Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tényfeltáró

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Civil Összefogás Fórum (CÖF) gyilkosságot követett el Bajnai Gordon karaktere ellen, ezért nem marad más, mint a vendetta – áll az E14 kommünikéjében, amit már szamizdatként terjesztenek az offline internetkávézókban. „A Bajnait Gyurcsánnyal egy plakáton szerepeltető…..
A Szkeptikus Társaság rendszeresen kap leveleket. Támogatókat és kritizálókat egyaránt. Az ellenérdekeltek támadásai sem ritkák, tevékenységünkből fakadóan számítanunk kell rájuk. Nehéz azonban megszoknunk az erős indulatokat, amivel például a legutóbb érkezett e-mailben is szembesültünk. Nem ezért…..
ProgBlog Lipót császár hibája 2012.08.19 18:42:18
„Hogyha pedig mi, vagy az utánunk következendő királyok közül valaki ezen mi szerzésünknek ellene járna valaha, ez a levél adjon szabad hatalmat mind a püspököknek, mind más jobbágyuraknak és országunkbeli nemeseknek mindnyájan és egyen-egyen, jelenvalóknak és…..
Tényfeltáró 2012.08.20 11:06:24
@Mailer Daemon:

a Szent István-kultusz múltunk újkori meghamisítása, és csak alig háromszáz éves. Múltunk meghamisítása pedig mindegyik idegen gyökerű politikai irányzat érdeke. A középkori Magyarországon Szent László- kultusz volt. Nagy Lajostól Rudolf királyig aranypénzeinken Szent László ábrázolták. Ő Nagy Lajosnak éppen úgy, mint Zsigmond királynak a lovagi példaképe volt. A Vazul-ág kiirtására törekvő István abszolút negatív személynek számított az Árpádok idején. Halála után, jó száz évvel később Könyves Kálmán az első király, aki szintén Fehérváron, a „családgyilkos” mellé temettette el magát. Szent Istvánról nincsenek mondák-mesék, mint Lászlóról. A nép számára is taszító volt. Jellemző, hogy az egész Árpád-kor nem tud az Intelmekről, amit különben csak a XV. században „találtak meg” Bécsben a Habsburgok. Hitelességét az teszi kétségessé, hogy nyelvezete nagyrészt XII. századi latin, és szövegének a legminimálisabb magyar vonatkozása sincs. A szakemberek szerint valahol a Rajna mentén írták egy tartományi úr (burgundiai, lotharingiai?) trónörökösének.
Majdnem mindegy, hogy újabb példáját látjuk-e a gumicsizmás retorikának, vagy a Fidesz elnöksége tényleg komolyan gondolja az előzetes választói regisztráció bevezetését: 2012 augusztus huszadikán a legfontosabb magyarországi politikai hír az, hogy a nép által a Parlamentbe…..
A halálbérlet normális lakás volt, élt benne egy kis család, dolgozó apa, dolgozó anya, gyerekek. Halál se volt benne egy deka se. Nagyonis élt, látszott az a bizonyos polgári jólét, a kerámialapos tűzhely, minden szobában laptop, minden volt. A ház előtt egy passat és egy golf,…..
Tényfeltáró 2011.10.29 11:56:05
1 éve üresen áll a lakásunk, ahonnét családi házba költöztünk. Gondolkoztunk, hogy meghagyjuk, vagy eladjuk. Albérletbe nem adtuk ki, pedig kérték többen is. Postaláda leszerelve, redőnyök lehúzva. Lábtörlő, virág az ablakban nincs és a nemrég cserélt gázórán sincs fogyasztás szinte semmi.

Erre hív a népszámláló, hogy valahogyan meg kellene oldani a népszámlálást, mert az egyik volt szomszédom megadta a telefonszámomat. Erre én mondom: rögzítse az állapotot. Lakás üres, postaláda leszerelve. Ennyi. Neki ez nem volt ennyi, telefonon kérdezget. Mondom én nem emlékszem, nézze meg az önkormányzatnál, vagy bárhol máshol, hiszen a lakás minden adata már az Állam rendelkezésére áll. Akár a közös képviselőt is megkérdezheti. Mivel 10 éven belül épült az épület, sok helyen fellelhetőek a teljesen pontos adatok, rajzok. Ennyiben maradtunk.

Hív megint egy hét múlva. Ugyan azt a mondóka még egyszer, plusz kéri, hogy telefonba diktáljam be, mert akkor mindenki boldog lesz. Az állam is, ő is, meg én is. Erre én. Az engem nem boldogít, hogy az állam béna és nem tud mit kezdeni ezzel a helyzettel, mert nem gondolt rá. Oldja meg. Leteszem a telefont. Visszahívás. Nem veszem fel. Erre egy hosszú SMS, valami olyan szöveggel, hogy ő csak egy diáklány és miért szívatom. Erre vissza SMS-esezek neki, hogy ez nem szívatás, hanem az hanem az állam bénasága, amellyel szemben és is nulla toleranciát tanúsítok, ahogyan ő is teszi. (rokkant kártyás 78 éves édesapámtól elvették a kocsija műszakiját a rendőrök és majdnem egy hónapig nem is kapta vissza, mert lejárt az amúgy teljesen fiatal, talán 20-30 ezer kilométert futott Suzuki Ignis műszakija. Ahol elvették tőle onnét 200-mre két vizsga állomás is volt, ahol rögtön levizsgáztatták volna. Ezt sem engedték.

Tehát szépen vissza SMS-ekez a népszámláló csajszinak, hogy olvassa el a blogom egy írását és homályosodjon fel tőle:

Népszámlálás jogszerű elutasítása
vilagnezet.blog.hu/2011/09/27/nepszamlalas_jogszeru_elutasitasa
w Az irodalom visszavág 2010.12.09 08:15:00
Ha mostanában emberekkel találkozom, vagy akár csak felveszem a telefonomat, nem úszom meg, hogy el ne hangozzon: jaj, szegénykém, mi lesz most veled, hogy médiatörvény? A kérdés persze jogos. Magyarországon kialakult, és ma még éppen jelentős hadállásokkal bír az a fajta…..
Van-e egyáltalán hazánkban, nem 10.000, nem 1.000, nem  is 100, hanem mondjuk 10 valóban katolikus magyar ember, aki a katekizmusban és sok más helyen lefektetett katolikus egyház tanításait elfogadja, betartja és aszerint is él? Elém mer-e ezen tíz ember állni próbatételre?…..
Tényfeltáró 2010.12.17 04:51:58
Hraskó Gábor írta rólam; az " én mindenkivel szemben kritikus vagyok attitűd teljesen terméketlen, és persze romboló is." -Azaz másnak ne higgy, nekünk higgy! Hraskó Gábor a Szkeptikusok Társaságának ügyvezető elnöke sok mindent nem ért, ami nem gond, mert a polihisztorok kora lejárt és…..
A nagy Evolúció–Értelmes Tervezettség vita I. (sokadik meccs, első menet) Ember tervez, a Tervező is tervez. Sosem végzünk ezzel? A Szkeptikus Társaság és az Értelmes Tervezettség Mozgalom kulturált vitája már zajlik néhány hete, így a legújabb ütésváltás előtt talán hasznos lehet…..
Tényfeltáró 2010.12.15 13:46:05
@Brendel Mátyás:

Teljesen jogos az írásod.
w A polip erekciója 2010.07.09 05:30:00
Óh, én nem igy képzeltem el a rendet. Lelkem nem ily honos. Nem hittem létet, hogy könnyebben tenghet, aki alattomos.   Szar és húgy között múlt ki a szocialista ciklus, egyre magasabb rangú kádereket kísérgettek rabszíjon a rendőrök a végén. Loptak a BKV-nál, loptak a…..
Tényfeltáró 2010.07.09 14:06:10
Paródia
Orbán Viktor kultusz
DZoltan - 2010.07.07 17:40

Orbán Viktor nem csupán vallásos. Ő maga a vallás!... Isten magára hagyta a földet. Tudta, hogy Orbán Viktor mellett nem lenne dolga! ... és hasonló kultikus megállapítások.

Orbán Viktor kétségtelenül a legmulatságosabb politikus napjainkban Magyarországon. A hívei szerint egyenesen kultikus figura:

1. Amikor Orbán Viktor megszületett, egy vörös csillag hullt alá a felcsúti tanácsházáról.

2. Orbán Viktor 4 másodperc alatt rakja ki a Rubik kockát a szemhéjával, úgy, hogy közben nem is pislog.

3. Orbán Viktort nem a gravitáció tartja a földön, csak szeret néha gyalog járni.

4. Chuck Norris nem fél Orbán Viktortól, de azért a biztonság kedvéért ő is rá szavazott.

5. Orbán Viktornak nincs szüksége szövetségesekre. Ő maga a szövetség!

6. Orbán Viktor csak a magasságához képest alacsony.

7. 5 gyerekéből 3-at maga Orbán Viktor szült.

8. Orbán Viktor a felcsúti pályán egyszer leszúrt egy szögletzászlót, és amikor kihúzták, nagy sugárban tört fel a tej, a méz és a kánaán.

9. Orbán Viktor egyszer mosolyt fakasztott Áder Jánosból.

10. Orbán Viktor képes járni a tejbegrízen.

11. Orbán Viktor soha nem néz kérdőn, csak felkiáltón.

12. Orbán Viktor 2 000 000 magyar szót ismer fejből, de ennél jóval többet használ.

13. Orbán Viktor egyszer szembe találta magát egy vérengző Kárpáti hegyi-jetivel, Állítólag két napig folyamatosan küzdöttek, mire Viktornak sikerült betörnie a fenevadat. A jeti később Kövér László néven vált ismertté.

14. Ha valami nem sikerül elsőre 2/3-al, akkor Te nem vagy Viktor.

15. OV-nek nincs órája, mert Ő mondja meg mennyi az idő!

16. Orbán Viktor nem épít hidat. Orbán Viktor egyesíti a két oldalt!

17. OV nem kap napszúrást… viszont a nap rosszul lesz, ha sokáig nézi.

18. Az emberek csak agyuk 10%-át használják. A maradék 90%-ot Orbán Viktor használja helyettünk!

19. Orbán Viktor nem csupán vallásos. Ő maga a vallás!

20. Orbán Viktor nem tanulni járt iskolába. Felmérte a terepet, hogy hol fognak róla tanítani!

21. Isten magára hagyta a földet. Tudta, hogy Orbán Viktor mellett nem lenne dolga!

vallaskritika.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=94028
Tegnapi jelentésében a brit alsóház Tudomány és Technika bizottsága azt javasolta, hogy vonják meg a homeopátiás kezelések, a homeopata kórházak támogatását, és ne törzskönyvezzék gyógyszerként a homeopátiás szereket. Miért? Mert nagyon úgy tűnik, hogy az általános hiedelemmel ellentétben ezek a…..
Január végén olvashattunk egy interjút az Index.hu-n Egely Györggyel, majd két héttel később ugyanerről a témáról Hraskó Gáborral. Mind két oldal kifejtette álláspontját, de természetesen egyik sem győzte meg a másikat. A háttérben azért megmozdult valami. Egely György hadat üzent a…..
2010 januárjában Sarlatánokkal harcoló címmel interjú jelent meg velem egy politikai napilapban, melyben kritikai megjegyzésekkel illettem az „értelmes tervezettség” képviselőit. Az érintettek által inkriminált mondatok a következők: „Nemrég hallottam, hogy az evolúciót…..
w No megállj csak! 2010.01.21 07:00:00
„Egy gyerek fejlődését két dolog tudja tönkretenni, a kereszténység és a pornográfia.” Para-Kovács Imre, Klubrádió „Könyörülj meg Szűz Mária országán, hiszen az ateizmus miatt sokan nem tudják, mit cselekszenek. Add meg nekik a megtérés kegyelmét, hogy…..
Tényfeltáró 2010.01.21 18:11:13
@_wood_: Magam is meg vagyok keresztelve görög katolikus szokás szerint. Tehát belülről birálom a rendszert:-)Belső ellenzék vagyok:-)

Akkor nézzük Adolf Hitlert is, mert ugyebár a keresztények szerint az mindig keresztény marad, akit megkereszteltek. Nos Sztálint és Hitlert is megkeresztelték, tehát vállalják a "híres" keresztényeiket:

Hitler időnként istenhívőként nyilvánult meg, és azt állította magáról, hogy keresztény:
"A Führer tudatta azokkal, akik a Végső Megoldás végrehajtásával voltak megbízva, hogy az emberöléseket a lehető leghumánusabb módon kell elvégezni. Ez megfelelt azon meggyőződésének, hogy úgy érzékelte: Isten adott neki parancsot, hogy tisztítsa meg a világot az élősdi férgektől. Mivel a római egyház köztiszteletben álló tagja volt - noha annak hierarchiáját gyűlölte - ' Katolikus vagyok most is, akárcsak eddig, és mindig az is maradok' - mondta Hitlel, magában hordozta a katolikus egyház azon tanítását, hogy Jézust a zsidók ölték meg. A kivégzéseket tehát a lelkiismeret-furdalás szikrája nélkül végre lehet hajtani, hiszen ő csak Isten bosszúálló kezeként cselekszik - amennyiben a kivégzéseket személytelenül, kegyetlenség nélkül hajtja végre."
- John Toland (Pulitzer-díjas): Adolf Hitler, 507. old., az 1941 őszén történt események tárgyalásánál
Tényfeltáró 2010.01.21 22:09:35
Azért itt lehet csemegézni azon dolgok közül, amelytől valóban jobb óvni a gyerekeinket:

Hírfigyelő - Vallás és szexuális bűnök

szabadgondolkodo.hu/hirfigyelo/vallas-szex.php

Csak egy pici részlet a likeken elérhető cikkekről:

"(2003-12-04) Pedofil ügyek miatt eladják a bostoni érseki palotát
(2003-11-24) Lódz: három év börtön egy pedofil papnak
(2003-10-29) Málta: pedofil papok ellen emeltek vádat
(2003-10-06) Pedofilbotrány a máltai egyházban
(2003-10-01) Az írekkel fizettetik ki a pedofil papok áldozatait
(2003-08-23) Megölték a börtönben a pedofil papot
(2003-08-17) Pápai utasítás a szexuális tévelygések eltitkolásáról
(2003-08-07) A pedofil ügyek elhallgatását írta elő a Vatikán
(2003-07-27) USA: pedofil papok bíróság előtt
(2003-06-25) Chile: pedofil papot ítéltek el
(2003-06-24) Megússzák a büntetést a bostoni pedofil papok
(2003-01-30) Mexikó kiad egy pedofíliával vádolt papot

(2002-12-13) Távozik a pedofil papokat segítő érsek
(2002-11-21) Fogyatékos kisfiúkat erőszakolt meg egy pap
(2002-10-31) Hajtóvadászat egy pedofil pap után
(2002-10-18) Kétséges az amerikai pedofil papok felelősségre vonása
(2002-10-06) Ír bíboros bocsánatkérése a pedofil papok miatt
(2002-09-18) Pedofiliáért körözött pap őrizetben
(2002-07-18) Elítéltek egy német pedofil papot
(2002-07-17) Csoportos vád a pedofil papok ellen
(2002-06-14) A Vatikán belügynek tekinti a pedofil botrányokat
(2002-05-07) Bíróság előtt a gyermekmegrontó pap
(2002-05-03) Pedofil papot tartóztattak le
(2002-04-28) Már több tucat papot bocsátottak el"
Tényfeltáró 2010.01.22 14:00:29
Alapvető Jogok Európai Chartájá-nak10. cikkelye (Nizza 2000)
Az Amszterdami Szerződéshez csatolt 11. Jegyzőkönyvön kívül a nizzai értekezleten 2000. december 7-én elfogadott Alapvető Jogok Európai Chartájá-nak 10. cikkelye foglakozik vallási kérdésekkel.

10. cikkely Gondolat,- lelkiismereti és vallásszabadság

1. Mindenkinek joga van a gondolat- lelkiismereti és vallásszabadsághoz. Ezek a jogok magukba foglalják a vallás és hit változtatásának szabadságát, valamint a vallás és hit egyénileg, vagy másokkal közösségben, nyilvánosan vagy magán keretek között történő kifejezésre juttatását imádsággal, tanítással, gyakorlással, vagy szertartásokkal.

- Azaz jogában áll bárkinek bárki más vallásba átigazolni:-)Akár az egyetemes ateista, vagy agnosztikus egyházba is:-) Nos Para-Kovács tanít

“Minden egyénnek joga van a szabad gondolkodáshoz, a szabad vallásgyakorláshoz, a lelkiismereti szabadsághoz…”; “Minden egyénnek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz és a szólásszabadsághoz, ami azt is jelenti, joga van hozzá, hogy ne üldözzék a véleménye miatt, és azért sem, ha határokra tekintet nélkül, bármiféle eszközzel keresi, kapja és terjeszti az információkat és a gondolatokat.” Részlet az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 18. és 19. szakaszából.

azaz

A vallások bírálata, kritizálhatósága, vagy a velük szembeni emberbarát szkepticizmus, ugyanolyan alapvető emberi jog, mint a gyakorlásuk.
Jártomban, keltemben az online ismerkedős világ hálójában néha rábukkanok 1-1 “érdekes” személyiségre. Kapok olyan bemutatkozásokat, amelyek azért kiverik nálam a biztosítékot. Lányokkal ismerkedve ugyan trágár, szexuális töltetű mailek nem fogadnak –…..
Tényfeltáró 2009.12.22 07:53:08
@Milo666: Ősrégi önnyomulós trükk ez a több álnéven támogatjuk magunkat reklámmal dolog. Itt az érem másik oldala:

ismeret.blogspot.com
w Tisztelt Szcientológia Egyház! 2007.03.21 11:00:00
Levelüket, amelyben az előző, szörnyegyházukkal foglalkozó írás eltávolítását követelik, megkaptam. Annak ellenére, hogy nem nekem címezték, hanem a blogszolgáltatónak, mert hát felmegyek a párttitkár elvtárshoz, és ott mószerolok – a spicli már csak ilyen típus. És…..
Jó napot kívánok! Én volnék az Intelligens Tervező. Igen, igazuk van, kedves bennem hívők, létezem. Én kreáltam az Önök világát. Mondhatnám, fogadják elismerésemet és gratulációimat, de nem mondom. Miért? Mert igencsak sértve érzem magam az Önök részéről. Úgy vélem, mint teremtőjük, ennélfogva…..
Tényfeltáró 2009.09.19 13:30:08
Ehhez mit szóltok, mert roppant logikus levezetés? :

"Isten egyértelműen kívül fekszik a tudomány hatókörén
Nem lehet sem bizonyítani, sem cáfolni."

Mi is a fő gond ezzel a kijelentéssel, állítással? Ez ugyebár egy olyan állításnak kíván látszani, amely betartja a tudományos módszertant, azaz ezt egy tudományos és logikus állításnak kívánják egyesek beállítani. Ilyen állítást viszont ( a tudományos módszertan szerint) csak pontosan definiált dologra lehet ugyebár tenni. Tehát ez azt jelenti, hogy az állítónak pontosan, tudományosan, és ellentmondás mentesen meg tudnia nekünk magyarázni, hogy mi is az általa használt "Isten" szó jelentése. Mire is tartja pontosan érvényesnek ezt az állítást? Tehát eljutottunk egy Gödel nevű gondolkodó nem kifordított, hanem helyes elméletének az értelmezéséhez. Mert ugyebár, ha az állítás igaz, akkor annak önmagára nézve is igaznak kellene lennie, de ha az így van, akkor az azt jelenti, hogy az állítás hamis.

Tehát ha egy krétai kijelenti, hogy minden krétai hazudik, abból a helyes megállapítás az, hogy egy rendszer nem igazolhatja és nem is cáfolhatja bizonyos esetekbe önmagát, mert ahhoz külső vizsgálat szükségeltetik. Tehát a biblia nem lesz attól igaz, mert az írja magáról, hogy minden szava igaz. Ezen elv alapján az "Isten egyértelműen kívül fekszik a tudomány hatókörén" állítás szintén egy ilyen körbezárt logikai elvet hozott létre. Tehát ezt az elvet, mint hibás dogmát nyugodtan elvethetjük. A körbezárt logika ugyan is nem tartozik az elismert tudományos módszertan, érvelés és bizonyítás elemei közzé."

Forrás:
vallaskritika.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=45799
Tényfeltáró 2009.09.20 20:43:05
@pounderstibbons: Jó a gondolatod, ha nekem írtad válaszul. Viszont a kérdésem pont azon aspektusát vizsgáltad csak, amire igazából nem is kívántam rákérdezni. Mert ezt a szerintem is tarthatatlan állítást nem csak a vallásosok, kreácionsták hangoztatják érvelésül, hanem igen gyakran maguk a szkeptikusok és a tudomány képviselői is.

"Isten egyértelműen kívül fekszik a tudomány hatókörén
Nem lehet sem bizonyítani, sem cáfolni."

Tehát hogyan vélekedik erről és a fentebb beidézett linken való logikus levezetésről egy szkeptikus, vagy egy tudománynak elkötelezett személy?
Végre itt a lehetőség! Az eddig elnyomott perpetuum mobile szakértők bátran előbújhatnak. Megtört a jég, szabad a pálya, nem kell tovább bujdosni, nem kell a TUDÁST tovább titkolni. Előszedhetitek az évek óta polcon porosodó, eltitkolt, de működő készülékeiteket, mert megnyílt a lehetőség, hogy…..
Volt egy rövid életű sorozat 2003-ban az ATV-én, Vágó Istvánnal, aki ott nem egy szokványos vetélkedőt vezetett, hanem egy szkeptikus és ezotéria/hívő oldali "vitát". (egely kerék műsor1,  egely kerék műsor2) (A képen egy Egely féle vitalitásmérő körül a hőkülönbségek hatására kialakuló…..
Tényfeltáró 2008.10.03 11:06:49
www.egely.hu/?lang=hun&page=vendeg

Egely csalárd ellenérve és a rá adott válaszom:

Egely György
2008.10.02 09:50:21

Tisztelt Iván Gábor!

Naponta 70-en halnak meg csak ebben az országban hirtelen szívleállás, egyfajta végkimerülés miatt (lsd. Kolonics György). Azért, mert Te és a hozzád hasonló emberek mindent megtesznek azért, hogy a Kínában és Indiában évszázadok óta ismert chí vagy prána létezését tagadják. Ajánlanám szíves figyelmedbe, amit évekkel ezelőtt már megtettem, hogy olvasd el legalább elemi szinten a hőátadással foglalkozó könyveket. Amíg ezt az elemi szintet el nem éred, addig legnagyobb jóindulattal sem tudok szakmai vitát lefolytatni veled. Annakidején a méréseket és a hőtechnikai, áramlástechnikai kontroll méréseket KFKI kutatási jelentésben leírtam.(Az angol nyelvű írás letölthető a honlapunkról.) Azóta szakember nem tudott belekötni az ott leírt számításokba, kontroll mérésekbe. Amit Te leírsz, az pusztán mocskolódás. De legalább nem is próbálsz szakmai érveket felhasználni, mivel nem értesz hozzá. Így tekintsd életed sikerélményének, hogy naponta hetvenen halnak meg továbbra is.

A kísérletezés még szakképzett ember esetén is verejtékkel, költségekkel és általában bukással járó vállalkozás. Mivel Te ezt még sosem próbáltad, ezért erről nem akarok hosszadalmasan írni. Én magam is rengeteg sikertelen kísérletben vettem részt, éveket töltöttem (és töltök) kemény munkával, anyagi áldozatokkal a bizonytalan siker reményében. A kísérletezésnek ez az ára. Szakértelem nélkül ennek nekifogni hazárdjáték. Ha valaki ilyet tesz, arról én nem tehetek. De ő legalább megpróbál valamit tenni, nemcsak a pálya széléről kiabál be.

Egely György
A Magyar Para-Kutatási Tudományos társaság körülbelül 5 éve nem létezik.

Iván Gábor (IGe)
2008.10.02 21:19:28
Kedves Egely Gyuri!

Az a helyzet, hogy nem vállaltad a nyilvános vitát a vitalitásmérővel kapcsolatosan, a parajelenségek iránt érdeklődő emberekkel, mint én is vagyok. Akik alapvetően drukkolnának, támogatnának és éltetnének téged, ha a vitalitásmérő tényleg az lenne és nem más, mint állítod. A felvetéseink, kifogásaink megértéséhez középiskolai fizika ismereti tudás maximálisan elegendő. Az esetleges válaszaidhoz sem szükséges tehát több.

Itt van két kép linkkel, ami ugyebár többet ér a kínaiak szerint ezer-erez szónál.

m.blog.hu/vi/vilagnezet/image/asztalk%C3%A9p2.jpg

m.blog.hu/vi/vilagnezet/image/aztalk%C3%A9p.jpg

Üdvözlettel: Iván Gábor a
Magyar Para-Kutatási Tudományos Társaság 13 tagsággal rendelkező tagja
(csak a hivatalos, állami bejegyzés szűnt meg egy bejelentési hiba miatt, a szelleme és a tagjai élnek)
avagy matematikai eszközök tárháza   Richard Dawkins „Isteni téveszme” című könyvének bemutatóján egy hozzászóló jelentette ki azt az állítást - amelyet igen sok fórumon lehet hallani, és már-már egyfajta urban-legend státusát éri el - hogy a Gödel-tétel alapján a világ…..
A hírekből értesültünk róla, hogy Kolonics György valamiféle energianövelő tapaszokat használt sportteljesítménye növelésére. A témában már sokan, sokfélét nyilatkoztak, de eddig nem nagyon mondta ki senki azt, amire legalábbis erősen gyanakodhatunk: ez a tapasz áltudományos kóklerség...
Mi szkeptikusok időnként elveszünk az ezotéria és az áltudományok által használt kifejezések dzsungelében. Úgy gondoltam, szükség van egy kis fényre az éjszakában, hisz oly makacs és tudatlan emberek vagyunk. Íme az Alternatív Szkeptikus Szótár, hogy végre mosolyogva igazodjunk el e számunkra…..