Regisztráció Blogot indítok
Adatok
crashdummy

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehetne ez a mai - azeri gyilkos kiadatása - hír kapcsán megszületett sajtóreakciók összefoglalása. Vagyis, a közbeszédet akkortól érdekli ez az egész, ha Örményország legmagasabbrendű nemzetközi kiakadása az angol nyelvű sajtón keresztül (!) elér hozzánk. Pedig a KIM már…..
Fővárosi Blog Fortepanozzunk! 2012.06.04 21:31:00
Ismét frissült a fortepan.hu, így aztán újabb adag képről elmélkedhetünk: vajon hol készülhettek, mit ábrázolnak? A képek nem feltétlenül Budapesten készültek, még Magyarország sem biztos. Van, amit könnyű lesz megfejteni, és van, amit nem. Tippeket, megfejtéseket kommentbe…..
Még néhány nap, és új ország születik Európában: Orbanisztán. Eredetileg úgy volt, hogy Magyarország lesz a neve, de egy zárószavazás előtti módosítóval Lázár János mindenki meglepetésére az Orbanisztánt javasolta, aztán már így maradt. Mit lehet tenni, így akarták az…..
Van egy elég rossz hírem. Hétfő este az Országgyűlés elfogadta a plázastopról szóló módosítót, ami gyakorlatilag előrevetíti, hogy 2015-ig ne lehessen 300 nm2-nél nagyobb alapterületű kereskedelmi építményt létesíteni. Igen, valóban építési tilalommal pörgetjük fel az…..
crashdummy 2011.11.22 15:35:12
@spontan: Már bevezették :-) Kereskedelmi láncok különadója a neve. Csak abból mást támogatnak, nem a a kiskereskedőket.

Mellesleg a piacgazdaságnak az egyik lényegi eleme, hogy a kereslet-kínálat szabályozza. Egyszerűen fogalmazva: Ha szar a kínálatod és drága vagy, akkor csökken a kereslet, és tönkremész. Ilyen egyszerű. Ez a jogszabály a piaci verseny szimpla korlátozása.

Pár kommentelő kedvéért: a pláza nem egyenlő a hipermarkettel. Ezt jó lenne megérteni. Van ott ugyanis számtalan olyan kereskedelmi egység, aminek semmi köze a multikhoz, hanem magyar kisvállalkozás: étterem, kávézó, fodrász, tisztító, cipőjavító, divatáru bolt, játékbolt, virágos, újságos... Rájuk nem gondoltok? Ugyanezen szolgáltatások a plázán kívül sokkal kisebb forgalmat érnének el. Pont ezért mentek be oda. Több nézelődő = több vásárló = nagyobb forgalom.

A plázákban a vásárló sokféle szolgáltatást kap meg egy helyen. Vagyis időt és pénzt takarít meg. Pont erre találták ki őket.
crashdummy 2011.11.22 16:01:03
@Kakimaki0123456789: Szép levezetés. A jutalmat azért kapja, mert...

... mert a pénznek nincs szaga.
crashdummy 2011.11.22 16:17:00
@xylu: Nemrég jártunk egy CBA Príma boltban. A sajtos pultban kettő, azaz 2 féle magyar sajt volt. Az összes többi (vagy 20-25 féle) mind import. Bizony, bizony. Ennyit a "magyar árut magyar boltból" bullshitről. Ja és tényleg legalább 30%-kal drágább minden.
Varánusz Eva helyett kuminizmus 2011.11.09 13:01:22
Az elmúlt napok egyik vezető gazdasági témája, hogy kormányunknak lesz-e mersze szembemenni a saját frakciójával, koalíciós partnerével, és nagyjából mindenki mással is, vagyis megszüntetik-e az evát.Nem kell túl nagy képzelőerő annak felméréséhez, hogy a gazdaság és a…..
Pártunk és kormányunk úgy érzi célszerű beleszólni mindenbe, például a családtervezésünkbe is. Emlegetik a korfát, az elöregedő társadalmat, és ezekkel nehéz is vitatkozni. Viszont a magánszféra elvileg mindenkinek magánügye, és nem feltétlenül igényelünk egy Családi…..
crashdummy 2011.11.07 13:57:54
@Rodeo36: Tévedtek. Lézer Jani vagy arRogáns Tóni már fogalmazza az egyéni képviselői módosítót a Kepler törvényekhez.
Hálátlan feladat lehet az elgyurcsányosodás. Márpedig a költségvetés rögös útjának bakhátain bukdácsoló kormány zsigulijának hátsó ablakában Rogán Antal a napszítta bólogató nejlonkutya, akiből minden kátyúba döccenés után kihullik egy újabb adónemet tartalmazó…..
crashdummy 2011.10.28 15:02:32
@mojoking77: De, pánikolok. Ha ez átmegy, akkor gyakorlatilag csak az önkormányzatok önmérsékletén múlik, hogy mennyi építményadót vetnek ki. A határ a csillagos ég. Miért ne lehetne akár 50% az adó? Ettől a lenyúlós, harácsoló, gátlástalan fityiszes bagázstól pedig ne várjon senki önmérsékletet.
Fővárosi Blog Fortepanozzunk! 2011.10.13 07:01:00
A napokban újabb képekkel bővült a Fortepan.hu. Az alábbiakban ezekből láthattok néhányat. Ezekről nem tudtam eldönteni, hogy vajon hol készülhettek. (Emiatt az sem 100 százalék, hogy Budapesten.) Törpöljünk rajtuk együtt: mi lehet az alábbi képeken? UPDATE: egyes…..
Varánusz SkiccPali törleszt 2011.09.27 11:48:22
SkiccPali tegnap aláírta a végtörlesztésről szóló törvényt. Nincs ebben semmi meglepő, hisz nem létezik olyan agymenése a kormánynak, ami alá a kézjegye helyett legalább egy halvány kérdőjelet tenne. Engem most is csak a lelkiállapota érdekelne. Milyen érzés lehet…..
crashdummy 2011.09.27 16:15:02
@gipsz1234: Igen off, de fontos. Illetve annyiban nem off, hogy az erre vonatkozó törvényt is gondolkodás nélkül fogja aláírni a Nemzet Tolla.

És arról mit gondolnak a fiatal honfitársak és fiatal honfitársak szülei, hogy a jogász és közgazdász képzés fizetős lesz? Vagyis ezen szakmák egy szűk elit privilégiumává vállnak. Ja meg a kommunikáció, turizmus-vendéglátás is.

Elmennek ezek a jó....
2011. április 16-án a rendvédelmi dolgozók tüntetésén több tűzcsapot is megnyitottak.  Hallatlan ... nemhogy örülnének, hogy egyáltalán tüntethettek! A rendőrség akkor megígérte, hogy fel fogja kutatni a bűnösöket, mert ez a gaztett nem maradhat büntetlenül.Az…..
Kisgyerekkel nem sétagalopp utazni, főleg, ha menet közben elhagyják a reptéren a babakocsit. FT-ék a harmadik napig bírták a várakozást, aztán vettek egy új kocsit 110 euróért. A negyedik napra meglett az eredeti jármű, közepesen lezúzva kapták vissza. A két káreseményt…..
crashdummy 2011.09.19 16:27:23
@Nick1984: Te hol élsz??? 150-200 eFt alatt nincs babakocsi? Nézd meg pl. a Brendon weboldalát! A Brendon nem tartozik az olcsó babaáruházak közé. De a kétfunkciós babakocsik közül a legdrágább is csak 80.000 Ft, és az átlag meg 40.000 Ft körüli.

A posztoló jogosan követelheti a babakocsi eredeti állapotába való helyreállításának költségét. Akár a tibibá által leírt módon.

De szerintem nem jogos követelés a kint vásárolt 2. babakocsi árát követelni. Az a saját döntése volt, és egy 22 hónapos gyerek egyébként már remekül elvan pár napot babakocsi nélkül. Szerintem a 110 Euro szükségtelen pénzkidobás volt. És ha most felesleges, akkor el is adhatja a babakocsit.
Újabb fejezetekkel színesedett kormányunk Elő a Pénzt a Párnacihából! (!!!) programja. Eddig ugye ott tartottunk, hogy a fogyasztás felpörgetésére kiagyalt variációk elhasaltak, mire Szent Jobbja meggyőzte a Nagyfőnököt: ott van a lóvé, kisgazdám, csak megtakarít a…..
A Budapesti Közlekedési Központ szerdán váratlanul bejelentette, 2011. július 15-étől újonnan kialakított kerékpáros nyomon közlekedhetnek a kerékpárosok a Margit híd északi és déli szélső forgalmi sávjában. A kerékpáros piktogramokat 14-én éjszaka festik fel az úttestre.…..
Karácsony Gergely a mai Népszabadságban minden bizonnyal nagy vitákat generáló gondolatkísérlettel állt elő. A felvetés lényege röviden: a következő választáson indítson közös jelölteket az ellenzék három pártja, nyerjék meg kétharmaddal a választást, felhatalmazásukkal…..
crashdummy 2011.07.12 13:56:19
@sárkányfő: Könnyen belátható, hogy az Áder féle javaslattal olyan választási rendszer jön létre, amiben elvben és matematikailag is kialakulhat olyan helyzet, hogy egy, országosan a szavazatok mindössze 26%-át elérő párt bőven megszerzi a mandátumok kétharmadát, míg az országosan 25%-ot elérő másik, csak alig 10%-ot.

Előállhat tehát olyan helyzet, hogy az ellenzéki pártok együttesen megszerzik a szavazatok 74%-át, a Fidesz 26%-ot, mégis kétharmaddal marad hatalmon. Kivéve, ha az ellenzéki pártok egyetlen, közös jelöltet állítanak. Vagyis rövid matematikai levezetéssel eljutottunk a Karácsony féle ötlet létjogosultságának bizonyításához.
crashdummy 2011.07.12 14:52:15
@Fell Bandi: Elolvastad amit írtam, tudsz számolni? Azt írtam, hogy az Áder javaslattal ELMÉLETILEG akár az is lehet, hogy egy párt, amelyik alig több, mint szavazatok negyedét szerzi, végül kétharmadnál is több mandátumhoz jut. Ha utánaszámolsz ez neked is ki fog jönni.

A mostani választási rendszerben, vagy egy tisztán listás rendszerben ez ELMÉLETILEG sem lehetséges. Vagyis mindkettő sokkal arányosabb, és jobban tükrözi a választók tényleges akaratát, mint a javaslat. Ami a szavazati arányokhoz képest jelentősen torzítja a mandátum arányokat.
Varánusz Mutyiország felvirágzik 2011.07.12 06:00:00
Jeles nap volt a tegnapi drága Feleim.  Nemzeti Törvénygyárunkban az Orbán Viktor Együttműködés brigád sztahanovbotjai megszavaztak bármit amit eléjük tettek, ezzel letették Mutyiország alapkövét. Törvényben rögzítették, hogy a matolcsyzmus izmossága a szúnyogfing…..
crashdummy 2011.07.12 13:06:14
@orbánmentesítő: A tegnapi törvénydömpinghez még vegyük hozzá a választási törvény tervezetéről napvilágra kerülteket. Egy olyan rendszert fog megszavazni a parlamenti droidhad - mert egyeztetés és konszenzus annyi lesz róla, mint az alkotmányról - ami valóban évtizedekre bebetonozza őket.

Ebben az egyfordulós, kompenzáció nélküli, vegyes rendszerben, elvben és matematikailag is kialakulhat olyan helyzet, hogy egy, országosan a szavazatok mindössze 26%-át elérő párt bőven megszerzi a mandátumok kétharmadát, míg az országosan 25%-ot elérő másik, csak alig 10%-ot.

Előállhat tehát olyan helyzet, hogy az ellenzéki pártok megszerzik a szavazatok 74%-át, a Fidesz 26%-ot, mégis kétharmaddal marad hatalmon. Kivéve, ha az ellenzéki pártok egyetlen, közös jelöltet állítanak, ami ugye elég valószínűtlen. Hol jelenik itt meg a választói akarat?

Nagyon komoly összeesküvés-elmélet kezd a fejemben összeállni.
crashdummy 2011.07.12 13:22:51
@Turk Hava Yollari:

Sokkal több egyéni képviselői indítványt szavazott meg az Országgyűlés 1 év alatt, mint az elmúlt 8 év alatt...

Az egyéni képviselői indítványt nem arra találták ki, hogy általa meg lehessen kerülni az egyébként kötelező törvény előkészítést és szakmai, érdekképviseleti egyeztetéseket. A lehetőség eddig is adott volt, mégsem élt vissza vele senki. Nemzeti Törvénygyárunk jól felfedezte ezt a kiskaput.
Vastagbőr Koki és saller 2011.07.04 11:41:00
Nem mondhatnám, hogy lerágtuk a körmünket a Fidesz kongresszusa miatt. A szoci kongresszusok valahogy sokkal izgalmasabbak, a Fidesznél viszont már tényleg csak az hiányzott volna a hátukon lévő púp mellé, hogy a sajtó az esetleges vesztesekkel foglalkozzon, akik nem nyerték el a…..
crashdummy 2011.07.04 12:52:54
@egerészölyv: "Az Európai Parlament izgága kötekedőinek adtunk néhány kokit, leesett néhány saller, kiosztottunk néhány baráti tarkón legyintést" O.V.

Próbáld ennek a mondatnak a fényében értelmezni a kis történetet. Ki is akkor itt az elefánt és ki a hangya?
Szeretem, ha sok fideszes van egy időben azonos helyen. Ilyenkor garantált a kacagás, a jókedv és a vidámság. Már nekünk, ők vérkomolyan veszik magukat akkor is, ha tétje nincs matinét rendez nekik Kedves Vezetőnk. Ők ezt kongresszusnak és tisztújításnak hívják, bár…..
w Tökötökön viharlámpás 2011.06.21 06:20:00
Rendeletben határozná meg a kormány, mennyi az elvárható fizetésemelés a magánszektorban. Nincsen az embernél csodálatosabb. Olyan figurák, akik a cipőjüket is alig tudják bekötni, hirtelen arra vállalkoznak, hogy egy egész ország gazdaságát megtervezzék. Nem kell többé a…..
crashdummy 2011.06.21 10:59:27
@Cirbi: Majdnem elfelejtettem, hogy a népegészségügyi termékdíj által azt is megmondják nekünk, hogyan kell egészségesen táplálkozni. Gondolom lesz majd kötelező munkahelyi torna is. Rögtön a reggeli ima után.

Igazából gondolkodnunk sem kell majd, mert a Bölcs Vezető mindenről megmondja, hogyan kell csinálni. Így nyugodtan leszállíthatják a tankötelezettségi korhatárt 16 évre. Sőt, akár meg is szűnhet a tankötelezettség. Az iskolák helyén pedig lehet gyapotot termelni.
crashdummy 2011.06.21 14:36:00
@Analfa Béla: Tévedsz. A CBA-t építik be az alkotmámyba, rá nem fog vonatkozni.
Kezdjük a jó hírrel: májusban egyszer biztosan nem hazudott Szíjjártó Péter, mikor megígérte, hogy "nagyszabású, minden eddiginél nagyobb és minden képzeletet felülmúlóan nagy közmunkaprogramokat" indítanak. Ez idáig a legrémisztőbb fideszes törvényjavaslat, nem…..
w Lehet más a korrupció 2011.06.10 07:00:00
A Tesco vállalat mindössze kilencven éve foglalkozik kiskereskedelemmel, így kevés fogalmuk van arról, hogy hova érdemes új áruházat építeni, mekkorát, és kell-e egyáltalán. Bizonytalanságukat azzal próbálják leplezni, hogy a forgalmukra mutogatnak, mondván, hogy a magyarok…..
crashdummy 2011.06.10 11:20:07
@Modor Tibi: Te a saját ellenséged vagy?

Állíts egyszer össze egy listát egy nagy bevásárláshoz (tartós élelmiszerek, háztartási vegyiáru, italok, húsok stb.), aztán menj el egy hiperbe, és számold ki, mennyibe kerül. Utána ügess le a kisboltba, és számold össze ott is. Feltéve, ha egyáltalán megkapnád, amit felírtál a listádra. Végül hasonlítsd össze az így kapott két számot. Aztán gondolkozz el kicsit azon, amit leírtál.
crashdummy 2011.06.10 13:13:23
@Lastres: A családi kisbolt többnyire csak az önfoglalkoztatást javítja. Külsős alkalmazottak számára nem teremt munkahelyet. Attól, hogy a Kovácsék vegyesboltot nyitnak a faluban, a Vargáéknak meg a Szabóéknak még nem lesz munkája. De ha a 20 km-re lévő városban hipermarket nyílik, akkor lehet.
Egymásra talált az antiglob és a nemzeti-spirituális kultúrharcos: a Fidesz képviselője is támogatja az LMP "plázastop" javaslatát. Az elképzelés szerint 2012-től nemes egyszerűséggel betiltanák új bevásárlóközpontok és hipermarketek építését. A mérethatárt…..
crashdummy 2011.06.10 10:13:15
@roli101: Aha. A Pöttyös óriás, amikor nem akciós, akkor 129 Ft az InterS..ban. Az egyik sarki kisboltban meg 169, a másikban 189 Ft. Egy bizonyos fajta tej itt 269 Ft, a kisboltban 359 Ft. Ja, itt kb. 15 féle tejből lehet választani, ott háromféléből. És ez a választék és ár arány igaz minden áruféleségre.

Miröl is beszélsz te?