Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pusiandi

66 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hihetetlen, hogy már nem egészen 8 hét van csak hátra... Egyrészt még olyan távolinak tűnik a január vége, másrészt a december hamar el fog szaladni és máris a finisben leszünk... Na de térjünk kicsit vissza az ominózus ultrahangra. Időpontkérés előtt felhívtam az orvosomat…..
Hol is kezdjem... talán a terheléses vércukor vizsgálatnál, ami ugye 24 hetesen esett meg velünk. Eléggé féltem a tömény cukorsziruptól, de a barátnőm tanácsára vittem citromos vizet (kb. 2/3 1/3 arányban :)). A védőnő fekete teába mondta, hogy tegyek citromlevet, de jobbnak…..
Már nem emlékeztem pontosan, hogy mikor és hogyan jött meg Bendegúznál az AFP eredmény, de visszanézve (még jó, hogy vele is blogot írtam :) láttam, hogy a kolléganőmnek volt ott ismerőse és ő előre vette. Na most ő nem volt, 4 napos hosszú hétvége viszont igen, így felhívtam…..
Két hét fekvés után úgy döntöttünk Petivel, hogy a nyaralás előtt elmegyünk egy UH-ra. Próbáltam az orvosomat hívni, de ki volt kapcsolva, így a kórház kilőve. Tehát elmentünk egy magánrendelésre. Nagyon aranyos hölgy volt. 14+2 naposak voltunk akkor. Sajnos a haematóma még…..
Tudom, már régóta nem írtam, de ennek is megvolt az oka... Kezdem az elején... 07.12-re szólt a laborbeutalóm, amit a nőgyógyászaton kaptam.  Ekkor már betöltöttem a 11. hetet, már megkaptam a kis könyvet is. A védőnőm olyan rendes volt, hogy amit tudott, már be is írt,…..
Eljött ez a nap is. Furcsa érzésekkel mentem be az intézetbe. Egyrészt persze megint belém bújt a rossz érzés, hogy mi van, ha én készülök a búcsúajándékokkal, a picurkával meg baj van... de ezt azért igyekeztem elhessegetni. A lányok zömének (a recepciósok kivételével)…..
Végre letelt a másfél hét... nem is volt annyira sok, mint vártam, viszonylag hamar eltelt szerencsére. Ráadásul, ahogy betöltöttük a 7. hetet, elkezdődtek a rosszullétek is, ami azért megnyugtatott, hogy rendben van manócskánk. Szerencsére ez most sem veszélyes (ahogy…..
A múlt heti UH utáni 1-2 nap elég bizonytalan voltam, nem volt elég meggyőző az eredmény... 2 naponta csináltam jóstesztelést az ovuteszttel, de miután a második este halványabb volt a csík, megfogadtam, hogy ezután betartom a szabályt és csak reggel tesztelek. Na másnap reggel…..
Persze az izgalom napok óta megvan és tegnap vettem egy terhességi tesztet is, hogy ilyen bizonyítékát is lássam, hogy pocaklakó bújik meg odabent. Szerencsére 3 perc sem kellett, a kontrollcsíkkal szinte egyszerre megjelent a tesztcsík is! :) Így erről a kismanóról is lesz egy ilyen…..
Már megint ott tartunk, hogy várni kell.... szerencsére, mivel pénteken volt a transzfer, így a hétvégén tudtam egy kicsit pihengetni, apa sokat segített benne. Valamiért úgy éreztem, hogy még hétfőn is otthon kell maradnom, ezért kivettem még egy nap szabadságot és szinte a…..
Elérkezett végre a punkció napja is (mellesleg Bendegúz névnapja). Persze ez sem telhet el izgulás nélkül... A szokásos aggodalmak ismét megvoltak: ugye nem repedtek meg előbb a tüszők, minden rendben lesz-e stb. Egyedül voltam az őrzőben, így hamar, már fél 9 után mehettem is…..
Hétvégén végre megjött, aminek kellett, így a hétfőt azzal kezdtem, hogy bejelentkezzek középidős UH-ra. Előtte 1-2 nappal fájt a hasam, így gondoltam, hogy rendben van a peteérés, itt már gond nem lehet. Na aztán jött a meglepetés az UH-n, mert T. doki nem látta nyomát a…..
Tegnap eljött a HCG mérés ideje.... reggel már nyitás előtt odaértem a Kaálihoz és aztán szerencsére viszonylag hamar megvolt a vérvétel is, pedig rengetegen voltak! Aztán szokás szerint leültem olvasni, hogy teljen az idő. A legfurcsább az volt, hogy igazán nem voltam ideges, nem…..
Állíthatom (és ezt szerintem minden lombikos társam megerősítené), hogy a program legrosszabb része a 1,5-2 hét várakozás. Jelen esetben a hosszú hétvége (és valszeg az ovitrell szuri miatt) ez nálam 2 hét. Az első hetet semlegesnek mondanám, vigyáztam nagyon magamra, próbáltam…..
Hosszas tanakodás és tervezés után úgy döntöttünk a férjecskémmel, hogy ideje elkezdeni a próbálkozást a kistestvérhez. Mivel sajnos továbbra sem estem spontán teherbe (amit mondjuk az is nehezített, hogy egy éve a férjek gyöngye a megélhetésünk miatt Pesten vállalt munkát,…..
A mai napon úgy döntöttem, hogy feladom luxusalbérletem anyánál és 9 óra 05 perckor kiköltöztem. Jó volt nála, de mivel 3600 g, 57 cm-ig nőttem, szűkös volt a hely. Üdv.: P. Bendegúzwww.bendibaba.blogspot.com ..
Ma betöltöttük a 39. hetet is. Bendegúzom fekvése szerintem továbbra is változatlan, de igazából már nem érdekel, hogyan születik meg, csak rendben legyen az én kis pasim és végre jöjjön ki, hogy találkozhassunk vele. :)Tegnap voltunk NST-n, ahol a méhtevékenység elég…..
Ma betöltöttük a 38. hetet is. A hétvégi telihold és a mostani hidegfront sem érdekelte Bendegúzt, még mindig jól érzi magát a pocakomban. :) Én viszont kezdek egyre türelmetlenebb lenni, bár szerencsére továbbra sincsen semmi panaszom, de most már szeretném végre megölelni,…..
Már egy hónapja nem írtam... Mindig terveztem, de aztán sosem jött össze. A héten betöltöttük a 36. hetet is. Hihetetlen, hogy már itt tartunk. :)A múlt héten még dolgoztam, bár már csak 4 órában, előtte 4 hétig pedig 6 órában. Jó volt így, hogy fokozatosan hagytam abba.…..
Múlt hétvégén újabb esküvőre voltunk hivatalosak, ezúttal Kartalon, Peti egyik barátja adta nősülésre a fejét. Az autóút 2,5 óra volt, semmi gond nem volt, viszont már fájt kicsit a derekam-hátam, mire odaértünk, jól esett kiszállni az autóból. Szerencsére a szállás és a…..
Múlt héten csütörtökön voltunk a szülésfelkészítő tanfolyam első részén. Mindketten nagyon vártuk, Peti még egy apró jegyzetfüzettel és tollal is készült :)Kb. 8 pár volt, a tanfolyam azzal kezdődött, hogy az őssejtbank egyik képviselője tartott egy 20 perces előadást,…..
Várva várt várandóság Esküvő 2010.08.27 10:16:00
A múlt hét elég mozgalmasra sikeredet, ugyanis csütörtök este Peti barátja és családja érkezett hozzánk a hétvégére, szombaton meg ugye Marikáéknak volt az esküvő. Így a hét első fele azzal telt, hogy próbáltunk mindkettőre előkészülni. Kitaláltuk, hogy miket főzzünk…..
Múlt héten hétfőn végre eljutottam a 24. heti laborvizsgálatra is. Előző héten a háziorvosom szerencsére szó nélkül kiírta a beutalót. Sőt, Petitől még kérdezte is, hogy fog-e a szülés után otthon lenni, erre mondta Peti, hogy igen. A dokink meg közölte, hogy ha akar, még…..
Ez a hét tele van eseményekkel...Azzal kezdődött, hogy hétfőn alig bírtam bejönni dolgozni. Ugye a munkahely kb. 3 km-re van, olyan 40 perc alatt szoktam besétálni. Most meg már az út egyharmadánál kipurcantam, ha nem ülök le a buszmegállóban, képes lettem volna el is ájulni.…..
Ismét eltelt 4 hét az utolsó bejegyzésem óta, és annyi minden történt, hogy azt sem tudom, hol kezdjem.Először talán az ultrahang. Múlt héten kedden voltunk a 23 hetes ultrahangon, amikor valójában már a 24. hetet töltöttük. Nagyon készültünk, ismét vittük a…..