Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Animi numen

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mennyit keres egy pályakezdő tanár és egy fodrász? Magyarországon alacsony a presztízse a szakmunkásképzésnek, a hozzáértők szerint ráadásul a szakiskolák ontják a képzetlen tanulókat. Diplomásokból túlkínálat van. Ugyanakkor, ha összehasonlítjuk egy pályakezdő tanár,…..
Animi numen 2009.11.05 15:09:47
Örömszerzés Monszun-módra  Friss diplomámmal a végzettségemnek megfelelő munkahelyet keresek, de amíg ilyen akad, addig is meg kell élnem valahogy. Tehát naponta böngészem az állást kínáló, újságokat, net-portálokat, mindent, ami csak létezik.  Így akadtam rá…..
A P. Power keresett meg ajánlatával miszerint elemzői területre keresnek tapasztalattal rendelkező kollégát. Nagyon szimpatikus interjú volt az első körben, amit köszönök ezúton is M. Jelenának, majd 1,5 hétre rá jött a "gáz"-os cég interjúja. az EON-nál a HR-esek…..
Tisztelt Erynnis!   Egy érdekes történetet szeretnék bemutatni Neked:   Augusztus első felében a cég vezetősége úgy döntőtt, hogy a továbbiakban nem tart igény az én általam végzett munkára. Ezzel nem is lett volna semmi baj, de egyik napról másik napra jövedelem…..
Animi numen 2009.10.29 15:12:41
@tucka: amit Grafton G.E.-nek írtál abból kiderül, hogy alapvetően más nézeteket vallunk.
Nincs értelme lenne vitatkozni, rengeteg filozófus írt már ezekről a témákról. Kérdéseid és kijelentéseid alapja mind filozofálás: mikor lesz igazság, egy életünk van..stb. Te határozod meg, hogyan akarsz gondolkozni, alapvetően negatív beállítottsággal vagy pozitív szemlélettel kezdesz neki minden egyes napnak. A világban olyan összefüggések vannak minden szinten, melyeket egy elme nem képes felfogni. Ezért van a szívünk és hinni lehet, pl. azt, hogy a világegyetem igazságos, vagy létezik Isten..stb. Hit nélkül nem nagyon lehet semmit sem kezdeni, pl. nem árt ha hiszünk legalább önmagunkban. A mondás arról is szól, hogy mindig van remény, de nem csak az érem egyik oldalát mutatja meg, hanem a másikat is. Ettől függetlenül jogod van ahhoz, hogy maximálisan lehúzd a Kristófnak szánt kis történetet, elfogadom ha ez a véleményed. :)
Animi numen 2009.10.29 15:22:51
@a_tom: (bocs, ez végképp nem a poszthoz tartozik, de hogy lehet képet helyezni a felhasználó névhez?) köszi :)
Bocsánat,hogy csak most teszem ki az új posztot, de azt hittem, hogy minden rendben van és csak most látom, hogy a beállításoknál elszúrtam az időzítést...Még egyszer elnézést!DespiSziasztok, nem tudom hozzászólás nélkül hagyni azt, amit ez az oldal jelent számomra.27 éves…..
Animi numen 2009.10.28 15:51:04
@Saman: köszi a számod :) még egy évig biztos maradok :) (biztos=szeretnék=remélem)
Animi numen 2009.10.28 16:37:35
@Ladyb írta:"Rendben van, foglalkozzon valaki kutatással, hogy izgalmas ki baktériumokat találjon. De amikor ezt elkezdte, pontosan tudta, hogy ezzel nem lehet pénzt keresni. Kb. a túlélésre elég pénzt lehet ezzel keresni, de többet nem. Tehát amikor választott, ő választott. Senki sem fogott revolvert a homlokához. Akkor fogadja el a választása következményeit. Pont. Ha más életet akar, akkor máshoz kell fognia, pont.

A posztíró még arra sem jó, hogy akár a pokolba, akár a paradicsomba bekerüljön. A pokolba tökösök kellenek, ahhoz nem jó, mert rinyál, a paradicsomból meg seperc alatt kib-sznák, mint macskát szarni, mert nem elég, hogy haszontalan, de még szar társaság is: "Jajjjj, ez a manna nem is olyan jó, bezzeg, ha körteízű lenne, akkor jobb lenne". Egyszóval max. a purgatóriumra érdemes. "

Nos, tisztázzunk egy félreértést. Jelenleg azért küzdök, hogy lediplomázzam. Eddig azért küzdöttem, hogy állami támogatott lehessek levelezőn, munka mellett. Most már az vagyok és van egy állásom az MTA-ban. Nekem ez siker,ok? Nem rinyálok, ezek tények. Örülök, hogy van munkám a fősuli alatt! Most az a célom, hogy felvegyenek mesterképzésre, majd PhD. Diplomával sok lehetőségem lesz az MTA-nal, vagy bármelyik nagyobb cégnél vagy külföldön, nem ejtettek a fejemre. Tudom, hogy mit választottam és annak következményeit, DE ITT NEM ERRŐL VAN SZÓ! NEM SZEMÉLYESEN RÓLAM VAN SZÓ, HANEM EGY MAGYARORSZÁGI HELYZETRŐL! (Sőt, ha úgy vesszük mi még szerencsések vagyunk INDIÁHOZ képest).
LADYB gondolod, hogy pár mondatból meg tudsz ítélni egy embert? (Ráadásul nem úgy készült a levelem, hogy azt majd a hozzád hasonlóak ízekre tépik, ha ezt tudom másképpen fogalmazom meg, de azért annyira nem izgat). Látom, nekem most marha jól megy az életed, szerencsés vagy, ezért elhiszed, hogy mindezt magadnak köszönheted. Ezért van akkora arcod, hogy egy mozivászonra is nehezen lehetne csak kivetíteni. Látom Istent játszani is szeretsz, eldöntöd ki mire érdemes.
MUNKAHELYI TERROR egy oldal. Ide lehet írni tapasztalatokat. Majd az "élet szép" weboldalakra mást írok. Neked ajánlom a "vetítőgépek" kulcsszót. A tapasztalat megosztása másokkal egy társadalmi érintkezési forma. Az emberek beszélgetnek, panaszkodnak, nevetnek stb..te nem vagy való társaságba, mert folyton ítélkezel és akkora EGOD van, hogy mindenki mást el akar taposni. Amit leírtál az TÉGED tükröz. Képzeld, vannak rossz dolgok az életben, pl. ha megszeretsz valakit de az meghal, akkor egyszerűen szomorú vagy és nem azt gondolod, hogy ez volt a választásom következménye. Ha kiderül, hogy beteg vagy, akkor nem azt gondolod, hogy ez is benne volt a pakliban. Ha egy nap majd elveszíted az állásod, vagy egyszerűen csak megemelkedik a tengerszint és káosz lesz, nem fogod nyomni ezt a sok okoskodó de SEMMIT NEM ÉRŐ, SENKINEK JÓT NEM OKOZÓ szöveget! Még ha igazad is lenne, (de nincs, mert a fát sem látod nem, hogy az erdőt) akkor sem lenne jogod ahhoz, hogy valakit ismeretlenül elítélj! Lehet, hogy karriered csúcsán vagy, de emberségből annyit sem érsz mint egy kibaszott hal az akváriumban! :)
Azt ajánlom, ha nincs benned együttérzés csak az állandó okoskodás akkor tanulj meg hallgatni!
Az eszmefuttatásod kb. olyan, mintha rajtakapod a férjed, hogy dugja a barátnődet és erre ő azt mondja: hát ez is benne volt a pakliban! Utána pedig elmész a pszichológusodhoz és azt mondja: ne tessék itt rinyálni, ez van, pont!
Felhívnám a figyelmedet arra a tényre, hogy a gondolkozásmódod meghatározza az életed! Ilyen ítéletekkel és beállítottsággal mit vársz majd másoktól!? Egy jó tanács: ha nem akarsz nagyon sokat szenvedni, akkor azonnal változz meg, amíg nem késő, mert előbb utóbb azt kapod ami vagy.
Gondolkodj el ezen egy kicsit. :P
Animi numen 2009.10.29 10:44:17
@Naszta: komolyan mondom, mindenben teljesen egyetértek veled! Nagyon jó volt olvasni a gondolataidat, a hozzáállásod másokhoz. A stílusod is nagyon teszett, sajnos én nem tudom olyan tisztán és érzelem mentesen megfogalmazni a mondandóm lényegét, sokat tanultam a vitastílusodból. Minden jót neked, remélem még találkozunk itt :)
Tovább folytatódik a Magyar Oktatási Intézettel kapcsolatos eszmecsre. Dzsúúúsz lesz, azt megígérhetem.Sziasztok.Azért írok egy mailt, mert már majdnem egy éve a Magyar OktatásiIntézetnél dolgozok, és szeretnék helyretenni pár dolgot, melybe azálláskereső kisasszonyok és urak…..