Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Spenot

194 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hozzávalók:2 bögre kukoricadara25 dkg leveles fagyasztott spenót3 gerezd fogkhagymaolajsó, borsfetasajt Elkészítés:1. Kukoricadarát forró, sós vízben kifőzzük. Az arányok: 1 bögre darához 2 bögre víz).2. Zúzott fokhagymát olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a spenótot,…..
Receptet küldte: Fábian KatalinHozzávalók 3 rúd réteshez:1. csomag réteslap2. 2 csomag leveles spenót (fagyasztottan kapható, ne a pépes verzió legyen)3. 10 dkg. reszelt parmezán + 10 dkg. reszelt trappista4. só, ételízesítő, feketebors, 6 gerezd fokhagyma5. 2-3 ek.tejföl és 2-3…..
Hozzávalók:4 db cékla25 dkg spenót2 fej lilahagymaolívaolajbalzsamecetcukorsó, borsElkészítés:1. Mossuk meg és tegyük fel a céklát forrásban lévő vízbe főni.2. Ha puhára főtt, hűtsük ki: hámozzuk meg és szeleteljük.3. Vágjuk fel a lilahagymát, mossuk meg a…..
Hozzávalók:4 db pritaminpaprika25 dkg túró2 dl tejföl20 dkg spenótfokhagymavajsó, bors, kakukkfűolíva olajElkészítés:1. Mossuk meg és vágjuk félbe a pritaminpaprikákat.2. Locsoljuk meg egy kevés olíva olajjal.3. A spenótot kevés vajon pároljuk meg, adjuk hozzá a reszelt…..
Hozzávalók:1 kg burgonya2 dl tejföl2 tojás25 dkg brokkoli20 dkb spenótlevélsó, bors, fokhagyma, szerecsendióvaj, olajElkészítés:Mossuk le jó alaposan a burgonya héját és sós vízbe tegyük fel főni.Ezalatt a futtassuk meg kevés olajon a fokhagymagerezdeket és fonnyasszuk meg az…..
Hozzávalók:800 g spenótlevél500 g ricotta1 tojás100 g lisztolíva olaj1 gerezd fokhagymakevés olajszerecsendiósó, borsElkészítés:Mossuk meg alaposan a spenótleveleket, majd forrásban lévő, sós vízben főzzük meg őket.Kevés olíva olajon futtassuk meg a zúzott fokhagymát, majd a…..
Hozzávalók 10-12 darabhoz:10 dkg spenótlevél1 csésze lencse2 kanál vegeta2 kanál liszt3 kanál zsemlemorzsa1 tojássó, borsolajSzósz:natúr joghurtsidlingsópár csepp citromléElkészítés:Áztassuk be egy éjszakára a lencsét, majd főzzük ki és szűrjük le, nyomkodjuk ki belőle a…..
Hozzávalók:15 dkg spenótlevél20 dkg natúr vajkrém15 dkg parmezán sajtsó, bors2 gerezd fokhagymaolajElkészítés:A spenótleveleket mossuk meg és csepegtessük le alaposan őket.A spenót vastag szárait tépdessük le.Kevés olajon dinszteljük meg a zúzott fokhagymagerezdeket, majd adjuk…..
Hozzávalók: (1 agadhoz)3 palacsinta tészta15 dkg fagyasztott spenót15 dkg kacsamáj1 gerezd fokhagyma10 dkg mascarpone sajtsó, borsolíva olaj  Elkészítés:A fagyasztott spenótot dolgozzuk össze a mascarponéval, a zúzott fokhagymával, majd fűszerezzük sóval,…..
Hozzávalók:5 dkg füstölt szalonna15 dkg lebbencstészta10 dkg spenótlevél20 dkg tofu2 szál sárgarépa1 fej vöröshagymapetrezselyempirospaprikasó, bors   Elkészítés:A füstölt szalonnát vágjuk apró kockákra és süssük zsírjára.Adjuk hozzá a szintén apróra…..
Hozzávalók:50 g spenótlevél30 g zsázsa1 gerezd fokhagyma2 kanál citromlésó, borsőrölt pirospaprikaElkészítés:Mossuk meg alaposan a spenótleveleket és a zsázsát.Turmixoljuk össze a hozzávalókat, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.Keverjünk el 2 kanál citromlét az…..
Hozzávalók:40 dkg vastag lazac szelet1 csomag spagetti tésztaolaj2 gerezd fokhagyma1 fej vöröshagyma20 dkg csiperke gomba1 dl vízsó, bors15 db spenótlevél  Elkészítés:A vastag lazac szeletek vágjuk kockákra, majd kevés olajon süssük meg minden oldalát.Főzzük ki sós…..
Hozzávalók:tortillacamembert sajtfüstölt sajtspenótlevelekfekete olíva bogyóolíva olajdióbél Elkészítés:A tortilla tésztát süssük meg sütőben.A camembert sajtot és a füstölt sajtot szeleteljük fel.A kész tortillára helyezzük a spenótleveleket, majd rétegezzük rá a…..
Hozzávalók:1 kg penne tészta60 dkg spenótlevél2 gerezd fokhagyma5 dkg vaj10 dkg juhtúró2 dl tejszín2 kanál tejfölolaj30 db fekete olívabogyósó, bors(parmezán sajt) Elkészítés:A penne tésztát főzzük ki sós, forrásban lévő vízben.A vajon pirítsuk meg a zúzott…..
Hozzávalók:2 db csirkemell filé30 dkg spenótlevél25 bébirépa15 dkg krémsajt2 kanál tejfölolaj2 gerezd fokhagymakaporsó, borsElkészítés:A bébirépákat pucoljuk meg és tegyük fel sós vízbe főzni, amíg meg nem puhulnak.A csirkemell filéket sózzuk, borsozzuk meg.A krémsajtot…..
Hozzávalók:2 db cukkini30 dkg spenótlevél2 szál répa1/2 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagymaolajsó, bors Elkészítés:Olajon pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.Vágjuk karikákra a cukkinit és szálakra a répát.A cukkinit és a répát főzzük…..
Hozzávalók:4 db tojás20 dkg spenótlevélolaj1 gerezd fokhagymaElkészítés:Olajon pirtsuk meg a zúzott fokhagymát.Adjuk hozzá a megmosott spenótleveleket és fonnyasszuk meg rajta.Ezalatt készítsük el a lágy tojást, amit addig kell főzzünk, hogy a fehérje megkeményedjen, de a…..
Hozzávalók:2 fej fokhagyma1 doboz tejföl1 camping tömlős sajtsó Elkészítés:A fokhagyma gerezdeket reszeljük le, majd keverjük el alaposan a tejfölben.Keverjük hozzá a krémsajtot.Fűszerezzük sóval.Tálaláskor a tetejét szórjuk meg tetszés szerinti zöldfűszerrel...
Hozzávalók:4 db kacsacomb25 dkg spenótlevél1 fej fokhagymavízsó1 doboz tejföl15 dkg húsos szalonna2 szál újhagyma Elkészítés:A kacsacombokat kenjük be sóval és dörzsöljük be fokhagymával, majd tegyük tűzálló edénybe.Rakjuk a sütőbe közepes lángra, kevés vizet…..
Hozzávalók:50 dkg marha hátszínolaj4 kanál mustársó, bors1 gerezd fokhagymaszerecsendió5 dkg vaj40 dkg spenótlevél1 kanál tejföl Elkészítés:A rostélyos hússzeleteket hűtőben az elkészítés előtt 1-2 napig pácoljuk mustárral elkevert olajban.Sütés előtt a széleit…..
Spenót receptek Gyors spenót 2009.03.16 10:00:00
Receptet küldte: Kácsor BélánéHozzávalók:1 zacskó mirelit spenót1 l tej2 tojás6 főtt tojás (feltét)2 db zsemle4-5 kanál lisztkevés olaj1 gerezd fokhagymacsipet sóElkészítés:Olvasszuk fel a mirelit spenótot.A zsemléket vágjuk apró kockákra és helyezzük egy tálba. Forraljuk…..
Spenót receptek Ünnepi trikolor 2009.03.14 10:00:00
Hozzávalók:2 kanál fagyasztott spenót1 kanál főzőtejszín3x2 csésze rizs1 gerezd fokhagymaolaj1,5 dl víz2 kanál cukor3 dl kókusztejmarék mazsola1 kanál pirospaprikafél fej hagymasó, borsszerecsendió, kurkumaElkészítés:Mossuk meg a rizst, csepegtessük le és szedjük három…..
Hozzávalók:40 dkg lazacfilé25 dkg penne tésztaolaj, olíva olaj4 dl tejszín2 kanál tejföl1 kanál lisztmarék kapribogyó2 db piros húsú paprikasó, borsszerecsendió10 dkg spenótlevélkoktélparadicsomElkészítés:Főzzük ki sós vízben a penne tésztát.Ezalatt a lazacok mindkét…..
Hozzávalók:1 rövidkaraj2 fej fokhagyma20 dkg spenótlevélbacon szalonnahúsléolajzsályalevélszemes borssó  Elkészítés:A karajt vágjuk fel lehetőleg nagy téglalap alakúra.A fokhagymákat reszeljük le és a felével kenjük be a karaj belső és sózzuk.A spenótotleveleket…..