Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kszabo

340 bejegyzést írt és 253 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
SzKaresz Vicc, vidámság 2021.11.13 18:07:36
"Nincsenek régi viccek, csak öreg emberek vannak. Egy újszülöttnek minden vicc új."  Orvosnál: Doktor úr vizsgáljon meg elélhetek-e 100 évig.- Iszik? Nem- Kártyázik? Nem- Nőzik? Nem- Meccsre jár? Nem- Akkor mi a fenének akar száz évig élni:)  Az öreg dokik már tudják mit nem tudnak.  Anno…..
Természetesen nem a légitársaságtól mentet konyhaeszközökről van szó. Hanem egy ~ 44 ével ezelőtti piacvezető termékről. Ha késgyártó még létezne, akkor a Metró névhez mérhető herce-hurca indulhatna ismét. De valószínű az is hogy egy ráérő jogászt találva az…..
kszabo 2014.09.30 17:44:44
SzKaresz Hol vannak a generátorok? 2013.03.18 05:50:22
Nincs katasztrófa helyzet nagyjaink szerint, simán vállalati probléma az áram hiány. Ha katasztrófává nyilvánítanák, akkor bukna ki a szög a zsákból, hogy hol vannak azok az aggregátorok amelyeknek már napok óta kellene dübörögni az oszloptranszformátorok alatt…..
SzKaresz Akác a pác? 2012.10.23 07:42:00
Az elmúlt ~ kétszáz év nem őshonos erdőtelepítési kisérleteinek legismertebb fája lett az akác. A neten elérhető weboldalak összegyűjtésével sikerült létrehoznom az akacfa.lap.hu linkgyűjteményt. Tudom sok minden kimaradt belőle, lehet hogy nem találtam rá sok fontos…..
Számítógépes okokból rádióként hallgatom a tv műsorokat. Talán jobb is nem látni, veszíteni sem veszítek valami sokat.  Egymásnak adják a széket , nekünk meg a hülyébbnél hülyébb tanácsokat. Az önszerepeltető közszereplő preciziós leírása: olthatatlan vágyat érez a…..
A Ferencvárosnál elég volt betenni a december 23-i Magyar Közlönyt a karácsonyfa alá: "A Kormány 1. az állami vagyon gyarapításával kapcsolatos célkitűzésekkel összhangban felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert és az egyes kiemelt jelentőségű budapesti…..
A világ vezető közgazdászai elkötelezettek az euró megmentése mellett, ugyanakkor az is világosan látszik, hogy az eddiginél jóval megfontoltabb és összehangoltabb politikai döntéshozatalra van szükség. Ráadásul szinte követhetetlenül gyorsan követik egymást az események a…..
kszabo 2011.12.28 21:06:52
@lokotus:
A brazilok egy eu kölcsönt fizettek cukorral, ami miatt lebombázták a gyárainkat. Elment a magzar billentz\k=dom, lehet, hogz m'r engem is l[nek
 Amióta a szabad szombat bevezetésre került, a bank szinte az egyetlen olyan szolgáltatás, melyet nem lehet igénybe venni hétvégén. Holott felgyorsult világunkban pontosan hétvégére tolódik a vásárlás. Az eladó pedig, ha nem kézpénzben fizetünk, a legjobb esetben a…..
A hogyan az emberiség legrégebbi kérdőszava, és mindig van mit kérdezni :)     Hogyan.lap.hu Hogyan készül? Hogyan működik? Hogyan készül a patittyakötés,…..
    Informatika Hogyan működik a Web a webkamera a vírusírtó az elektronikus aláírás a merevlemez az internet a Google kereső…..
A magyar műszaki élet nyugati mércével mérve sokáig a nyereg alatt puhított hús volt. Ez már eleve tévedésen alapult, mert tulajdonképpen a tábortűz mellet kiszáradt nyerget puhítottuk a sebtében kiosztott nyershússal, amikor lóra pattantunk egy kicsit megsarcolni őket. Lévén akkor még nem volt…..
Új elem: Térképek a Lap.hu oldalakon . A Google térkép népszerű információ közlő felület lett az idők folyamán. Ezt felismerve a lap.hu oldalak is egy új elemmel gyarapodtak. Google térkép jelenik meg  több földrajzi, utazási kategóriában. Ez a változás elérte…..
Mai posztunk témája egy olyan konfliktus, amelyről a hadtörténet iránt érdeklődők szinte biztosan hallottak már. A legtöbben azt is tudják, hogy kb. mikor zajlott le, de arról, hogy mi történt valójában, még ma is a legvadabb legendák keringenek. Ideje tehát, hogy a Lemil lapjain…..
kszabo 2011.01.30 06:37:15
Ismét sokat tanultam. Kínában kötelező olvasmány volt mek.oszk.hu/04400/04460/ így az oroszokat bevették a mongolok mellé, a minket akartak, de majd asszimiláljuk őket listára. A kínai feketelista országai ahol 30 éven belül kötelező lesz a kínai nyelv falanszter.blog.hu/2011/01/19/az_osztrak_magyar_monarchia_kinai_gyarmata#more2594932 És már a piacon vannak :) A nyelvpiacon is - www.interlanguage.hu/kinai_nyelvtanfolyam.htm
És idézet egy alkalmazkodó politikus életrajzából:
Már az őseim is szerették a rizst. A Vereckei hágón megtalálható árkok családom első rizshonosítási kísérletének a bizonyítékai, már óvodában is pálcika volt a jelem. Üdv
A latin mondás szerint navita de ventis, de bobus narrat arator, azaz a hajós a szélről, a szántóvető az ökreiről beszél. A legtöbben szívesen beszélünk szakmánkról, különösen, ha még szeretjük is. Én pedig egy ilyen megszállott hajóskapitány vagyok. Ráadásul abból a…..
kszabo 2011.01.13 20:19:51
@aeidennis: Vissza az eredeti Dunát, meg a szlávokat meg Szvatoplukot, mi meg a fehér lóval a kulacs vízzel, meg a marok földdel húzzunk vissza minimum Levédiába. Nagy projekt, csak kicsit idejétmúlt :) Az újvidéki Duna hidat is valószínűleg az amerikai zöldek bombáztatták le a Duna védelmében.
Hajózni kell, azért a Duna. Ha szélerőművet akarsz, akkor duzzasztani kell, mert azzal lehet ellensúlyozni a széljárást :) Ja és ha felébredsz, mehetsz hajóskapitánynak, sokat ér oz is az alap tudás. És itt a blogon találhatsz nagyszerű példaképeket. Üdv
A nyelv és a genetika kapcsolata izgalmas és forró téma. Ma már teljes bizonyossággal tudjuk, hogy léteznek olyan gének, amik befolyásolják a nyelvhasználatot és a nyelvtanulást, az is biztosnak látszik, hogy létezik egy velünk született általános nyelvtan, amit azután a gyerek…..
A béka marad Eddig és nem tovább 2010.11.21 15:20:00
Több mint két éve írtam itt a blogon a lúgosítás nevű áltudományos elméletről. Sokan szóltak hozzá pro és kontra egyaránt. Akkor úgy gondoltam, többet erről a témáról nem fogok írni. A minap azonban a kezembe került egy palack Sport pH>10 lúgos víz. 350 forintért vettem…..
Magyarországon és világszerte egyaránt igen népszerű filmsorozat A túlélés törvényei - eredeti nevén Ultimate Survival, másik eredeti nevén Man vs. Wild, harmadik eredeti nevén Born Survivor. A műsor központi figurája Bear Grylls, egy bevállalós, vagány, sportos brit…..
A barkács napközi a teljesebb tudást megszerzését nem kívánja megoldani, de a közzé tett okoskodásaim remélem segíteni tudják a megfelelő rálátás kialakulását. Van aki a napköziben tanul, van aki otthon, van aki a saját kárán :)  Az amatőrök népes családjának fontos…..
Subba A hét címe: Faszállítás 2011.01.06 17:23:18
Haha-haha!..
kszabo 2011.01.07 05:30:51
@MrsChabie: Apánk nyelve nem piskóta :)
www.youtube.com/watch?v=oT4CKxZWpeg
Ide vezet az hogy, mi már akkor anyósvicceket meséltünk, amikor a britek a fáról lemászást gyakorolták.
Üdv
A Lemilblog olvasói tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy fórumunk betegesen irtózik minden olyan témától, amelynek aktuálpolitikai zöngéi lehetnek, noha (zömében) mi is itt élünk, s hétköznapjainkat ugyanúgy befolyásolják a mindenkori hazai kormány (és Országgyűlés)…..
ProgBlog Orbán a Don-kanyarban 2011.01.05 18:03:00
„A háborút mint nemzeti öncélt állítottam be.”Kállay Miklós m. kir. miniszterelnök – 1942. március 19. 68 évvel ezelőtt Magyarországot súlyos csapás érte: százezer emberünk pusztult el egy elhibázott és a legalapvetőbb szakmaiságot nélkülöző…..
Style by Me Smile gyűjtemény 2011.01.04 06:22:00
Ha egy kicsit is jobban odafigyelünk, akkor hangulatjelekkel találkozhatunk szinte mindenütt...
  Szilveszterre mindenki a legszebb cipőjét készíti elő, miközben a jól bevált téli lábbelink egyedül szomorkodik otthon. Mi azonban egy határozott mozdulattal letöröljük a port a Renault 4-ről, méltóképpen ünnepelve e különleges típus 50. születésnapját, amely a…..
kszabo 2011.01.03 15:16:39
Itt az R4 gépkönyve - autobook.yolasite.com/index/renault-4-service-manual
Tkp mint az R16 kistestvére, mindent bemutatott, amit ma modern autónak nevezhetünk. Sőt emlékeim szerint mind a 4 kerék független felfüggesztésű volt torziós rugózással. Maga torziós rúgó egy pofon volt a járműiparnak, mivel egy lapos vas volt a két végén átfúrva, ellentétben az akkori finombordázott hengeres rúgócsodákkal. Üdv
Olvasom Pali bá' újévi köszöntőjének a végén: "Isten, áld meg a magyart! Jó kedvel, bőséggel!" Hááááát... Oké, hogy olykor baj van a helyesírással, na de hogy éppen a Himnusz két sorát ne tudják rendesen leírni?!Először arra gondoltam, hogy annyira hülyék…..