Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TERENSZ

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
3 inch heaven Pagoda 2013.05.11 15:34:42
„A pagoda toronyszerű, többszintes, kőből, téglából vagy fából készült építmény, főként Kelet- és Délkelet-Ázsiában; általában buddhista templom együttes része. A pagoda az ősi indiai sztúpából alakult ki, amely rendszerint egy szent ember vagy király földi…..
Tavaszi Rajzás - Évadnyitó a Premier Outletsben: Az utolsó egy régi ismerős ;) Kicsit hűs volt és szeles az idő, valszeg ezért az autó is kevesebb a megszokottnál, de élveztük, tetszett, ráadásul a helyszínválasztásnak köszönhetően Milán is kapott egy adidas rövidnacit…..
Belsőség Lángok a troli oldalán 2012.12.08 14:35:06
Hogy a budapesti buszok néha kigyulladnak a lázas munkában, az senkit nem lep meg. Volt már füstölő metró, és az, hogy lángra kapott villamos esete nem jut hirtelen eszembe, nem jelent semmit. Trolikkal kapcsolatban más sokkoló esteket kapott fel a sajtó: egyszerűen ráztak az öreg…..
Sikuim világa 1628 2012.08.20 10:35:54
1628 Mercedes 208 Schulbus (gyártásban / in production: 1983-1988) Az egykori kelenvölgyi autómodell-börzéről. From the old toy car fair formerly held in Kelenvölgy. ..
TERENSZ 2012.08.20 11:32:44
Sikuim világa 1026 2012.06.21 23:39:00
1026 Citroen SM (gyártásban / in production: 1975-1981) A német ebay-ről. From ebay.de. ..
Sikuim világa 1012 (Ungarnmodell) 2012.06.21 23:22:00
1012 Ferrari Berlinetta 275 GTB (gyártásban / in production: 1975-1981) A Ferenc körúti Játékudvarból. Sajnos a bal oldali ajtó hiányzik. Magyar modell. From Játékudvar toy car shop at Ferenc körút. Left door is missing. Made in Hungary. ..
Belsőség Rendőrautót vegyenek! 2011.12.21 14:11:00
Annak idején, amikor még Érden laktam (és sikított a flex este tízig) történt, hogy egyik éjszakai hazaérkezésem alkalmával igazoltattak a rendőrök. Különösebb probléma nem volt semmivel, a fiatal főtörzzsel és kedves, dekoratív kolléganőjével jól elbeszélgettünk.…..
TERENSZ 2011.12.22 11:13:41
Én nemtudom ez ugyanaz a kocsi lenne-e csak azért mert ugyanaz a rendszám elvégre is a rendőrkocsinál még ott vannak a jelzések a rendszámon mig a fenti képen nincsen.
Amugy szerintem jo vétel lehet bár tényleg ez az ami kicsit aggodalomra ad okot hogy mennyit hajtották.Bár lévén a rendőrők manapság csak rokkanthelyre, buszsáv használatra használják ha meg van valami nem mennek az illető után.
Pl multkor egyik haverom kézifékes huzással fordult meg a záróvonalon egy rendőr ott ment el a Vw Polo járőrkocsijával még utánunk is nézett de nem lett semmi.Szóval az ilyen hozzáállások tekintetében megkimélt járműparkkal rendelkeznek:D:D
Mert vagy nem mennek az adott fél után mondván gyenge ahhoz ez a kocsi vagy nem is akarnak és itt a baj.
Gondoltam már rá hogy szerelnem kellene egy kamerát a műszerfalra és filmezni ezeket mikor mennek a buszsávban fény és hangjelzés nélkül mivel ilyenkor - tudomásom szerint - ugyanolyan normális kocsinak számit mint a többi akkor ezekután én is mennék a buszsávban és ha perre kerülne sor mert pl jogosan nem akarom befizetni a birságot akkor ott a bizonyiték.
Minket a népet mindig leráznak azzal a szöveggel hogy "a képen láthato gépkocsi akkori szolgálatban lévő tisztjével szemben eljárás indult bla bla bla..." de honnan tudjuk hogy tényleg elindul-e az eljárás ellene elvégre senki nem ellenőrzi mi meg jol elvagyunk és kész.A szóvivők meg ezt kimondják és ennyi nem indul itt semmilyen eljárás.Pedig ezekből is szépen lehetne kaszálni.Pl az önkormányzat jol járna hogyha ilyen büntetéseket a tilosban és szabálytalankodó rendőrőktől behajtanának.
Mert lévén pont azok szegik meg a szabályokat akiknek be kéne tartani akkor hogy várhatják el másoktol hogy betartság?
A sok ködlámpás köcsöggel sem csinálnak semmit holott ráadásul a KRESZ is kimondja hogy lakott területen kivül használható csak sok meg ott jön velem szemben vagy mögöttem és égeti.Lehet hogy nem erősen ég csakhogy annak máshogy van a szórási szöge mint a fényszórónak ami bevan állitva és ezáltal ezek vakitanak.Ezekből is jól lehetne birságolni mégsincs semmi.
Napra pontosan 25 évvel ezelőtt, 1986. október 2-án mutatták be talán minden idők  legsikeresebb egész estés magyar rajzfilmjét, a ma már kultuszfilmnek tekinthető Macskafogót (angol nevén: Cat City). Az Uránia Nemzeti Filmszínház díszvetítéssel ünnepelte meg e jeles…..
25 éve történt az NSZK-ban SIKU 2011.05.25 18:34:00
Lazításképpen a sok zene mellett néha megemlékezünk egyéb, az NSZK-hoz kötődő eseményekről, személyekről, dolgokról. Mai blogbejegyzésünk tárgya a lüdenscheidi Sieper GmbH játékautó-márkája, a SIKU, amely máig a gyerekek és a hozzám hasonló őrült gyűjtők nagy…..
TERENSZ 2011.05.26 11:02:04
@Super aGyuri: Én és faterom is nagyon imádjuk a zenéiket mert egyszerűen bejönnek.
Az egyik Mezőfalvi falunapon pl az Irigy HónaljMirigy is fellépett és elő is adták a You'r My Heart, You're My Soul számukat és az is nagy kedvencem lett még ha magyar és vicces szöveggel is.Nemtudom te hallottál-e rola vagy ismered.Szóval akkor hallottam azt is előszőr mégis hirtelen a kedvencem lett mint az eredeti.
Sasold meg: www.youtube.com/watch?v=f1IwCfbk7wg

Tulajdonképpen mi okozta az együttes karrierjének befejeztét?Ugy értem lehet tudni valamit hogy miért utálták meg ennyire egymást?

Persze a Dupla Kávé - Se veled, sem nélküled cimű száma is ehhez hasonlo.Én még talán a 90es években hallottam egyik római parti diákkirándulás alkalmával ahol mindig felmentünk az egyik kis eldugott teremrészbe titokban biliárdozni - mert persze nem lehetett - és akkor bekapcsoltuk a tévét és ment közben a zenecsatorna.
  Nem hittem a szememnek, amikor megnyitottam a linket. Starsky és Hutch 74-es Ford Torinója, a David Hasselhoff vigyorgó arcával elhíresült Pontiac Trans-Am, minden idők talán legszebb Aston Martinja – James Bond DB5-öse, Marty McFly DeLoreanje, és mindez egy kupacban?…..
Belsőség Miért vannak dugók? 2010.09.09 08:14:03
Mindenki elmerengett már egy dugóban, hogy most valaki engem egy íróasztal mellől szívat, direkt mostanra ütemezték az összes felújítást, netán a lámpákat programozták rosszul. De tényleg: miért?! Vélemények az azonos című írásunkról...
TERENSZ 2010.09.09 19:59:52
Azért kérlekszépen hogy igy azt mondhassák mindenki áll a dugoban megbénitja a várost és szennyezi a környezetet ezáltal még többet igy "jogosan" le akarnak gombolni az emberektől.Tankolni meg ugye kell nem levegővel megy az auto.

Az üzemanyag drágulása is nagyon érdekes.Egy évben hányszor van emelés.Ez egy bevett szokás magyarországon nem csak itt hanem az épitkezéseknél is meg minden másnál.Kétszeres haszonkulccsal dolgozik a kormány egyszer azért mert tényléeg emelkedik az ár egyszer pedig azért hogy a zsebbe is jusson valami.Hogy honnan tudom?Mert én is igy csinálnám.

Kétszer emelkedik a benzin ára.Egyszer azért mert valóban szükséges egyszer pedig azért hogy inkább többlet bevétel legyen mint kiesés.....ugyis mindennak a kisember issza meg a levét csak kérdés még meddig.

Amugy nem hiszem el hogy a lámpákat nem tudják jol összehangolni.Én is ki vagyok rajta akadva.Van olyan hogy reggel tök jol végigjövök a Fogarasin erre a Tesco utáni lámpa megfog ahol egy kis utca van mindössze.Busz felirat felvillan gyalogosnak már rég piros engem mégse enged de miért nem?Máshonnan nem fordulhat ki auto szemből se mehet oda be senki mert az egyirányú utca amelyik ott van velem párhuzamosan a buszt/trolit már engedi és én mégis ott állok még a pirosnál.

Vagy ott van a Gyáli uti lámpa.Muter ott dolgozott.Nem hiszem el hogy mindössze csak egy - lemértem - !!! 4 !!! másodperces zöldre futja ez idő alatt talán ha két kocsi átmegy de persze legalább 3-4-5 átszokott menni és meg is értem őket.

Én mikor voltam faterral anno külföldi országokban ott nagyon jo dolgokat láttam.Mozgásérzékelős lámpák.Mindegyik iránybol piros.Ha valamelyik iránybol jön auto - és mondjuk egy másikbol is amelyik keresztezné az utját - akkor annak ad előbb zöldet amelyik közelebb van a lámpához.Ez persze ilyen külvárosi utakon láttam és nem biztos hogy a belvárosban meg lehetne oldani.

De érdekes modon korán reggel késő este néha olyan jol át lehet menni a városon hogy na.Mondok egy példát.Ha reggel 6-ra megyek melozni tök jol át tudok menni.Szinte majdnem mindenhol elérem a zöldet reggel.

Az is tény persze hogy alig van forgalom olyankor DE....

Ha már 7-8 vagy naoközben akarnék igy menni nem jönne össze.Megfogna mindegyik.

Én pl olyan modositások tennék lehetővé hogy az utakon a lámpák felett is lenne kis számkijelző vagy pl a zöld el kezdene villogni 2-3 szor mielőtt sárgára vált mert hogyha megyek a városban 50-60-al néha olyan hirtelen éri az embert a váltás hogy már nem tud megállni ha pont ugy jön ki a távolság utána meg kapná a csekket vagy a rendőrbácsi leintené - akik egyébként mindennap JOGOSOLATLANUL használják a buszsávot megkülönböztető jelzések nélkül.Erre is kellene hozni egy ilyen testületet aki ezeket felügyeli.

Pl ha már a dugo megvolt beszéljünk arrol is hogy a Keleti előtt (Erzsébet hid felől jőve) ki volt az az okos aki kitalálta azt a flikket oda hogy a belső és a középső sáv egy sávval kihuzodik jobbra.Ott is mindig annyira kell figyelni mert pl mikor este jövök hazafelé 23 ora után - de van hogy napközben is - mennek a külföldiek és szépen egyenesen mennek tovább a sávjukban nem mennek abba a kis elkerülő irányba és ennek az az oka hogy nincs jol kitáblázva.Nem érthető más számára mert van hogy a magyar is megy tovább benne nekem meg ott mindig annyira kell figyelnem hogy ne legyen mellettem senki mert mindennap félek mi van ha összetöri a járgányomat ami nekem munkaeszközöm.

Igy általában ha abban a sávban van valaki - a külsőben - akkor vagy nyomom neki hogy előtte legyek vagy lemaradok mögé.

Az a baj hogy manapság már nagyobb a közlekedő népesség mint amilyen forgalomra anno tervezték a várost.Kellene még hidakat is épiteni ahol átmehet a forgalom.

A rajzon lévő dologhoz meg csak annyit fűznék hogy a békáé egyre romlo szinvonalához és ennek ellenére az egyre magasabb jegy-bérlet árak miatt már igyis jobban jár aki autoval megy.Inkább ülök a dugoban a saját kocsimban amibe beletankolom egy havi bérlet árát - vagy többet - mint hogy ott legyek a buszon többször kelljen átszállni hely nincsen sokan vannak egymás honaljába érnek az emberek beszivárog a buszoknál a szénmonoxid stb......

Az a baj hogy az emberek kiszipulyozására sajnos mindig találnak módot....és mi csak beletörődünk ezekbe ujra és ujra.Itthon is olyan sztrájkok kellenének mint Görögben, Franciában.Összefogás.....de sajnos Magyarország ezt a szót nem ismeri.
Belsőség Rendszámot a bringára! 2010.08.11 10:45:54
Miből derül, hogy kié a szajré? Meg ki jött nekem? És ki fog kártalanítani? Ki ütötte el a babakocsis feleségemet? Hát a rendszám! Vélemények az azonos című írásunkról...
TERENSZ 2010.08.11 16:17:05
Kampec:

No meg persze van a motoros.Azokra is rendszám kéne.Elviszi a tükrömet - ahogy egy bringás is jelen esetben - hogy menjek utána hogy vonjam felelősségre hogy találjam meg ha nekem anyagi kárt okoz?Mert persze ilyenkor a legegyszerűbb gyorsan eltűnni de ha ő neki lenne valami kára lehet hogy ugyanez a kérdés jutna eszébe.Most nem támadni akarom a bringásokat meg motorosokat mivel az autosok között is akadnak szép számmal száguldozó bevágó őrültek.

De valahogy igenis azonositani kell őket.

Tegnap is láttam egy 3 kerekű motorost.Nagyjábol 2 perc alatt két piros lámpán át is ment.Szarnak a szabályokra - már akik - és még a rendőr se tudna utána menni mert teszem azt bemegy egy olyan helyre ahova kocsival nem fér be a zsaru....rendszám meg ugye nem volt igy lehetetlen azonositani, elfogni.

Egyébként ha már a bringásokrol szo esett akkor fizessenek a biciklisek is útadót ha ennyire sokszor mondogatják szinte követelik a bicikliutakat.Ez most lehet hülyén hangzik de én mint autos fizetem az utadot a benzint a biztositást meg még ki tudja milyen szar adókat és elvagyok nem követelőzők.Persze én is mondhatnám hogy jobb utakat akarok mert a kocsim már lassan szétesik de ha a T.biciklisek követelőznek - én jogosan mert fizetem az alább felsorolt dolgokat - ők pedig nem akkor fizessenek a bicikliutak megépüléséért használatáért.

Az önkormányzatok és más hatósági szervek is felébredhetnének.Nem az a baj hogy bicikliutakat épitenek hanem az hogy azok önkormányzati pénzekből vannak vagy ne adj Isten a kormánytol kapott támogatásbol és igy ezzel is csökkenteni lehetne a kiadást.Pl ha a bicikliset is fizetnének valamennyit a bicikliutakért akkor teszem azt pl nem biztos hogy 30 millioba - most csak mondtam egy számot - kerülne az egész hanem csak a felébe.

Ha pedig erre valaki azt mondja hogy nem fizetne érte akkor marad az úttest és a járda és el lehet csendesedni (nem akartam kuss-t irni).

Egyébként a kresz modositást se értem hogy miért jo az hogyha a biciklis egyirányú utcából érkezhet velem szemben ebből lesz még pár baleset.Ilyen modositást is ki a pöcs hozott meg.Gratulálok neki.És akkor majd én leszek a hibás hogyha egy bringás nekem jön az egyirányu utcában ahova behajtottam holott akár biciklis akár motoros még ha emberi erővel hajtott jármű is részt vesz a forgalomban és ráadásul az uttesten.Ugyhogy ez szerintem valahol sántit.Az oké hogy mentő meg a szemetes kocsi érkezhet onnan mert köz és sürgősségi feladatot ellátó szerv de a bringás milyen jogon?