04.18 18:01:00
Nincs elég repülőgép ennek a büdös Khadafinak a lebombázására, hiába kérnek az angolok meg a franciák a NATO-tól, mi meg itt ülünk egy század Gripenen. Értem, hogy ez nem olyan egyszerű, mert nyilván nem repülnek eleget a pilótáink - valaki azt mondta a napokban, hogy csak évi…..
Platon 2011.04.19 11:51:44
@Szlankó Bálint:

Én odafigyelek, de azt látom hogy a lázadó törzsek is ezt teszik. Miért kéne bármelyik civilekre lövöldözőt támogatni?
Platon 2011.04.19 11:55:14
@Szlankó Bálint:

Egészen biztos vagy benne hogy a VEVAK nak semmi köze hozzá?

Egyébként nincs olyan hogy Líbiaiak. Liba népei törzsi nemzettségi alapon szerveződnek. Plusz van egy milliós néger vendégmunkás réteg akik az olajiparban dolgoznak. Nem a nép lázadt fel hanem néhány törzs, ami azt illeti amikor elhagyták a területüket a civil lakosság is tüzet nyitott rájuk, ez is hír volt nemrégiben amikor Szirt környékén jártak egy rövid ideig.

Valóban jó ötlet minimális helyzet, és helyismeret nélkül belemászni a mocsárba?
Platon 2011.04.19 11:58:05
@Anteovin:

Ez nem katonai kérdés. Magyarország -nagyon bölcsen - Németországhoz igazodik Líbia politika téren. Franciaországnak ez nagy presztízsveszteség lesz, mert már most látszik hogy az USA nélkül a katonai célok elérhetetlenek, a politikai célok pedig úgy önmagában elérhetetlenek. Sarko a fejére is állhat, Líbiában nem lesz demokrácia. Azon egyszerű oknál fogva hogy senki nem akarja.
Geréb Ágnest foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért ítélte el a Fővárosi Bíróság két évre. A letöltendő fogházbüntetés mellett a szülésznőt öt évre eltiltották foglalkozása gyakorlásától. Geréb Ágnes a bíróság előtt 2010 decemberében…..
Platon 2011.03.29 18:53:52
@csongorbela:

Ja igen.

1, Ebben a pontban akkor nincs vita ha jól látom. Ágnes "otthonszülései" nem otthonszülések. Hogy mennyire háborítatlanok arról a szegény csecsemő tudna beszélni akit Ágnes annyira nem háborgatott, hogy egy órán keresztül hagyta fuldokolni, amíg végül súlyosan károsodott szegénynek az agya. Igen, háborítatlan ez tény.
Platon 2011.03.30 13:12:00
@Topham Hatt:

:D A vallásos hit nem ismer tényeket, vitát, aki ellentmond hazudik, mindenki rossz irányba, szembejön az autópályán.

Sajnos a struccpolitika nem működik a való életben, és hiába hiszed hogy neked nem árthat a gravitáció attól még szétplacsansz amikor eléred a talajt.

Gratulálok az újabb színvonalas hozzászóláshoz.

Csak egy idézetet fűznék hozzá Buffon székfoglalójából.

"Le style c'est l'homme même"
Platon 2011.04.06 17:01:54
@felucca:

Kórházban objektíve biztonságosabb szülni. A biztonság nem függ a szubjektív tudatállapotodtól. Csak süket duma amit írsz.
A nem kórházi szülés a komplikációk számában, és a halott csecsemőkben vezet, másban nem. Pedig ugye az otthon szülés nem arról híres hogy ott magas rizikófaktorú szüléseket is bevállalnának.
  Szóval ez történt velünk. Egy vegyes amerikai-afgán járőr volt, és egy afgán platós Humvee alatt robbant fel a bomba, állítólag kb. harminc kilós volt, szóval esélyük sem volt. Állítólag ha az amerikai MATV alatt robban, akkor megússzuk, csak feldobta volna a levegőbe.…..
Annyit papolunk a nemzeti összefogás szükségességéről, pedig gyakorlatban ebből semmi nem valósul meg. Éppen ellenkezőleg: itt van például ez az Alkotmány, mely kb. az alap emberi és jogi értékeket rögzíti, olyan dolgokat, amiben nagyjából mindenki egyetért. Lényegében…..
TEPCO Tepco kamera Tepco fotók  NISA MEXT JAIF Fukushima pref. IAEA WHO IAEA Briefings   NHK Nikkei Kyodo Tepco beszámolók Tepco handout-ok  OAH OKF OSSKI NEI…..
Platon 2011.03.13 00:38:47
@mightyknight1234:

Már délután egykor megerősítették részleges zóna leolvadást. De ez nem jelent feltétlenül kibocsájtást. Persze a blokknak lőttek de azt amúgy is leállították volna néhány hónapon belül. Mondjuk a takarítás sokba lesz.

@'merehhezisértek':
A Hármas reaktor Mox fűtőanyaggal üzemel. Az nagyon nem kéne hogy kijusson. De talán nem lesz gond vele.
Platon 2011.03.13 09:26:30
@rekszem:
A 99,9% valójában mesze nem elég.
A modern tipusok 10 -7 CDF et is tudnak ami azt jelenti hogy az adopt blokknál átlagosan minden 10.000.000 reaktorévben egyszer várhato a mag serulesevel jaro baleset.

Ugyanakkor ennél talán még fontosabb hogy még ha komoly baj is van, az esemény akkor is lokalizált maradjon. Ebböl a szempontból egyenlöre nincs nagyob baj japánban.

Lehet olyan blokot építeni ami kibir egy 10 és földrengést, annál nagyobb Meg elvi okok miatt nincs.

Nem véletlen hogy nem kinship a hamaoke 5 el vannak .
A rossz nyelvek szerint azért Brüsszel lett az Európai Unió központja, mert a németek és a franciák nem tudtak megegyezni, kié legyen a dicsőség. A valóság persze ennél árnyaltabb, hiszen a Benelux országok együttműködése példaként szolgált az Európai Unió létrehozásához…..
Tisztességes merevvázas custom, dögös szín, stílusos feliratok? De mi az a két böszme cső, csak nem egy elcseszett kipufogó? Nem bizony, ez sokkal frankóbb annál – Andróczi Balázs kollégánk választ ad a kérdésre: Pulzáló sugárhajtómű (Pulse jet):…..
Mivel tegnap kezdődött el annak az autósnak a pere, akit annak idején Békés-megyében szereltek le a helyi rendőrök, amiért nem tudták bemérni a sebességét, a sajtó és mindenféle médium tele volt a témával. A blog kemény magjának régi tagja, SzaGértő az ügyben a védelem…..
Platon 2011.03.08 08:21:42
@Long74:

1, Nem tesz kárt
2, Nem minősül bűncselekménynek. A rendőrök által hivatkozott paragrafus egészen másról szól a jogalkotó szándéka szerint valamint a tényállásban említett adatbevitel nem valósul meg. Így aztán még a jogban járatlan kő-hülye rendőrnek is nyilvánvaló hogy semmi köze az adott esethez.
3, A rendőrök által elkövetett cselekmény ellenben kimeríti a hamis vád minősített esetét. Ami viszont konkrétan bűncselekmény.
Schobert Norbi és fanjai első hallásra akár még örülhetnének is: cukorhiány és ennek nyomán jelentős cukorár-emelkedés jelentkezett Európában, Magyarországon pedig még az átlagnál is magasabbra szöktek az árak, és a hiány is jelentősebb. A Norbi-rajongókat azonban sajnos…..
Platon 2011.03.07 10:36:21
@itten megyen jobbra!:

Te tettél egy erős állítást, neked kéne bizonyítani. A fogszuvasodás kb. 1000 éve népbetegség a kárpát medencében, de már az ókori Rómában is jól megéltek a fogorvosok a foghúzásból.

Hülyeségeket beszélsz.
Platon 2011.03.07 12:38:18
@itten megyen jobbra!:

Ebben biztos vagy? Továbbá összevetetted a fogak állapotát az átlagéletkorral?
Platon 2011.03.07 17:00:49
@flamer:

Meséld ezt az egyetemi oktatóknak.
Malthust fikázni addig volt divat amíg tartott a zöld forradalom.

Majd tíz éve a világ népessége több élelmiszert fogyaszt mint amit megtermel. Az élelmiszer tartalékok évről évre csökkennek.

Ezt gondold végig, és lehet hogy a torkodon akad a tiszteletes fikázása.
A Fidesz nem érti, hogy a bírósági ítéletek utólagos megsemmisítésével saját maguk és az egész magyar politikai rendszer alatt vágják a fát. A következő kormány ugyanígy megsemmisítheti a Fidesz-kormány idején hozott ítéleteket, kiszabadíthatja a hagyókat, hunvaldokat,…..
Platon 2011.02.26 17:15:21
@sztd:
A probléma az az hogy a hibás bírói döntés felülvizsgálatának a módja a perújjítás, nem pedig a miniszterelnöki döntés (báb parlamenten keresztül).

Az ítélkezés a bíróságok hatásköre. Ha a min elnök úgy gondolja hogy ő belepofázhat akkor ott nagyon nagy baj van.

Legközelebb már majd a szikét is ő akarja forgatni a vakbélműtéteknél? :D

Tréfát félretéve a hatalom megosztást pont azért találták ki hogy senki ne tehessen szert túlhatalomra.

Még a náci németországban is akadt olyan bíró akinek volt mersze a Dachaui koncentrációs tábor hat őrét elítélni a foglyokkal való kegyetlen bánásmód miatt.

Persze himler ezután gyorsan elintézte hogy az SS-re ne vonatkozzanak a törvények. Ez egyébként pont ugyanaz a mechanizmus a ahogy az AB jogköreit csorbítgatják Viktorék. Talán nem Himlerről kéne példát venni. Lehet szídni Gyurcsányt, ok is van rá bőven, de a jelen kurzus viselt dolgaihoz képest ő maga volt az alkotmány, és a demokrácia felkent papja.

Ez meg azért veszélyes, mert ahelyett hogy egy jobb kurzus jött volna, már ott tartunk hogy már az is erény hogy a szocik legalább az AB határozatokat kötelezőnek érezték magukra.
A taxis vállalatok is panaszkodtak a rendőrség új keletű gyakorlata miatt, miszerint a köztéri kamerák felvétele alapján bírságolnak. Kérdés az, hogy közhiteles-e egy ilyen felvétel, elfogadható-e bizonyítékként? Jobb helyeken a diszpécser szól a járőröknek, és a…..
Platon 2011.02.18 21:03:33
@Aabroncs:

Igen természetesen. Ugyanis itt nem csak azt kell bizonyítani hogy az autó ott volt hanem azt is hogy mikor, mennyi ideig, állt e vagy mozgott, valamint hogy a felvételek manipulálásnak lehetősége mennyiben áll fenn.

Alapelv, in dubio pro reo, azaz kétség esetén a terhelt javára kell dönteni.

Ha a kamera kapcsán megalapozott kétséget lehet kelteni, akkor az nem lesz alkalmas a szabálysértés bizonyítására.
Platon 2011.02.18 21:04:42
@kolbászoszsömle:

OFF
A vemhes szót kizárólag nőnemű állatra alkalmazzuk. Nem túl szép hogy egy nőre mondod.
ON
Platon 2011.02.18 21:06:20
@Aabroncs:

Egyébként a konkrét eset ha úgy történt ahogy leírta akkor a végszükség klasszikus esete, ami büntethetőséget kizáró ok. Más kérdés hogy tényleg úgy volt e, és lehet e bizonyítani.
Az alábbi posztoló elég gyakorlatias kérdéseket tesz fel a másodfokú eljárással kapcsolatban. A Zugügyvéd is választ ad egy kérdésre: Csak időhúzás miatt nem érdemes fellebbezni. Kedves Ügyvéd Úr! Szívesen venném a Zugügyvéd,vagy tisztelt bloggolók…..
Platon 2011.02.11 12:43:56
@OkoskaTo:rp:

Szerintem elég bakot lőttél. A kártérítési per az nem tartozásról szól általában.
    Most, hogy talán kezd elülni a médiatörvény okozta csatazaj, készülhetünk az újabb kulturkampfra. Jön ugyanis az alkotmányozás, és lesz abban minden szép és jó, amitől egy magára valamit is adó balos felhorgadhat. A Szent Korona említése, és az álegyházak…..
Platon 2011.02.11 09:17:17
@tildy:):

A kulcsszó az ott él.

A demokrácia lényege az önrendelkezés. Az hogy olyan testület döntsön arról hogy pl. egy adott terület lakói milyen adókat fizessenek melyben a többség megszerzése egy olyan terület lakosságának a szavazatain múlik akik nem tartoznak az adott parlament hatálya alá, és pl. ezeket az új adókat sohasem kell megfizetniük, az önrendelkezéstől.

Félreértés ne essék, és mindig is nagy támogatója voltam a többes állampolgárságnak. Viszont ugyanígy a demokráciának is. Mindenki ott szavaz ahol él. Ez a demokrácia. És ennek nem feltétlenül kell egyébként állampolgársághoz kötve lennie. A sima lakóhely is nagy príma megoldás, lásd pl. önkormányzati választások, ahol nem csak a magyar állampolgárok szavazhatnak, hanem minden az adott választókörzetben élő lakos.
Blez nem nagyon spórolt a karakterekkel, úgyhogy nem is olyan nagy baj, hogy így az általános munkaidő vége környékén tettem ki a levelét, legalább miattam nem termeltek kevesebb GDP-t. A történet egy megkérdőjelezhető rendőri döntésről szól, amivel még a saját kollégája…..
Platon 2011.01.20 20:27:26
@Kinizsi tagállomás:

Írod:
"Te max. elkérheted a nevét, rendfokozatát, jelvényszámát és beosztási helyét. Az egyenruhás esetében ez csak az intézkedés végén van teheted meg. Korábban nem"

Szó nincsen róla. A rendőr éppenséggel köteles az igazoltatás megkezdésekor igazolni magát, kérés nélkül is, és teljes lelki nyugalommal kérheted hogy igazolja magát. Ez alól egyetlen kivétel van ha ez az igazoltatás célját veszélyeztetné, ami ugye egy sima közúti ellenőrzés esetében bizonyosan nem áll fenn.

Idéznék a szolgálati szabályzatból (62/2007. (XII. 23.) IRM rendelet)

"A rendőr az intézkedést - ha az a rendőri intézkedés eredményességét nem veszélyezteti - a napszaknak megfelelő köszönéssel, az intézkedés alá vont nemének, életkorának megfelelő megszólítással, ha egyenruhát visel tisztelgéssel, és a tervezett intézkedés megjelölése és célja, valamint neve és azonosító száma közlésével kezdi meg. Az intézkedő rendőr az intézkedés megkezdése előtt - ha az a rendőri intézkedés eredményességét nem veszélyezteti - szolgálati igazolványát vagy azonosító jelvényét is felmutatja."
Platon 2011.01.22 00:06:11
@Kinizsi tagállomás:

Hibás a jogértelmezésed. Egyrészt a hivatkozott IRM rendelet a rendőrségi törvény egyik végrehajtási rendelete, az abban megfogalmazott követelmény (igazolnia kell magát) részletszabályait és hogyanját tartalmazza. Ha figyelmesen elolvasod a Tv. és a szsz-t ugyanaz van benne, csak a rendelet jobban belemegy a részletekbe.

Egyébként a helyes eljárás nem az, hogy azt mondod hogy nem adod át az irataidat, hanem az a válasz hogy természetesen hajlandó vagy igazolni magad, segíted a rendőr munkáját, de kéred hogy a jogszabályi előírásnak megfelelően igazolja hogy tényleg igazi rendőr -e.

Egyébként pedig akár félholtra is verhet téged gumibottal, az is éppen olyanyira lesz jogszerű, mint ha az igazoltatás során nem követi a szolgálati szabályzatban meghatározott előírást, és mondjuk nem hajlandó igazolni magát. Nyilván megteheti, valószínűleg még meg is ússza. Azonban az hogy a rendőrség még mindig erősen fasisztoid jellegű szervezet, és igen igen sok jogsértést követnek el, nem változtat a jogszabályi előírásokon. Persze ezt a játékot ketten játsszák, mert te is tudsz jogot sérteni a rendőr kárára, és nagyon könnyen lehet olyan panaszt tenni a rendőr ellen hogy sose mosakszik ki belőle. De ezt senki ne vegye biztatásnak, ez csak egy tény.

A személyi igazolványodat pedig csak hatósági személynek adhatod át, ezért teljes joggal megtagadhatod annak átadását, ha kétségeid vannak a személyazonossága felől, és nem hajlandó magát igazolni.

Amúgy pedig a nyugodt, oldott, de határozott fellépés valamint a jogszabályok ismerete tapasztalataim szerint kulturált viselkedésre ösztönzi a rend "túlképzett" őreit.

Példának okárt pár éve volt ez az autóátvizsgálós motozós őrület a fiatalok ellen. Egy huszonéves barátom autójában utaztam, megállítottak, és közölték hogy akkor ők most átvizsgálják az autót, és a sofőr ruházatát. ( Én valamiért nem érdekeltem őket.) Mondom nekik kedvesen mosolyogva, hogy természetesen, de azért én megkérném őket szépen, hogy legyenek szívesek precízen a szabályok szerint csinálni. Ekkor kissé meghökkentek, mondták természetesen. (Néztek egymásra nagy tanácstalanul, látszott rajtuk hogy lövésük nincsen róla hogy hogy is kéne ezt előírás szerűen elvégezni.) Súgtam nekik hogy közöljék mit keresnek, szólítsanak fel hogy adjuk át, majd ezután nekieshetnek. Erre továbbengedtek.
Platon 2011.01.24 23:04:10
@newtehen:
De csak akkor ha odaadod, és hozzájárulsz. Ha van eszed nem teszed persze, mert ez csak arra jó hogy később valaki visszaélhessen vele.

Ajánlott irodalom:
abiweb.obh.hu/abi/index.php?menu=aktualis/allasfoglalasok/2006&dok=1205_A_2005-5