Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anija

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igen. Ez a szomorú igazság. :((( Még a a mai adás előtt lesz egy hiánypótló poszt, addig is maradjanak velünk és sztárvendégeinkkel. DE! SŐT! VISZONT! Addig is múlassa az időt egy kis kvízzel ÖN! Elszórtan jelentkező kommentversenyünk mai feladványa: Vajon miért nem…..
Kevés nehezebb helyzet akad annál az ember életében, mint ha öt év után kényszerből el kell hagynia azt az országot, ahol már berendezkedett és otthon érzi magát. Így járt mai szerzőnk, Zsófi is, aki a jelek szerint egyre csökkenő reménnyel próbálja a diákvízumát…..
Anija 2013.05.08 19:15:33
@M. Péter: Vannak olyan allami egyetemek, akiknek van valami Certificate of Labor-juk (lehet hogy nem ez a helyes neve, sajnos nem emlekszem), amivel szponzoralhatnak H-1B vizumot, az enyemnek nincs ilyenje. Igazad van, pontatlan voltam, nem ok allitjak ki a vizumot; elnezest a felreertesert. Kulfoldi oktatok, PhD-k mas besorolasba esnek, oket azonnal szponzoraljak. En ugye csak egy sima "staff" member akarnek lenni, az meg nem feltetlenul erdekuk.
Anija 2013.05.08 19:19:20
@M. Péter: Ehh, blogmotor... szoval azt irtam, hogy igazad van, hibasan fogalmaztam, az egyetem csak szponzoralna a vizumkerelmem, ehhez viszont szukseguk lenne valami Certificate of Labor-re vagy valami hasonlora (nem emlekszem pontosan a nevere), amije viszont nincs az egyetememnek. PhD-kat es kulfoldi oktatokat mas besorolas alatt azonnal szponzoraljak, en viszont csak egy egyszeru staff member lennek.
Anija 2013.05.08 22:46:07
@hagyma: Eszak-Kaliforniaban kozel lakom az oregoni hatarhoz, itt mar nincs akkora "hatasa" a San Francisco-i obolnek, olcsobb a lakhatas is meg ugy altalaban a megelhetes. 2000 dollarbol San Franciscoban nem lenne sok keresnivalom (es ahogy mondod, a keleti parton sem).
Az 5 ev alatt barat vagy valami kerdesedre valaszolva, feljebb emlitettem, hogy nem mukodtek kozottunk a dolgok (csaladon beluli eroszak bizonyara ismerosen hangzik mint fogalom), igy en kileptem a kapcsolatbol, jopar ev utan. Ennyi.
Emberek jön a május, egyszerre búcsúznak a sorozatok és jelentik be az újakat, az upfronts hét május 13-16 között fogja borzolni az idegrendszeremet (napi 10-15 poszt csak ebben a témakörben ugye), ÉS ha ez még nem elég, már májusban jönnek újoncok és térnek vissza sorozatok,…..
Végre itthon is elindult a TLC realityje, ami nem a Hajógyárira járó csepeli műkörmösök vagy kiégett építésivállalkozó-feleségek amerikai megfelelőiről készült, hanem egy flúgos dél-georgiai családről, középpontban a gyermekszépségversenyekre járó hatéves Alanával,…..
Van hát, nincs is olyan év, hogy ne lenne, legalábbis az elmúlt évtizedben (bezzeg korábban azt reklámoztak, amit akartak, pl. mellnagyobbító vagy nemváltó műtétet), néha egyenesen az az érzésünk, hogy bizonyos cégek csak azért költenek el dollármilliókat egy-egy szaftosabb…..
Remélem, mindenki kipihente a hétvégi bulikat, egyúttal persze dögöljön meg, aki kitalálta a hétfőt, kérjük kapaszkodjanak, a múlt heti bénázást kicsit magunk mögött hagyjuk, újabb fasza epizód következik. Szalonnáci levelet kap egy ATF ügynöktől, vélhetően Zaklatótól,…..
Anija 2012.06.12 05:45:12
IDDQD Álmaid iskolája 2012.05.13 10:00:00
Új websorozattal jelentkezik Freddie Wong YouTube-sztár és félprofi speciáliseffekt-mágus. A történet egy klasszikus középiskolai sztori, új fiú, beilleszkedési problémák, iskola jócsaja, bunkó osztálytársak, ilyesmi. Az extra, hogy ez nem ám valami mezei gimnázium, hanem egy...…..
Anija 2012.05.16 04:41:19
A Cenzúra nélkül blokk részeként augusztus 18-án, csütörtökön 23:05-kor mutatja be az HBO A halál játéka című dokumentumfilmet, ami Stanley Milgram amerikai pszichológus hatvanas évekbeli kísérletét gondolja újra. A tavaly készült francia filmben az alkotók La Zone Xtrême…..
Anija 2011.08.13 04:27:59
@taxi33: Csak kiegeszitesnek szanom a gondolataim. Egy hasonlo tudomanyos kiserletben diakok vettek reszt es fuggoleges vonalak kozul kellett kivalasztaniuk, hogy melyik "nem illik" a tobbi koze (az egyik vonal rovidebb volt, mint a tobbi). Az elso korben minden diak helyesen valaszolt es helyes vonalat neveztek meg. A masodik korben egy uj diakot hoztak be a "beepitettek" koze es minden beepitett diak rossz vonalat nevezett meg, mint legrovidebb. Habar a kiserleti alany megallt egy pillanatra es ranezett a tarsaira, o is a rossz vonalat valasztotta, mert a csoport nyomasa nagyobb volt, semmint hogy fel merje vallalni a sajat velemenyet. Szoval nem feltetlenul kepesek kinzasra a nezok, lehet hogy egyszeruen csak nem ereztek a felelosseget, mivel "elvegyulhettek" a tomegben. Legalabbis ez a tudomanyos allaspont rola, Blake Ashford is irt rola nem egyszer. Alapvetoen a Milgram kiserletnek is arra probal ramutatni, hogy a kiserleti alanyok, akik fajdalmat okoztak, azert tettek, mert a felelosseg nem az o vallukon volt.
Ha esetleg erdekel valakit a teljes kiserlet osszefoglaloja, szivesen belinkelem.
Anija 2011.08.13 21:32:00
@luciferko: Nem Jane Eliott alazta oket, gyakorlatilag neki csak ket csoportba kellett raknia a gyerekeket es el kellett mondani a "jatekszabalyokat", de ez most lenyegtelen. Nekem az maradt meg legjobban abbol a dokumentumfilmbol amikor a gyerekek "csereltek" es az egyik fiu (aki most a hatranyos csoportba kerult), utotte az asztalt es borzaszto duhos volt, hogy elvettek a hatalmat.
Tudom nem vagyok se PhD, se magas szintu tudos (remelem egyszer eljutok odaig azert), de azert azt megdobbentonek tartom, hogy mennyi mindent kihoz az emberbol a hatalom szaga.
hogyvolt VV4 - 4X143 2011.05.09 17:20:00
Túl vagyunk egy hosszú éjszakán, véget ért a ValóVilág 4, az Ózdi Hős mellé kaptunk egy Érdi Őrt is. Nagy Alekosz mindent vitt, keserves négy órás döntő után, ma sem jut eszembe másik kifejezés, mint a nézhetetlenül unalmas és a siralmasan vontatott. A rétes tésztát nem…..