Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ozur

0 bejegyzést írt és 124 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár az idei nyári tokiói olimpiai játékok az ismert okok miatt elmaradnak, ennek az összeállításnak anyagát már csaknem egy éve gyűjtögetem és nem volt kedvem jövő ilyenkorig aszalni, szóval ha tetszik, ha nem, ezt most megkapjátok. :) Szóval most - szerdán - kezdődne a sportünnep (labdarúgással és…..
ozur 2020.07.23 10:49:47
@JTom: Wikipedia szerint Carl Diem találta ki, aki a szervezőbizottság elnöke volt, de az is szerepel ott, hogy ez vitatott.

+1 a japán karikatúrákra
Kedves olvasók! A kommentekben többen is kérdeztétek, az elmúlt két hétben miért nem került ki új poszt. Ennek az az oka, hogy a vírushelyzet kirántotta az eddig biztos talajt a lábunk alól, és egyik pillanatról a másikra kétségessé vált a blog jövője. 15 év nagyon sok idő, és sok munkánk van a…..
ozur 2020.07.22 09:48:09
@Opportunista mikroba: Fight Club is jobb filmen, mint könyvben. Meg valószínűleg minden "filmes könyv", vagyis ahol a filmet írták át könyvbe, bár ilyeneket nem olvasok. Spider Man 2 könyvben? Brrr...
1911. A New York-i 68. utcai Central Brewing Company sörgyár elektromos szállítóautója..
ozur 2020.06.25 16:03:42
@bioLarzen: Ezt nem viccnek szánta?
 1922. A későbbi brit uralkodó, VIII. Eduárd szamurájöltözékben, Japánban tett látogatása során..
ozur 2020.06.25 12:43:18
@Csizér Márton: Még egy pontosítás: az első, ami a kontinentális Európában szállt le.
Léteznek az életben értelmetlen, ámde szórakoztató adatok, statisztikák és kimutatások….hány centis egy Cornetto jégkrém, hány csavar van a legnagyobb tv állványban vagy éppen hány másodperc alatt eszik meg egy hot dog-ot a téma világcsúcstartója. Önmagukban ezeknek az adatoknak nincs túl sok…..
1914. Lenin Zakopanéban az Osztrák-Magyar Monarchiában. Valószínűleg a Krakkóban gyógykezelt feleségével, Krupszkajával együtt töltötte ott az időt..
ozur 2020.05.05 13:31:10
@¿Qué tapas hay?: Biztos vagy benne? A Friedrichstrasse most nem ilyen széles, legalábbis azon a részen. Akkor olyan volt? Engem a Bernauer strasséra emlékeztet inkább.
ozur 2020.05.06 08:47:19
@¿Qué tapas hay?: Köszönöm, tényleg. Azt tudod, miért volt az emelvény? Csak Kennedynek csinálták, vagy mindig ott volt, hogy a nyugatiak jobban átlássanak? Illetve volt több helyen is? Azt tudom, hogy a keletieknek voltak beton őrtornyaik, mert egy még most is megvan, nem tudom nyugaton is volt ilyen, vagy ilyen fa dolgok, vagy mi? Erre eddig nem figyeltem sem múzeumban, sem képeken, csak most ennek kapcsán merült fel bennem.
A második világháború utáni Budapesten rendet kellett tenni. Méghozzá gyorsan és kíméletlenül. Ez nemcsak a megszálló (akkor ugye felszabadító) Szovjetunió elvárása volt, hanem természetesen a lakosságé is, akiknek sötétedés után kilépni az utcákra felért egy istenkísértéssel. 1946. november 26.…..
A Február 21.-én kerül majd bemutatásra a méltán közkedvelt Clone Wars animációs sorozat 7. évadának első epizódja. Ennek alkalmából, most írok egyfajta véleménycikket, vagy ajánlót… hasonlót, mint amit annak idején a Rebels befejezése után is írtam. Az apropó nyilvánvaló…a Clone Wars sorozatot egy…..
via GIPHY Olvasónk még azelőtt elindította a hitelkérelmét, hogy kiderült, december 31--ig nem kell fizetni a lakossági fogyasztási hitelek törlesztőrészleteit. Nem erre alapozott akkor, amikor a felvette a kapcsolatot a Cetelemmel és úgy tűnt, hogy nem is lesz gond a folyósítással. Jó adós, jó…..
ozur 2020.03.23 12:59:23
@Lalikám: Neki igen.
Attila garanciális laptopja úgy járta meg az Extrem Digital-on keresztül a HP márkaszervizét, hogy a hibát ugyan kijavították, de csináltak helyette egy másikat, nehogy hiányérzete legyen. Ezek után Attila úgy pattant le az EDigital ügyfélszolgálatáról, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Az…..
ozur 2020.02.27 14:26:33
@Nikolas Jr.: Nálam /energy a paraméter.
Gretta A világ legszebb erdői 2020.01.14 20:44:32
Misztikusak, gyönyörűek és lehengerlőek - többek között ezekkel a szavakkal tudnám leírni a most következő vadvilági erdőket, melyeket hihetetlen mennyiségű természeti kincset rejtenek.  Vigyázz rájuk te is, hogy még az unokáid is tudjanak bennük gyönyörködni! Kampó-erdő, Lengyelország Senki sem…..
ozur 2020.01.30 17:29:46
1898. Bécs. Sisi (vagy Sissy), azaz Wittelsbach Erzsébet  osztrák császárné (és nem mellesleg magyar és cseh királyné) temetési menete Bécsben. Luigi Lucheni olasz anarchista szúrta le Genfben..
1929. Nudista strand Moszkvában..
ozur 2019.11.13 17:29:37
@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Az angol wiki szerint egy Nagant M1895 volt, ami pisztoly. Most akkor melyik?
1906. A San Franciscó-i földrengés után készült egyetlen eredetileg színes képsor..
1893. Az első vízalatti (búvárruha nélküli) szelfi, készítője a francia Louis Boutan..
1916. Az Ír Polgári Hadsereg (Irish Citizen Army) katonái egy dublini tetőn a húsvéti felkelés előestéjén..
ozur 2019.11.04 16:58:39
@Ha nem írok ne válaszolj!: Smena 8M nem lehet 2 ok miatt is. Az egyik, hogy az egy kis rangefinder, ez meg egy nagy doboz. A másik meg az, hogy a kép 1955-ben készült, a Smena 8M meg 1970-től. Mivel az alján fogantyú van, szerintem videó kamera, de lehet TLR is.
Mi történik akkor, ha úgy érezzük, nem tájékoztattak megfelelően egy termék tulajdonságairól? Olvasónk úgy gondolja, azzal hogy nem hívták fel a figyelmét arra, hogy az új mobilja 32 bites, megtévesztették, és most szeretne valami megoldást. Ám az a helyzet, hogy ha az ellenkezőjét sem állították,…..
Olvasónkat óriási bajban van, miután egy furcsa fordulattal az autókölcsönzés után közel egymilliós mínuszba került a számlája. Az a számla, amin nincs is hitelkeret. Nem értik, mi történhetett, de a bank nem tud mit tenni: újabb utazást, ügyvéd fogadását és kölcsönt javasol.  Kedves Homár! Az…..
ozur 2019.10.18 15:01:49
@KaTe: Köszönöm, hogy ezt kiemelted, eddig nem jutottam el, annyira unalmas volt, de ezen jól szórakoztam.
2019. augusztustól a Vodafone a UPC tulajdonosa, és ennek egy csomó hozadéka van az előfizetőik számára, például az, hogy vége a UPC Mobilnak, viszont a UPC ügyfelek kedvezményes Voda-tarifákat kapnak. Ez eddig jól hangzik. A gyakorlatban viszont úgy tűnik, vannak érdekes részletek emögött, és még…..
ozur 2019.10.02 15:28:49
Az esztendő legnagyobb slágerei Ahogy a hatvankilences év slágereit válogattam a megszokott, éves összefoglalóhoz, elém került egy igen velős komment a YouTube-on, egy bizonyos Danny Halltól, aki szerint “az összes háború közül Vietnamnak volt a legjobb soundtrackje”. Ez persze ízlés és életkor…..
Nem klasszikus fogyasztóvédelmi ügy, de érdemes foglalkozni vele és kíváncsiak vagyunk, másnál mi a helyzet. Olvasónk egyelőre mindenhonnan lepattant, pedig a kiérkező rendőrök reakciójából az derült ki, hogy a kátyú valóban masszív volt. Jártatok már így? Nem tudom, mennyire foglalkoznak…..
ozur 2019.09.19 09:34:28
@Tehetséges ugandai buzi:
1. Eddig azt hittem a tankcspada az a 3, keresztbe rakott fémrúdból álló dolog, de most rákerestem, és gyakorlatilag bármi, ami tank megállítására épített akadály, beleértve a te definíciódat.

2. A metafora és a hasonlat nem ugyanaz. A metafora ez: "Ez a kátyú egy tankcsapda." A hasonlat meg ez: "Ez a kátyú olyan, mint egy tankcsapda."