Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hogolyo78

0 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alaposan kiverte a biztosítékot magyar természetfotósok körében az RTL Klub 2011. december 10-i Fókusz műsorának riportja, amely Szentpéteri József állítólagos nemzetközi sikerei és világhíre előtt borult le – nem kicsit, nagyon... Lássuk, kicsoda is valójában ez a…..
hogolyo78 2011.12.12 15:58:03
  Heves indulatokat váltott ki csütörtöki, Heller Ágnes hazudik 2006 őszéről című posztunk, amiben Heller március 1-i, brüsszeli beszédéből emeltem ki egy részt, melyet a Hungarian democracy in danger? című vitanapon mondott.    Amikor a posztot írtam, a…..
Varánusz A pánik lehetősége 2010.12.22 14:42:20
Az országgyűlési választások óta most először van indoka a kormánynak, hogy komolyabb homlokráncolásba kezdjen. Az táborvesztést számszerűsítették a közvéleménykutatók, amikből lassan az is világos, hogy a jobboldali szavazók sem támogatják ovációval a magánnyugdíj…..
Nem értem, most akkor ő nem olyan, mint a mi politikusaink – mondja és kérdezi az egyik nyugati nagykövetség munkatársa, amikor Orbán Viktor politikájáról beszélünk. Az Economist legújabb számában harcias, összeférhetetlen („pugnacious”) embernek írja le a magyar…..
hogolyo78 2010.12.18 13:11:55
Szerintem az elemző úr most már olyasmivel vitatkozik, amit senki nem állított. (Bár az előzmények tekintetében ez érthető.) Mintha már inkább önmagát győzködné. Nem tudom, ki állította, hogy Orbán – klasszikus értelemben – diktatúrát építene. (Ez valami olyasmi lehet, mint a „fasisztázás”: sok éve nem hallottam már a fasiszta minősítést senki szájából, mégis naponta látom a „fasisztázók” bírálatát. Hasonló a helyzet a „rettegőkkel” is, bár ez esetben inkább értelmezési bajok lehetnek: rettegni és viszolyogni-undorodni nem ugyanaz.)
Az egész fejtegetése már ott hibádzik, hogy a diktatúrákat már rég nem szokás „kikiáltani”, sőt, formálisan általában minden emberi/demokratikus/stb. jogot garantálnak. Még a többpártiságot is. Csak aztán valahogy mégis mindig úgy alakul, hogy a zsarnok akarata teljesül. Ez hasonlóan volt már Sztálin idején is, de a módszerek mára nagyon kifinomultak. Ma már szinte sehol sem öletik meg az ellenzéki vezetőket, vagy törlik el, hamisítják meg a választásokat. Elég mindig csak egy kicsit buherálni a jogrendszerrel. Mindig csak annyit, hogy az éppen aktuális ellenfél ellehetetlenüljön. Egy kis médiacenzúra, egy-két koncepciós elszámoltatás, kis választókörzet-módosítás, a választójog vagy az AB jogkörének módosítása, stb, stb.
A lényeg: mindig a zsarnok akarata érvényesüljön, és valamilyen módon ki kell csinálni mindenkit, aki ellenszegülhet.

Az emberismerete pedig valószínűleg már fejleszthetetlen. Magán kívül mindenki ismeri a hülyegyereket a játszótérről, aki mindig úgy módosítja a foci szabályait, hogy ő győzzön. Aki ha nem lehet csapatkapitány, akkor inkább a saját kapujába rúgja a lasztit.
Orbánnak semmi más célja nincs, minthogy hatalmon legyen és maradjon. Bármire, bármilyen irányváltásra hajlandó, mindig szélirányba áll. Nincs szükség hozzá „őszödi fordulatra”, nem kell hozzá magyarázat sem kifelé, sem befelé. Nincs semmilyen belső emberi, morális tartása, teljesen képlékeny, mint egy… egy… egy elemző politológus.
Sárdobáló Mese a kifliről 2010.12.06 12:00:00
Azt mondta a szenátorasszony (Schmitt Pál nevű kedves olvasónknak: Szenátorasszony, a forraszték kedvéért), hogy a magánnyugdíjrendszerből az államiba való visszalépés során nem kell adózni, kivéve "ha valaki a reálhozamát, tehát nyereségét egy összegben kiveszi a…..
Gulyásdemokrácia Bóvli plusz egy 2010.12.06 17:43:15
Ilyen besorolású mától Magyarország. Köszi. De nem is ez az igazán csúnya, hanem az egész dupla leminősítésnek a kormányzati tálalása. Persze nem ért senkit meglepetésként, hogy így fogadták. Na de akkor is.Mert nem, persze, baj az soha nincsen. Megmondta Navracsics is reggel a…..
     MSZP-s szórólap 2004 decemberéből. Évről évre nem felejtettünk. De az idő telik, a körülmények változnak, utoljára idézem fel ebben a formában a magyar balliberális oldal történelmi bűnét.   „Ez a nép­sza­va­zás ugyan­is…..
Kettős Mérce Diktatúra van? 2010.12.04 14:02:00
Annyi bizonyos, hogy az elmúlt háromnegyed évben a Fidesz hozzákezdett a jogállam kereteinek lebontásához. Saját embereit ülteti kulcspozíciókba és aki nem hódol be, azt megfenyítik. A cosa nostra előretör, és lecsap. Alkotmánybíróság, Állami Számvevőszék, Költségvetési…..
Amíg Orbán Viktor a közélettől elvonulva kedvenc koponyájával beszélget, Gyurcsány Ferenc egyre inkább elemében érzi magát. Teheti, a Nemzeti Einstandolás kormánya szépen lassan rendbe teszi elveszett renoméját. Szerintem ő maga sem hitte, hogy az új kormány első évében a…..
Égető szükség van egy elrettentő példára, de az biztos, hogy egy miniszterelnök esetében mindenféle gyanúnak tízszer olyan biztosnak kell lennie. A legfőbb ügyész helyettese a Parlamentben Budai Gyula kérdésére nem cáfolta, hogy Gyurcsány Ferenc is gyanúsított lehet a…..
Több mint egy hete van napirenden az Alkotmánybíróság jogköreinek korlátozása kapcsán kirobbant vita. Sokan magabiztosan állítják, hogy az embereket úgysem érdekli ez az ügy, mert a közjogi-alkotmányos kérdések iránt érzéketlen a kizárólag a pénztárca alapján voksoló…..
hogolyo78 2010.11.04 11:22:06
Van itt még egy szempont, amivel eddig senki sem foglalkozott. A jogállami, alkotmányos keretek nem csak a népet védik a hatalomtól, de a hatalmon lévőket is a népharagtól. Gyurcsány azért tudott hatalmon maradni 2006-ban, mert a többség minden felháborodása ellenére is legális vezetőnek tartotta. Az utcai erőszak pár száz huligán magánügye maradt, hiába próbálta őket felhasználni az ellenzék. A többség – még a békés ellenzéki tüntetők is – elfogadták az alkotmányos kereteket, hogy Gyurcsány ugyan egy gyűlölt, morálisan elfogadhatatlan politikus számukra, de (max.) 4 évre ő a törvény szerinti miniszterelnök. Megpróbálták lemondásra kényszeríteni, de amikor ez nem ment, akkor elfogadták a törvényes rendet. A többség nem próbálta erővel megdönteni a kormányt, nem alakult ki népi ellenállás (sztrájk, stb.). Utólag elmondhatjuk, hogy ez Gyurcsány érdeme volt (bár akkor még ezt természetesnek vettük), hogy a hatalomhoz való viszonyában mindvégig tartotta magát a közmegegyezéshez.
De mi lesz, ha egyszer – bármilyen okból – Orbánékkal szemben alakulnak ki csak fele ilyen széles körű és erős indulatok, összeadódva azzal az – alapos-alaptalan – érzettel, hogy „ezek nem fognak elmenni maguktól”? Ha összeáll az eddigiekből az az üzenet: eddig a legrosszabb, leggyűlöltebb miniszterelnökök is a népet próbálták szolgálni, de mostantól a nép szolgálja a vezetőt? Ha az emberek azt fogják érezni, hogy már a kocsmában sincs értelme a saját sorsukról elmélkedni, mert „úgyis csak az van, amit a vezér mond”? Ha majd már a kormány sikereiben sem az ország sikereit látják, hanem a hatalmon maradásért való küzdelmet? Mivel lehet majd „becsatornázni” az emberek dühét, hogy az elkerülje a hatalmat? Amikor kialakul az az érzet, hogy a hatalommal szemben nem lehet kis csatákat se nyerni, csak tűrni lehet. Se alkotmánybíróság, de népszavazás, se jogorvoslat, ha kirúgatna egy pártszolga, se semmi… És közben a hatalom beszivárog a társadalom minden szövetébe. Ha beütne a baj, akkor még a mostani legnagyobb előnyük is ellenük fog fordulni: nevezetesen, hogy az ellenzéknek nincs vezetője. Nem lesz, aki – saját politikai érdekében is – csitítani tudná a kedélyeket.
Mi fogja megvédeni Orbánékat?
Az első hír: Csoportosan, hivatalos személy ellen elkövetett erőszak miatt 10 hónap - két évre felfüggesztett - börtönbüntetésre és 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte elsőfokú döntésében a Pesti Központi Kerületi Bíróság Samu Tamás Gergő jobbikos országgyűlési…..
hogolyo78 2010.10.31 09:55:06
@$pi$: "Azért merült fel a cigány elkövető lehetősége, mert a közelben élt egy gengszter bűnöző maffiózó cigány család."
Látod, gyakran a rendőrök (ügyészek, bírák) is ilyen szakszerűséggel dolgoznak. Ha történik valami, akkor megnézik, hogy lakik-e a környéken egy - nyilván "gengszterbűnözőmaffiózó" cigány család. Bár én még csak bűnöző egyénekről hallottam, családokról nem.
De igazán nem szeretném azt a látszatot kelteni, mintha meg akarnálak győzni bármiről.
hogolyo78 2010.10.31 13:25:48
@$pi$: Csak azt nem értem, hogy ha nyilvánvalóan azonosítod a cigányokat a bűnözőkkel, akkor miért kell rinyálni, ha rasszistának neveznek? Miért nem lehet azt büszkén vállalni? Vagytok annyira tökösek, mint a buzik: rendezhetnétek náci büszkeség napját.
hogolyo78 2010.10.31 13:27:55
@xi00: Fujj tudás!
Mellesleg a kriminológiai intézetben bűnözéssel foglalkoznak, nem a magyar népcsoportokkal.
Ez most nem lesz egy népszerű vélemény, de úgy látom, a média és a kormány kezdi aránytalanul eltúlozni a kolontári vörösiszap-katasztrófa súlyosságát.A katasztrófa önmagában súlyos. De a környezeti kárt "Magyarország legnagyobb ökológiai katasztrófájának"…..
hogolyo78 2010.10.10 13:15:31
Egy miniszterelnökhöz méltatlan, de kétségtelenül ügyes húzás volt Orbántól, hogy csak akkor szólalt meg, amikor már "levonult az ár" (tán még részvétet sem nyilvánított azonnal) és politikailag nem kockáztatott semmit. Lám, milyen sokan szomjazák és díjazzák ezt a putyinos, "ide-erős-ember-kell" fellépést. Ennek a politikai technikának pedig az a lényege, hogy az erősember csak ott és akkor erősködik, amikor a helyzet már biztosan nem fogja legyűrni. Amíg necces volt a szitu, addig Illés hisztizett (jó pont, hogy talán legalább visszahívtak pár szakembert is, akiket a közelmúltban cseréltek le pártkatonákra) és Pintér áldozta be a drága öltönyét. Aztán amikor elült a balhé akkor jön a putyin: felháborodik és felelőst keres. Nyilván, hiszen az ilyen típusú vezetőnek mindig kell ellenség: különben kiderülne, hogy üres a feje. Így aztán most is kell valaki, akibe bele lehet rúgni, még ha személyileg esetleg nem is felelős senki. (Bár az nyilvánvaló, hogy a vállalat felelősségi körében történt a baj, így anyagi felelősséget kell vállalniuk, de miért kéne elvenni bárkitől bármit, ha minden törvényt és előírást betartott?) Az ilyen vezetőnek a legnagyobb ellenség, ha nincs bűnbak (pl. földrengés), mert a nép ritka bunkó fajta és nehezen tudja felfogni, hogy néha a rossz dolgok csak úgy megtörténnek. A kedves vezetőnek mindig kell bűnbakot találni, mert a végén még őt találják meg.
w Világosítsd fel gyermeked 2010.10.05 09:04:00
Újságírócsaládokban biztos felülreprezentált a jelenség, de nyilván másutt is mindennapos: a gyerek figyel, fülel, és mindent tudni akar. Viszonylag könnyen hozzájut a természettudományos ismeretekhez, történelemből talán még túladagolása is lesz, már megint csak abból nincs…..
w Ha Orbán nem hülye, végünk 2010.09.19 13:42:00
A demokráciából csak az útlevelünk marad, meg Gyurcsány, derült ki a Charta ankétján. Ha Orbán nem hülye, végünk...
hogolyo78 2010.09.19 17:48:56
Gyurcsány még mindig nem érti, hogy milyen ostoba ez az ország. Az egy dolog, hogy Orbánból egy putyin lett – nagyobb baj, hogy Mo-ból meg egy oroszország. Itt jelenleg semmit nem jelent a demokrácia, a modernizáció, meg egyéb elvont fogalmak. Felesleges fennhangon félteni, mert mindenki leszarja. Kit érdekel, hogy a gyerekeink milyen országban fognak élni?! Vagy hogy mibül lesz maaaaaajd nyugdíj?! Most ne legyen gázáremelés, oszt’ a lelkét is eladja a többség. Ja, meg legyen cirkusz is: valami ellenségkép, ún. felelős a bajokért, akin ki lehet élni az agressziót. Bankok, korrupt politikusok, cigányok, mindegy, szabadon aktualizálható.
Szóval nincs más megoldás, meg kell értetni (Gyurcsánynak vagy másnak) a jónéppel, hogy van alternatíva és hogy miben áll annak jobbsága. Aztán várni. Nincs is értelme 4 év múlva választást nyerni valami újabb népámítással. Egyébként is kétlem, hogy jelenleg bárki Orbánnál jobb dílere lehetne ennek a narkós bandának. És igen lehet szurkolni, hogy elbukjon a kormány és lehet aktívan keresztbe is tenni. Egy nem demokrata kormány értelemszerűen nem a népet szolgálja, hanem a nép szolgálja őt. Amíg ahhoz annak kedve van. Nekem nem is volt. Ha egy kormányt öncélúan csak a saját hatalmon maradása vezérel (legyen az negyed-, fél- vagy egész diktatúra, vagy meghekkelt „demokrácia”), akkor annak buknia kell. Minél előbb és ebben segíteni kell neki. Ez nem hazaárulás, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy minél rövidebb ideig menjen rossz irányba az ország. De itt persze nagyon észnél kell lenni, hogy mikor mi a legitim eszköz. Az ember könnyen úgy találhatja magát, hogy az ellenfél vélt-valós gaztetteivel csupán a sajátjait legitimálja. Ahogy hasonlóan történt ez Orbánékkal is. Rendszerszinten olyanná váltak, mint amilyennek a komcsikat évekig láttatni akarták (igaz, nem minden alap nélkül).
A lényeg, hogy a károgásból nem lesz semmi, nem ettől fog a magyari a homlokára csapni, hogy mekkora egy barom volt eddig.
hogolyo78 2010.09.20 15:10:25
@szerénységem: „Kár, hogy Magyarhonban a Zemberek nagy része úgy gondolja, hogy az általa gyűlölt embert, pártot forradalmi kötelesség megbuktatni, míg ha ezt az ő lieblingjéről gondolja valaki, akkor idegenszívű, nemzetáruló vagy éppen fasiszta.”
Én is rühellem ezt a mentalitást és nem is sorolom magam a fent említettek közé. Én elfogadtam az összes korábbi kormányt (még az Orbi-Torgyi kormányt is, ami már határeset volt nálam), pedig alig-alig történt olyasmi, mit valóban szeretni tudtam. Van 4 év a bizonyításra, hogy szolgáljanak. Ez volt a játékszabály, amit nem én rúgtam fel, hanem Orbánék. Egy köztársaságban nem régészeti leleteket tartanak szentnek, hanem például a választási törvényt, amit vagy valóban széles politikai és társadalmi megegyezés alapján lehet módosítani, vagy csak egy periódussal későbbi hatállyal. (Jelen esetben egy módosított választási törvénynek csak 8 év múlva szabadna hatályba lépnie, hogy ne lehessen kiszámítani, kinek fognak kedvezni az új szabályok.) Úgy szeretnének a pályára lépni, hogy előtte haverokra cserélik a bírókat, megvesztegetik a partjelzőket, az öltözőben összeverik az ellenfelet és kiválogatják a szurkolókat.
Sokáig sorolhatók a példák: minden területen az látszik, hogy nem bizonyítani akarnak, hanem a játékszabályokat írják át önös pártérdekek szerint.
A gazdaság fontos, a demokráciához pénz kell, valamint én is szeretem az anyagi jólétet. De ez a kormány olyan hosszan – akár generációkon át – ható kárt okozhat, ami mellett eltörpül mondjuk a gazdasági növekedés kérdése. Ráadásul hosszabb távon ez a mentalitás mindenképpen gazdaságilag is visszaüt. Ha jól csinálják, akkor sokáig lehet húzni az időt, de előbb-utóbb még Kína is válaszút elé fog kerülni: vagy tovább enged a diktatúrából, vagy megáll a gazdaság.
w A pesti vicc 2010.08.24 10:00:00
Bajban van az én hazám. Budapestet elhagyja vőlegénye, vagy kicsoda is volt ez az ember, Demszky Gábor; legyen mondjuk a Significant Other. Ötször választotta meg a város népe, ebből négyszer újra, ezen belül egyszer egy hónappal az őszödi botrány után. Pedig sohasem volt…..
hogolyo78 2010.08.24 15:15:50
@Tóta W. Árpád: A kibuc kényszermegoldás volt, nem ideológiai. Nulláról kellett kezdeni a mezőgazdaságot és meg kellett oldani az önvédelmet is.
„Azokon a területeken, ahol a fegyvertartás szabadabb (USA; Svájc), a racionális bűncselekmények gyakorisága általában alacsonyabb” Get off my lawn!   Az Alsóörsön történt tragikus kettős gyilkosság megrázta az országot. A blogvilágban ismét előkerült,…..
hogolyo78 2010.08.24 13:46:01
@HUN_Sector: "egy gyereket lőttek le"
Nem mintha számítana, de ha jól emlékszem legalább kettőt (a másiknak az arcát lőtték szét, de valahogy túlélte) és még vagy egy tucatot megpróbáltak/veszélyeztettek.
hogolyo78 2010.08.24 14:44:43
@Hozzá Szóló: Csak azt felejted el, hogy mindez azért alakult így, mert nem volt fegyver, ami előkerülhetett volna. Az erőszaknak van egy felfutása. A tévészékháznál még tényleg csak lábra dobáltak. Okt. 23-án már rendőrkéseléssel kezdődött a balhé, utca kövek repültek magasan (láttam - minimum súlyos testi sértés kísérlete) és erre jött a "szemkilövés". Aztán a melegfelvonulás után agyba-főbe vertek védtelen embereket az árpádsávos csürhék. Majd egyesek robbantásokkal szerettek volna politikai célokat elérni. De ebből folyamatból nőtt ki a rasszista sorozatgyilkosság is.
hogolyo78 2010.08.24 14:56:39
@HUN_Sector: "99%-ban cigányok a hunyók a bűnelkövetésnél"
Ez mondjuk nem igaz, ellenben a cigányozók 100%-a... Na jó, nem folytatom, mert ma valahogy nagyvonalú vagyok a jelzőkkel.