Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tabea

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt a Széll Kálmán tér feltámasztására ugye egy lyukacsos űrsajt terv, aztán egy gyepes napvitorlás változat, de végül sem egyik, sem másik nem valósul meg. Hogy pontosan miként alakult a tervek sorsa, azt ebből a cikkből tudhatjátok meg. Itt van viszont a "végleges" terv, amit…..
Érthetetlen, miért kell egy sétahajóétteremre kutyát vinni, de Anita legalább megkérdezte előre, és azt mondták, hogy oké. Aztán élőben már nem volt annyira oké, pedig nem történt semmi botrányos, mégis visszafordították a hajót és kitették őket: Vasárnap…..
Tabea 2012.11.08 11:39:31
@atpijkamo: bocs, rosszul emlékeztem: bepakol a mosógépbe. Már régen láttam azt a youtube videót, de most rákerestem: www.youtube.com/watch?v=1QwKW_E_aTE
Amúgy ízlés kérdése, hogy mire tanítod be, főleg mozgássérült segítőknél nagyon változatos a dolog. Pl. van aki nem kerekesszékes, de nehezen jár, és akkor kap egy nagytestű kutyát, akibe bele tud kapaszkodni lépcsőn, vagy bárhol ahol kevésbé biztonságosan tud járni. Vagy ha leejt valamit, a kutya felveszi neki, ha nehezen hajol. Szinte nincs két egyformán betanított kutya, mert minden fogyatékosnak mások az igényei illetve más a sérülésük mértéke.
Tabea 2012.11.08 11:54:55
@Kellemes Zérókomponista: nem mondasz hülyeséget, de erre inkább segítőlovak valók (persze ha nem lopták még el a románok.) Anno a falukban más közlekedési eszköz hijján lóval jártak a kocsmába, és az okos paripák szépen hazavezették a gazdit, aki a kantárszárba kapaszkodva botladozott mellettük. A lovak meg tehenek is simán megjegyzik az utat:) Amúgy ha nehezen sétáló embert segítő kutyáról van szó, akkor általában akkora kutyát választanak, amelyik olyan magas, hogy pont a gazdi keze alá essen. És akkor a hámon van direkt hely, ahova tud kapaszkodni, nem kell a nyakán lógni:)
Tabea 2012.11.08 11:15:05
@Kellemes Zérókomponista: Tudom, hogy nem vágtak teljesen a témába a kommentjeim, de mivel napi szinten találkozok a kutyát közintézménybe/intézménybe témával ezért nem bírtam megállni, hogy fel ne hívjam a köz figyelmét, hogy vannak olyan esetek is, amikor érthető a kutya az étteremben. Természetesen a posztolóval én se értek egyet, az ölembe a segítőkutyámat se tenném evés közben. Amúgy másik véglet is van, erről még nem is beszéltem: aki folyamatosan etetné meg simogatná a kutyámat és nem hagyja dolgozni. Rengetegféle segítőeb létezik, akire szerintem szükség van. Az most mindegy, hogy nekem milyen van. pl: rohamjelző: jelzi előre az epilepsziás rohamot, a gazda biztonságba tud előtte vonulni és mentőt tud saját magának hívni. mozgássérült segítő: kinyitja az ajtót, felkapcsolja a lámpát, kipakol a mosógépből, ha a gazda nem tud bemenni a boltba, beviszi a szájában a bevásárlókosarat listával és pénzzel, a pénztáros pedig telerakja. Hangjelző: szól ha cseng a tűzjelző, a gazda nem ég benn az épületben, ha épp egyedül van, megállít, ha mentőt hall, és a gazda nem megy át a kereszteződésben a zebrán, hiába van zöld stb... Szerintem ezek mind nagyon fontos feladatok, esetlegesen akár életmentő is lehet. Csak sajnos Magyarországon még nem annyira elterjedtek, pedig nagyon megkönnyítik az ember életét. Itt inkább csak a vakvezető kutya ismert, bár belőlük is kevesebb van, mint amennyire szükség lenne.
Fantasztikus összhang van a butikos posztolók között anélkül, hogy ennek tudatában lennének. Amíg Mimi a H&M pulcsikon bukott ki, addig, mint kiderült, ezzel egy időben Rufufu a C&A-ban kereste kétségbeesetten a választ arra, miért is gyűlöli a bolt a felnőtt nőket.…..
Naiv ügyfél teljesen tanácstalan, minthogy a UPS futárjai eddig egyszer sem találták meg a címét: Szeretném leirni az UPS futárszolgálattal kapcsolatos történetemet, aminek még mindig nincs vége és gyakorlatilag kezdem teljesen tehetetlennek érezni magam. Az ebayon vettem…..
Kapanyél Mogyorós pele 2012.10.16 09:00:00
Pelékkel viszonylag ritkán találkozhatunk, hiszen igen kis termetűek, ráadásul éjszakai életet élő rágcsálók. Hazánkban három (egyes források szerint négy) fajuk fordul elő: a nagy pele (Myoxus glis), az erdei pele (Dryomys nitedula), valamint a mogyorós pele (Muscardinus…..
Tabea 2012.10.16 15:02:54
1976. Julius 5. Kanada lakói még alig voltak túl három évvel az országuk 200 éves fennállását ünneplő rendezvényeken, amikor valami egészen más adott figyelemre okot.  A Cape Sable szigete közelében lévő halászok ugyanis egy hatalmas teremtmény fejét látták kiemelkedni a…..
Tabea 2012.10.11 13:52:56