Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_atya_

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt talán kimondhatjuk, hogy egy isten háta mögötti kőhalom legalján élő friss ászkarák generáció szellemileg legtopább tagjának sem új, hogy a bankok szolgáltatásaik ár-és díjképzési irányelveit szigorúan a nagyhírű pukkasztott egyes+pókos nyolcas közgadasági…..
_atya_ 2018.07.16 21:46:13
@Mclaurin: te szimplán hülye vagy. lábon kihordtad az agyhalált.
Múlt héten jelent meg a blogon Krónikás posztja, melyben arról írt, mi az a tíz dolog, ami miatt szívesen letelepedne Malajziában. Erre érkezett válaszul Zsolt írása, aki idén év elején költözött haza másfél év után Malajziából. Amellett, hogy egy csomó szuper fotót…..
A közelgő vasárnapi zárva tartás adta az ötletet, hogy megszavaztassuk és rangsoroljuk a Magyarországon működő szuper/hipermarketeket. Eszünkben sincs politikával foglalkozni, arra akadnak nálunk rátermettebb és alkalmasabb személyek is, mi csupán szeretnénk kideríteni, melyik…..
_atya_ 2015.02.27 09:49:18
@lac666: szintúgy.
A hidegfüstölési szezon kellős közepén járunk. Az elmúlt hetekben a hőmérséklet többnyire +4-10°C között ingadozott, ami ideális körülményeket teremt különféle húsfélék hidegen füstöléséhez.  A hidegfüstölés egy teljesen különálló iskola és szakma, a barbecue-tól függetlenül (egy önálló blogot is…..
_atya_ 2015.02.07 00:07:45
@Márkaséf: Ebben, ne is haragudj, nem hiszek. :)
Azt a 2-3 százalékot, aki "érzi", az vagy hazudik, vagy elhiteti saját magával.
Készíts reprezentális tesztet különfléle sókkal, hagymás-zsíros kenyérrel. Ha bárki különbséget fedez fel, azt vagy hazudik, vagy elhiteti saját magával :)
_atya_ 2015.02.07 00:50:13
@Márkaséf: igen, egyetértek veled, a hidegfüstnek nincs párja. Eddig se vitáztunk, csak erősítettük a rajongásunk eme kitűnő konyharemekünk iránt. :)
Egyvalami szomorít el, hogy ha már (itt városban) nem tudom elkészíteni, akkor hol vehetek _igazi_ hagyományos füstölt húst??? Szinte mindenhol csak a szemetet árulják. Az aranyáron mért "kézműves" sznobnáci uzsorások "termékeit" hagyjuk ki ebből.
Off:
Emlékszem, anyám még húslevest is készített a házilag füstölt csemegénkből és nagyon ott volt. :)
_atya_ 2015.02.07 00:52:41
@Márkaséf:
"@_atya_: Simán vállalnám a tesztet."
Elbuknál. Az emberiség 99,9999999 %-a nem érezné a különbséget. A maradék puszta hallucináció. Paraszt vagyok, leszarom. :)
Legyen akkor egy kis internetadó. Nem voltam tüntetni, nem vagyok Orbán-hívő sem, és takarodj- ordibáló sem. De azt azért elmondom, mi az, ami engem bosszant. Történt egy hétfői napon, hogy kényelmes reggeli kávézgatás közben az M1 ment a háttérben, fél füllel figyeltük.…..
Bár sokat javult a helyzetük az elmúlt évtizedekben, a feketék teljes egyenlősége továbbra is inkább álom: a vagyoni helyzetüktől az oktatáson át az igazságszolgáltatásig minden fontosabb területen bőven van még min javítani, hogy valóban teljes értékű amerikai…..
Hiszem, hogy egyáltalán nem mindig Nyugaton kell keresnünk a jól működő, szimpatikus gasztronómiai példákat. A volt Szovjetunió európai országaiban az elmúlt évtizedben felvirágzott a nemzeti konyha, a Baltikumban, Belorussziában és Ukrajnában is egymást érik a fagerendás,…..
_atya_ 2014.05.28 15:55:46
@zsador.zsadorovics: a nyárs fémből legyen, ez jogos, de a pác receptje hülyeség. Az echte ruszki pácolás nem egy éjszakás, hanem 3-4 napos és forralt vízben (vagy bubis ásványvízben!!!!) kell hagyni állni. Semmi nem kell bele, csak ecet, bors, só hagyma, babérlevél. Minden más csak rontja a végeredmény ízét.
_atya_ 2014.05.28 17:58:35
@Márkaséf:
valahol olvastam, hogy mindegy, milyen ásványvíz, a lényeg, hogy _nagyon_ bubis legyen :)
Pár hete kipróbáltam így, nagyon finom lett.
_atya_ 2014.05.28 18:01:50
@zsador.zsadorovics:
nemtom, én még a szovjetunióban születtem, sztem sose fogom elfelejteni se a ruszkizást, se huculozást. A saslikpácba joghurot rakni pedig továbbra is marhaságnak tartom, elnézést, de sosem szoktam finomkodni.
Több mint huszonöt éve történt egy vidéki katonai kórházban, hogy beszállítottak egy határőr ezredest. Ez az ezredes díszpéldánya volt a kommunista rendszernek, amolyan munkás szülők paraszt gyermeke. Nagydarab volt, nagyhangú, trágár, bratyizó, parancsoláshoz szokott,…..
_atya_ 2014.04.19 19:48:17
_atya_ 2014.04.20 12:40:49
@béla a görög:
hogy jön ide schrödinger macskája?
egyszerűen elképesztő, mennyire buta ez a vallásos népség, felfordul a gyomrom.
ja igen, szándékosan trollkodok, a faszom tele van már ezzel a sok hülye szektás barommal.
 Végre itt a hideg, és a melengető, tartalmas levesek ideje. Ha egyszer kénytelen lennék állást foglalni, és kiválasztani a számomra legfontosabbat az ételtípusok közül, biztosan a levesre esne a választásom. Mindig van itthon legalább kétféle, mert minden este ezt vacsorázom, de az utóbbi…..
Én tényleg nem értem, hogy miért ez a hír napok óta. Most egy kicsit vonatkoztassunk el az aktuálpolitikától, és attól, hogy a mindenkori ellenzéki szempontból annál jobb, minél rosszabb az ország helyzete. Ennél sajnos most sokkal komolyabb a helyzet. Nézzük madártávlatból…..
_atya_ 2011.10.27 23:33:04
@nyubocs: Ne irigykedj.
Ha ő ilyen "jól" keres, az azt jelenti, hogy az összes befizetett adó 98%-át adja, abból a 2%-ból, aki ennyit keres.
Ha te a maradék 98%-ban vagy és csak 2%-nyit fizettek be az adótokból, akkor kussolj.
 Kedd délután 247 felett járt az árfolyam, ami már elviselhetetlen feszültségeket okoz a svájci frank alapú hitellel rendelkezők számára. A probléma ugyanakkor régen túlmutat az egyénen, rendszerszintűvé nőtte ki magát, ami gazdasági és társadalmi katasztrófával…..
Az egyetlen dolog, amit nem fényképeztem le, szerencsétlen Corsa volt. Meccstúrán jártunk Spanyolországban, ami egy madridi érkezést jelentett, onnan azonnali autóbérlést követően egy bilbaói utat bő 400 kilométerrel, aztán Bilbaóból Pamplonán át vissza Madridba, összesen…..
Ma 10:23-kor Budapest, Szeged és Székesfehérvár is csatlakozik ahhoz a nemzetközi kampányhoz, ami arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a homeopátiás készítmények semmiféle hatóanyagot nem tartalmaznak. Napjainkban Európában ezeket a készítményeket gyógyszerként…..
Modorosblog Az alkoholistább 2010.09.15 07:00:00
Mottó: az alkoholista annyit iszik, mint mi - csak nem szeretjük. -Na megjött a Szöcske is, hijjjj! Na mi van, Dr. Scholl? Úrnőd és parancsolód elengedett végre, meddig maradhatsz?-Kapjátok be, sziasztok (szkanderkézfogás, három puszi). Szomjas vagyok, gyerekek - porzik a vesém.…..
A nyaralásnak is van dramaturgiája, vagy legalábbis adhatunk neki. No nem nagy truvájok ezek, de azért örülök, hogy idővel rájöttem egyre s másra. Amikor még nagyon süldők voltunk a külföldi nyaralásban, és egy egész év túlórázásának és takarékoskodásának kellett…..
Maradtunk volna még. Legalább a döntőig. Olvastuk a magyar sajtóban meg hallottuk az otthoniaktól a legfrissebb johannesburgi rémtörténeteket, helyiek levelezőlistájára is felkerültünk még az utazás előtt, így onnan is értesültünk a brutális rablásokról, gyilkosságokról…..
Több „Molotov-koktélt” dobtak ma hajnalban egy romák lakta házra Hatvanban. A rendőrség azt is vizsgálja, hogy van-e etnikai szál a történtekben. - írja a HEOL. Szerintem az is baj, hogyha egy embernek is eszébe juthat egy országban egy ilyen hír hallatán az, hogy ez…..
_atya_ 2010.05.22 19:57:08
Más Tészta Tonno e pomodoro 2010.05.20 09:12:00
Először megírom azt a 4-5 egyszerű alapreceptet, melyek évek óta hűségesen szolgálják az otthoni közétkeztetés nemes célját, azaz rendszeresen esszük, mindenkinek ízlik, és sose unjuk meg. Hideg időre, fáradtságra, másnaposságra, kiüresedett hangulat elűzésére…..
Nou San Trafford Hajrá, Inter! 2010.05.19 13:05:00
(Az NST történetében hagyomány, hogy a BL-döntő előtt objektív, tudományosan megalapozott elemzést készítünk arról, hogy az egyes csapatok miért nyerik meg a mérkőzést.)Nem tudjuk, felmerül-e egyáltalán bárkiben, hogy José Mourinho elveszítse az Interrel a szombati Bajnokok…..
Subba Nem rossz 2010.04.19 12:45:00
Szintén szívmelengető a két Hammer Musicos kiadvány is!  ..
_atya_ 2010.04.19 15:27:13
- Minél frissebb a hal, annál jobb - diktálják az ösztönök és az elmúlt évtizedek alatt agyunkba ragadt rémtörténetek a súlyos gyomorfertőzésekről. Nem szívesen piszkálom meg ezt az ősigazságot, de finomítani azért muszáj rajta: a mélyhűtött hal is lehet friss. Sőt, a…..
_atya_ 2010.04.13 12:31:55
@scheerti: Te hogy nem haltál még ki? :)
Az ilyeneket ki kéne csapni egy lakatlan szigetre, azt vadásszanak és halásszanak vagy pusztuljanak éhen.
A tavaszias idő közeledtével lassan elkezdhetünk gondolkodni azon, hogy mennyi aprópénzt készítsünk a középkonzolba, ha el akarjuk kerülni a kellemetlen helyzeteket a pirosra váltó közlekedési lámpánál.Tapasztalataim szerint legtöbbször egy Fedél Nélkült áruló hajléktalan…..