Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsiráfovics Zsiráf

1 bejegyzést írt és 123 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zsiráfkodások "Ami nem öl meg... 2016.07.14 00:04:30
...az megerősít", tartja a mondás. Nos, a lelkünkkel kapcsolatban ez egyáltalán nem igaz. Hisz egy-egy bánat, csalódás után úgy érezzük, mintha meghalt volna a lelkünk. Amikor pedig újból életre kel, nem erősebb lesz, hanem keményebb. A keménységnek azonban nagy ára van. Ebben az állapotban hiába…..
Ahogy azt már egy jó ideje tudni lehetett, a kasszák online bekötése a NAV-hoz mobilneten keresztül fog történni, viszont a a pénztárgéprendeletből és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatásából kiderült, hogy a pénztárgépek online bekötésére egyetlen magyar…..
Zsiráfovics Zsiráf 2013.05.06 21:39:12
@Vidéki: Bulgáriában három, Horvátországban két év alatt vezették be. Talán tényleg kellene egy-két szakembert hívni, akiknek esetleg elhiszik, hogy ezt a projektet nem lehet megoldani 3 hónap alatt.
Amúgy kedves Vidéki, nagyon nem érti a lényeget. Nem avval van baj, hogy ilyet bevezetnek (alapvetően támogatom), hanem, ahogy ezt az egészet intézik.
Édes Istenem, köszönöm!Annyi csodálatos Heti Válasz publicisztika, gazdasági fórumon tartott emlékezetes felszólalás után (simplicity, agysebészet, a siker láthatatlan) végre úgy látszik kezd beindulni Gyuri nemzetközi felemelkedése is. Most már a jó isten sem menti meg attól,…..
Zsiráfovics Zsiráf 2012.06.08 15:05:42
@Enrico72: Megpróbálom, bár valószínűleg felesleges küzdenem.
Igen, terveznek bevezetni bankadót más országokban is. VISZONT NEM AZ ÖSSZES TRANZAKCIÓRA!
Lám, lám ... és egyesek azt mondják, hogy Matolcsy Gyuri be van havazva, mert döglődik a gazdaság, sok a tennivaló... hát nem! A jó Gyuri mindenre figyel, még arra is, hogy Schmitt Pál, illetve a volt elnökök juttatásai sarkalatos, vagyis kétharmados törvény legyen. Az egyszerű…..
Zsiráfovics Zsiráf 2012.06.01 22:33:24
Zsiráfovics Zsiráf 2012.06.01 22:37:21
@Enrico72: Erre egy kedves ismerősöm csak annyit mondana, hogy bullshit.
Úgy látszik a Nézőpontál nem kell még alapvető matematikai ismeretekkel sem rendelkezni.
Zsiráfovics Zsiráf 2012.06.01 22:42:35
@Enrico72: Egyébként mivel tudom, hogy képtelenség tényszerű alapokon nyugvó, építő jellegű vitát folytatni Önnel, részemről lezártam a témát.
Csodálatos két év volt, nem is kell mást tennünk, mint felütnünk a kormányprogramot, és csemegézni belőle. (Ez a poszt teljesen jó lesz 2014-re is, amikor előállnak a frissített hazugság-programmal.)Félidős értékelés a Véleményvezéren és a Ténytár blogon, a hónap…..
Zsiráfovics Zsiráf 2012.05.29 15:13:59
@kifordított nagyanyó: "Persze nektek,akik a gyurcsányt meg a libás gyereket akarjátok,rossz hír lehet,hogy még mindig a fidesz a legnépszerűbb párt."
Enriconak rossz hírem van:
www.origo.hu/itthon/20120528-partok-es-politikusok-nepszerusege-felidoben.html
Vastagbőr Nem iszik, nem nevet 2012.05.14 14:33:00
A parlamentre vonatkozó sarkalatos törvényt április közepén szavazták meg, ami alapján a házelnök a háznagy mellett rendészeti jogkört is kapott: fegyelmi jogkörében kizárhat vagy felfüggeszthet képviselőket, akik nem felelnek meg a „házirendnek”.Az új jogkört ki máson is…..
Zsiráfovics Zsiráf 2012.05.14 15:38:44
@Kelemen Csaba: Mi van? Lenne kedves elmagyarázni érthetően?
A morgás joga Álomháború 2012.04.27 10:19:00
A kormány és a 18 évesek háborúznak. Álomháborúznak. Mert mit is akar a kormány? Megmondani, ki mit tanuljon és mi legyen ha nagy lesz. És mit akarnak a fiatalok? Saját álmaikat követni, tudásukat, tehetségüket a legjobban kibontakoztatni, komparatív előnyeiket kihasználni. Az…..
Zsiráfovics Zsiráf 2012.04.27 14:12:23
@MEDVE1978: "A megoldás valószínűleg egy teljesen fizetős felsőoktatási rendszer lenne, szélesebb körű ösztöndíj lehetőségekkel, illetve a gazdaságilag preferált szakok "támogatásával"."

A 2008-ban népszavazással megbuktatott kezdeményezés pont ehhez közelített.
Isten malmai lassan őrölnek. Jelen esetben 2 hónapig. Még február elején olvastam a NOL-on, hogy a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) bérleti szerződését felmondta a Honvédelmi Minisztérium, hónap végéig ki kell költözniük a Gogol utcai…..
Zsiráfovics Zsiráf 2012.04.19 11:22:36
@Asztalos Gábor 2: "valóban szörnyű, hogy 40 éves katonazenészek meg aktakukacok nem mehetnek nyugdíjba, többtízmillió kiadást okozva fejenként az adófizetőknek. "
A jó életbe! Miért kell ennyire egységsugarúnak lenni?
Avval valószínűleg nagyon sokan egyetértenek, hogy a rendvédelmi dolgozók ne menjenek nyugdíjba 40 éves korukban. (Én személy szerint legalább 15 éve mondom ezt, ha beszélgetések során szóba kerül.)
Viszont ahogy ezt intézték, az több, mint megalázó volt. Mindezeken túl, gondolj bele, hogy mennyire lesz lojális az állammal az a rendőr, akit nyugdíjból rendeltek vissza dolgozni? Na és ha továbbviszed a gondolatmenetet, akkor ki jár rosszul?
Zsiráfovics Zsiráf 2012.04.19 11:38:33
@SvenH.: "ugy kellett volna eljarni mint a II vh utan tettek a tisztekkel, elvegre haboru van az allamadossag ellen vagy nem?"
Nem tudom, hogy akkor mit csináltak, lehet egyetértenék vele.

"vagy szerinted koscher az hogy tizedere csokkent az allomany es nyugger tabornok ugyanannyi van?"
Tényleg nem érthető amit írtam?
Nem, nem helyeslem a kialakult állapotot!
Viszont azt gondolom, hogy nem lehet megcsinálni senkivel, hogy egyik napról a másikra az eredeti megállapodást felrúgva közlik vele, hogy pl. a tervezett két hónap helyett még 20 évet kell dolgoznia.
Én ütemezve növeltem volna meg a nyugdíjkorhatárt. Például aki egy éven belül menne, az hármat húz rá, aki két éven belül, az ötöt, stb...
A konkrét adatok birtokában nagyon jól be lehet lőni ezt.
  Most jön az IMF vagy nem? Tárgyalunk vagy nem? Van esélyünk hitelre, vagy úgy teszünk, mintha akarnánk, de valójában nem akarjuk? Fejjel megyünk a falnak vagy csak bátrak vagyunk és irány előre, unorthodoxia? A külföldi elemzők szerint hazánk nem fog megállapodni az új…..
Zsiráfovics Zsiráf 2012.04.17 21:53:17
@Hohó60: "a jelenlegi kormány szentséget tört, nemzeti érdekeket mert figyelembe venni..."
Engem ebben a dologban egyetlen dolog zavar.
Amikor 1998-2002 kettő között az EU csatlakozási tárgyalásokat folytatták, miért nem vették figyelembe a nemzeti érdekeket? Pl. amikor aláírták a mezőgazdaságra vonatkozó fejezetet?
Zsiráfovics Zsiráf 2012.04.18 10:30:58
@Hohó60: "De ha akkor hibáztak, és most mondjuk jól cselekszenek, akkor az előző hiba nem rontja le a mostani pozitívumot. "
Ha ezt úgy teszik, hogy közben nyomorba taszítják a lakosság 80%-át, azok megkérdezése nélkül, akkor igenis rontja.
Zsiráfovics Zsiráf 2012.04.18 10:33:30
@Hohó60: "Én sem akarlak elkesíreteni, de a Gyurcsány-Veres páros húzásának semmi köze sem volt a szabályokhoz."
Ez hogyan is kapcsolódik a témához?
“A központi költségvetésből csak olyan szervezet részére nyújtható támogatás, vagy teljesíthető szerződés alapján kifizetés, amelynek tulajdonosi szerkezete, felépítése, valamint a támogatás felhasználására irányuló tevékenysége átlátható.” - Magyarország…..
Zsiráfovics Zsiráf 2012.04.16 14:40:36
@elkoltozott.: "Mégis ki választaná a kettest? "
Például én. Mivel miniszterként azért lenne lehetőségem néhány dologra, nem csak simán elutasítanám, hanem tennék egyéb lépéseket is.
Zsiráfovics Zsiráf 2012.04.16 15:00:39
@jozicsenko: "ha rendesen fizetett volna anno az építőipar"
Nem csak az építőiparra igaz, amit írok.
Az úniós pénzekből megvalósított projektek nagy százalékában (amint az állami beruházásoknál is), a tényleges munkát végző a 3-5. szinten volt/van. Neki már olyan kevés jut, hogy örül, ha abból a munkát el tudja végezni és az alapvető költségeit kifizeti. A fölötte lévő szinteken pedig a minél több pénz kivétele a cél. Ott fel sem merül adófizetés vagy visszaforgatás
A Magyar Köztársaság jelenlegi elnöke 20 évvel ezelőtt csalt és lopott, most, 2012-ben pedig minderről hazudott. És erről az elnök úrnak immáron hivatalos papírja is van.A kormánypártok szerint ezzel a "Schmitt-ügy" lezárult, pedig dehogy zárult, még csak most kezdődik.Lassan…..
Zsiráfovics Zsiráf 2012.03.28 12:39:06
@Enrico72: "Hihetetlen, harmadik poszt a témában. Nem unjátok? Én már igen."
velemenyvezer.blog.hu/2012/03/28/ha_a_fidesz_schmitt_melle_all_a_kadarizmus_melle_all
Itt olvasható az alább idézett részlet:
"De sem a szocialista párt, sem a többi ellenzéki erő nem lehet magára büszke, hiszen, miként egy névtelenül nyilatkozó fideszes képviselő az Indexnek elárulta, az ügy körüli érdektelenség miatt sikálhatták el az egész botrányt. Az ellenzék ismét egy óriási lehetőséget kapott, amivel újfent nem tudott élni: ahelyett, hogy a leleplezés után morális alapon nap mint nap és minden lehetséges fórumon követelték volna a köztársasági elnök lemondását, enervált sajtóközleményekre futotta csupán."

Én úgy gondolom, az ellenzéki pártoknak az lenne a feladatuk és kötelességük, hogy minden lehetséges fórumon felhívják az emberek figyelmét az ilyen ügyekre, illetve a parlamentben folyamatosan bombázzák a kormányt. Nem csak ennek az ügynek kapcsán.

Viszont mivel ők ezt nem teszik, kénytelenek vagyunk mi, mezei állampolgárok ezt megtenni, olyan eszközökkel, amik rendelkezésünkre állnak.

Tehát ezért nem unom, ha újból és újból szóba kerül, hogy egy olyan személy, aki országunkat képviseli, érdemtelenül szerzett magának címet, rangot.
Zsiráfovics Zsiráf 2012.03.28 12:49:43
Számomra szomorú, hogy már külföldön is evvel viccelődnek.
www.economist.com/blogs/easternapproaches/2012/03/hungarys-president

"In most countries Mr Schmitt would now be writing his resignation letter (or at least finding one to copy)." Az idézetben van egy hivatkozás is ide:
www.i-resign.com/uk/letters/letters.asp

Akik esetleg nem értik az angolt:
A legtöbb országban Scmitt Pál már a lemondó levelét írná (vagy legalább találna egyet lemásolni).

Nem tudom ki hogyan van vele, de én nem szeretem, ha röhögnek rajtam, amikor épp nem vagyok bohócruhában.
Zsiráfovics Zsiráf 2012.03.28 12:58:30
@Virág et.: "Két éve röhögnek rajtunk."
Tisztában vagyok vele sajnos. Akkor sem tetszik.
A Lehet Más a Politikai végtelenül aljas és sunyi támadást intézett a 65 éven felüli magyar lakosok ellen, de a Kereszténydemokrata Néppárt nem enged, nem hátrál egy tapodtat sem! Csak a testükön át!Szóval ezek a nyikhaj ördögbotosok azt a hallatlanul felháborító módosító…..
Újabb gyöngyszemmel bővült a seggszáj-gyűjtemény, köszönjük. Az időutazást is. Egyik nap még 2012 március, azt hinnénk, történik valami, jutunk valahova, aztán hirtelen hopp, vissza 2010 júniusába. Akkor indított újra a Fidesz a bezártak közül 5 mellékvonalat, elcseszett,…..
Zsiráfovics Zsiráf 2012.03.12 18:51:45
@Sandman (Karakum): "Egy régi vicc jut eszembe: hogyan tudsz küzdeni a szervezett bűnözés ellen? Nem szavazol rájuk. Csakhogy akkor Magyarországon nincs kire szavazni."
Én személy szerint szívesen részt vállalnék az ország irányításában valamilyen szinten. De!
Már régen (1998-99 környékén) felmértem, hogy ha beszállnék a mókába, akkor az elveim és viselkedésem alapján valószínűleg pillanatok alatt eltávolítanának.
Gyanítom, hogy nem vagyok egyedül ilyetén érzelmekkel és sok más jóérzésű, becsületes ember ugyanezen okok miatt tartja távol magát a politikának nevezett bohózattól.
Szerintem, ha valóban tömegessé válna az igény a valós rendszerváltoztatásra, lennének jelentkezők, akik tisztességgel végeznék el a rájuk bízott feladatot.
Zsiráfovics Zsiráf 2012.03.12 19:18:40
@Viktus: "A NAV sem emelt kifogást az ellen, hogy a kamara nem állít ki számlát a befizetett regisztrációs díjról. Mert az hozzájárulás, és nincs mögötte szolgáltatás-teljesítés."
Az egy dolog, hogy a NAV most nem emelt kifogást. Majd a vállalkozásoknál fog az egyes ellenőrzések során. Ugyanis a jelenleg érvényben lévő jogszabályok értelmében csak az államháztartás felé fizetett kötelezettségek teljesíthetők számla nélkül. Viszont azok bizonylata a bevallás, illetve határozat. Viszont a kamarai regisztrációnál az égvilágon semmilyen bizonylat nincs. Amúgy ha egy cég egy alapítványt támogat, az alapítvány köteles számlát kiállítani. Pedig az is hozzájárulás.
Egyébként még a Belügyminisztérium is állít ki számlát az éves közzétételi díjról. Tehát akkor a kamara miért is kivétel? Mert úgy gondolják? Mert valaki 2010-ben (vagy előtte)megígérte nekik, hogy segítik őket?
Zsiráfovics Zsiráf 2012.03.12 19:24:44
@kgonzo: Igen, ezt így kellene csinálni. Csakhogy ehhez olyan emberekre lenne a szükség -mind kormányzati, mind az adott állami vállalat- vezetői posztjain, akik képesek átlátni a helyzetet.
A Stop.hu megszerezte a Millások NAV-os jegyzőkönyvét, igaz, sikerült teljesen olvashatatlan formában közzétenniük. Tegnapi hír, hogy a NAV beidézte az Egymillióan a magyar sajtószabadságért mozgalom két szervezőjét adóellenőrzésre, de a NAV-ot inkább az adományozó személyek…..
Zsiráfovics Zsiráf 2012.03.02 13:11:16
@.fr: Akkor nézzünk egy példát.
Megbeszéljük a haverokkal, hogy közösen elmegyünk valahova nyaralni, ahol kibérelünk egy házat, az utazáshoz egy kisbuszt és mindenki beszáll a költségekbe. Tekintve, hogy Bendegúz és haverjai nem lehetnek szerződő felek, én magamra vállalom a szervezést és az összes ügyintézést. Amikor összeállt a költségvetés (készítek egy táblázatot), megírom mindenkinek, hogy adjon pénzt. Ezt ki-ki habitusa szerint készpénzben vagy átutalással teljesíti. Az ügyleten én nem kerestem egy fillért sem, hisz én is beszálltam a költségekbe.
Törvénytelenül jártam el? Nem.
A többiek megelégedtek egy táblázattal? Igen.
Ha valakinek a táblázat nem elegendő, akkor mondhatja, hogy azért kérjek mindenről számlát és legyek kedves azokat bemutatni. Ha nem teszem meg, akkor esetleg felelősségre von, vagy hivatalos lépéseket tesz.

A Milla esetében én nem tudok róla, hogy bármelyik "adományozó" reklamált volna a bizonylatok miatt vagy netán feljelentette volna a szervezőket.
Zsiráfovics Zsiráf 2012.03.02 13:17:57
@Asztalos Gábor 2: "Hiteles elszámolás az, ha vannak számlák, bevételi és kiadási bizonylatok, és nem egy papírfecnire írták fel ezeket."
Milyen hiteles elszámolás? Ki felé? Ha én, mint "adományozó" megbízom abban, akinek utaltam és elfogadom a papírfecnit, akkor mi is van? Bizonylatokról csak szervezetek (egyesület, cég) esetén lehet beszélni.

Egyéb téren .fr-nek adott válaszomban kifejtettem.
Zsiráfovics Zsiráf 2012.03.02 13:26:00
@.fr: "Ha egymillióan csalnak, én akkor sem. Ez az erkölcsi alapállás. Ha neked nem, akkor nincs miről beszélnünk."
Kicsit félreértettél. Én ugyanis nem azt írtam, hogy egyetértek a csalással. Avval ugyanis nagyon nem értek egyet és pont ezért nem járulok hozzá anyagilag az ilyen ügyletekhez.
Mindössze egy élethelyzetet írtam le, amely hasonló a Milláéhoz és amely szerintem nem lehet alapja egy NAV vizsgálatnak. Amennyiben csaltak, igenis felelősségre kell vonni őket.
Tegnap megvolt a nagy Összefogás koncert, 100 zenész, 2 helyszínen, fergeteges hangulat, óriási buli, "fékezhetetlen tömeg"....Ízelítő, hogy miből is maradtunk ki, ez a 40 másodperc bőven elég is: A hvg.hu-n egy hosszabb is videó is megtekinthető. Sajnos az államadósságból…..
Vastagbőr Minden forint számít 2012.02.07 11:01:00
Vajon hogy lehet az, hogy a munkánk megbecsülése a béka segge alatt van, és már az emberek nagyobb többsége kíván minket a pokolra a pártunkkal együtt? - vakarhatják a képviselők az imázsjavító brainstormingon a fejüket. "Egyszerűen senkik vagytok, hej, hej" - skandálhatná a…..
Zsiráfovics Zsiráf 2012.02.07 14:29:41
@Sandman (KaraKum): "Vessetek meg, de én azt mondom, hogy adni kéne nekik fejenként 1 milliót nettóban és kuss. Semmi támogatás, semmi bizottsági pótlék, semmi plusz pénz."
Teljesen egyetértek evvel. Viszont a nagy probléma, hogy 2006 őszén az akkori kormány egy ilyen javaslatot, amit végül nem fogadtak el, mivel ehhez kétharmad kell.

"Ja, és megtiltanám, hogy képviselő bármilyen egyéb munkakört betöltsön. A képviselő csak és kizárólag képviselő lehet, semmi egyéb."
Pláne egyetértek! Mindig azon dühöngök, hogy miként tudnak egyes ügyekben felelősségteljes döntést hozni, ha közben három másik állásuk is van?
Vastagbőr Fantázia 2012.02.02 11:50:00
Engedjétek meg, hogy szokásomtól eltérően most egy személyes történetet mondjak el.Még 2010-ben, egy szép nyári nap fülledt estéjén történt, hogy életem párja reménykedő tekintettel megkérdezte tőlem, hogy: "Te is....?", én pedig szemérmes, ám leplezetlen örömmel…..
Zsiráfovics Zsiráf 2012.02.02 13:04:30
@egyiptomi ugróegér: "Én csak annyit szeretnék mondani,, hogy a Matolcsy-féle gazdasági mechanizmusnak köszönhetően sokkal többet viszek haza, mint korábban. A középosztálybeli, sokgyermekes ismerőseim is legszívesebben összecsókolnák Matolcsy és Orbán lábát hálájuk jeléül, ha tehetnék. "
Négygyermekes egyetemi oktató barátom tavaly és idén is kevesebb nettót kap. Ja hogy ő nem tartozik a középosztályhoz? Akkor kik a középosztály tagjai?
Kezdjük rögtön egy fontos megállapítással: Az ÁSZ jelentés a BKV-ról az ügyészségen landolt, reméljük lesz belőle nyomozás, mert most már tényleg elég volt, hogy D. Gábor éli a boldog budakeszi nyugdíjasok életét. A jelentés a következőt állapította meg: 2002-2010…..
Zsiráfovics Zsiráf 2012.01.31 08:38:56
@mement: "Igen mert az uzemanyagon levo 150 szazalek is nalad marad, amit elkoltesz 27 szalzalekos leadozassal masra. "
Hajjaj! Itt komoly matematikai hiányosságok vannak.
Ha én elköltök bruttóban 1000 forintot üzemanyagra amiből 500 (lehet, hogy még több is, nem tudom a pontos összeget) megy az állam zsebébe vagy elköltök bruttóban 1000 forintot egyéb fogyasztásra, amiből csak 270 megy az állam zsebébe, melyik esetben jutott több bevételhez az állam?
Ja és direkt nem alapvető élelmiszert írtam, aminek 5% az ÁFA tartalma.
Vastagbőr Lázár levelei 2012.01.27 09:31:00
A hódmezővásárhelyi önkormányzat adósságállománya 16,3 milliárdról 20,7 milliárd forintra nőtt 2007 és 2010 között, miközben a település 10,3 milliárd forint értékű fejlesztést valósított meg, állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) december végén…..
Zsiráfovics Zsiráf 2012.01.27 13:16:14
A 2010-es önkormányzati választások idején Hódmezővásárhelyen 38367 személy szerepelt a választói névjegyzékben.
valasztas.hu/hu/onkval2010/467/467_0_index.html

Ezek után engem nagyon foglalkoztat az a gondolat, hogy egy ekkora (kis) település mire költött el ennyi pénzt? Különös tekintettel arra, hogy a város honlapja szerint sok beruházást EU támogatással valósítottak meg.
Matolcsy, Debreczeni, és Gereben után itt egy újabb olvasnivaló. A napokban kézbesítik a csepeli háztartásokba a fideszes kerületvezetés nagy leleplezőkönyvét "Vörös Csepel - Gyilkosság, visszaélések, mutyivilág a XXI. kerületben " címmel, amelyet Ábel Attila…..
Zsiráfovics Zsiráf 2012.01.25 13:58:59
@Csepel.info: csepel.info/?p=17613
Már bocsánat, de a hivatkozott helyen én egy olyan számlát láttam, amit a FIDESZ nevére állítottak ki, illetve egy másikat, amit egy magánszemély számára.
Ezek alapján nem teljesen érthető számomra a FIDESZ-MSZP összevetés.

Mindezek mellett, ha jól tudom, a FIDESZ egy jobboldali párt. Az általam ismert jobboldali definícióban viszont nem szerepel, hogy támogatnák a munkásokat. Ezen okból kifolyólag nem hiszem, hogy csodálkozni kell, ha egy munkásotthon drágábba ad bérbe nekik bármit.
A Vastagbőr különösképpen vonzódik a szürreális politikai performanszokért, nem is értjük, hogy miért, így a hétvégi Jobbikos tüntetés egy igazán finom csemegével indította el a 2012-es évet. Kezdetnek mindjárt ott volt Szegedi Csanád, a Jobbik EP képviselője (01:52-től):…..
Zsiráfovics Zsiráf 2012.01.16 15:08:10
@Enrico72: "Miért lesz csőd ha kilépünk? Mert termelhetünk amit akarunk? Újraindulnak a cukorgyáraink?"
Na és számításaid szerint mennyi idő múlva tudunk annyit termelni/tenyészteni, hogy mindenki magyar terméket ehessen? Addig is amíg ez összejön, mit esznek majd azok, a tömegek, akik jelenleg a cba, spar, tesco és hasonló üzletekben szerzik be az alapvető élelmiszert is?
Feltételezve, hogy az első kört túléljük, számításaid szerintem mikorra termelünk majd annyi felesleget, amennyivel már komolyan ki lehet lépni a nemzetközi (akár ázsiai) piacra?

Légy szíves számokkal alátámasztva válaszolj nekem. Ígérem, ha abból azt látom, max. egy évet kell kihúzni úgy, hogy legfeljebb kétnaponta jut kaja, én is megyek tüntetni az EU-ból való kilépés mellett. Többet azonban nem vagyok hajlandó áldozni.
Zsiráfovics Zsiráf 2012.01.16 15:17:04
@Secnir: "Ezenkívül eltartunk három (asszem most háromnál tartunk) szóvivőt, 380 képviselőt, majd' 400.000 állami alkalmazottat, értsd bürokratákat"
A helyzet sokkal súlyosabb. Legutolsó információim szerint a 3 millió aktív munkavállalóból, 1,2 millió a közigazgatásban dolgozik.
Matolcsy Gyuri hétvégén álcázott kommandósakció révén rajtaütött Bécsen, a Mariahilferstrassén saját kezűleg bomlasztotta a Magyarország elleni pénzügyi támadást. Nem tudjuk, hogy sor került-e válaszcsapásra a Raiffeisen és az Erste központja ellen, de az…..
Zsiráfovics Zsiráf 2011.11.28 14:17:13
@Enrico72: "Lemondott már a polgármester? "
Na és az mit fog bizonyítani, ha netán az időközi választásokat megnyerő személlyel sem tud majd együttműködni az a 15 ember?
Na és akkor mi történik, ha a netán a lemondott polgármester nyeri meg az időköz választásokat?

Amúgy én nagyon sok mindent megértek, de a vak hittel nem tudok mit kezdeni. Pontosabban azokkal, akik így hisznek.
Az immár egy éve elfogadott, át nem gondolt, ki nem számolt "egykulcsos adó" elkúrása tegnap újabb szintre lépett az elfogadott 2012-es adótörvényekkel. Nem lett volna jobb tavaly januárban, amikor kiderült, hogy elbaszták, javítani és elnézést kérni? Vagy csak…..
Zsiráfovics Zsiráf 2011.11.15 12:28:33
@cserepj: "Lehet csemegézni, hogy ki honnan venne el kiadásokat... "
A kiadáscsökkentés önmagában nem segít. Bár lenne honnan.
Zsiráfovics Zsiráf 2011.11.15 13:26:10
@Énbagoly: "Aki meg vállalkozni akar, annak biztos kell egy őrült jó könyvelő, különben nem boldogul ebben a katyvaszban."
Még avval sem.
Zsiráfovics Zsiráf 2011.11.15 13:34:32
@Enrico72: "A vártnál jobban teljesít a gazdaság 1,4%-os növekedés"
Tessék mondani, ezt ugye forintban számolják?
Na és hány százalékot romlott a forint az összes többi devizához képest?
"Tüntetést fontolgatnak a játékgépesek" - olvashatjuk az Indexen. Durván felemelik ugyanis a nyerőautomaták után fizetendő adót, és ez ellen tiltakoznának. Jogukban áll tüntetni, hajrá. A számaik viszont érdekesek: "A 24 ezer automatából 17 ezret kivonnak és 30…..
Zsiráfovics Zsiráf 2011.10.11 18:01:57
@Transylvanianmixedgrill: "Hol jön ahhoz az állam, hogy gyereknek nézze a felnőtteket.."
A legnagyobb gond, hogy minden törvény megalkotásán ez érződik.
Zsiráfovics Zsiráf 2011.10.11 18:09:10
@Rettegő [ megbízott Bohócügyi Államtitkár]: "Aztat tessék megérteni végre, hogy az a pénz (jó részt segély, állami adóforint), ami a gépben landol, az nem segített a hátrányos helyzetű rétegek felemekedésében, abból nem a gyerek lett taníttatva és ruházva, nem a ház lett modernizálva, nem a megélhetés lett megkönnyítve,"
Talán akkor ezért lenne ésszerű, hogy a segélyeket ne pénz formájában adják oda a valóban rászorulóknak.
Munka törvénykönyve: "142/A. § (1) Az egyenlő, illetve egyenlő értékűként elismert munka díjazásának meghatározása során az egyenlő bánásmód követelményét meg kell tartani. (2) A munka egyenlő értékének megállapításánál különösen az elvégzett munka…..
Zsiráfovics Zsiráf 2011.09.29 13:38:32
@molaris: "14- ben lesz alkalom, hogy ezt a hibát kiköszörüljük."
Miért pont akkor? Lehet tenni azért, hogy előrehozott választások legyenek. Csak ahhoz össze kellene fogniuk végre az embereknek. Persze ehhez szükség lenne arra, hogy a tömegek tovább lássanak az orruknál.
Zsiráfovics Zsiráf 2011.09.29 13:39:56
@Ayuamarca: "mert a magyar mentalitásnak ez az alapja. Köpködés, ellenségeskedés, feljelentgetés."
Feljelentés és feljelentés között van különbség.