Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hozzászólóka

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kutató 600 milliomos életvitelét vizsgálta meg, és több különbséget talált abban, ahogy az idejük és az energiájukat beosztják egy átlagemberhez képest. Warren Buffett a világ egyik leggazdagabb embere..
hozzászólóka 2019.02.15 16:09:31
@erkölcsi hulla: Ez a kutatás Amerikában készült és az eredmény teljesen ellentétes azzal amit te állítasz. Itt nem milliárdosokat kérdeztek hanem átlagos milliomosokat akikből több millió él az USA-ban. Nagy részük elsőgenerációs, önerőből lett gazdag. Szinte mindegyikük vállakozó. Felülreprezentáltak a bevándorlók - egy érdekesség, hogy a magyar származású gazdagok is magasan felülreprezentáltak. És pont az jött ki a kutatásból, hogy a következő generációk gyakran felélik eltékozolják a vagyont, csak keveseknek sikerül amit te állítasz.
Ajánlom olvasásra a könyvet - az eredetit amit a szerző hölgy apja írt ill. a blogban idézett könyvet is.
És hogy mennyire nem csak az USA-ban lehet ezt megcsinálni - én egy olyan cégnél dolgozom amelyet két évtizede alapított két amerikai srác Budapesten. Ma több mint 100 országban folytat tevékenységet, tőzsdén jegyzett és a piaci értéke több mint 6 milliárd USD.
Gondolkodást kell itt nálunk megváltoztatni és levedleni a kishitűséget... és nem csak lopásban gondolkodni mint MAXVAL.
Mostan tüntetés lesz a választási eredmény ellen szombaton. Lesznek tízezren. Ez jó. Csak hát nem tüntizni kell, hanem választást nyerni. De addig ez a pozitív lehetőség nem fog bekövetkezni, amíg a tüntizgetők nem mernek szembenézni a valósággal. Márpedig nem mernek. Helyette hisztiznek, sértegetik…..
hozzászólóka 2018.04.13 15:43:59
Szerintem Orbánt úgy lehet leváltani ha jön egy becsvágyó emberke aki ugyanolyan elvtelen és agresszív mint OV, bedarál minden pártot a Fidesz - KDNP (ez utóbbiak kik?) kivételével. Így marad két párt ill. a Fidesz által pénzelt pár ezer tiszavirág életű pártocska akik 1-2 szavazatot szereznek és szerepük csupán a választók megzavarása + lenyúlás a választások alatt. Ezután versenyezhet a két tömb, hogy ki hajlandó mélyebbre süllyedni az emberi butaság mély bugyraiba.

Jobb megoldás lenne, ha változtatnának a választási törvényen és a listán szerzett szavazatarányoknak megfelelően állna fel a parlament (remélhetőleg nem több mint 100 képviselővel, 99-et minden gond nélkül mellőzhetünk, főleg a Fideszes fajtából akit megbüntetnek ha nem pártutasítás alapján szavaz - ilyen droid egy 5 perc alatt lekódolt app segítségével kiváltható). Így jobban reprezentálva lenne a parlamentben a népakarat. Mégiscsak vicces, hogy 2.5 millió szavazattal (még a leadott szavazatok felét sem szerezvén meg) valaki teljhatalomhoz juthat egy 9.8 milliós országban.

Az is segíthet, hogy OV mindig gazdasági fellendülés idején van hatalmon. 1998-2002 az internetes forradalomról híresült el, pl. 1999-ben fejlődő hazánk gazdaságának sikerült kemény 3.7%-os növekedés elérnie. Zárójelben érdemes megjegyezni, hogy a nagyságrendekkel nagyobb amerikai gazdaság jóval 4% fölött tudott nőni ergo OV még fiatalon sem volt egy gazdasági lángész.
Következő hatalomra kerülése 2010-re esik amikor a 2008-as gazdasági válság túljutott a mélypontján, a világ (főleg a kínaiak) tömegével kezdte vásárolni a német autókat ami nekünk is jól jött, jön... A fellendülés azóta is tart.
2022-re viszont kifulladhat a globális gazdasági fellendülés. Kíváncsi leszek ha se migráns se munka nem lesz mivel fog előállni OV?!
Az Amerikai Egyesült Államokban 2013 októberén ismét középpontba került az államadósság magas szintje, amely akkor elérte a GDP 100 százalékát. A kérdéskör a megszavazott költségvetés illetve az adósságplafon 2015. március 15-ig történő felfüggesztése után ugyan…..
hozzászólóka 2014.12.05 16:06:02
Amit a cikkíró nem említ az az, hogy az USA államadósságának 100%-a amerikai dollárban van, ráadásul jelentős része a FED-nél. Miután arany (vagy bármi egyéb) fedezet nincs a dollár mögött ezért annyit dollárt hozhatnak létre amennyit csak akarnak. Az Egyesült Államok (vagy Japán amely jenben adósodott el) gyakorlatilag csak akkor juthat csődbe ha akar. Ellentétben például Görögországgal amely nem "nyomtathat" EUR-t.
Másrészt mi helyettesítheti rövid és középtávon a dollárt? Ha amerikai dollárom van vásárolhatok dollárban denominált állampapírokat a világ leglikvidebb állampapírpiacán vagy más államok, vállalatok dollárban denominált kötvényeit. Vehetek ingatlanok, vállalatokat, árút, földet az USA-ban. Befektethetek a világ legnagyobb részvénypiacán. A világpiacon vehetek olajat, egyéb nyersanyagokat, de akár kínai termékeket is Kínában stb. stb. stb. Melyik másik devizára igazak ezek? A kínai jüanra? Én nem bízom Kínában miután nem költhetem el szabadon a jüant, a kínai igazságszolgáltatás is hagy kívánni valót maga után stb. Talán hosszú távon változik a helyzet, majd meglátjuk. Az EUR? Kösz nem, az sem biztos, hogy létezni fog 10 év múlva. A többi deviza szóra sem érdemes.
Az pedig egyszerűen hazugság, hogy nem lehet megnézni az USA-ban tárolt aranyat, pl. a közelmúltban a hollandok nemcsak megnézték, de haza is szállítottak belőle...
Varánusz Viktor, az orál jobbágy 2014.06.24 05:57:00
Azt hittem a Századvég eddig volt mérvadó gazdasági lapjának égésénél röhejesebb dolog nem történhet a héten, de alig pár óra alatt rácáfoltak a hiedelmemre: Viktorról kiderült, hogy a háta mögött orál jobbágynak tartják legkedvesebb import békemenetelői, a…..
hozzászólóka 2014.06.24 12:49:00
@$$$=$$$:
"sőt, nem is hiszek a demokráciában. a felülről vastörvényekkel irányított non-liberális államrendszer híve vagyok."

Akkor mit keresel itt, Észak Koreában mindez már valóság. Húzz oda, legalább egy birkával kevesebb lesz itt. Sőt ha ráveszed a felcsúti törpe botlábú focikirályt, hogy veled tartson én állom mindkettőtök repülőjegyének az árát.
A túlhabzsolt élvezetek kampánya ez. Cusi könyve se kutya, de az igazi csemege Weidermann Helga eposza Kusza Szem és Mindenórás Tábornok függetlenségi háborújáról. (olvasónaplók még itt, itt meg itt is ) Nem sok értelmetlenebb dolog van annál, ha olyan ember ír könyvet a…..
Shark-Vision Szevasz, Top Oil! 2014.03.03 08:17:34
  Az ukrán, illetve a krími események már messze nem egy eddig is gyenge gazdasági lábakon álló ország, Ukrajna viszontagságairól és kiszolgáltatottságáról szólnak. Nem is Oroszország „gyors helyzetfelismeréséről” vagy egy megalomán elnök cselekvési kényszeréről…..
hozzászólóka 2014.03.03 17:12:42
@Muzsikok közt: ki beszélt itt az orosz GDP alakulásról? A büdzsé a költségvetést jelenti amely bizony deficites romló kilátásokkal:

Russia Faces Widening 2014 Budget Deficit, Siluanov Says
By Scott Rose May 22, 2013
Russia’s federal budget deficit will probably widen next year more than previously planned as a weaker economy risks erasing 650 billion rubles ($20.8 billion) in revenue, Finance Minister Anton Siluanov said.

The shortfall will stem from reduced oil and gas revenue as well as a drop in other earnings, Siluanov told reporters today at the lower house of parliament in Moscow. Spending plans already set in the three-year budget for 2014 and 2015 won’t be reduced, meaning the deficit will probably increase, he said.

The economy of the world’s largest energy exporter, which counts on income from oil and gas sales for about half of the budget’s revenue, is expanding at the weakest pace since a 2009 contraction.
hozzászólóka 2014.03.03 17:22:14
@Lucky Larry Silverstein: kivéve Norvégia, Németország, Svájc, Singapúr, Szaúr Arábia, Qatar, Kuwait, Egyesült Arab Emírátusok, Botswana stb. stb.
A kormányzati ciklus végére eljött az az idő, hogy mindenki learassa, amit vetett. Az unortodoxia pápájának is van mit aratnia, mi pedig itt a Ténytárnál úgy ujjongunk, mint a játékos kis tigrisek, hiszen Matolcsy Györgyről írni mindig hálás feladat. Bár a miniszterelnök…..
hozzászólóka 2014.02.27 16:35:12
@kigyurt álat: 2.7%-os GDP növekedés - ez csak egy negyedéves adat, ez alapján lelkesedni túlzás. Azt elismerem, hogy az elmúlt két év trendje negyedéves bontásban ha nagyon lassan is, de emelkedő. Arra azért kíváncsi lennék, hogy miért ilyen alacsony a növekedés mikor az EU kis túlzással önti a pénzt hozzánk... Még az USA, a világ legnagyobb gazdasága is képes ekkora növekedésre, pedig ott egy éves 2.7% növekedés 3 Magyarországnyi GDP növekedést jelent.

sokmilliárdos exporttöbblet, ezek mind a siker jelzőszámai - lennének, ha jelentős beruházások, munkahelyteremtés, lakossági fogyasztás mellett lenne exporttöbbletünk ill. magyar cégek is érdemben járulnának hozzá az exporthoz, nem csak az Audi, Merci stb.

ipar és mezőgazdaság fejlődésével és a látszatszolgáltatások csökkenésével, és ez jó, mert a szolgáltató szektor nagy része csak újraosztja a vagyont, de nem termel értéket, ellentétben az előbbiekkel - így is fel lehet fogni, a gond csak az, hogy a korszerű ipar és mezőgazdaság alig igényel munkaerőt. Tömegeket nem képes felszívni, lassan már Kínában sem, nem nálunk. Erre a kínaiak rájöttek, egyre inkább automatizálják a termelést vagy Bangladesbe, Kambodzsába stb. viszik és jelenleg átalakítják a kínai gazdaságot a belső fogyasztásra és szolgáltató iparágakra. Sok sikert Magyarországnak!

Ha jönne egy baloldali kormány ami megszüntetné a családi adórendszert, akkor megint gyorsulva kezdene csökkenni a születések száma - folyton ezt hallom, de nincs rá bizonyíték. Pl. a fejlett országok közül az USA-ban az egyik legmagasabb a születésszám pedig ott a családi támogatás minimális a magyarhoz képest. A magyar családtámogatás bőkezű (nem 2010-óta) még sincs eredménye. Lehet, hogy nem a pénzszórást kellene erőltetni hanem más megoldást keresni (ha egyáltalán van).
Újabb taggal bővült a kormányt szakpolitikai okok miatt elhagyók listája. Bencsik János és Ángyán József után ezúttal Holoda Attila, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyi helyettes államtitkára mondott le (mindössze három hónap után) posztjáról. A szakember…..
hozzászólóka 2013.03.06 14:11:27
@Farkantoán Chatpartner: Láttad már Varga szakmai múltját:

1989-ben végzett az Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem Belkereskedelmi Karának áruforgalmi szakán. Ezután a budapesti 43. számú Állami Építőipari Vállalat gazdasági revizora, majd a szolnoki Kelet-Magyarországi Vízügyi Tervező Vállalat közgazdasági munkatársa lett.

Csupa elsőrendű referencia, piacgazdasági ismeret a javából. A fentieken kívül ugyanis csak a Fidesz keretein belül "dolgozott". Ismét kiváló referencia.

Egyébként megnyilvánulásai alapján ő és Áder az akikre azt mondom, hogy még vállalhatók. A többi mehet a lecsóba.
Megy a vita az új köznevelési törvény óvodásokkal kapcsolatos „részeiről”.  Ugyebár egyrészt elő akarják írni, hogy 3 éves korban minden kisded menjen szépen óvodába, másrészt viszont nincs elég hely most sem. Már megszokta a rendes NERtárs, hogy itt turulisztánban…..
hozzászólóka 2013.03.01 10:35:23
@Maitre: nem tudom te miről beszélsz, én 6-7 éves gyerekekről akik általános iskola első osztályába indulnak. Ne haragudj de nem hiszem el, hogy általános iskola első osztályában napi 7-8 órád volt hacsak nem Hitler jugend iskolába jártál....
hozzászólóka 2013.03.01 10:40:20
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"Másrészt meg az iskolaérettséget szakemberek döntik el, ugyanúgy mint eddig."

Van gyereked? Tudod egyáltalán miről beszélsz? Lehet, hogy egy ideális világban ez így működne, de a valóság más. A Fidesz (vagy bármelyik másik politikus/párt) propagandája nem egyenlő a való világgal.
hozzászólóka 2013.03.01 10:56:24
@Maitre: Egy szóval sem állítottam, hogy tragédia lenne heti 1-2 nap alkalmával napi 7 óra. Sőt ha a napi +2-3 óra torna, rajz vagy ének lenne a gyermekeim nem is tanórának tartanák azokat.
A módosítók elfogadása után egy olyan választási törvény képe tárul elénk, amiért Putyin is csettintené a két ujját, és amiért a különböző megfigyelők Fehéroroszágot, Oroszországot vagy más államokat szokták zaklatni. A remény még él, hogy az Alkotmánybíróság…..
hozzászólóka 2012.11.13 12:16:42
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
"""A külföldre menetel az egy gazdasági folyamat eredménye leginkább.
mely során megduplázódott a munaknélküliség pl ami az MSSZP-nek köszönhető.""

- Miért nem írja mellé valaki, mennyi volt ugyanakkor a foglalkoztatottak száma?"

Ha van időd és kedved nézz utána és add közre. Egyébként nem én írtam, hogy "A külföldre menetel..." én csak kommentet fűztem hozzá. Kérd meg @Gyurcsány egy mocskos..., hogy írja állítása után a foglalkoztatottak számát.
hozzászólóka 2012.11.13 13:01:13
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
"Hát, ezek alapján a számok alapján megalapozottan kijelenthető, hogy a maszop elqrta a foglalkoztatottságot (is)."

Elmagyaráznád miből vontad le a következtetésedet? Az általad is hivatkozott dokumentum alapján én nem erre a következtetésre jutok. Én azt látom, hogy a válság hatására visszaesik a foglalkoztatottság amit az orbán kormány javít 50 000 fővel amit gyakorlatilag adópénzből finanszírozott közmunka árán ér el.

Szerinted most már jó úton járunk?
hozzászólóka 2012.11.13 14:21:15
@peterd127:
Te azt írtad "valóban, szerinted icipicit csökkent?:)
nézd már meg jobban, hogy bajnai kormánya idején a gdp arányos államháztartási szint hol volt (görögök szintjén) és most hol van, ráadásul IMF hitel nélkül."

Tények:
2008 - görög államadósság a GDP arányában 110.7%, magyar 66%
2009 - görög 127%, magyar 73%
2010 - görög 143%, magyar 80%
2011 - görög 161%, magyar 82%

Szerinted a 66=110 vagy 73=127. Abban igazad van, hogy a trend (romló) hasonló volt, de nem arra hivatkoztál a kommentedben.

A fenti számokat nem Bajnai állítja ezek a hivatalos számok. Jogod van őket megkérdőjelezni, de akkor légyszi hitelt érdemlően bizonyítsd be, hogy hamisítás történt. A végén még bebizonyítod, hogy az orbán kormány felére vágta vissza az államadósságunkat 160%-ról, 80%-ra. Sok sikert!
Amikor nyakig benne vagyunk a magyar lakáshitelesek megmentésének vitájában, érdekes lehet megnézni, hogy a jelzáloghitel-válság hazájában, az USA-ban mire volt képes a politikai az ottani otthontulajdonosok megmentésére, és mire jutottak mindezzel.(forrás) 2009 elején Obama…..
hozzászólóka 2011.09.13 15:11:53
@Frengi: "Én magam nem bíznék tartósan olyan valutában ami ilyen széles sávban képes mozogni."

Nem a svájci frank az ami össze vissza mozog hanem a forint. A svájci frank hisztorikusan az egyik legstabilabb "fiat currency".
Te jó isten, hogy Lázár János mennyire nincs képben! Állítólag úgy érvelt a vármegye elnevezés visszahozatala ellen, hogy annak feudális, elnyomást idéző jelentései a jobbágyság és a cselédség leszármazottaiban rossz emlékeket keltenek... Basszus, az anyai dédnagyanyám…..
hozzászólóka 2011.03.29 14:25:55
@old_boy: Mi alapján vontad le ezeket a következtetéseket ha Fellegi-vel csak áttételesen álltál kapcsolatban??? Azt, hogy "jó vezető" még meg tudom érteni ha jól működő céget épített fel. De személyes ismeretség hiányában arra a következtetésre jutni, hogy ő egy "hozzáértő és tapasztalt gazdasági szakember" már bocs, de minden alapot nélkülöző kijelentés.
hozzászólóka 2011.03.29 14:31:38
@Andrej73: hogy jön már megint ide gyurcsány? Ez valami elképesztő, hogy ha valami kritika éri a fideszt vagy a vezetőit akkor jön egy fideszes droid aki beordítja, hogy gyurcsány sokkal rosszabb volt. ő is egy idióta, de ez nem változtat a tényen, hogy egyik kutya másik eb.
Ma még felmérhetetlen a japán atomkatasztrófa áldozatainak száma és következményeinek mértéke. Egyelőre csak egy dolog bizonyos: ahogy annak idején Csernobilban és a világ más pontjain történt kisebb atombalesetek során, most is össze-vissza hazudoznak az áldozatok, a…..
hozzászólóka 2011.03.17 15:19:14
A jelenleg elterjedt atomreaktorok az urán 235-ös izotópját hasznosítják, ez a helyzet a világ legnépszerűbb reaktortípusa, a nyomottvizes változat (PWR) esetében is (több mint 400 üzemel belőle a világon, a paksi blokkok is PWR-rendszerűek). A természetben előforduló uránnak azonban csak 0,7%-a a 235-ös izotóp, a maradék több mint 99%-ot az U-238 jelenti. Emiatt a fűtőelemek gyártása során a 235-ös izotóp arányát körülbelül 3-4%-ra dúsítani kell. A nyomottvizes erőművek használt üzemanyaga 95%-ban uránt tartalmaz, de miután az energiatermelés során leginkább a 235 izotóp fogy, ebből csak 1% az urán-235 aránya. A második legfontosabb összetevő az 1%-nyi plutónium, ami szintén használható még hasadóanyagként - állapítja meg dr. Fehér Sándor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanára a Magyar Tudomány 2007/1-es számában közölt tanulmányában.

A feladat tehát kivonni a kiégett fűtőelemből a tovább hasznosítható uránt és plutóniumot, a maradékot pedig semlegesíteni, azaz stabil, vagy rövid felezési idejű izotópokká alakítani. A fűtőelem ugyanis erősen káros, azaz radiotoxikus izotópokat is tartalmaz. Noha mindössze az elhasznált üzemanyag 0,1%-át teszik ki, olyan veszélyes anyagokról van szó, mint a jód 129-es izotópja, amelynek felezési ideje 16 millió év - azaz ennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy radioaktivitása a felére csökkenjen. A technécium 99-es izotópjának 200 ezer éves felezési ideje is bőven meghaladja az ember által belátható időt. A kiégett fűtőelemek eltemetése még akkor is problémás, ha a számítások azt mutatják, hogy 5-600 év után jelentősen csökken a hasadási termékek sugárzása, egészségre káros hatása.

Mindezek ellenére nem hiszem, hogy 100%-ban ki lehetne váltani az atomerőműveket. Mit csináljon pl. Franciaország ahol atomerőművek adják a megtermelt áram 75%-át?
Százezer bizony, ennyi maradt. Hárommillió pénztártagból ez nagyon kevés, az országnak pedig egy árva százaléka.   Egyiptom egy százaléka nyolcszázezer ember. Kedden körülbelül ennyi vette a fáradságot és felháborodást, hogy utcára menjen Mubarak ellen. Nyilván eszemben…..
hozzászólóka 2011.02.02 12:14:04
@Rézvirág: ha még nem hallottál olyan Fidesz szavazóról aki maradt magánnyugdíjpénztár tag akkor te valószínűleg elvakult Fidesz droidokkal vagy körülvéve. Itt az ideje, hogy nézz szét a nagyvilágban. Nekem nem kell messzire mennem, a feleségem fél éve hallani sem akart másról mint a Fidesz. Ma ha fegyvert tartasz a fejéhez akkor sem fog a Fideszre szavazni. A cég ahol én dolgozom elég jól fizet itt bizony 10% aki nem maradt magánnyugdíjpénztár tag és közülük elég sokan bizony Fidesz szavazók (legalább is voltak). A sort folytathatnám, de inkább megyek pénzt keresni.
hozzászólóka 2011.02.02 12:19:28
@bastian: "Semmivel nem másabb ez a rendszer, mint az állami. Itt sem azt a pénzt kapja meg az illető, amit befizetett, hanem csak annak arányában. Készpénzben sem veheti fel.
Itt is azt a pénzt kapja meg majd, amit az aktuálisan befizetettek havonta a még aktív tagok, kiegészítve a hozammal (ha van) és a tőkéből is lecsippentve, ha kell"

Ne haragudj de erre csak azt tudom mondani, hogy no comment és bízom abban, hogy nem szoktál szavazni...
 Azt hallani, hogy az új kormány meg akarja menteni a devizahiteleseket. Ám tegyék, de semmiképpen se az én pénzemből! Nekem nincs és nem is volt devizahitelem, semmi közöm az egészhez! Dobják össze a milliárdokat azok, akik miatt ez az egész helyzet kialakult! Fizessenek a…..
hozzászólóka 2010.05.11 14:37:37
@Lemmiwinks: Miért kellene bárkinek bármilyen támogatást kapnia az államtól lakásvásárlásra?! Én teljesen legális bérből és fizetésből összespóroltam a házam árát, hitel nélkül megvettem. Most kezdjek el én is támogatásért ordibálni? Aki nem tud elég pénzt keresni a lakásvásárláshoz vagy a piaci hitel törlesztéséhez az béreljen szépen lakást. Miért kell itt mindenkinek saját lakás/ház? Egyrészt mint ismét bebizonyosodott nem engedheti meg a saját lakást mindenki. Mivel mégis mindenki megpróbálja alig létezik bérleti piac kis hazánkban ezáltal gyakorlatilag megölve az ingatlant mint értelmes befektetési eszközt.
Előzmények: 1. - 2. - 3. - 4. - 5. - 6. Néhány éve - jelentős túlsúllyal küzdve - még eszembe nem jutott volna, hogy egy napon milyen furcsa lesz szembesülni azzal, hogy a cipőim és az alsó ruházatom kivételével gyakorlatilag minden ruhadarabomból kifogytam. Lehet, most…..
hozzászólóka 2009.09.24 11:49:42
@Idet: létezik már megoldás arra, hogy a beleket "elviselhető" módon vizsgálják - lenyelhető, kamerával felszerelt tabletta segítségével. A kamera csak a környezete 70%-át látja ezért nem helyettesíti teljes mértékben a kolonoszkópiát, de segítségével igazolható a Crohn-betegség, a cöliákia (lisztérzékenység), az irritábilis bél szindróma, fekélyek, béldaganatok és belső vérzések gyanúja. Ráadásul a kamerával felszerelt tabletta láthatóvá teszi a vékonybélnek azt a mintegy 3,5 méter hosszúságú középső szakaszát is amely a hagyományos rostoptikás tükrözéses vizsgálatokkal sem a szájon, sem a végbélen keresztül nem megközelíthető.