Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Viola1984

187 bejegyzést írt és 261 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Folytatódik a "Mit kíván üzen a Magyar Nemzet" sorozatunk, ezúttal Bálint kap szívhezszóló bókokat és herecsavargató kritikákat. Többen úgy gondolják, hogy rettenetesen unalmas, rosszindulatú és okoskodó, egyesek még azt is sejteni vélik, hogy titkon szerelmes Virágba. Bálint cáfol, ő sosem tudott…..
Kellemes tavaszi januári napot mindenkinek, véget értek a szabadságolások, újra mehet mindenki dógozni, nekem meg nincs olyan sok ihletem ennek az unalmas résznek a feldolgozásához, de majdcsak kitalálok valamit… PP van ma is, elég szolid outfitben és szavazásra buzdít minket egy olyan kérdéssel,…..
Elég régen posztoltam bármit is, de most hoztam nektek egy újdonságot. A VH1 Pop Up videói adták az ötletet, hogy a 90-es évek sikercsapatainak történetét ne a korábbi formában – szöveg és alatta a beágyazott videó –, mutassam be, hanem sokkal szórakoztatóbb formában. Nos, ezennel megnyitom az…..
Lezárult az első kör, amelyben háromszor 10 dal versenyget a kegyeitekért.. Az első csoportban Ice MC It's A Rainy Day-je és a 2 Unlimited The Real Thing-je egyaránt 27%-ot ért, mögöttük a Rednex végzett a Cotton Eye Joe-val, illetve az MC Sar & The Real McCoy a Run Away-vel és a…..
Múlt héten a húgom meglepett egy adag Bravo matricával 1997-ből. Backstreet Boys, Kelly Family, DJ Bobo, ahogy kell. Utóbbi gyorsan fel is került az előszobatükörre, én meg azon gondolkoztam, hogy hogy a fenébe lehet az, hogy konkrétan emlékszem ezekre a matricákra és még például…..
1994 az eurodance csúcséve volt. Annyi sláger született ebben a műfajban, hogy talán mindre már nem is emlékszünk. Én már összegyűjtöttem a sikerdalokat és előadóikat, most rajtatok a sor, hogy megszavazzátok a Ti kedvenceteket! Első körben háromszor 10 dal verseng egymással,…..
"Fergeteges lesz és családi is, ezt mondogatták be jó sokat, Vettem hát egy sós, meg egy mexikós és egy kétliteres lájtosat. Azt mondták, garantálja majd a népszerű szép, aki már sokszor volt látható, Meg egy megnyerő, aki vicces is. Ki ne hagyjam, mert kacagtató!" A 2000-es…..
Na jó, a napszemüveget még most is szeretjük, főleg, hogy nincs új a nap alatt. Jelenleg a '80-as évek, '90-es elejének trendjei a menők, de láttam én már kerek lencséjű szemcsit is, szóval the past is back again. Gyerekként leginkább a színes keretű napszemüvegeket hordtam,…..
Télen-nyáron csakis Leo! - ugye ismerős? Én főleg nyáron ettem a Budatej által gyártott jégkrémet, amelynek volt pálcikás és dobozos változata is, és többféle ízben volt kapható, bár valahogy csak a csokisra és a vaníliásra emlékszem. Talán még a puncsosra, de más nem…..
Képzelt beszélgetés szomszédok között a foci vébéről. Idő: napjainkban Helyszín: Lantos utca 8., Közös helyiség Szereplők: Kutya, a közös képviselő, Taki bácsi, a taxisoför, Sümeghy, a nyugdíjas operaénekes, Vágási Feri, az internet szakértője/helyi hős Téma:…..
"Bár tudnám, hogy éltünk régen! Csak foszlányok villannak éppen, de érzem, hogy rosszabb most, mint hajdanán." A rendszerváltás után Magyarországra hirtelen rászakadt a nagy szabadság. Engem sem figyeltek többé a jó elvtársak árgus szemeikkel, s bár végre cenzúra…..
Viola1984 2014.06.06 23:52:21
@doggfather: Örülök, hogy tetszett :)!
Viola1984 2014.06.07 00:19:32
@Crass: Rájönne? Megnézné egyáltalán az erről szóló filmeket? Az a baj, hogy szerintem a többség nem. Én valahogy azt tapasztalom, hogy aki a moziban beül egy magyar filmre, az a kermédia által jól marketingelt darabot nézi meg. Ha meg a tévé adná le, akkor átkapcsolna valamelyik napi sorozatra, illetve valóságshowra. A mai magyar társadalom nagy része nem azt várja el egy filmtől, hogy bemutassa neki a múlt, vagy a jelen nagy igazságait, hanem hogy vigye el jó távol a valóságtól legalább másfél órára.
"Most még csak kóstolgatjuk a szerelem ízét, Óvatos, gyerekes, félve lopott csók tüzét. Most még csak itt sétálunk a tavasz elején. Kicsit szertelen még a szerelem, Ámde kezdõdik a gyönyörû regény." A 60-as években a közönséggel igazán egymásra találtunk, utamat…..
Viola1984 2014.06.03 17:26:02
Van ok az ünneplésre. Nagyon-nagyon hosszú idő után újra Eb-résztvevő a magyar női röplabda válogatott! A végén izgulni kellett a csoportelsőségért, de talán már a sors is azt akarta, hogy a mieink végezzenek az élen. Bizony meglepetés volt, hogy három mérkőzés után 9…..
"Alkotó munka vár tehetségemre, ha sosincs záróra, nincs ki elvégezze. Ez a mondén élet, félek korrumpálna Vár a közösség építő munkája. Az új mechanizmus kulcsembere voltam, és most itt végzem egy presszóban holtan." A világszerte eltiport 1968-as forradalom engem is…..
A hétvége igazi sportünnep lehet a magyarok számára. Nemcsak amiatt, mert az MKB-MVM Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében szerepel, és akár meg is nyerheti azt, hanem azért is, mert 1987 után újra Eb-résztvevő lehet a magyar női röplabda…..
"Csak álom ez talán. S a boldogság után Már holnap mostohán mered rám a valóság Nem ébredek fel még. Könyörgöm, ó nagy ég! Hadd álmodjam tovább Ezt a szép nagy csodát." Államosításomat követően először a Talpalatnyi földdel szerepeltem a mozivásznon, amely még az…..
"Van úgy, hogy az egész színes, mint egy kalandregény, Csapdák, álarcok, vad, kemény csaták. Van úgy, hogy az egész szabad, jóízű nevetés, Szélesvásznú vidám bolondozás." 1901-ben születtem, kezdetben néma voltam és csak fekete-fehérben látthattak az emberek. Az 1910-es…..
Azt gondolom, hogy 1997 volt az az év, amikor a rap/hip-hop (R'n'B - de erről majd egy másik posztban) kezdte átvenni a hatalmat a zene világában. Az eurodance korszak 1996-ban végleg lecsengett, a rock nem volt épp a legnépszerűbb a '90-es évek második felében, azonban az USA-ból…..
Viola1984 2010.02.13 12:55:23
@Flankerr: Szívesen:)! Kíváncsian várom a lengyel rap-et :)!
Viola1984 2010.03.18 21:10:54
@daniel.takacs: Tényleg, erre én is emlékszem :)! A szövegét anno leírtam egy papírra kazettáról hallgatva. Szerintem még meg is van valahol az a papír:D! Amúgy eredeti szöveggel persze hogy jobb, de ide inkább a cenzúrázott verziót akartam belinkelni :).
A lengyel dal jó, bár engem igencsak Daddy Yankee dalai jutnak róla eszembe.
Kövezz meg, de nekem ez a koreai szám tetszik :))))!
Viola1984 2014.02.13 12:01:51
@doggfather: Ezen nőttem fel, ezek mentek a Viván, igen én bírtam ezeket.
Nohát miután mindenki kipihente már az új év köszöntését, javaslom nézzük meg együtt mi történt a rap/hip-hop világában 1994-1996 között. Ez az időszak egyébként is a kedvencem volt a '90-es éveken belül, Európában tombolt az eurodance láz és olyan rap/hip-hop slágerek…..
Viola1984 2012.03.30 13:28:15
@amdn: Notorious B.I.G.-t ebben a posztban találod :retro80s90s.blog.hu/2010/02/09/rap_hip_hop_zene_1997_1999
Mc Lyte-ot meg majd egyszer egy női rap/hip-hop előadókat bemutató írásban... csak még azt nem tudom az mikor lesz :)
Viola1984 2014.02.13 12:00:28
@doggfather: Slágerlisták alapján, de persze van benne egy kis szubjektivitás is.
David Hasselhoffnak hiányoznak a '80-as és a '90-es évek. Naná, hisz a Knight Rider Michael Knightjaként és a Baywatch "mindenkitmegmentekszuperhős" Mitch Buchannonjaként a legnagyobb sorozatsztárok közé tartozott. Az már csak hab a tortán, hogy popénekesként is befutott, különösen…..
1993 igazán izgalmas év volt az elektronikus zenét illetően. Az eurodance dalok nemcsak az európai slágerlistákat uralták, hanem a rádiókat és az MTV Europe-ot is. A raverek sem panaszkodhattak, egyre több techno, hardcore és breakbeat dal született és vált népszerűvé széles…..
Szinte hihetetlen, de már 20 éve annak, hogy az Ace of Base az All That She Wants-szal, Haddaway pedig a What Is Love-val berobbant a zene világába. A diszkókban mindenki Dr Alban Sing Hallelujah-jára és a 2 Unlimited No Limit-jére táncolt, a slágerlistákon a Culture Beat a Mr.…..
Az eurodance aranykora 1993-tól vette kezdetét. Ahogy az a sorozat korábbi részeiből kiderült, a '80-as évek végétől fokozatosan vált népszerűvé ez a zenei stílus, különösen Európában. Az eurodance a house, a Hi-NRG, az Italo Disco és a Hip-Hop ötvözete, igazi klubzene,…..