Regisztráció Blogot indítok
Adatok
orsi_avril

23 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Batta Dem 2010 - V. Pécsi Nemzetközi Reggae FesztiválIdén ötödszörre! A Batta Dem szó mára már a pécsi reggae élet védjegye is egyben. A különböző reggae klubok, rendezvények lebonyolítása mellett, a Batta Dem Crew olyan programot állított össze, mellyel idén újra három…..
Batta Dem 2010 – „Dig Up” tehetségkutató! A Batta Dem 2010 szervezői keresik az ország fiatal, lemezszerződéssel nem rendelkező reggae/ska zenekarait, formációit! Jelentkezést: battadem@gmail.com címre várják. Jelentkezési feltételek: - A jelentkező zeneileg reggae…..
Copy ConA Tigris zenekar énekeseként megismert Copy Con elsõ szólóanyagával olyan utazásra invitál minket, amire már sokan és régóta várunk, hiszen ez a szolnoki srác igazi elementáris erõvel tolja az arcunkba a vegytiszta raggazint, ami fényévnyi távolságba repít minket a…..
TigrisA Tigris zenekar első, négytagú formációja 2001 őszén alakult punk/hardcore zenészekből. Az isteni szikra nem hirtelen, erős felindulásból elkövetett szellemi tevékenység megtestesülése volt: egy viszonylag rövid, de alapos előkészítés előzte meg az események…..
 REGGAE FOREVER-RIDDIM COLONYMagyarország első számú eredeti nyelven megszólaló jamaikai stílusú reggae-zenekara a műfaj széles skáláját játssza a legmélyebb rootstól egészen a legcsapatósabb dancehall-őrületig. A Riddim Colony 2005 elején alakult azzal a céllal, hogy a…..
 Az Irie Maffia 2005-ben alakult magyar együttes. Zenei stílusát főleg a reggae és a dancehall  műfajok határozzák meg, ezt hip-hop, funk és rock elemekkel ötvözik. Létezik egy soundsystem (Irie Maffia Soundsystem) felállása is, melyben a zenekarvezető Dermot (Élő Márton)…..
A Ladánybene 27 (nemzetközileg LB 27) az első közismert reggae zenekar Magyarországon. Ők készítették el Magyarországon az első reggae albumot (1991), az első dub albumot (2002), valamint az első riddim albumot (2007). Elidegeníthetetlen érdemük van a reggae zene magyarországi…..
A reggae és a raszta...               Jamaica    Alig van sokarcúbb ország a Földön, mint Jamaica. Rastafarik bukkannak fel hosszú, befont hajjal, kikben dobog a reggae szívet-lábat megmozgató ritmusa. Vannak…..
Miért jó a kommunikáció szakra járni? Pár nem elhanyagolható dolgot összegyűjtöttem, melyeket csak és kizárólag itt tapasztalhatsz meg. Mindennemű bántás nélkül, íme egy rövid, de annál érdekesebb összeállítás.  1. Elmondhatod magadról, hogy Te olyan szakra jársz…..
A reggae zene röviden   A reggae zene - röviden Jamaica 1962-es felszabadulása után, rendkívül népszerű lett a ska műfaj, mely fúvós hangszereivel vidámságot, karneváli hangulatot teremtett. Miután az Angliától való elszakadás gazdasági nehézségekbe torkollott és az…..
A Raszta hit rövid áttekintése  A rasta vallás Afrikából származik. Gyakran társul a Jamaikai szegény fekete lakosság érzéseivel. Nem csak egy vallás, hanem út az igazi élet felé. A lényeg: a szegénység, a társadalmi elnyomás és az egyenlőtlenség elleni küzdelem, melyek…..
Korond jeles nagy község Hargita megyében, a hajdani Udvarhelyszéken, a Sóvidék déli részén. A település a leghíresebb és legismertebb erdélyi helységek egyike. Neve elválaszthatatan a népi kerámiától, a népi fazekasság egyik erdélyi központja. A…..
www.scriptcenter.hu..
Ezen az oldalon megtervezhetjük saját városnéző túránkat, akár Erdélybe is.http://citytours.googlelabs.com/..
            "Tizenkét kömijes ésszetanakodék Magoss Déva várát hogy felépittenék Hogy felépittenék félvéka ezüstér Félvéka ezüstér félvéka aranyér Déva várossához meg is megjelöntek Magoss Déva várhoz hézza is kezdöttek Amit raktak…..
  Parajd város Szováta és Székelyudvarhely között fekszik, Hargita megyében. A település sóbányájáról és sósfürdőiről nevezetes. A környék fő attrakciója a Sóbánya, melyet már a rómaiak is ismertek, só tartaléka elég volna a világnak 400 évig. A kitermelt…..
A Peleş Kastély egy romantikus kastély Sinaia-n, Romaniában. Románia legszebb kastélya.Brassótól 40 km-re délre, Sinaia üdülőhely hatalmas, romantikus hangulatú parkjának közepén áll Románia leglátványosabb kastélya és legszebb királyi rezidenciája, a…..
Erdélyország Tündérország 2009.10.30 15:21:00
INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/orsiavril/alap_album/feed", "width":"350", "height":"200", "orientation":"horizontal", "size":"auto", "bgcolor":"#D18A8A", "textcolor":"#FFFFFF", "random":false, "number":"1", "target":"top", "staticUrl":"http://static.indafoto.hu" }); ..
                  A barlang 1052 méter magasságban található, Délkelet-Erdélyben, a Bálványosi-hágón, a Büdös-hegy oldalában. Az innen kiömlő gázzal működött a századforduló éveiben az első magyar szénsavsűrítő…..
 Szent Anna-tó A Csomád-hegység két egykori vulkánjának egyik kráterében helyezkedik el a Szent Anna-tó. Területe egy majdnem szabályos kör alakot formál, medre szabálytalan tölcsér alakú. A hegytölcsér oldalát bükkerdő borítja, partját nyulánk…..
Erdélyország Tündérország 2009.10.14 22:09:00
Mohos  A Mohos-tőzegláp a Szent Anna-tó közelében terül el 1050 m magasságban. Tájvédelmi terület akárcsak a tó környéke. A kialudt kráter eltemetett tavának hajdani víztükre négyszerese volt a Szent Anna-tó felületének. A Mohos-tó évezredeken át folymatosan apadt,…..
  A Bran kastély, magyarul Törcsvár, ismertebb nevén Drakula kastély. 1377-ben épült a mellette elhaladó, fontos kereskedelmi út ellenőrzésére. Fekvéséből adódóan a nehezen bevehető várak közé tartozott. A XVII. században a kastélyt Vlad Tepes uralkodó használta, aki…..
Gyilkos-tó           A hegyvidéki üdülőtelep nevezetessége a Gyilkos-tó, Románia egyik legszebb tava, Székelyföld egyik legismertebb és leglátogatottabb természeti ritkasága, torlasztava. A tó egyedisége a víz alá került…..
A tótól mindössze néhány kilóméterre talalható a Békási szoros.  Ez a lélegzetelállító természeti képzödmény meredek és magas (100-360m) sziklafalak között vezet. A szoros sziklái között gyakran 9-10 méterre szűkül a távolság. Maga a szoros 5 km hosszú.…..