Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ttibike

0 bejegyzést írt és 116 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy szerény és megszállott basszusgitáros-énekes, egy mókamester gitáros és egy intellektuális szövegeket író dobmágus, akit mindenki csak professzorként emleget... A progresszív hard rock rajongói e rövidke leírásból rögtön tudják, kikről is van szó: Geddy Lee-ről, Alex Lifesonról és Neil Peartről,…..
Bár a covid megrogyasztotta a hazai könnyűzenei életet (is), azért történtek jó dolgok 2020-ban. Mi 10 ilyen pozitívumot írtunk össze...
Őszintén szólva nem így terveztem a Vélemény rovat indulását, azonban egyrészt a tegnapi hajószerencsétlenség mélyen megérintett engem is, másrészt úgy gondolom, egy utazási blog nem mehet el szó nélkül amellett, ami tegnap este történt. 2019. május 29-e mindenképpen gyásznapként kell, hogy…..
Ma 74 éve lőtték a Dunába magyar nyilasok Richter Gedeont, a magyar gyógyszergyártás atyját. Richter azután is bejárt dolgozni, amikor 1942-ben a Horthy-rendszer zsidótörvényei alapján kitiltották a saját gyárából. Sorsát azért is érdemes megjegyezni, mert a cinikus Orbán Viktor szerint a cég…..
Tényleg lenne sokkal jobb dolgom is, mint szombat este azzal foglalkozni, hogy az állam tőgyéből két marokkal pénz pumpáló, de a nézettségét legszívesebben eltitkoló Echo TV (0,3 százalékos közönségarány 19:00-23:00 között a 18-59-es korosztályban) egyik semmitmondó műsorában Bayer Zsolt, akit a…..
ttibike 2018.12.09 10:15:05
@Etniez: Talentum? Biztos igazad van, de én így ismeretlenül nem írnálak így le téged. Utoljár írom le: mostanra arányokon vitatkozni értelmetlen, mindkét fake news eljutott már tömegekhez, így vagy úgy.
ttibike 2018.12.09 10:24:23
@Etniez: Az arányokhoz egy példa: Gyurcsány zárt körben mondta el "igazságbeszédét". Orbán nagy nyilvánosság előtt beszélt az illiberális állam szükségességéről. Melyiknek lett nagyobb hatása? Utóbb ugye mindegyik megkapta a nagyobb nyilvánosságot, csakúgy mint ebben a mostani esetben. Vigyázz mit válaszolsz, nehogy az IQ-d csorbát szenvedjen!
Megérkeztünk a második évad végéhez, jövő tavaszig egy képkockányi közelit sem látunk Elizabeth Moss nézéséről, úgyhogy jól figyeljetek. Offred és Szürke a nemrég kivégzett Nickné ruhái felett ül tort: jaj, hát egy szó szavam sem volt hozzá, mondja Rita, segíteni kellett volna neki, jaj hát…..
ttibike 2018.11.04 11:49:50
@Bruti: Áldassék.
A hét legütősebb hírének bevezetőjét Schmidt Mária tolmácsolja: "lovagkeresztet kapott a keresztes lovag, aki nem engedi, hogy értékeinket, hagyományainkat, érzéseinket és józan eszünket elveszítsük". Na csak el ne bőgjem magam véletlenül. Mikor tudod, hogy megint nagy a baj? Hát például amikor…..
Mivel az ázsiai filmpiac több milliárdos, semennyire nincs rászorulva az európai (kb. 700 millió fő), még kevésbé az észak-amerikai (kb. 400 millió fő) nézőkre. Bár a nyelvi akadályok természetesen közrejátszanak, a kínai, indiai, japán, dél-korai, thai és indonéz filmipar…..
Axente Vanessa a spanyol Vogue decemberi számának címlaplánya. Ehhez természetesen fotósorozat is tartozik, amelyben a magyar modell kizárólag fekete összeállításokat visel - nem véletlenül kapta az anyag a "La Dama Negra", azaz "A fekete hölgy" címet. A képeket Patrick…..
Bp és családja karácsonyi üdülés címén megtekintette a Medves Hotel felújítási munkálatait, de kiderült, hogy azok még a 70-es években történtek. A felajánlott csereszobákban már nem csak fűtés nem volt, de bútor sem, ezért inkább hazaautóztak: Kérlek, tedd közzé…..
ttibike 2014.02.05 09:49:41
A posztoló minden sorát igazolni tudom. Ha megnézte volna a honlapon felsorolt szolgáltatások fizikai megtestesülését, még írt volna 200 sort szerintem. Mi nyáron voltunk ott. Két dolgot mindenképp le kell szögezni előre: a szállás nagyon olcsó, és a környék nagyon szép, tökéletesen ki lehet kapcsolódni a vidéken. Nagyjából itt véget is érnek a pozitívumok.
A szoba szűkös, retró bútorok, eredeti állapotukban mumifikálódva. Biliárdasztalon még vagy 30 éve egyik Piedone filmben látott módon keletkezett egy méretes hasadás, tekepálya gyakorlatilag nem működik, a golyók mintha egy frédi-béni filmhez lettek volna kőből kifaragva, rengeteg lyukkal nehezítve a játékot. Fürdő szó szerint jéghideg: belelógattam a lábam, hátha hozzászokom és belemerülhetek, 3 perc múlva jégcsap lógott még a hónaljkutyámon is. Állítólag napelemek melegítik. Biztos nem sütött a nap mikor ki akartuk próbálni. Szauna soha nincs befűtve. Gyerektáborok vannak a Medvesben, csak a kevés alvásigényűek menjenek oda, mert éjfél előtt nincs alvás a zsivajban, reggel 6 körül pedig elkezdenek dobogni a kis lábacskák a folyosón. A beígért wifi csak a büfében működik, esetleg a recepción, de az emeleteken nem. A reggeli egy macskának elég, vacsora sima menzai szint, de elmegy, a pincér viszont nagyon rendes, megnyerő alak. Recepció telefonon kedves, személyesen pokróc.
Viszont megjegyzem még egyszer: a környék hazánk egyik legszebb, méltatlanul alulértékelt vidéke, azóta visszamentem még egyszer, és megyek is még, csak nem a Medves hangulatszállóban szállok meg.
Hős (Ying Xiong) Elég sokszor éreztem azt, hogy nehéz áthidalni a köztem és a távol-keleti kultúra között tátongó rést, és emiatt nehezemre esik meglátni egy hasonló film értékeit. Azonban úgy gondolom, hogy ez a mű nemcsak az én ízlésvilágomnak, hanem az egész…..
Nagy-Magyarország alakú erdőnk van, a Magyarország alakú parkunk is megépült, ám ilyen mini Magyarországunk, mint ami ma nyílt Szarvason, még nem volt.* Mától ugyanis 22 emblematikus épület kicsinyített mását lehet megtekinteni az arborétumban - adta hírül a Tarvelo, mely…..
Roger Waters, a Pink Floyd alapítója és fő dalszerzője bejelentette, hogy a történelmet író produkciójával, A Fallal (The Wall) visszatér 2013-ban Európába. Az elidegenedésről és az átalakulásról szóló mesterművét teljes egészében, csúcstechnológiájú produkcióval…..
A szervezők nyilvánosságra hozták a debreceni úszó-Eb jegyárait. Ezek szerint legjobbjaink előfutamait 1000 forintért vígan megnézhetjük, de a döntőkre csak úgy ülhetünk be a hatalmasnak nem mondható debreceni uszodába, ha mind a hét napra érvényes bérletünk van. Ebből…..
Jómagam ezt a blogbejegyzésemet kinyomtatva teszem a népszámlálási borítékba. A kitöltetlen kérdőív az nálam marad. A borítékot leragasztva adom oda a számlálóbiztosnak. A boríték átlátszó ablakában az állandó lakcímem helyett a "Népszámlálás jogszerű elutasítása" szöveg fog szerepelni. Kérem a…..
ttibike 2011.09.27 12:57:02
@pcr: Nem kell beengedned a kérdezőt, ha nem akarod, nem kérhet semmilyen igazolványt, lakcímkártyát, ergo nem is kell odaadnod. Már ha tényleg igazi számlálóbiztos ment hozzád, amit gondolom leellenőriztél...
ttibike 2011.09.27 13:31:46
@szgy: előző lakcímeidnél csak a városnév kell.
Oszama bin Laden pár nappal ezelőtti (?) likvidálása elképesztő indulatokat és közlési kényszert szabadított fel a magyar blogoszférában (is). Ha nem látom a saját szememmel, magam sem hiszem el, hogy a mai napon már a Velveten is nemzetközi jogról, különleges alakulatokról és terrorizmusról folyt…..
Végre sikerült feltölteni a videót a kabuli kórházlátogatásunkról, az előző posztban találjátok, amiből az is kiderül persze, hogy épségben visszatértünk. Holnap újra jelentkezem, készül már a friss bejegyzés a kabuli vendégház lila szobájában:) ..
ttibike 2010.11.15 12:03:52
Sikerült a videót feltölteni, remélem ennek ti is annyira örültök, mint én :) A ferihegyi könnyes búcsú után, a frankfurti átszálláskor szembesültünk azzal, hogy az afgán légitársaság járatán folytatjuk az utat Kabulba...Kissé remegő lábbal szálltam fel a gépre, de azt…..
ttibike 2010.11.12 12:37:20
@mátéé: Nagyon szimpinek tűnik, az biztos. Nem egy földtől elszakadt celeb. :-)
Bevallom, a tegnapelőtti keynote-on a HDR-es 4.1 bejelentésének örültem a legjobban, hiszen nagyon várom már az új digitális fényképezőgépemet (iPhone 4 inside), tekintve hogy a mostani gépem már épp tönkremenőben van, és már nem veszek újat, mivel az iPhone 4 minősége nekem…..
Bűnügy-lopás Azt hitte a norvég, hogy a magyarok nem lopnak biciklitPécs, 2010. április 14., szerda (MTI) - Ellopták egy norvég lány kerékpárját egy pécsi kerékpártárolóból alig pár perc alatt, miután nem láncolta ki biciklijét.Zsobrák Péter, a Baranya Megyei…..
ttibike 2010.04.14 16:33:53
w Mondd, mit érlel 2010.03.31 14:40:00
Amikor már illik valami konkrétat ígérni, akkor kerülnek elő a látszólag költségmentes ígéretek, köztük a közjogi javaslatok, a korrupció végleges legyőzése, és az adóegyszerűsítés. Ezeknek látszólag nincsenek kárvallottjai, az ilyesmit nyugodtan el lehet ereszteni…..
A 24 hetedik évadának nagy felfedezettje volt Renee Walker karaktere, aki a kezdeti beszari, mindent csak a parancsok szerint elvégezni hajlandó csinovnyikné figurájából szépen lassan egyfajta női Jack Bauer lett, persze ehhez kellett pár keményebb trauma a hetedik napon, de…..
Professor Pizka, a lemilblog házi zenefelelőse és klasszikus zenésze mai posztjában a katonazene alfáját és omegáját (bocsánat: Antonját és Zürichjét) jelentő német (porosz) zenés díszszemlét veszi górcső alá. A maga nemében hibátlan dolgozat (és ennek zenés mellékletei)…..
ttibike 2009.11.02 10:58:30
@méhészborz: jeee. leakasztanám a dögcéduláját...
Bennem semmi félelmet nem kelt a masírozás, a fegyelmezett mozgás a hadseregek lelke. Coelo, menjél rettegni máshova. :-)
Tessék elhinni, nem hobbiból rugdossuk a királyi tévét, mert ugye a grundon a hülyegyereket sem illik állandóan cseszegetni, jobb híján beállítjuk a kapuba, legfeljebb jobban odafigyelünk a védekezésre, és imádkozunk, hogy ne rúgjon öngólt. Az U20-as VB-vel kapcsolatban a…..