Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trombitafolyondar

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Z BUDAPESTBUDAPEST Zsuzsanna Emese amerikai feminista, jónevű spiritualista és író.Budapest Zsuzsanna tizenhat évesen, az ötvenhatos forradalom alatt ment világgá a Gellérthegy oldalából, zilált és rideg családból, ijedt lánygyerekként, halott nagyanyja szellemének…..
  Most jut eszembe, a velünk élő nagy női szellemeket milyen ritkán méltányoljuk érdemük szerint. Most jut eszembe, hogy érkezett hétfőn egy mailem Legeza Ilonától, a tárgya: Gyászjelentésem. És valóban, haláláról értesítettek hozzátartozói, szerető szíve megszűnt…..
 Női lábjegyzetek az irodalomtörténethez  Móricz és Karinthy beleszól nemzeti önismeretünkbe.  Móricz Zsigmond népi sőt nemzeti írónk, aki a Nyugatban is érvényes nagyság, saját lapja pedig a Kelet Népe, amit egyszerre írt, szerkesztett és menedzselt. Móricz tananyag és…..
Láttam egy színházi előadást, amiről érdemes beszélni. Témája a gyűlölet. Az egy nép ellen irányuló indulatok. A címe: Helló, Náci! Alaphelyzete, hogy valahol Németországban egy lengyel bevándorló autószerelő munkás és egy fiatal neonáci a letartóztatásban egymás mellé…..
Irodalom is, női is, hazai is, s végre egy férfiszerzőtől közlünk! Tóth Krisztina, hazánk ismert költőnőinek egyike (azért vannak páran, Rakovszky Zsuzsa, Takács Zsuzsa, Balla Zsófia, Szabó T. Anna, Mesterházi Mónika, Karafiáth Orsolya, Rapai Ágnes, Kálnay Adél,…..
trombitafolyondar 2009.12.05 09:43:40
"Szép filmet készített Takács Mária a magyar leszbikus társadalom közelmúlt- és jelenkori történetéről. [...] A rendező talált tizenegy bátor, kedves, szimpatikus, nyitott leszbikus nőt, akik nemcsak, hogy vállalják nemi identitásukat, de arról akarnak és tudnak is…..
"Mindenkinek van már fürdőszobája, vécéje, csak pont a vasárnapi ebéd szűnt meg családilag. [...] Ma hogy néz ki egy lakás? A nappaliban van a televízió, ez a központ, most itt van a tűzhely." Láng Judit interjúja Szabó Ildikó filmrendezővel.   Nem hagytam ott…..
trombitafolyondar 2009.10.20 07:56:32
Sokáig hezitáltam, legyek-e ünneprontó. Aztán arra gondoltam, nem hagyhatom szó nélkül.Az utolsó fellépő, a Váradi Roma Café is nagy sikert aratott, önfeledt taps követte minden számukat, én meg nem akartam hinni a fülemnekBozzi Vera sorozatában visszatérünk a Hősök terére,…..
"Tormay Cecile 134. születésnapja: restart, reneszánsz és reinkarnáció. Tormay Cecile szövegeiből egy nagy női szellem szól az olvasóhoz. Ez a szellem a boldog békeidőkben nevelkedett, az osztrák-magyar monarchiában kapott európai műveltséget, az első világháború előtt…..
"A riporternő aggódva megkérdezte, „csak nem feminista mozgalmat indítottatok?” A hölgy tiltakozott. „Nem hiszem, hogy én úgy nézek ki, mint egy feminista!” „Hát nem” – jött a szabadkozó válasz –, „el tudnám mondani a…..
trombitafolyondar 2009.09.22 10:29:02
@pallaz: Szia Macsókám, üdvözöllek! ;)