Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zero_Toleransz

0 bejegyzést írt és 124 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor olvasom, hogy ki és mit ír erről a négy évről, egy szempont rendre hiányzik. Egyre távolodunk ugyan a kezdetektől, de érdemes felidézni, hogy az egész kétharmad, a túlnyert 2010-es választás, az erő nagyságát tekintve történelmi kivételként létrejött hatalom minden…..
Zero_Toleransz 2014.04.06 14:55:54
A gazdasági beruházások egy része (pl. Mercedes) korábbi projekt, így nehezen sorolható Viktor érdemei közé. A gazdasági mutatókat csak a lenyúlt manyup vagyon, az átmenetinek hazudott multi-adók és a 2008-as válságból való vg-i kilábalás kombója hozta össze. 3/3 olyan, ami hosszútávon nem ad okot örömre. Egy rakás cég már odébbállt, soknak nincs kedve Abszurdisztánba költöztetni a leányvállalatát. Stukturális reformok nem voltak, a minisztériumokban még többen dolgoznak, mint korábban, az államigazgatás nem lett átszervezve, az adórendszer még tovább lett bonyolítva, stb stb stb. A manyup vagyont egyszer lehetett lenyúlni. Következőnek mit vesznek el? Garantáltan államosítaniuk kell valamit, mert az adóbevételelt nincs hova növelni, úgyhogy hamarosan forráshiány lesz - hiszen az államgépezet nem lett olcsóbb azzal, hogy kevesebb képviselő pöffeszkedik majd a Kossuth téren, ez az államigazgatás költségének ez csak töredéke.
Ezek után ott van az a rakás felháborító dolog, amiből a teljesség igénye nélkül hiányzik az áfa-botrány (!!!!), az ügynöktv (egy ilyen kommunistázó kormánytól külön szép, hogy ezt nem vitték keresztül - bár az okok ismertek) és a tényleges elszámoltatás - ami jól mutatja, hogy milyen szépen vigyáznak egymásra a szocik és a fidesz, hiszen senki nem került még rács mögé egy-két kirakat emberen kívül (de azokkal is kesztyűs kézzel bántak).

A kognitív disszonanciádat nehéz oldani, részben sikerült. Egyszer majd eljutsz odáig, hogy belássad, mszp=fidesz.
Zero_Toleransz 2014.04.06 15:02:32
@kigyurt álat: ugye akkor a Martonyi, Matolcsy, Kövér, Stumpf, Hoffman Rózsa, stb stb stb stb is megy? Vagy bizonyos ex-MSZMP tagok maradhatnak?

Okostojás, szerinted miért nem akart a Fidesz ügynök-törvényt?

Miért nem ültették le Ferencet? Miért nem volt elszámoltatás?

Miért építette a Strabag a Közgéppel közösen a világ legdrágább hídját, a Margit hidat?

Néha bekapcsolhatnád az agyadat, és akkor egy-két gondolat is előbukkanhatna belőle. Lehet, hogy akkor átlátnál ezt-azt, és nem kezdenél feleslegesen írogatni.

Az mszp és a fidesz köszönik, istenien megvannak, és együtt lopják szét az országot.
Charlie Sheen új rekordot állított be a Twitteren, amikor 1 nap alatt 1 millió követőt szerzett. A mi Deutsch Tamásunknak egyelőre még csak 25 követője van a Twitteren, de biztos vagyok benne, hogy nem sokáig lesz ez így ... ha annyi nőt nem is fektetett meg, mint Charlie Sheen…..
Mandiner blog Alkotmány rebranding 2011.03.11 12:01:00
  Új alkotmányt írtak, mégse változott sok minden: sokak előzetes félelmeivel vagy éppen reményeivel ellentétben nem szabták át a magyar államrendet. Nem lettünk sem királyság, sem elnöki rendszer, még az Alkotmánybíróságot sem szüntették meg, Orbán Viktort nem emelték…..
Zero_Toleransz 2011.03.11 21:48:39
@Herr SturmLikudnik:
nem, köszönöm, ennyi elég :)
Zero_Toleransz 2011.03.12 12:31:32
@rajcsányi.gellért (ergé):

végülis annyira marginális a probléma, amit kérdeztem, hogy nem is kell válaszolnod.

Azt nem értem csak, hogy miért raktátok ki a Jakab interjút a mandiner főoldalra. Komment nélkül még belefér, de beszélni már nem mertek róla? Öncenzúra vagy csak tényleg lényegtelen ez az ügy?
Zero_Toleransz 2011.03.13 23:50:44
@rajcsányi.gellért (ergé):

ahhoz képest, hogy ezt írod a blogbejegyzésben:

"Új alkotmányt írtak, mégse változott sok minden: sokak előzetes félelmeivel vagy éppen reményeivel ellentétben nem szabták át a magyar államrendet. "

a kommentben mégis ezzel védekezel:

"nem tudok és nem is akarok mélyelemzést írni az alkotmányról"

Ha nem olvastad az egészet, és nem is akarod elemezni, akkor miért vagy annyira biztos benne, hogy semmit sem szabtak át Szájérék? Az államosítás nem jó példa arra, hogy érdemes lett volna végigfutni a teljes szöveget, mielőtt ilyeneket kijelentesz?

Nem önellentmondás ez véletlenül?
A HírCsárda megszerezte az alkotmány szövegének legelső piszkozatát, amelynek első részét közöljük. Egy birtokunkba került kormányzati laptopból sikerült kihalásznunk az Alkotmány  szövegtervezetének legelső piszkozatát, amelynek első része alább olvasható. 2010. évi…..
  Kedves Nézőink!   Kérjük, tekintsék meg Hogyan idegesítsünk aljas, övön aluli módszerekkel liberálisokat? című sorozatunk következő részét!  ..
Zero_Toleransz 2011.03.08 21:44:28
Ugye ha Szájer József blogja kommentelhető lenne, már legalább ezer olyan hozzászólást kapott volna, hogy "az Apple zsebében ücsörög", de ő bölcs módon nem élt ezzel a lehetőséggel, így a posztra tudunk koncentrálni: a fideszes politikus maga számolt be arról, hogy az…..
  Magas labda, sportérték nincs, de ezt muszáj volt.   Nyelvészetbuziknak javasoljuk, hogy nézzék meg a shoot szó jelentését bármely angol-angol szótárban: alapjelentésben nem Lukács György-i értelemben vett 'lelő'-t, 'agyonlő'-t jelent, csupán annyit: 'lő'. Ha tárgya…..
Zero_Toleransz 2011.03.04 15:01:50
@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:
"Amit Heller mondott, azt félrefordítás nélkül is minősíthetetlen. "

ez így van, de azért az is megérdemelt volna egy mondatot, hogy milyen szépen jellemzi a magyar médiát, ahogy ezt tálalják.

Az emberek jelentős része nem tud angolul, nem fogja megkeresni a neten az eredetit, hanem marad neki a hírtv, ahol viszont rezzenéstelen arccal bemondják, hogy Heller Á szerint nem sebesült meg senki.

Ezzel kapcsolatban tényleg semmi kifogásotok nincs?
Zero_Toleransz 2011.03.04 18:03:21
@TaTa86.: úgy érzem, hogy nem mostam össze, azzal ellentétben, ahogy a beszűkült látású politicus gondolja. Nem tartom valószínűnek, hogy felfogta, amit a harmadszor is leírtam neki az eredeti cikk alatti kommentemben.
  Heller Ágnes valami egészen elképesztő produkciót adott elő kedden az Európai Parlament vitanapján. A filozófus Morvai Krisztina kérdésére válaszolva azt mondta, 2006 őszén senkit sem lőttek meg, senkit sem kínoztak a rendőrök:  Senkit nem lőttek meg, mutasson…..
Zero_Toleransz 2011.03.03 18:34:47
@politicus:
a fordítással kapcsolatban mit gondoltok?
a shot = wounded szerintetek is?

ez rohadtul nem szőrszálhasogató kérdés. Rohadék dolog lekicsinyíteni azokat a rendőri túlkapásokat, de nagy tetűnek kell lenni, hogy ilyen szándékos félrefordítás mellett elmenjen az ember.
Zero_Toleransz 2011.03.03 23:18:03
@politicus: cicuka, fogjad az egeredet, aztán görgess feljebb.

azzal volt gondom, hogy Heller Á azt mondja, hogy nem lőttek le senkit, amit a rendkívül korrekt és mindig kiegyensúlyozott hírtv úgy fordított, hogy nem sérült meg senki.

Nem menteggem Ági nénit, konkrétan leírtam, hogy szánalmas, hogy kicsinyíti a brutális rendőri túlkapásokat.

Mi a francért kell lemenned az agyhalott kommentelők szintjére? Komcsi...? Más adud nincs?

A félrefordítás tény, nézzed meg szépen a videjót, ott van beágyazva kicsit fentebb.

A rendőri túlkapás is tény.

Gondolom az ártatlanság vélelme nem illeti meg Ági nénit, ezért kapta a jelzőket az örökké vidám bemondótól, de ha még gyanús is, hogy nagyon nem arra ment el a pénz, amire kiírták a megnyert pályázatát, akkor sem kéne félrefordítani a szavait.

A főszerk.nél (Turul 2k2) egyszer már elértem, hogy önkritikát gyakoroljon, amikor egy párt csúsztatását a saját csúsztatásával próbálta kritizálni.

Neked mér nem megy?

Hidd el, megbocsátom a komcsizást is, csak fogjad fel, hogy mit írtam: a lelőni és a megsebesíteni nem ugyan az. Egy nagy francot nyelvészkedek. Egyszerűen csak nehezményezem a felesleges hangulatkeltést.
Gondolom a több millió románnal való riogatás sem tetszett neked sem, mint ahogy nekem sem. Nem érzel párhuzamot a stílust tekintve?
Zero_Toleransz 2011.03.04 14:52:25
@politicus: soha nem leszel képes kívülállóként gondolkodni, a részrehajlásod borzalmas.

olyan vagy, mint azok a szánalmas barmok, akik addig tartanak egy riportert pártatlannak, amíg a nekik szimpatikus párttól nem kérdeznek kellemetlent, annak nem fogadják el minden szavát fenntartás nélkül. (Pl Süveges is addig volt jófej sokak számára, amíg a szánalmas naptv-ben mert kérdezni. most hogy továbbra is mert, már jobb eltakarítani, mert komcsi lett. azzal a szánalmas gondolattársítással, ami szerinted a komcsit fedi. mintha csak egy helyre lehetne köthető a hülyeség)

leírtam, hogy szánalmas, hogy HÁ megpróbálja kis, pitiáner ügynek beállítani az egészet. Az is szánalmas, amit az agyhalott Morvai művel, aki gyakorlatilag azt sugallja, ami HÁ elképzeléseinek a mínusz egyszerese, és ugyan annyira nem fedi a valóságot. Ettől még békés tűntetőkkel is úgy bántak a rendőrök, mintha agyatlan B-közepes macskakődobálók lettek volna.

Ezek után meg mertem említeni, hogy az, hogy Heller Á szerint nem lőttek senkire, az nem úgy fordítandó, hogy nem sebesült meg senki.

Ha nem fogod fel, hogy ez pont ugyan olyan szánalmas, mint HÁ hozzáállása a 2006-os rendőri túlkapásokhoz, akkor szerintem ne állj neki senkivel sem vitatkozni objektivitásról.

LMP ügy:

nehezményeztétek, hogy az LMP csúsztatott, hiszen nem írta le, hogy akinek van 18 év alatti gyermeke, az az adókedvezmények miatt nem keres kevesebbet 300 bruttó alatt sem.
Leírtam, hogy ez így van, de az az állításotok, hogy azért hazudik az LMP, mert akinek gyereke van (úgy átalában, életkorra való tekintet nélkül) az NEM KERES KEVESEBBET, egyszerűen nem igaz.
Ez pont olyan csúsztatás, mint az LMP állítása. Van benne kimutatható igazságtartalom, de ha már ezt nehezményezi valaki, akkor legyen korrekt. Az életkorról Turul 2k2 megfeledkezett, ezért nem volt pontos, és a cikk csúsztatott.

Ezen mit nem értesz?

Eddig is úgy olvastam híreket, hogy összevadásztam őket minden oldalról, hogy tudjak átlagolni. Pont ezért tetszik a koncepciója a mandiner-nek, mert kitesztek egy rakás cikket komment nélkül jobbról és balról is, így kiegyensúlyozottan lehet tájékozódni. A blogokban pedig megírjátok, miről mit gondoltok.

Sok blogbejegyzés tetszik, sok nem, de az esetek többségében a átlag megnyugtató. Te viszont lefelé húzod a szintet az elfogultságoddal.

Nem nyelvészkedtem. Leírtam hogy a lő, meglő, stb stb, amit a shoot jelent nem egyenlő a megsérüllel, megsebesüllel, és szándékos további hangulatkeltésből fordította a hírtv a nem lőttek le/meg senkit = nem sebesült meg senki-re.

Az egész ügy a félrefordítás nélkül is magáért beszél. Kellő objektivitással belátható.
Appleblog Penge az új iPad 2011.03.03 09:34:00
Ezt a címet el akartam sütni ma reggelre, hát tessék. Gondolom ma mindenki azzal kezdi a napot, hogy elcsen egy órát a munkaidejéből, és megnézi a keynote-ot. Hát ebben tudok segíteni, de mivel embeddelni nem lehet, ide kell kattintanotok.Akinek kevesebb a lehetősége a…..
Csipp... csepp... akkor nekikezdek.Az őszi indulásra tervezett struktúránk teljes egészében készen van.Elsőként azt mutatom meg, a terveink szerint hogyan fog festeni egy hétköznap a majdani gyermek-, ifjúsági és családi csatornán. Amit a táblázatról…..
Zero_Toleransz 2011.02.18 08:26:32
@Süveges Gergő:
Kedves Gergő!
Jelenleg nyilván csak találgatni lehet, hogy miért mondtál le. Korábban írtad, hogy ha megpróbálnak téged irányítani, nyomást gyakorolnak azzal kapcsolatban, hogy milyen legyen a műsor, lemondasz.

Szerintem ne írj semmit, mert úgyis megy majd az összeesküvéselméletek gyártása, és egy rakás ember nem hiszi majd el, amit mondasz.

Neked csak a saját lelkiismereteddel kell elszámolni. MIndenki láthatta, hogy a legjobb tudásoddal igyekezted csinálni a munkádat.

Nem kell magyarázkodnod.

Sok sikert, remélem még viszont látunk valahol.
Amikor elfogadtam a felkérést, azt gondoltam, ha a politika megpróbál beleszólni a dolgomba, már itt sem vagyok. Addig is nyílt lapokkal játszom.Ma kaptam egy udvarias telefonhívást: Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár asszony meghívását tolmácsolta egy munkatársa.…..
Zero_Toleransz 2011.02.18 08:23:41
@Kettes: @Süveges Gergő: @politicus:

nemsokára kiderül, mi történt, ha Gergő megírja.

De ha nem írja meg, az is elég üzenet, hiszen egyszer már mondta, hogy ha nyomást próbálnak gyakorolni rajta, akkor lemond.
  2009-es és 2010-es felméréseink után idén is készítettünk egy egyszerű kutatást a Mandiner olvasótáboráról. A 2011. január 25. és február 1. között véletlenszerűen kiválasztott látogatóinknak felugró kérdőívünket 917-en válaszolták meg.…..
Zero_Toleransz 2011.02.16 13:45:23
@TuRuL_2k2: örülök az önkritikának. Ezek után a vörös hazugság kicsit erős cím, nem gondolod? a plakátjukon különben sem szerepelt semmilyen hamis állítás.
A linkelt LMP-s cikkben valóban hiányzott az, hogy a gyermekesek nem járnak rosszabbul, de ettől függetlenül tény, hogy a magasabb keresetűek jártak jól az egy kulccsal, és rengetegen visznek haza pár ezer forinttal kevesebbet és innentől világnézeti vita tárgya a dolog (mármint, hogy valóban többet adózzon-e az, aki többet keres, vagy sem).

túlzás a velejéig romlott mszp-vel egy lapon emlegetni őket.
Zero_Toleransz 2011.02.16 14:26:03
@Zoli 29: akkor asszem egyet értünk, csak te nem olvastad az idevágó kommentjeimet a főszerk. cikke alatt, plusz nem láttad, hogy ugyan ezt írtam fentebb.

Nem hinném, hogy erőlködtem volna. Szimplán bosszantott, hogy egy csúsztatást csúsztatással próbál valaki cáfolni.

Akinek szólt, vette az adást, és elismerte a hibát.

Ha valamit támadhatsz, akkor az az, hogy azzal provokáltam a szerzőt, hogy nincs jelleme.
mint kiderült van.
Zero_Toleransz 2011.02.16 15:40:55
@teknős:

annyira nem bonyolult a dolog:

1.) Turul_2K2 ezt írta:

"A másik mondat viszont nemes egyszerűséggel hazugság, ha ragaszkodunk az LMP terminusához: az egykulcsos, gyermekek utáni adókedvezménnyel kiegészített szja-rendszerrel SENKI SEM JÁR ROSSZUL, AKINEK GYERMEKE VAN, keressen akár havi bruttó 80, 150 vagy 250 ezer forintot."

a nagybetűket én írtam oda, hogy lássad a lényeget.

2.) jött a kritikám a csúsztatással kapcsolatban, amiről feltételezhetjük, hogy nem volt szándékos.

3.) Turul_2k2 válasza:

Igazad van, tényleg nem gondoltam azokra, akiknek van ugyan gyereke, de már nem jogosult utána adókedvezményre.

Semmiféle okoskodás nem volt ebben.
Az LMP "megfeledkezett" arról, hogy nem mindenkinek csökkent a fizetése 300 bruttó alatt. Turul_2k2 "kifelejtette" a cáfolatnak szánt sorokból, hogy csak egy része nem járt rosszul azoknak az embereknek, akik 300 bruttó alatt keresnek.

Ezen kívül Turul_2k2 felfogta, hogy mi volt ezzel a probléma (csúsztatást csúsztatással nem cáfolunk). te viszont nem.

Az antropológiai optimizmusom azt mondatja velem, hogy most már te is megérted.
Mandiner blog Bagóbűnözés? 2011.02.07 13:31:00
  Vasárnap óta tilos a dohányzás a budapesti aluljárók után a BKV megállóiban is, az erről szóló rendeletet december közepén fogadta el a Fővárosi Közgyűlés. A bírságok több tízezer forintosak, a bliccelésért járó bünti öt-nyolcszorosát is rá lehet verni a…..
Zero_Toleransz 2011.02.08 16:25:24
@bbjnick: te annyira okos vagy, hogy mindig élmény olvasni, amiket írsz.

"A dohányos ma szabad préda, akire minden szorongásunkat kivetíthetünk, akit kellemetlenségeinkért (hivatalosan) hibáztathatunk, gyűlölhetünk. Annyi mindent el kell viselnünk, le kell nyelnünk, végre valaki, akinél még mi is különbnek érezhetjük magunkat, akit még mi is megvethetünk, csesztethetünk! Ez szerintem egy nagyon veszélyes és aljas játék a jogszabályalkotók részéről."

nehéz indulatok nélkül reagálni, de persze azt is észben kell tartani, hogy a szellemi fogyatékosokkal türelmesnek kell lenni.

Biztos feltűnt, hogy alapvetően két hozzállás létezik:

1.) a szennyezőnek jogában áll szennyezni
2.) a szennyezőnek fizetni kell, ha szennyez (jogom van a tiszta levegőhöz nem dohányosként)
en.wikipedia.org/wiki/Polluter_pays_principle

Valószínűleg már hallottál erről, de nem fér bele a majom agyadba, hogy más vélemény is létezik, mint a tied, és inkább elkezdesz összeesküvéselméleteket kreálni, ahelyett, hogy gondolkodnál. A fenti két lehetőség közül egyszerű választani - csakúgy, mint azt a fenti wikipedia-s cikkben láthatod a környezetvédelem vonatkozásában.

Orvosilag igazolt tény, hogy a dohányzás és a passzív dohányzás rákot okoz. Remélhetőleg ezt nem kérdőjelezed meg. Ezek után a nem dohányosoknak miért kellene szenvedniük valaki szenvedélybetegsége miatt? Miért tegye ki bárki magát annak a kockázatnak, hogy megdögöljön ha egyszer nem akar? Mindenki dohányozzon, aki büdösen és sárga fogakkal és bőrrel meg a tüdőrák nagyobb valószínűségével érzi boldognak magát. Ez szíve joga. Szabad országban élünk. De az egyén szabadsága nagyjából csak odáig tarthat, amíg más szabadságát nem korlátozza (jelentősen).

Jó lenne, ha ezt az új szabályt betartatnák és a következő a kocsmák füstmentesítése lenne.

"Hogy egy vendéglátó-vállalkozó hogyan dönt, dohányzó- vagy nemdohányzó kricsmit üzemeltet-e, én azt rá bíznám"

És ő fogja kifizetni a tüdőrákkezelést is okostojás? Vannak dolgok, amiket nem a piac kell, hogy szabályozzon, mert ilyen alapon sajnáljuk már szegény csapost, hogy nem árulhat piát a 18 éven aluliaknak. Hiszen miért kéne azzal is korlátozni az ügyfélkörét?

Szánalmas az a hozzáállás, amikor valaki csak azt nézi, hogy neki mit lehet és közben szarik rá, hogy másokat esetleg zavar/károsít az, amit művel. Sok dohányos fejébe valószínűleg emiatt a hozzáállás miatt nem fog sose beférni az, hogy egy ilyen szabályozásra miért van szükség.

Na abba is hagyom, mert nem valószínű, hogy egy fél mondatot is értettél az egészből.
Orbán ma délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartott nyugdíj-ügyben. Nos, kétségkívül sikert felülmúlnia a nyugdíjvédelmi megbízott tegnapi szavait, van itt egy-két "érdekes" mondat. Ugye, számtalan beadvány (60+) van az AB előtt, akik tavasszal fognak dönteni…..
  Ma lehet utoljára jelezni a magánnyugdíj-pénztárakban, ha valaki nem kíván visszalépni az állami rendszerbe és apanázsát továbbra is magánkezekben akarja fialtatni. Számos elemzés látott napvilágot az elmúlt hetekben arról, hogy kinek, milyen körülmények között…..
Zero_Toleransz 2011.01.31 23:50:59
@politicus:

" Így aztán valamennyire érthető, hogy a pénzszűkében lévő magyar kormány, amelynek nincs a kezében a kassza kulcsa, de amelynek a szabályozói hatalom minden formája a rendelkezésére áll, onnan vesz el a pénzt, ahonnan a legegyszerűbb."

beszartál a cikk első felétől, de már annyit gépeltél, hogy kár lett volna törölni és inkább elkezdted tolni az írást a "kiegyensúlyozott tájékoztatás" felé?

Gratulálok.

Nem kell árnyalni.

Az a pénz, amit kizsaroltak, magántulajdon volt - ezért kellett az alkotmánymódosítás - remélem még rémlik, hogy volt ilyen.

Az egészet egy méretes hazugságba csomagolták - hiszen még a megalkotott törvény címe is az, hogy törvény a szabad pénztárválasztásról.

Ezek után mi a fenét kéne ezen az aljas lopáson védeni?

Hab a tortán, hogy aki tag maradt, az a nyugdíjkorhatár után nem jogosult SEMMILYEN TB-S SZOLGÁLTATÁSRA, hacsak nem fizet! Ez szép nem?

Nincs rendezve az, hogy mi lesz azzal, akit elüt a busz és rokkant lesz. Magánnyp. tagként nem lehet tudni, hogy kap-e rokkantnyugdíjat. Fair, nem?

A tököm televan a sok birkán, aki nem veszi észre, mi történt.

Minden elismerésem az oldal nénike nevű szerzőjének, látom egész sokáig terelgette az sok elmebeteget a sötétben, ahol önszántukból ott élnek. Kitartást kívánok. Lesz rá szükség. A hülyeutánpótlás úgy tűnik, kimeríthetetlen.

És gratulálok a baromarcú sajtónak, hogy ilyen jól elvannak Szalai Annamáriával, akiről már nyilvánvaló, hogy F-vitamin hiánya van - de arra tökéletesen alkalmas, hogy egész Európa a szaros médiatörvénnyel foglalkozzon, ahelyett, hogy azon hőzöngene, hogyan lehet 100k embert kizárni igazságtalanul a TB-ből. Ráadásul pont azokat, akik a legtöbb adót fizetik.

Magyar seggben magyar lófaßt kívánok mindenkinek, aki ezt nem fogja fel.
Zero_Toleransz 2011.02.01 00:08:25
@tcom: a megoldás c.)

és a vicces az, hogy így még állami nyugdíj is jár mnyp tagként. (időarányosan és 75%, de lényeg, hogy kapod):

www.adozona.hu/tb_nyugdij/20110126_nyugdij_allaminyugdij_szolgalati_ido_kulf.aspx
Zero_Toleransz 2011.02.01 00:11:45
@Kniight: az adót közjószágokra és olyan javakra szokás fizetni, amiből az adózó is részesül(het). itt ez nem áll fenn
.
Ezt írod: "Aki többet keres, többet is adózik, ezt így nem tartom igazságtalannak."

elfelejted azt, hogy ennek tetejébe nem kap ellenszolgáltatást. (a tb-t feldughatja magának)
Ez szerinted javít az adómorálon?
  Újabb légiók a láthatáron a médiatörvény csörtében. A Greenpeace hazai lerakata „szűken vett szakmai szempontok” alapján arra jutott, hogy a médiatörvény a környezetvédelemre is súlyosan káros hatással van. A környezetvédelemnek szabad sajtóra van…..
Zero_Toleransz 2011.01.13 13:30:28
@Pacsker:
apukám. a greenpeace tehát nem civil szervezet? ha egy párt szimpatizál egy civil szervezettel, akkor az megszűnik onnantól civilnek lenni?

"Mellesleg fiatal környezettudósként igencsak örülök ha végre "a szabad sajtó" eszméje csorbulni fog és nem írhatnak le olyanokat az újságok, hogy a GMO jó nekünk, hogy nincs evolúció, stb."

igen, erre most majd kisebb lesz az esély, jól látod...
  Az egyik (felesleges) ütésből a másikba beleálló Orbán-kormány talán legvitatottabb intézkedése a magánnyugdíjpénztári rendszer kvázi ellehetetlenítése, az eddig odaáramló pénzek visszairányítása az állami, felosztó-kirovó rendszerbe. Hogy ez szerintünk komoly baj,…..
Zero_Toleransz 2011.01.10 18:19:13
@kewcheg:
nem tanács, csak néhány tény:
a.) sehol sem lehet látni, mi garantálja az egyéni számlákat, illetve azt, hogy az azon lévő pénzhez milyen esetben nem nyúlnak - lásd a fenti cikket
b.) semmi sem garantálja, hogy a magánnyugdíjpénztár nem dől be 10-15 év múlva valami krach miatt (de ott legalább látható helyen van a pénzed).

A valószínűségszámítás segít. Nézzed meg, hogy mennyi a befizetésed a TB-be (amit elbuksz, ha maradsz mnyp tag), és szorozzad be annak a várható értékével, hogy megkapod majd valamikor. Az a pénzed csak az inflációval lesz kiegészítve, ezt is add hozzá. Tfh 75 év lesz a nyugdíjkorhatár, mire odaáig jutsz, hogy nyugdíjba mennél. Ha 20%-ra becsülöd annak az esélyét, hogy ebből lesz valami, akkor a befizetett és inflációval növelt összeget szorozzad meg ennyivel és ezt állítsad szembe azzal, amit csak a mnyp-ba fizetsz be, és az mondjuk stabilan hoz inflációt+1-2%-ot.

Én ezt tenném.
Zero_Toleransz 2011.01.10 18:41:22
@Walter Melone:
asszem ugyan arról beszélünk. lásd a két kommentemet.
Zero_Toleransz 2011.01.12 16:54:28
Nem jó a negatív kritika az országnak az uniós elnökség idején.Vajon ki mondta ezt a mondatot?a) Orbán Viktorb) Szijjártó Péterc) Schmitt PálA helyes válasz: egyik sem. Ki nem találja a kedves olvasó...Mesterházy Attila az MSZP elnöke -és most már kijelenthetjük haláli…..
„He who controls the dancefloor, controls the people” (Dr. Dre, 2pac - California Love)   A T. Hatóságnak igaza van: a hatályos jogszabály szerint valóban nem lehet délután öt órakor cúna szavakat tartalmazó dalokat játszani a rádióban, még akkor se ha…..
Zero_Toleransz 2011.01.03 11:45:15
@Doktor Kotász:

"A helyzet az, hogy az esetnek köszönhetően újra létezik a Tilos Rádió. Bevallom, én magam azt hittem, hogy a szívemnek oly' kedves Kultiplex-szel együtt ez az adó is eltűnt, de nem: Szalaiék ismét a közbeszéd részévé tették."

Igen, tényleg szörnyű! Jó lenne végleg eltörölni, mert itt aztán szájkosár nélkül mehet a kritika, az pedig megfertőzi a szegény szavazók gondolatait. Meg aztán az is durva, hogy valaki mást gondol, mint mondjuk én. Az olyan rohadjon meg ott, ahol van.

Igazán kinevezhetnék a Tilos élére is Filipet (
www.youtube.com/watch?v=40Hod9NE6DU), aki a nemkáromkodás szobra (www.youtube.com/watch?v=nodFEgtQbII), és még ráadásul totál független is. Azt se felejtsük el, hogy bár azt a seggfej műsorvezetőt, aki a keresztények kiírtását vetette fel, nyomban lehülyézték, elhatárolódtak tőle, másnap a rádió vezetése bocsánatot kért, az illetőt kirúgták, mégsem tettek érdemben semmit! Hát csak ennyi fért bele? Ezt gondolják bocsánatkérésnek? Itt Mária országában, ahol mindenki istenfélő keresztyén, és úgy szereti felebarátait, ahogy az a Könyvben meg van írva?

Nagyon jó lesz az is, amikor Szalai Annamária végre bezúzza a Petőfi Rádiót is, és érvényesülhet a Neo meg a Class FM, a minőségi muzsika két forrása. (Amúgy végre egy becsületes goj motoros van a Petőfi élén, és már mennek szuper Ákos számok is.)

Már csak valahogy a külföldi pofátlan sajtót kellene kiiktatni, mert tarthatatlan, hogy magyar címlapokkal bomlasztanak. Eddig csak a véresszájú komcsi (értsd: baloldali) sajtó tette ezt, de Kovács Lászlóék már egy rakás jobbkonzervatív lapot is lekenyereztek.

Örülök, hogy van ez a blog, és a többi megy majd a kukába. Itt legalább rendes emberek írnak.