Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bankhirek

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valószínűleg kevesen vannak, akiknek egyáltalán nem mond semmit az 1929-es Nagy Gazdasági Világválság kifejezés. Emlékszem, a történelemkönyv említést tett róla, bár arra nem igazán emlékszem, hogy túlságosan nagy hangsúlyt fektetett volna a témának. Pedig így, 80 év…..
Adott egy, a saját bevallása szerint „alkalmazottai által csapdában lévő” nagynevű pénzügyi óriás, amelyet szakértői időnként a lehetőségeknél kockázatosabb helyzetbe sodorják, és amelyért végül nem ők vagy a bank, hanem az állami költségvetés vagyis az…..
Az Európai Parlament és a Tanács 2007. november 13-i irányelve értelmében (2007/64/EK) a nemzetközi fizetések lebonyolítására vonatkozóan minden tagállamban új előírásokat kell életbe léptetni legkésőbb 2009. november elsején. Ennek értelmében néhány hazai pénzforgalmi…..
 Számos ex banki vezető visszatérésével kapcsolatos hírekről számolt be a Wall Street Journal. Az Amerikai Betétbiztosító Társaság által rendezendő, bukott amerikai bankok elárverezését szolgáló aukcióra a hirek szerint számos banki vezér készülődik a maga tétjével,…..
A Kelet-Európában csendben növekvő kis pénzügyi magánválságunk a nyugati őszhajú elemzők véleménye szerint enyhülni látszik, miután a Nemzetközi Valutaalap (IMF) hősies jelenlétével és segítségnyújtásával ajándékozta meg régiónkat. Bár, és ezt már az első…..
 A tőkenövekedés várhatóan felgyorsítja a nem megfelelő eszközállomány eltávolítását, amely akadályozhatja a hitelezési folyamatok újbóli fellendülését. Néhányan azon a véleményen vannak, hogy a banki stressz teszt épp ezt a célt szolgálta, és mint az eredmények…..
"Mindenki, aki 1929. közepén részvényekbe fektetett, úgy élte le az életét, hogy sosem láthatta viszont eredeti befektetését." Richard M. Salsman A 2007 óta tartó pénzügyi válságot a vezető közgazdászok az 1929-es nagy recesszió óta megélt legsúlyosabb pénzügyi…..
Sokat hallottunk az elmúlt hetekben a pénzügyi szervezetek számára készített Magatartási Kódexről, amely a lakossági hitelezésben az ügyfelekkel szemben tanúsított tisztességes magatartás "önszabályozó" eszközeként funkcionál majd. Célja, hogy erősítse a…..