Regisztráció Blogot indítok
Adatok
venike

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A vizes világbajnokság július 14.-én indul. Ez alkalomból néhány napja bemutatták azokat  a formaruhákat, amelyeket a hoszteszek fognak viselni az események alatt. A VB fő grafikai elemei visszaköszönnek a ruhákon, illetve a színválasztás ami még illik a rendezvényhez. Íme itt van a négy fazon-a…..
venike 2017.07.11 18:34:37
Az LMP korábbi társelnöke, Schiffer András volt az Echo TV Heti mérleg című műsorának vendége. Bár viszonylag ritkán fordul elő, hogy nem kormánypárti politikust, közéleti személyiséget hívnak be a zuglói központú televízióba, a legpikánsabbak éppen ezek az alkalmak. Emlékezzünk csak Soproni Tamás…..
venike 2017.06.19 19:22:23
@Punxsutawney Mormota: Szerencsére kinőtte, mert manapság többnyire bárkit lemos a pályáról!
Sajnos, a mai napig sok tévhit övezi a depressziót. Vannak, akik nem veszik komolyan, nem tekintik igazi betegségnek, hanem inkább „divatjelenségnek”, és nem értik meg, min megy keresztül egy depressziós ember. Aki szerint a depresszió nem betegség, csak „hiszti” vagy figyelemfelhívó manőver, az…..
venike 2017.06.17 16:25:14
@kvadrillio: Voltál te már depressziós? Valószínűleg nem. A depresszió olyan kín, ami élhetetlenné teszi az életed, kaparod a falat, magadba fordulsz, végtelenül magányos vagy, legyen akár családod, segítő környezeted. Mindeközben a szerető környezeted életét is élhetetlenné teszed. Minden gyógyszernek vannak, lehetnek mellékhatásai. A daganatos betegségekre adott gyógyszerek is "mérgek", mégis esélyt adnak a felépülésre. Körültekintő, lelkiismeretes. odafigyelő és tapasztalt pszichiáter segítségével igenis mankó lehet a kilábalásra, mondom mankó, mert az egyén munkás cselekvése is kell a felépüléshez.
venike 2017.06.17 19:13:57
@Látens Inszinuáció: Jelen pillanatban nem tudok, de utánanézek, hátha találok. Pszichiátert tudok, ellenben lenne néhány kérdésem, amit talán jobb lenne magánbeszélgetés formájában folytatni. Ha nincs ellenére megadom az email címem (venike67@t-online.hu), esetleg megadhatná az önét és akkor elmondom a tapasztalataim.
venike 2017.06.13 11:40:05
Ez a cikk oly sok sebből vérzik, hogy ... Egyet azért kiemelnék az utóiratra válaszul:
"Persze a cikkel nem azt akarom mondani, hogy egyértelműen a rossz tanulók lesznek a gazdagok, vagy nem érdemes tanulni. Sőt kifejezetten fontos fejlődni és tanulni még felnőtt korban is! Viszont mindent kritikus szemléletmódban és értően. Aki érti, amit ezzel mondani akarok az érti, aki nem az meg helikopter..."

A kritikus szemléletmód és "jótanulóság" egyáltalán nem zárják ki egymást. Ha az iskolai sikeresség egyik ismérve az, hogy valaki jó tanuló (sok más mellett), attól miért ne ne lehetne kritikus, innovatív,stb... Miért kellene egyáltalán diszkreditálni az akadémiai tudást, mint egoizmust? Mivel támasztja alá a cikkíró ezen állításokat? Félművelt transzcendenciával?

A jó tanuló is pont annyira esélyes a rendszerkritikára, mint a "rossz tanuló", sőt tudásából fakadóan netán jobban alá tudja támasztani érvrendszerét. Az iskolai sikertelenség meg éppen, hogy rossz értelmű rendszerkritikába torkollik, szélsőségesen radikalizálódik.

Az más kérdés, hogy mennyire biztosítja az esélyegyenlőséget az oktatási rendszer, mennyire örökíti tovább a nyomort és kilátástalanságot, mert a pl. Mo-i nagyon is azt teszi . Az is igaz, hogy az ún. művelt köznyelvtől különböző nyelvváltozatokkal szemben a magyar iskola intoleráns, és ez igenis problémás.

Ugyanakkor, nagyon nem kellene leértékelni a tudás becsületét (legyen az akadémiai), már csak azért sem, mert statisztikailag még mindig igaz, hogy az iskolai siker (tudás) relevanciával bír az elérhető társadalmi státuszunk tekintetében. Egyedi példák, pedig csak vigaszágnak jók...

Egyébként én helikopter...
Az alábbiakban a 2011. november 24-én közzétett levelem teljes szövege olvasható.       Tisztelt Miniszterelnök Úr!   Kedves Viktor!   Rég beszélgettünk. Régen beszélgettünk. Volt egy álmunk egy élhetőbb kollégiumról, egy nagyobb tudást adó egyetemről, egy…..